question
stringlengths
48
941
answer
stringlengths
1
2.34k
Bismillah, umarım doktor her zaman sağlıklıdır. Doktor, sormak istiyorum. Son iki aydır uyandığımda sağ elimin parmakları sertleşiyor, parmaklarımdaki sertliği azaltmak için ne gibi egzersizler yapabilirim?
Özellikle uyandıktan sonra parmakların bir tarafında oluşan sertlik tamamen egzersiz eksikliğinden, nörotrofik beslenme eksikliğinden, aktivitelerden kaynaklanan yorgunluktan veya uygunsuz vücut duruşundan kaynaklanabilir. Bununla birlikte, parmaklardaki sertlik aynı zamanda romatoid artrit, viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, gut artriti, fibromiyalji, sinir sıkışması, felç, karpal tünel sendromu, tendinit, psikosomatik bozukluklar vb. gibi bir hastalığın işareti olabilir.
Kusura bakmayın doktor, örneğin sık sık telaşlanıyorsanız, hastalığın belirtileri nelerdir diye sormak istiyorum doktor? sorun şu ki, son 3 aydır kendimi çok sık hissediyorum, biraz idrar çıksa bile sık sık tuvalete gidip geliyorum, doktor, bilgi için, doktor, teşekkürler
Gölgelenme şikayetleri ve az miktarda idrara çıkmanın eşlik ettiği bu duruma, idrar yolu enfeksiyonları, idrar yolu taşları, erkeklerde prostat bozuklukları, sinir sistemi bozuklukları veya hasarı, bazı ilaçların yan etkileri gibi çeşitli nedenler neden olabilir. Elbette altta yatan nedene göre uygun tedaviyi almak için doğrudan bir doktor veya ürologla görüşmeniz gerekir, bu nedenle tavsiyem, şikayet devam ederse doğru tedaviyi almak için doğrudan doktora gitmenizdir. hemen.
Doktor, kocamın testislerinin normal olup olmadığını sormak istiyorum. Sağ ve solun boyutları neden farklı oluyor, değil mi? Bunların varikosel belirtileri olup olmadığını okudum doktor. çünkü 2. evliliğimize kadar hiç çocuğumuz olmadı doktor.
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Endişelerinizi anlıyoruz. Testislerin boyutlarındaki farklılıklara bakıldığında aslında belli bir aşamaya kadar bu normal olabilir. Göğüslerin büyüklüğü farklı olabileceği gibi, testislerin büyüklüğü ve sarkıklık pozisyonu da bir anormallik belirtisi olmadan biraz farklı olabilir.
Merhaba doktor, sol üst kolumun derisinin kararmış olup olmadığını ve eskisi kadar beyaz olup olamayacağını ve kararmış derinin aslında elimin diğer bölgelerine yayılıp yayılmadığını sormak istiyorum... ah evet, bu bir süredir oluyor yaklaşık 3 ay oldu doktor... Bu ne hastalığı doktor?
Merhaba, sorunuz için teşekkür ederiz. Kolların ve ellerin derisinde siyahımsı alanlar görünüyor; aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok tetikleyici olabilir: İltihap sonrası hiperpigmentasyon Doğum lekeleri (örn. nevi, cafe au lait, Moğol lekeleri) Melazma Diğer faktörler: Becker melanozu, Gaucher hastalığı, nörofibromatozis, fototoksik alerjiler, hemokromatoz, Addison hastalığı, melanom vb. Doğrudan fizik muayene olmadan, yaşadığınız durumun tetikleyicisini belirlemek zordur. Bu nedenle öncelikle en yakın dermatoloğa başvurmanız sizin için daha güvenli olacaktır.
6 yaşındaki çocuğum çok zayıf ve sadece bir şeyler atıştırmak istiyor, pirinç almak gerçekten çok zor. Şunu sormak istiyorum doktor, çocuğumu şişmanlatacak herhangi bir yiyecek alımı var mı? lütfen dokümanı yanıtlamaya yardım edin. teşekkürler
Aslında şişman çocuklar her zaman sağlıklı anlamına gelmediği gibi, zayıf çocuklar da her zaman sağlıksız anlamına gelmemektedir. Objektif olmak için öncelikle çocuğunuzun boyunun ve kilosunun yaşına uygun olup olmadığına bakılmaksızın sağlık personeli tarafından ölçülmesi gerekir.
Merhaba doktor, neredeyse her gün, özellikle geceleri ayak tabanlarımda ağrı yaşıyorum. Sol ayağımın tabanı şişmiş ve ağrıyor. Dahili bir uzmana danıştım ve laboratuvar sonuçları normaldi. Böbrek ultrasonu da normal, sizce sorunum ne? Tedavi etmek için hangi ilaç?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Şikayetin nedenini öğrenmek için laboratuvar incelemesi yapsanız bile doğrudan muayene yapılmadan bilinemez. Şikayet görüşmesinden fizik muayeneye kadar sebebin tespit edilebilmesi için doktorla birlikte muayene yapılmalıdır. Böbrek laboratuvarı muayenesi ve ultrason yaptırmış olsanız bile öncelikle şikayetin nereye gittiğini bilmelisiniz.
Doktor, çocuklarda dang hummasının belirti ve semptomları hakkında soru sormak istiyorum. Çocuğumun ayaklarında kırmızı noktalar var ama diğer ayakları temiz ve herhangi bir kırmızı nokta yok. Çocuğumun 3 gündür ateşi var, yaşadığım bölgede hiç kimsede dang humması olmadı. Toplum Sağlığı Merkezine götürdüm, doktor 3 gün beklememi, bir değişiklik yoksa kana bak dedi. Çocuğumda dang humması belirtileri var mı?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Deride kırmızımsı bir döküntünün eşlik ettiği değişken sıcaklıktaki ateş belirtileri aslında dang humması veya kızamık gibi bir şeyin belirtilerini gösterebilir (ki bu genellikle kırmızımsı bir döküntü ancak ateşin 3 saat sonra azalmasıyla ortaya çıkar). Dang humması, uygun semptom tedavisiyle aslında 7 gün içinde iyileşebilir. Bununla birlikte, dehidrasyon ve trombositlerin azalması gibi komplikasyonlara ve hatta ölüme neden olabilecek semptomlara neden olması da tehlikeli olabilir.
Kendimi tanıtayım, 4 aylık bebek emziren bir anneyim. Bebeğim genellikle sağ memeden emziriyor, sol meme ise nadiren bebek istiyor. Son birkaç gündür sol göğsüm sağ göğsümden daha büyük ve çocuk emzirildiğinde gerçekten acı veriyor. ağrı, emzirmiş olmanıza rağmen şişlik, rıhtım gibidir. Göğüslerime ne oldu?
Emziren annelerde göğüslerin şişmesi mastit belirtisidir. Mastitis, anne sütü bezlerinin ve kanallarının tıkanmasından kaynaklanan meme iltihabıdır. Oluşan iltihaplanmayı enfeksiyon takip edebilir ve bu da Busui'nin konforunu bozacak çeşitli şikayetlere neden olur. Mastitis genellikle memenin sadece bir tarafında meydana gelir. Mastitisin birkaç nedeni vardır: Bakteriyel enfeksiyon: Bakteriler meme dokusunu meme ucu yaraları veya anne sütü kanalları yoluyla enfekte eder.
Peki doktor, şunu sormak istiyorum, kocamla ben 1 yıldır evliyiz. Promil istiyoruz doktor, kocam çok sigara içiyor. Geçmişte erkek sperminin çok etkili olduğuna dair yazılar okumuştum, eşimle HS yapmıştım, kocamın spermi uzun süre beyaz, kalın ve sıvıydı. Hamilelik programı için sağlıklı spermin neye benzediğini sormak ister misiniz?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Sperm kalitesi döllenme başarısını etkileyen faktörlerden biridir. Bu nedenle sperminizin sağlıklı olup olmadığını bilmek önemlidir. Bunun dışında sperm kalitesinin belirlenmesinin çıplak gözle görülemeyeceğini bilmeniz gerekir çünkü iyi sperm kalitesini belirlemek için spermin şekline, boyutuna, hareketine ve sayısına makroskobik olarak bakmak gerekir.
Doktor, daha bir ay önce bir kız çocuğu doğurdum. Çocuğumu deldirmek istiyorum doktor. uygun mu? Bebeklere kaç yaşında piercing yaptırılmalıdır?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Bebeklerde kulak delme gibi işlemler aslında sadece aşılarını tamamladıktan sonra 3-4 aylık bebeklere veya bebeğin aşı takvimine göre DPT aşısı önerilebilir ve sadece sağlık personeli tarafından yapılabilir. Gelecekte bebeğin sağlığı için tehlikeli olabilecek enfeksiyon riskini en aza indirmek için steril ekipmanlarla.
Doktor, sormak istiyorum. Her gece uyanmayı seviyorum, ayaklarım ve ellerim sanki sivrisinek ısırıkları varmış gibi çok kaşınıyor, ama aradığımda bunun tahtakurusu olduğunu öğrendim. Bu şişlikler sivrisinek çarpmalarından farklı olarak gerçekten kaşıntılıdır. Doktor günlerce gitmedi. Lütfen doktorunuza tahtakurusu darbelerinden hızlı bir şekilde nasıl kurtulacağı konusunda yardım edin.
Tahtakuruları veya tahtakuruları olarak adlandırılanlar kan emerek yaşayan küçük böceklerdir. Bu hayvan genellikle yatağın etrafında saklanır ve geceleri birisi uyurken ısırmak ve kan emmek için dışarı çıkar. Bu böcek ısırıkları, birisi yanlışlıkla tahtakurularını yatağa getirdiğinde meydana gelir. Tahtakuruları kıyafetlerin veya diğer nesnelerin arasından geçerek yatağın etrafına saklanabilir. Yatak böcekleri çoğunlukla hastaneler, misafirhaneler, yurtlar ve diğerleri gibi birçok insanın yaşadığı yerlerde bulunur.
Dün hamile olan komşumun doktoru bana plasentada sorun olduğunu söyledi. o zaman şu anda bir promildeyim doktor, korkarım böyle bir şey olacak. Plasentanın iyi konumunun kategorisi nedir? peki benzer bir şey yaşamamam için bir beklenti var mı?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Plasentanın yeri veya pozisyonu, hamileliği değerlendirirken dikkate alınması gereken faktörlerden biridir. Normalde plasentanın iyi bir konumu aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üst kısımdadır. Bu arada iyi pozisyonda olmayan plasenta da bebeğin doğum kanalını alçakta tutan, yaklaşan, kısmen kaplayan, hatta tamamen kapatan plasentadır ki buna plasenta previa denir.
Doktora sormak istiyorum. Hiçbir zaman tırnaklarımı yememe veya tırnaklarıma zarar verecek bir şey yapmama rağmen küçük resimlerim (sağ ve sol) neden dalgalı? Bu 2 yıldan fazla süredir oluyor çünkü tırnakların normal büyüyebileceğini düşünmüştüm ama dalgalar halinde uzadıkları ortaya çıktı, bu bir hastalık belirtisi nedir doktor ve çözümü nedir, teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Dalgalar halinde büyüyen ve uzun süredir var olan tırnakların vücutta demir eksikliği anemisi, otoimmün hastalık, tiroid hastalığı, demir eksikliği gibi bazı hastalıkların varlığına işaret edebileceğinden korkuluyor. belirli bir besin alımının olmaması, vücutta enfeksiyonların varlığı, diyabet, oje gibi kimyasallara maruz kalma veya tırnaklarda mantar enfeksiyonları.
Öğleden sonra doktoru, sormak istiyorum. Dün annem bana, birkaç gün önce kalçasından kan geldiğini, baharatlı bir şeyler yediğinde olduğunu, yorulduğunda mutlaka kan çıkacağını söylemişti. Nedenmiş? Bu tehlikeli mi?
Merhaba iyi akşamlar, dışkılama sırasında anüsten kanama, bu duruma çeşitli nedenler neden olabilir: hemoroit veya hemoroit, anal fissürler yani anüs çevresindeki yaralar, bağırsak iltihabı, kolon polipleri, iyi huylu ve kötü huylu tümörler, bu durum taze kanlı dışkılama ile karakterizedir, eğer dışkı siyahsa nedeni farklıdır; mide ülseri, gastrit ve yemek borusu varisleri gibi gastrointestinal bozuklukların sonucu olabilir. Benim tavsiyem, eğer bu durum sıklıkla tetikleyici oluyorsa, baharatlı yiyecekler yemekten kaçınmaktır.
Doktor, babam zaten 70 yaşında, bir ay oldu, babam yemek yemekte zorluk çekiyor ve iştahsızlık çekiyor.. sadece az yiyor, ayrıca vücudunun biraz zayıf olduğunu da görüyorum.. Acaba ne oldu? Babam gibi yaşlı insanlar bu şekilde yemek yemekte zorluk çekiyor mu?
Merhaba iyi günler, yaşlılar, bu yaş vücut metabolizmasının yavaşlaması nedeniyle iştahın azalmasına neden olan, dolayısıyla mide boşalma süreci de yavaşlayan ve midenin daha uzun süre tok hissetmesini sağlayan bir yaşlılıktır. Bunun yanı sıra bu durum, açlığın azalmasına dair sinyaller gönderen hormonlardan ve yaşlıların iştahını da etkileyen duygusal etkilerden de etkilenir. Bunun dışında iştah azalması, hasta olma, enfeksiyon kapma gibi sağlık sorunlarından da kaynaklanabilmektedir.
İyi günler, lütfen biraz acele etmeyin doktor. Ben sormak istiyorum. Günlerdir diş ağrım var. Diş ağrım, gözlerimde zonklama eşliğinde başımın sol tarafına doğru yayılıyor. Çünkü dişimde boşluk vardı, daha önce doldurulmuştu. Bu neden beni tekrar hasta ediyor?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Diş ağrısı, daha önce dolgu yapılmış ve dolguları çıkmış dişlerde veya diğer dişlerde meydana gelen çürükler veya enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkabilir veya mevcut durumunuzun ana tedavisidir. Ancak altta yatan hastalığın nedeni bilinerek belirlenebilir, örneğin başka boşluklar varsa tekrar doldurulması gerekir veya enfeksiyon varsa antibiyotik gerekir.
Doktor, sormak istiyorum. 4 saate kadar geç yemek yememin üzerinden bir hafta geçti, midem boş gibi, başım dönüyor ve vücudum halsiz hissediyor. Sebebi nedir doktor, tehlikeli bir hastalık mı? nasıl halledilir? Yemeğe geç kalırsam kendimi yemek yemeye zorluyorum ve sonunda kusuyorum. Teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Düzensiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları mide asidinin artmasına neden olabilir ve sizin yaşadığınız gibi dispepsi sendromu belirtileri olan mide ülserlerine yol açabilir, dolayısıyla mide asidinde artış olduğunda, Mide ülseri belirtileri görülmez, sadece yemek yemekle hemen iyileşir ve yeme sürecine müdahale edebilir.
Alodokter, doktor, dün gece kocamla yakın bir ilişkim vardı, penis vajinamdan çekildiğinde vajinam tofu tortusu gibi çıktı ve koku hoş değildi doktor. balık kokusu, vajinam kaşınıyor. Yakın ilişkilerde bu normal mi? Normal değilse ne yapmalıyım?
Merhaba. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Cinsel ilişki sonrasında vajinanın kaşınması, balık kokusu ve tofu tortusu gibi akıntı gelmesi şikayetleri birçok şeyden kaynaklanabilir. Nedenini bilmek doğru tedavi için önemlidir. Şikayetlerin nedeni olabilecek bazı şeyler şunlardır: Mantar enfeksiyonları (vajinal kandidiyaz). Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (CYBH).
Doktor, anneme sormak istiyorum Doktor. Annem şu anda 57 yaşında, son 3 gündür sabah uyandığında ağzının acıdığını hissettiğini söyledi doktor... Hasta olmasa da veya başka bir sağlık sorunu olmasa da doktor. Sadece ağızdaki acı tat sinir bozucu... Bunun annemin başına gelmesine ne sebep oldu? Cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, iyi günler, ağızda acı bir tat çok can sıkıcıdır. Bu duruma tat alma bozukluğu, yani tat alma bozukluğu adı verilir ve bu genellikle geçicidir ve kendi kendine düzelir.
Merhaba doktor, sormak istiyorum. Komşumda sarılık var... Sarılık nedir doktor? bulaşıcı olabilir mi? Birinin sarılığı varsa ne yapılmalı? hastaneye yatırılması gerekiyor mu? Açıklama dokümanı için teşekkür ederiz
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Sarılık terimi, hastaların yaşadığı ana semptomlardan, yani cildin ve göz aklarının sararması nedeniyle gelir. Fakat aslında sarılık belirli bir hastalığın adı değildir. Rengin sararması sadece bir semptomdur ancak hastalığın kökeni çok çeşitlidir. Benzer şekilde, birisi öksürdüğünde öksürük yalnızca bir semptomdur, ancak gerçek hastalık Kovid, viral enfeksiyon, zatürre, tüberküloz (TB) ve hatta kanser olabilir.
İyi günler doktor, 5 yaşında bir yeğenim var. Bu ay iki kez nöbet geçirdi, nöbetler köpük çıkarmadı ama gözleri tamamen açıktı. Nedeni nedir ve nasıl tedavi edilir? lütfen bilgi verin teşekkürler
Nöbetler, beyindeki elektriksel aktivitenin kendiliğinden bozulması durumudur ve kontrolsüz vücut hareketleriyle karakterize olup, bilinç kaybına bile neden olabilir. Nöbetin süresi genellikle kısadır, 30 saniye ile 2 dakika arasıdır ancak 2 dakikadan uzun sürüyorsa bu durum acil bir durumdur, tedavi için hemen acil servise gitmeniz gerekir.
İyi günler doktor doktor, son 3 gündür burnum tıkalı, sormak istiyorum doktor, burun tıkanıklığını aşabilecek herhangi bir hareket var mı doktor? Sorun şu ki, sağdan sola yatmayı denedim ama yine aynıydı, sonra ben de ilaç aldım doktor. lütfen bana ipucu ver doktor
Tıkalı bir burun genellikle iltihaplı bir burun boşluğuna (rinit) işaret eder. Alerjilerden başlayarak, dumana veya diğer tahriş edici maddelere maruz kalma, viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, bağışıklık bozuklukları vb. gibi bu iltihaplanmanın birçok tetikleyicisi olabilir. Burun tıkanıklığı, rinit dışında, burun polipleri, sinüzit, yabancı cisimlerin burun boşluğuna girmesi ve bazı ilaçların yan etkileri gibi diğer tetikleyicilerden de kaynaklanabilir. Burun tıkanıklığı sorunu her zaman olmayabilir. sadece uyku pozisyonunuzu ayarlayarak çözüldü.
Esselamu aleykum doktor. 28 yaşında bir kadınım, son birkaç gündür boğazım ağrıyor ve dilim beyaz... Sebebi nedir doktor? Korkarım neden doktor... Teşekkür ederim.
Boğaz ağrısı ve beyazımsı dil, enfeksiyon kaptığınızın işareti olabilir. Difteri, grup A beta hemolitik streptokok, kandidiyaz, COVID-19, HIV, Singapur gribi vb. dahil olmak üzere semptomları bu şekilde olabilen çeşitli enfeksiyon türleri vardır. Bu enfeksiyonun odak noktası boğazda, bademciklerde, ağız boşluğunda, tükürük bezlerinde veya çevre dokuda olabilir. Genellikle şikayetlere ateş, kas ve eklem ağrıları, iştah azalması, mide bulantısı, baş dönmesi ve diğer çeşitli semptomlar eşlik eder.
10 yaşındaki çocuğum bir haftadır öksürüyor doktor. Öksürük geceleri daha da kötüleşiyor, ben de ilaç kullandım, öksürük sorunum çözüldü ama başka bir sorun ortaya çıktı, gözümün beyazında kırmızı noktalar beliriyor. Öksürmeye başlamadan önce bile doktoru yoktu. Göz beyazındaki kırmızı lekelere çözüm nedir doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Öksürük semptomlarının sürekli ve çok sık ortaya çıktığı durumlarda mide, gözler gibi birçok vücut organına baskı uygulayabildiğinden gözlerde kanama riski de oluşabilir.
İyi akşamlar doktor alooo, rahatsız ettiğim için özür dilerim doktor. Sormak istiyorum doktor. Ben 26 yaşında bir kadınım ve henüz evlenmedim. 8 gün boyunca adetime geç kaldım, ancak bu 8 gün boyunca adet göreceğimin belirtilerine benzer şekilde midem ağrıyordu, ancak adet olmadım doktor. Bana ne oluyor doktor?
Mide ekşimesi meydana gelebilir, sebeplerinden biri adetin gelmesidir. Adetiniz daha önce gecikmişse, tetikleyici düşük, dış gebelik, yumurtalık kistleri, endometriozis, pelvik inflamasyon, anksiyete bozuklukları, doğum kontrolünün yan etkileri, psikosomatik bozukluklar, adenomiyoz, gıda zehirlenmesi vb.nin erken bir belirtisi olabilir.
Öğleden sonra doktoru, hamileyken mide bulantısını ve baş dönmesini nasıl azaltacağınızı sormak ister misiniz? Şu anda 10 haftalık hamileyim ama biraz başım dönüyor ve midem bulanıyor doktor... Lütfen açıklayın doktor, teşekkürler
Hamilelik sırasındaki hormonal dalgalanmalar sıklıkla annelerin mide bulantısı ve baş dönmesi hissetmesine neden olur. Çoğunlukla gebelik yaşı 12 ila 20 haftaya yaklaştığında şikayetler en yoğun şekilde hissedilir, daha sonra kusma, halsizlik, kilo kaybı ve diğer ciddi şikayetler yaşamadığınız sürece panik yapmamalısınız.
Doktorrrr, 16 yaşında bir kadınım. İşeme sırasında idrarım yanlışlıkla ayağıma bulaşıyor, neden idrarım sıcak? ve idrarın rengi koyu sarıdır doktor. Bu neden benim? Yeterince içmiyor muyum doktor? lütfen beni aydınlat
Merhaba iyi günler, idrarınızın veya idrarınızın sıcaklığı vücut sıcaklığınızla eşleşecektir. Vücut sıcaklığınız artarsa ​​idrarınızın sıcaklığı da artabilir, daha sıcak veya daha sıcak olabilir. Normal idrar sıcaklığı 37 santigrat derece civarındadır, dolayısıyla vücut sıcaklığıyla aynıdır, dolayısıyla başka semptomlar eşlik etmediği sürece bu normaldir. Bunun dışında idrarın veya idrarın rengi normalde açık veya altın sarısı ila koyu sarı arasındadır.
Merhaba doktor, 18 yaşındayım ve 1. yarıyılda yeni bir öğrenciyim, sınavlarımdan beri uyumakta zorluk çekiyorum. Gece 2'den önce uyuyamıyorum. Geçtiğimiz hafta sabah derslerim olduğu için yalnızca sabah 4'te uyuyabildim ve sabah 8'de uyandım. Yavaş yavaş kilom azaldı. Uyku hapı almayı düşündüm ama uyuşturucu bağımlısı olmaktan korkuyordum. Doktorun satın alabileceğim ilaç önerileri var mı?
Gece uykuya başlamanın zorlaşmasına erken uykusuzluk denilebilir. Bu durum, aşırı stres veya kaygı, kafein veya diğer uyarıcıların tüketimi, dağınık uyku düzenleri, aşırı şekerleme, ilaçların etkisi, rahatsız edici çevre koşulları veya astım, GERD gibi bazı hastalıklar gibi çeşitli faktörlerden dolayı ortaya çıkabilir. zayıf kalp hastalığı vb. Dinlenme eksikliği nedeniyle kilonuzun azalabileceği açıktır.
İyi günler doktor, sol koltuk altımda lipom var, tehlikeli mi yoksa büyüyecek mi? ve bunun üstesinden gelebilecek doğal bir ilaç var mı? Teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Koltuk altında ortaya çıkabilen şişlikler genellikle viral enfeksiyonlar, fibroadenoma, hidradenitis suppurativa veya koltuk altındaki ter bezlerinin iltihabı, lenfoma veya lenf düğümlerindeki tümörler gibi olası nedenlerden kaynaklanır. ya da lipom da olabilir, yani yağ dokusunun göğüste birikmesi ve koltuk altına doğru ilerlemesi de olabilir, çünkü lipomlar koltuk altında nadiren oluşur.
Yüzümde siğil gibi görünen bir şişlik var, ondan kendim kurtulmaya çalışmak istiyorum doktor. Diş macunu kullanarak siğillerden kurtulabileceğinizi söylüyorlar, bunu nasıl yapıyorsunuz?
Yüzdeki şişlikler siğillerden kaynaklanabilir. Bu siğiller, HPV virüsünün (Human Papillomavirus) neden olduğu cilt enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkar. Klinik olarak siğiller, gri renkte veya cilt rengiyle aynı, düzensiz bir yüzeye sahip, sınırları sıkı olan ve nadiren kaşıntılı veya ağrılı olan şişliklerle karakterize edilir. Siğil benzeri şişlikler, diğer faktörlerden dolayı da ortaya çıkabilir. örneğin cilt etiketleri, fibromlar, akne, folikülit, pomfoliks, kist pilaris, hipertrofik skar, nevüs, kanser vb. Bu koşulların her birinin tedavisi büyük ölçüde değişebilir.
Sık sık başım ağrıyor. Çok fazla ilaç alırsam gelecekteki etkilerden korkuyorum. Baş ağrımı geçirmek için içecek bir şey var mı?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Baş ağrısı şikayetleri, sağlıksız bir yaşam tarzı, stres, aşırı aktivite, gece yeterli uyku eksikliği ve vücut sıvısı alımı, düzensiz beslenme düzeni veya geçmişten dolayı ortaya çıkabilir. Bu durum doğal yollarla, yani en az 1 bardak su ihtiyacının karşılanmasıyla aşılabilir.
Doktor, 1 haftada kilo vermenin hızlı bir yolu var mı? 20 yaşında bir kadınım. Kilom 55 kg, boyum 158 cm. İdeal kilom 50-52 kg olmalı doktor... Yani haftada en az 3-5 kg ​​vermek istiyorum. Hızlı bir yolu var mı? Pirinç yememek (sadece sebze ve garnitürler) kilo veremez mi?
İdeal vücut ağırlığına sahip olmak çoğu insanın hayalidir. Bunu başarmak için çeşitli çabalar gösterebilirsiniz; bunlardan biri diyetinizi ayarlamaktır.
Doktor, 10 ay öncesinden beri kistim var. Kistin büyüklüğü yaklaşık 4 cm, doktor son kontrolden 4 ay sonra tekrar kontrol etmem gerektiğini söyledi. Ama korktuğum için artık oraya gitmiyorum. Kistimin küçülmesi için bitkisel ilaç (mangosten kabuğu ekstresi) kullandım ama şu ana kadar küçülmemiş gibi görünüyor. Doktora göre kistin boyutunu küçültmenin bitkisel ilaç kullanmaktan başka bir yolu var mı? Teşekkür ederim
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Kistler sıvı, hava veya diğer içerikleri içerebilen doku keseleridir. Kistler genetik faktörler, iltihaplanma, enfeksiyon ve bezin tıkanması nedeniyle oluşabilir. Sorunuzla ilgili olarak aslında kistler göğüs dokusu, deri, eklemler, yumurtalıklar veya yumurtalıklar gibi vücudun çeşitli yerlerinde olabilir. Ancak bu cevabın amaçları doğrultusunda, bahsettiğiniz kistin halk arasında en iyi bilinen kistlerden biri olan yumurtalık kisti olduğunu varsayacağız.
Öğleden sonra doktoru, uzun zamandır vajinal akıntı yaşıyorum, bir meslektaşım metronidazol adı verilen bir antibiyotik kullanmamı önerdi... bu gerçekten mümkün mü doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Vajinal akıntı normalde kadınlarda adet döngüsünün ortasında yumurtlama döneminde meydana gelebilir; bu durum, yumurta beyazına benzeyen, vajinal akıntının renginden farklı bir renkte olmasıyla karakterize edilebilir. beyaz veya berrak, hoş olmayan bir kokunun eşlik ettiği ve Vajinadaki ağrı veya kaşıntı, vajinal bir enfeksiyonun işareti olabilir.
Annem 2 yıldır şeker hastasıydı, dün kontrol ettiğinde kan şekerinin 400'e ulaştığını gördü. Hangi ilaç bunu hızlı bir şekilde azaltabilir doktor? peki bu seviyeye ulaşırsa iskelenin tehlikeleri nelerdir?
Merhaba. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz Diyabet, kanda yüksek düzeyde şeker (glikoz) ile karakterize edilen bir hastalıktır. Bu nedenle kan şekeri seviyesinin sabit kalması için yiyecek ve içecek tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Diyabet hastalarının kaçınması gereken yiyecekler şunlardır: Beyaz pirinç, beyaz ekmek, buğday unundan yapılan yiyecekler, tuz ilavesiyle pişirilen sebzeler, peynir, tereyağı. veya çok miktarda sos. Çok fazla şeker içeren konserve meyveler. Yüksek tuz içeren konserve sebzeler.
Alodokter, doktor, dün sıcak yemek yedim ve şimdi damağımda bir döküntü beliriyor. Kızarıklık hiç acımıyor. Döküntü sadece ortada ve rengi kırmızı doktor. Bu yüzden tükürüğü yutarken kendimi pek rahat hissetmiyorum doktor, sanki bir şey beni engelliyor, sizce nedeni nedir doktor?
Sıcak yiyecekle temas, ağız mukozasının tahriş olmasına neden olarak kırmızımsı bir döküntü gibi görünmesine neden olabilir. Ancak sadece bu değil, yaşadığınız sinir bozucu kırmızı döküntüler aynı zamanda oral kandidiyaz, Singapur gribi, Behçet hastalığı, Crohn hastalığı, difteri, gıda alerjileri, mekanik yaralanma, HIV, uçuk, frengi, kanser gibi başka faktörlerden de kaynaklanabilir. ağız boşluğu, ilaç döküntüleri ve diğer birçok tıbbi rahatsızlık, şikayetinizin nedenine bağlı olarak farklı şekilde tedavi edilebilir.
Çocuk doktorum etrafta koşup düşmeyi seviyor ve kafasını bir kayaya çarpıyor, yumru onun kafası, Doktor. Bu yüzden buz küpleriyle ovdum ve şişlik kaybolmuyor doktor. 2 gün oldu doktorda hala şişlikler var. Bunu gidermek için hangi merhemi kullanıyorsunuz doktor? Bunun ortadan kalkması ne kadar sürer doktor?
Kafaya sert bir darbe gerçekten de yumru şeklinde şişmeyi tetikleyebilir. Bu şişme tamamen ödem (interstisyel sıvının sızması) nedeniyle ortaya çıkabilir, ancak aynı zamanda hematom veya diğer daha ciddi yaralanmalardan (örneğin kafatası kırığı) da kaynaklanabilir.
28 yaşında ev hanımıyım, son zamanlarda sık sık belimin sağ tarafında ağrı hissediyorum. Bazen uzandığımda vücudumda ağrı ve ağrı oluyor. Eğer ağrı tekrarladıysa, öylece bırakabilirim, ne yapacağım konusunda endişelenmeme gerek yok, sanırım anlattıklarım bu hastalığın belirtileri, doktor?
Kadınlarda çok şiddetli olan belin sağ tarafındaki ağrının nedeni şunlar olabilir: Üreme organı bozuklukları, örneğin adet öncesi sendromu, endometriozis, dış gebelik, miyom, adenomiyoz İdrar organı bozuklukları, örneğin sistit, böbrek taşları, piyelonefrit, mesane taşları, idrar yolu enfeksiyonları Sinir bozuklukları, örneğin nükleus pulposus fıtığı, spondilolistezis. Fibromiyalji, artrit, peritonit, fıtık, psikosomatik bozukluklar vb. gibi diğer faktörler. acınız çok ve çeşitlidir.
Günaydın doktor, bebekler hakkında bir şey sormak istiyorum... Bebeğim 10 aylık... ama neden tacı hala yeni doğmuş bir doktor gibi yumuşak... bu normal mi?? Bebeğimin tacının hızla sertleşmesi için ipuçları sormak istiyorum... teşekkür ederim
Merhaba Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Yeni doğmuş bir bebeğin bıngıldağı genellikle ilk başta kapanmaz ve bebek 2 yaşına gelene kadar açık kalır, bu da bebeğin beyninin mükemmel bir şekilde gelişmesini sağlamayı amaçlar ve sonrasında beyin. Düzgün bir şekilde gelişir Daha sonra taç kendiliğinden kapanacak ve sağlam bir kafatası oluşturacaktır.
Merhaba doktor, sormak istiyorum. Köpek dişlerim delik olduğu için ağrıyordu, dolgu yaptırdım.. önce geçici dolgu sonra kalıcı dolgu, bir kaç ay sonra kalıcı dolgu çıktı.. zamanla köpek dişlerim gözenekli olduğu için kırıldı.. O köpek dişlerini çektirmek istiyorum doktor.. Diş çekildikten sonra herhangi bir yan etki olur mu? lütfen açıkla... teşekkür ederim
Merhaba, çürüklerin enfeksiyona, ağrıya, kırılmaya ve düşmeye neden olmaması için tedavi edilmesi gerekir. Dişleriniz gözenekli görünüyorsa, dişlerinizin durumunu doğrulamak için daha ileri muayene yapılabilmesi için önce bir diş hekimine başvurmalısınız. Onaylandığı takdirde diş hekiminiz size daha uygun tedaviyi verebilir. Tedavi dişlerin doldurulmasını, diş kronlarının takılmasını, kök kanal tedavisini ve hatta diş çekimini içerebilir.
İyi günler doktor, ben 22 yaşında, evli olmayan bir kadınım. Neredeyse bir haftadır kasıklarımdaki deride soyulan ve giderek daha gevşek hale gelen bir deri olduğunu fark ettim, bunun dışında derinin soyulan kısmı da beyaz... Ama doktor, cilt soyuluyor ve bu renge kaşıntı eşlik etmiyor, doktor... neden bu? danışmam gerekiyor mu, gerekmiyor mu?
Soyulması, beyazımsı görünen ve genişlemeye devam eden kasık derisinin, atopik dermatit, seboreik dermatit, tinea cruris, sedef hastalığı, kserozis, alerjik veya tahriş edici kontakt dermatit, liken planus, dikenli ısı, vitiligo vb. gibi birçok olası nedeni vardır. Böyle bir durum varsa, kaşıntı hissetmese bile yayılmaya devam etmemesi için yine de tedavi edilmesi gerekir. Bu nedenle Alodokter uygulaması hakkında doktorumuza danışmayı deneyin veya doğru tedaviyi almak için doğrudan en yakın dermatoloğa danışın.
Kusura bakmayın doktor, konsültasyon istiyorum, alt ağzımın iç kısmında sulu bir şişlik var ve dokunulduğunda acımıyor. Doktora kontrol ettirdim, mukosel dedi doktor. Doktor bunun kendi kendine geçeceğini söylerdi :( ama geçmiyor doktor. Daha da büyüyor doktor, kalıcı olarak geçmesini nasıl sağlayabilirim?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Mukosel, dudakların veya yanakların iç kısmında sıvıyla dolu olan ve ağrıya neden olmayan iyi huylu bir kisttir ancak bazen konuşma ve yemek yeme aktivitelerini engelleyebilir. Küçük kanallardaki tükürük akışındaki tükürüğün tıkanması nedeniyle meydana gelebilir ve bu durum enfeksiyon, ısırık gibi bir yaralanma veya bölgede daha önce meydana gelen bir yaralanma nedeniyle tetiklenebilir. Genellikle küçük mukoseller, özel bir tedavi gerektirmeden birkaç gün veya hafta içinde iyileşir. .
"Doktor, şunu sormak istiyorum, son 3 aydan sonra regl olmadım, SpOG doktoruyla kontrol ettiğimde PKOS hastası olduğumu öğrendim doktor. Doktor bunu tedavi etmek için bana hormon ilacı verdi. PKOS'umu tedavi etmenin bu ilaç dışında başka bir yolu var mı?
PKOS (polikistik over sendromu) veya polikistik sendrom, doğurganlık çağındaki kadınlarda görülen, adet düzensizliği şikayetleri ve aşırı düzeyde erkeklik hormonu, yumurta hücrelerinin çevresinde kist keselerinin bulunmasıyla karakterize bir hormonal bozukluktur. Bu durumun nedeni henüz kesin olarak bilinmemekle birlikte aşırı insülin hormonu ve genetik faktörlerle ilişkili olduğu düşünülmektedir. PKOS'un tedavisi adet döngüsünü normalleştirmek ve yumurtlamaya yardımcı olmak için hormonal ilaçlar ve diğer ilaçlarla verilmektedir.
Doktor danışmak istiyor, ben 32 yaşında bir kadınım. Gut geçmişim var. Ayak bileğimde bir şişlik var ve yürümek de acı veriyor doktor. Bu şişlik gut hastalığımın tekrarlamasından mı kaynaklanıyor?
Yüksek ürik asit (hiperürisemi), uygun şekilde tedavi edilmezse küçük eklemlerde gut artriti olarak da bilinen iltihaplanmayı tetikleyebilir. Bu durum, ayak bileklerinizde görülenlere benzer şekilde ağrı ve şişliği (topaklar) tetikleyebilir. Bununla birlikte, gut artritinin yanı sıra ayak bileklerinizde bunyon, klavus, folikülit, apse gibi başka faktörlerden dolayı da ağrılı şişlikler ortaya çıkabilir. uçuk, eklem çıkıkları, hatta bazı iyi ya da kötü huylu tümörler nedeninin ne olduğunu netleştirmek için şikayetinizi doğrudan en yakın doktora kontrol ettirebilirsiniz.
Merhaba doktor, ben 20 yaşında bir kadınım ve evli değilim. İlk başta hafif kırmızı kan lekelerim vardı, sonra adet gördüğümü sandım. Ancak son birkaç gündür ortaya bile çıkmadı. Sonrasında birkaç gün sonra kahverengi lekeler 3 gün boyunca çıktı ve durdu... 2 gün sonra kahverengi lekeler tekrar çıktı ama akşamları durmuştu. Kahverengi lekelerin ortaya çıkmasına ne sebep olur? Bu ay adet döngüm hala normal ama yeterince egzersiz yapmıyorum ve eve geç geliyorum... nedeni bu mu? Teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Adet döngüsü dışında kanama meydana gelirse bu, hormonal bozukluklar, tiroid bozuklukları, rahim bozuklukları, PCOS, obezite veya aşırılık gibi çeşitli olası nedenlerden kaynaklanabilecek düzensiz bir adet döngüsüne işaret edebilir. vücut ağırlığı, vücut ağırlığındaki değişiklikler veya stres nedeniyle.
Alodokter, doktor, ben 35 yaşında bir kadınım, koşu bandında 40 dakika koşmayı yeni bitirdim, egzersizi bitirdikten sonra alt karnıma gerçekten kramp girdi, 5 dakika uzanmayı denedim ama hala geçmedi. Bundan nasıl kurtulursunuz doktor? lütfen çözüme yardımcı olun. Teşekkürler
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Belirli koşullar altında egzersiz yapılması nedeniyle kramplar meydana gelebilir, ancak başka nedenlerden de kaynaklanabilirler. Alt karın kramplarının nedenlerine örnek olarak şunlar verilebilir: Genellikle egzersiz yapmaya alışkın olmama, yeterli ısınma olmadan egzersiz yapma veya sıcakken veya oruç tutarken egzersiz yoğunluğunun ani artması nedeniyle oluşan kas veya tendon gerginlikleri.
Doktor, sormak istiyorum. Vücudumda neden geceleri sürekli kaşıntı oluyor... Kaşıntı uzun sürmüyor doktor, kaşıntı tozu kullanmama rağmen hala uyuyamayacak kadar kaşınıyor çünkü kaşımaya devam ediyorum doktor. Ondan nasıl kurtulursun?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e danıştığınız için teşekkür ederiz Geceleri kaşınmanın birçok olası nedeni vardır: Yatak böcekleri (cimex) yataklara veya kumaşlara yuva yapar ve geceleri insan kanını emer. Kaşıntı genellikle vücudun giysilerle örtülmeyen bölgelerinde meydana gelir. Uyuz bitleri gün boyu kaşınan ancak geceleri daha da kötüleşen insan derisinde yuva yapar. Kaşıntı, uyuz hastası ile yakın temas halinde hissedilir. Tiroid, karaciğer veya böbreklerde hasar.
Merhaba doktor doktor, ben 5 gün önce evlenmiş genç bir gelinim. Doktorla ilk kez yakın ilişkim oldu, sormak istiyorum, dün yakın ilişkim olduğunda kanamaya başladım, o zaman vajinam hala bu kadar acıyor doktor, işerken korkuyorum, sanki acıyor doktor. Yeni evliler için bu normal mi? Sorun şu ki, bunun beni hasta etmesinden veya vajinamda bir hastalık olmasından korkuyorum. açıklama lütfen.
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e danıştığınız için teşekkür ederiz. Vajinadan kanamaya ve ağrıya neden olabilecek birkaç şey vardır: Kızlık zarının yırtılması Sert cinsel aktivite ve vajina duvarlarında aşınmaya neden olmak Örneğin önceden yeterli ön sevişme olmaması nedeniyle vajinanın kuruması. penetrasyon. Bazı ilaçların etkileri, duygusal stres vb. Vajinal enfeksiyonlar, vajinal polipler, rahim ağzı kanseri.
 Şu anda tam zamanlı olarak ofise gidiyorum, sağlık durumumu ve bağışıklık sistemimi korumak istiyorum, Doktor... Bildiğim şu ki, C vitamini bağışıklık sistemini korumaya iyi geliyor, doktor lütfen verebilir mi? bana bir C vitamini markası tavsiyesi Bağışıklık sisteminizi korumak için ne tüketmek iyidir? teşekkürler doktor
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. C vitamini gerçekten de vücudun bağışıklık sistemini korumaya, vücut dokusunu güçlendirmeye ve ayrıca hastalandığında iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir. Bu, turunçgiller, kivi, ıspanak, domates, çilek ve biber gibi doğal besinlerden gelenler de dahil olmak üzere tüm C vitamini için geçerlidir. Üstelik bir kişinin günlük C vitamini ihtiyacı aslında o kadar da değil, sadece 75-90 mg'dır. çeşitli takviyelerde ve paketlenmiş içeceklerde günde 500 - 1000 mg'a ulaşan miktardan çok daha azdır.
Doktor, örneğin bebek yağını yüzümde temizleme yağı olarak kullanırsam gelecekte yüzüm için tehlikeli olur mu?
Merhaba, iyi günler. Bebek yağı genellikle bebeklerin kullandığı bir bakım ürünüdür. Bebek yağı kokusu ve rengi olmayan bir mineral yağ türüdür. Bebek yağı, bebek yağı ürünlerinin hipoalerjenik olması ve boya ve pareban içermemesi nedeniyle vazelin ile aynıdır, dolayısıyla yetişkinler tarafından kullanım için güvenlidir. Bebek yağının faydaları bebeğin cildini nemlendirmeyi ve bakımını amaçladığında, bir yetişkinin yüzünde kullanıldığında genellikle aynı faydaları, yani nemlendirmeyi sağlayabilir, ancak aynı zamanda makyajı ve diğer faydaları da ortadan kaldırabilir.
Doktorum 26 yaşında bir adam, aslında bunu sormaya utanıyorum. Penisim ereksiyon halindeyken neden sola doğru eğiliyor? Bunu uzun zamandır deneyimledim. Sadece bir masaj her şeyi düzeltir mi doktor? Bu doğurganlık sorunlarını etkiler mi doktor?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Endişelerinizi anlıyoruz. Bu genellikle tabu bir tartışma olabilir ve kamuoyunda anlayış eksikliğine neden olabilir. Ancak temel olarak ereksiyon halindeki bir penis, vücudun tam ortasında değilse normaldir. Bazı erkekler hafifçe sağa veya sola dönebilir ancak bu tamamen normaldir ve özel bir tedavi gerektirmez.
Doktor, gençliğimden beri garip bir adet döngüsüm var, adet dönemim çok kısa, adetim her ay düzenli doktor, ama adetim sadece 3-2 gün sürüyor. Bugünlerde adetim sadece 2 gün sürüyor ve kan hacmim yüksek, dedi doktor. Regl dönemimden önce normal bir PMS hissediyordum, karın ağrım da normaldi, şu ana kadar bir jinekoloğa görünmedim. Bu yaşadıklarım hâlâ normal kabul ediliyor mu doktor?
Merhaba iyi günler, normal adet döngüsü 21-35 gün veya ortalama 28 gündür, bu da ilk adet kanamasından sonraki ilk adet kanamasına kadar 2-7 günlük adet dönemi ile hesaplanır. Yani, eğer adetiniz uzun süredir normalse, bırakın çok fazla kan gelmesi bir yana. yani bu normaldir. Düzensiz menstruasyon genellikle hormonlardan etkilenir ve bunlardan biri sağlıksız yaşam tarzı kalıplarından kaynaklanmaktadır.
Öğleden sonra doktor, kayınbiraderim bir ay önce sgot ve sgpt'si yüksek olduğu için hastaneye kaldırıldı, sgot 65'e ve sgpt 130'a ulaştı. Kardeşimin de vücudu sarardı doktor, kayınbiraderim gerçekte hangi hastalıktan muzdarip? , doktor? Doktor detaylı açıklama yapmadı şu an evdeyim ama yine de kontrol etmem gerekiyor
Yüksek SGOT ve SGPT genellikle karaciğer fonksiyonunun bozulduğunu gösterir. Bu bozukluğun birçok tetikleyicisi vardır; başta enfeksiyon (örneğin hepatit virüsü enfeksiyonu), alkolizm, ilaçların yan etkileri, karaciğer yağlanması, siroz, karaciğer kanseri, karaciğer yetmezliği vb. Karaciğer fonksiyon bozukluğunun bir sonucu olarak kandaki bilirubin seviyeleri artacak ve vücudun sararmasına (sarılık) neden olacaktır.
Assalamualaikum doktor, sormak istiyorum. Daha önce çocuğumun kafası darbe yarası nedeniyle kanıyordu. Zeminin kaygan olması nedeniyle evin önünde kaydı, daha sonra kafasını dolaba çarptı. Çocuğumun başından yaralanmıştı ve bir miktar kan akıyordu. Başlangıçta bununla nasıl başa çıkılır? Lütfen yardım et. Teşekkür ederim
Wa alaikumsalam, Alodokter'i sorduğun için teşekkür ederim. Küçük yaraları tedavi ederken, yara bölgesinin temiz olduğundan emin olmak için yarayı gazlı bezle temizleyebilir veya üzerinde hâlâ çakıl taşları veya buna benzer bir şey varsa akan su kullanabilirsiniz. Bundan sonra povidon iyot gibi antiseptik bir sıvı da uygulayabilirsiniz. Şişme meydana gelirse endişelenmenize gerek yoktur, günde 3-4 kez periyodik olarak soğuk kompres ile kompres yapabilirsiniz. Yara küçükse zamanla kendiliğinden iyileşmelidir.
Doktor, sormak istiyorum. Günlük yaşamımda sıklıkla cep telefonları, TV'ler, dizüstü bilgisayar ekranları, mikrodalga fırınlar gibi elektromanyetik radyasyon yayan çeşitli türde nesnelerle karşılaşıyorum ve evim de güç kablosu kulesinden çok uzakta değil. Zamanla sağlık üzerindeki etkisi iyi olmuyor, değil mi? Doktorlar elektromanyetik radyasyonun sağlık üzerindeki yan etkilerinin neler olduğunu düşünüyor?
Günümüzün günlük yaşamında her zaman bu nesnelerin yanındayız. Prosedür doğru kullanıldığında genellikle bu bir tehlike oluşturmaz. Genellikle gadget'lar, dizüstü bilgisayarlar ve TV'ler için radyasyon göze daha fazla gelir, bu nedenle dikkatli kullanmanız, çok yakın kullanmamanız, ekranın parlaklığını gözlerinizi rahat ettirecek şekilde ayarlamanız, uzun süre kullanmaktan kaçınmanız gerekir. Evdeki elektronik eşyaların durumu tehlikeli bir etki yaratmadığından sorun teşkil etmez. Özellikle radyasyon bölümünde çalışıyorsanız ve işinizde korumaya ihtiyaç duyuyorsanız olumsuz etkileri olur.
Doktor, YouTube'a bakıyordum, 2022'de ölen Endonezyalı bir sanatçı vardı ve küçüktü, burnu ağaçkakana benziyordu. Seckel sendromuna yakalandığı söylendi. Seckel sendromu ne anlama geliyor doktor? lütfen beni aydınlat. teşekkürler
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Seckel sendromu veya cücelik, kişinin boyunun, örneğin 147 cm'yi aşmayan bir yetişkinin boyunun ortalamanın altında olmasına neden olabilen, yaşanan bir vücut durumu bozukluğudur. çarpık veya kavisli omurga gibi diğer fiziksel büyüme anormalliklerinin eşlik ettiği ve gecikmiş ergenliğin eşlik ettiği ancak normal zekaya sahip olduğunuz ve günlük aktivitelerinizi iyi bir şekilde gerçekleştirebildiğiniz durumlar.
Doktor, sormak istiyorum. Henüz 3 aylık bir bebeğim var. Bebeğim emzirdikten sonra her kustuğunda, oyun oynarken kusuyor ve uzanıp kusuyor. Bunun nedeni nedir? Bebeklerin kusması/tükürmesi normal mi? Hala normal mi? Çünkü bunu benim yaşımda bebeği olan annelerle tartıştım, bunun normal olduğunu söylüyorlar. bu doğru mu doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederim. Bebekler yemek boruları henüz tam olarak gelişmediğinden ve bebeğin midesi küçük olma eğiliminde olduğundan normalde hala sık sık tükürürler; bu nedenle çok fazla anne sütü veya süt içip sonrasında yatarsanız. bebeğin tükürmesi daha kolay olacaktır.
Yüzümün şu anki durumu sivilceli, ama sivilce özellikle sadece çenemde, doktor, yüzümü temiz tutmaya çalışmama rağmen sivilcelerim de düzelmedi mi?
Çene, yüzün çok sayıda yağ bezi içeren bir bölgesidir ve bu da onu sivilceye daha duyarlı hale getirir. Aknenin görünümü ayrıca genetik, hassas cilt tipi, uygunsuz cilt bakımı, stres, hormonal dalgalanmalar, P. aknes bakteriyel enfeksiyonu, dengesiz beslenme ve bazı ilaçların yan etkileri gibi diğer çeşitli faktörlerden de etkilenir.
Doktor, babamın sağ tarafında genişlemiş bir mide vardı. İnternette karaciğer hastalığı veya hepatit belirtisi olabileceğine dair bir makale okudum. İki hastalık arasındaki fark nedir? aynı mı? lütfen cevap verin doktor
Sorunuz için teşekkür ederiz. Karaciğer hastalığı, karaciğere veya karaciğer organına saldırabilen çeşitli hastalıklardır. Hastalıklardan biri hepatittir. Dolayısıyla karaciğer hastalığının, karaciğerde sorunlara neden olan ve işlevini bozan çeşitli hastalıklardan oluştuğu sonucuna varılabilir. Karaciğer hastalığına viral enfeksiyonlar, alkol tüketimi, karaciğerde yağ birikmesi ve hatta kanser gibi çeşitli şeyler neden olabilir.
32 yaşında bir adamım doktor, fazla kiloluyum. Kilo vermek için iyi bir diyet nedir? Garip bir diyetin daha sonra vücuda etkisi olursa beni hasta etmekten bile korkuyorum
İyi bir diyet, yavaş yavaş, kapsamlı bir şekilde yapılan diyettir. Bundan önce öncelikle kilonuzun ve boyunuzun ne olduğunu açıklamalısınız ki ideal kilo hedefinizi belirleyebilirsiniz. Daha sonra, uygun beslenme talimatlarının verilmesi için bir beslenme uzmanına danışabilir veya önce Alodokter uygulaması hakkında doktorumuzla görüşebilirsiniz.
Esselamu'alaikum doc. Henüz 14 yaşında olan küçük bir kız kardeşim var, 12 yaşından beri adet görüyor... Birkaç aydır adet görüyor, ayda iki kez doktor. Mesela ayın başında regl oldu, 2 hafta sonra tekrar regl olacak... Onun için biraz endişeleniyorum doktor. Doktora mı yoksa hastaneye mi başvurmalıyım? Sizce nedeni nedir Doktor, hepsi bu kadar mı? Teşekkür ederim Doktor.
Wa alaikumsalam, Alodokter'i sorduğun için teşekkür ederim. Endişelerinizi anlıyoruz. Menstruasyon, üreme çağındaki kadınlarda meydana gelen normal bir hormonal döngüdür. Bu döngü genellikle 21-35 günde bir meydana gelir ve yaklaşık 3-7 gün sürer.
Doktorum 33 yaşında bir kadın, neyim var doktor, ellerimdeki damarlar patlıyor ve beni PH yapamayacak hale getiriyor. Ben hiç bir şey yapmasam da evin temizliğini de ev halkı yapıyor, benim işim sadece ofis işleri, neden böyle doktor bey? Kol damarlarım görünüyor ve yaşıma uygun değil gibi görünüyor.
Ellerde damar benzeri çizgiler oluşması büyük ihtimalle büyük damarlardan kaynaklanmaktadır. Bu durum sadece ellerini kullanarak çok sayıda ağır günlük aktivite yapan kişilerde (örneğin ağırlık kaldıran sporcular, ağır nesneler çeken sporcular vb.) ortaya çıkabileceği gibi genetik, hormonal faktörler vb. nedeniyle de ortaya çıkabilir. . Deri yüzeyinin altındaki solucan enfeksiyonları (kutanöz larva migrans), varisli damarlar, cüzzam veya diğer bazı tıbbi bozukluklar bazen şikayet ettiğiniz şeye benzer şekilde derinin büyük damarlarla kaplı gibi görünmesine neden olabilir.
Doktora sordum, bisikletten düşmekten dolayı bacağımda bir yara var, yarayı povidon iyot kullanarak tedavi ettim ama yara iltihaplandı, doktor... doktor lütfen nasıl tedavi edileceğini açıklayabilir mi?
Bisikletten düşme sonucu oluşan yara iltihaplanırsa ikincil enfeksiyon olasılığı yüksektir. Antiseptik sıvı ile temizlenmiş olsa bile özellikle oldukça geniş ve/veya derin yaralarda, sıklıkla neme maruz kalan yaralarda ya da zayıf bağışıklık sistemi, kan pıhtılaşması gibi sorunlarınız varsa yaralarda ikincil enfeksiyonlar yine de ortaya çıkabilir. bozuklukları, bağ dokusu ve diğer çeşitli tıbbi bozukluklar. Tavsiyemiz, iltihaplı yaranızı öncelikle en yakın doktor veya cerraha kontrol ettirerek en iyi şekilde değerlendirilmesi ve tedavi edilmesidir.
2 yaşına girmek üzere olan bir çocuğum var doktor, onu beslerken sağ gözü kanıyormuş gibi kırmızıydı doktor... nedeni nedir doktor? Bu tehlikeli mi?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Gözlerde gözle görülür kan lekeleri oluşması durumu, birinin öksürmesi, hapşırması, ıkınması veya çok şiddetli kusması gibi durumlarda gözlere aşırı basınç uygulanması sonucu oluşabilecek subkonjonktival kanamadan kaynaklanabilir. ve yüksek sesle, alışkanlıkla gözleri çok kaba bir şekilde ovuşturmak, daha önce gözde darbe yaralanması öyküsü veya gözdeki bir enfeksiyon, alerjik reaksiyon veya tümör nedeniyle.
Merhaba doktor... Bu ay neden 3 kez adet gördüm? Birinci ve ikinci hayız arası sadece 5 gün, ikinci ve üçüncü hayız arası ise 9 gündür. Bu normal bir belge mi? İlk defa böyle oluyorum. Sizce belirtiler nelerdir doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Normalden daha kısa bir adet döngüsü normal değildir, çünkü normal adet döngüsü 21-35 gündür ve adet süresi 3-7 gündür. Bu durum hormonal bir bozukluğun göstergesi olabilir. belirli durumlar, stres, aşırı egzersiz, aşırı kilo değişiklikleri, diyet değişiklikleri, rutin ilaçların yan etkileri, yumurtalık kistleri, PCOS, tiroid bozuklukları, dış gebelik veya diğer rahim bozuklukları.
Öğleden sonra doktorum, dün saçlarımı yıkadıktan sonra kulaklarımda su varmış gibi görünüyordu. Görünüşe göre su hala kulaklarımda çünkü işitme yeteneğim azalmış gibi görünüyor doktor. İşitmemin normale dönmesi için kulaklarımdaki sudan nasıl kurtulurum?
Kulağa giren su işitmeyi bozabilir ve kulakta dolgunluk, kaşıntı, ağrı ve rahatsızlık hissedilebilir. Ancak giren su az olduğu sürece bu durum çoğu zaman tehlikeli değildir. Ortaya çıkan şikayetler genellikle özel bir tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden kaybolacaktır.
20 yaşında bir kadınım, 18 yaşımda kist ameliyatı oldum. Ameliyattan önce her regl dönemimde şiddetli karın ağrısı hissediyordum ve adetlerim düzgün olmuyordu. Beni tedavi eden doktor kist ameliyatından sonra regl dönemimin sorunsuz geçeceğini söyledi ama gerçekte ameliyattan sonra bile regl dönemim hala düzgün değildi. Bazen geç kalmayı, hatta hiç adet görmemeyi seviyorum... Sebebi nedir doktor? Kist tekrar ortaya çıkıyor mu?
Merhaba iyi günler, adet döngüsü genellikle ortalama 28 gün sürer ve 3-7 gün sürer. Adet döngüsü 35 günden fazla sürüyorsa veya süresi her ay değişiyorsa adet döngüsünün düzensiz olduğu söylenir.
Doktora danışmak istiyorum, başlangıçta genç mangoları soyup yıkamadan yedim. Sonra zamanla dudağın kenarı kaşınıyor, acıyor ve kızarıyor, o zaman nasıl oluyor da böyle bir kabuk gibi görünüyor doktor? Böyle görünmeye başladım. Dudak kenarlarındaki yaralar için doğal ilaç tavsiyesi istiyorum, hangi ilacı kullanmalıyım doktor?
Kaşıntılı, ağrılı, sızı hissi veren ve dudakların köşelerinde kabuklara dönüşen kırmızımsı bir döküntü ortaya çıkar; tetikleyici muhtemelen bir enfeksiyondur. Belirtileri sizin yaşadığınız belirtilere benzeyen çeşitli enfeksiyon türleri vardır; örneğin impetigo, açısal keilit, zona vb. Enfeksiyonun yanı sıra irritan kontakt dermatit, egzama, ilaç döküntüsü, alerjik kontakt dermatit, akar veya başka bir böcek tarafından ısırılma gibi başka faktörlere bağlı olarak da dudak kenarlarında şikayetler ortaya çıkabilir.
Doktor, ben 22 yaşında bir kadınım, hiç evlenmedim ya da yakın bir ilişkim olmadı, ama bu ay 1 hafta geciktim doktor... Stresli olduğumu bile düşünmüyorum. peki söylediklerimin gerçekleşme ihtimali nedir?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Adet gecikmesi hamilelik dışında aşırı veya zayıf kilo, stres, PCOS, tiroid bozuklukları, diyabet, rutin ilaç tedavisi veya ağır egzersiz gibi çeşitli olası nedenlerden kaynaklanabilir. Şikayetinize neden olan bir hastalık varsa bu ancak doğrudan doktor muayenesi ile yapılabilir ve bazen ultrason gibi destekleyici muayeneler de gerekebilir.
Günaydın, bir soru sormak istiyorum doktor. Şu anda 46 yaşında bir erkeğim, son birkaç gündür göğsümde iğne batıyormuş gibi ağrı hissediyorum, ağrı gelip gidiyor, bazen ağrı sırtıma ulaşıp kola da yayılıyor. Ağrı ortaya çıkarsa ve nefes alamadığımı hissedersem derin bir nefes almam gerekir. Yaşadığım şey kalp hastalığı mı doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Kollara ve sırta yayılabilen göğüs ağrısı şikayetleri, anjina veya anjina gibi kalp damarlarındaki tıkanma, kalp krizleri nedeniyle artışa bağlı olabilir. GERD hastalığında olduğu gibi, mide asidinin yemek borusuna kaçması, göğüs kası krampları, akciğer problemleri veya stres.
Anneme yemek pişirmesinde yardım ediyordum, sıcak olduğu için dilimlerken parmaklarım acı bibere maruz kalıyordu. Defalarca yıkadım ama çıkmıyor. Biberin neden olduğu sıcak ellerden nasıl kurtulursunuz doktor?
Merhaba, iyi günler, kırmızı biberle temas ettikten sonra ellerinizde oluşan sıcaklık hissi, kırmızı biberin sizi ısıtabilen kapsaisin maddesini içermesinden kaynaklanmaktadır; bu madde duyu sinirlerini uyararak sıcaklık hissine, kızarıklığa ve vücut sıcaklığının artmasına neden olabilir. Bu kapsaisin maddesi biber tohumlarında bulunur.
Ben 17 yaşında bir kızım, durumum konusunda kendime güvenmiyorum Doktor. Kadınım ama erkek elması gibi çıkıntılı bir adem elmam var doktor, bundan nasıl kurtulurum doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Boyundaki tiroid organında Adem elmasına benzeyen bir şişlik veya şişlik olmadığı sürece normalde Adem elması boyunda görülmez. Tiroid organındaki şişlik veya şişlik, tükürüğü yutduğunuzda hareket eden boyundaki bir şişlikle işaretlenebilir. Bu hastalığa hipotiroidizm veya hipertiroidizm semptomları eşlik edebilir, ancak aynı zamanda hiçbir semptom da eşlik etmeyebilir.
Merhaba doktor, ben 23 yaşında bir kadınım. Kızamığı nasıl tedavi edersiniz? Son 3 gündür vücudumda kırmızı lekeler beliriyordu, öksürük, burun akıntısı vardı ve ondan önce de ateşim vardı. Annem, ben küçükken hiç kızamık geçirmediğimi söyledi ama kızamık genellikle sadece küçük çocukları etkilemez, değil mi? İlaç nedir doktor? lütfen doktora yardım edin. Teşekkür ederim
Öksürük, burun akıntısı ve ateşin eşlik ettiği vücutta kırmızı lekelerin ortaya çıkması gerçekten de kızamık olduğunuzun göstergesi olabilir. Kızamığın kendisi viral bir enfeksiyonun neden olduğu bir hastalıktır ve sadece çocuklara değil herkese saldırabilir. Daha önce bu hastalığa yakalanmadıysanız ve en uygun kızamık aşısını yaptırmadıysanız kızamığa karşı daha duyarlısınızdır.
Doktor, uzun zamandır gut hastasıyım, son günlerde melinjo cipsi, fıstık ve daha birçok şey yemeyi denedim doktor. Doktorun yanı sıra ayak parmaklarımda ve ellerimde rahatsız edici semptomlar hissediyorum. Gut hastalığımı nasıl önleyebilirim?
Merhaba, iyi günler, gut veya gut, ürik asit kristallerinin birikmesinden kaynaklanan inflamatuar bir eklem hastalığıdır; bu durum genellikle ayak başparmağında, ayak parmaklarındaki eklemlerde, dizlerde veya ayak bileklerinde meydana gelir. Normal şartlarda ürik asit kanda bulunur ve idrarla atılır. Ancak gut hastalarında ürik asit vücutta birikir ve kristaller oluşturur, bu durum kandaki ürik asit seviyesinin çok yüksek olması durumunda meydana gelir.
Öğleden sonra doktorum, bebeğim 2 ay 3 haftalık ama günde 3 kez dışkılıyor ve dışkısı yeşil. 2 aylık bir bebeğin hala sadece anne sütüyle beslenmesi normal midir?
2 aylık bebeklerde daha sık dışkılama yaşanabilir ki bu normal ve doğaldır, bu nedenle annelerin endişelenmesine gerek yoktur, bu durum bebeğin günlük yeterli miktarda süt aldığını gösteren bir işaret olabilir. Bebeğin kaka yapma sıklığı günde 3 defa olabileceği gibi daha da sık, günde 4-5 defaya kadar çıkabilir. Anne sütüyle beslenen bebeklerin dışkıları da ilk 3 ay boyunca daha ince olma eğilimindedir.
Doktor, sormak istiyorum, çocuklarda fimosis ve paraphimosis arasındaki fark nedir? Derhal tedavi edilmezse sonuçları nelerdir, tehlikeli midir ve çocuk büyüdüğünde doğurganlığı etkiler mi?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Fimozis, penisin sünnet derisinin penis başına sıkı bir şekilde yapışık olduğu ve çekilmesinin tavsiye edilmediği bir durumdur, paraphimosis ise sünnet derisinin başa yapışık olduğu bir durumdur. Penis sert bir şekilde çekildiğinde sıkışabilir ve başlangıçtaki pozisyonuna dönemeyebilir.
Belki çok fazla kapalı ayakkabı giydiğim için topuklarımdaki deri çatlıyor" işte bu doktor, çünkü çatlaklar daha da kötüleşiyor, topuklardaki deri o kadar soyuluyor ki acıyor, doktor... var mı çatlak topuklarımı tedavi edebilecek eczane ilacı?" böyle mi? çünkü her gün kapalı ayakkabı giymek zorundayım doktor
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Ayağınızdaki kuru, çatlamış cilt, özellikle ayakta durma ve yürüme gibi aktiviteler sırasında ağrıya neden olabilir, burada doğru numaraya uygun olmayan ayakkabılar giydiğinizde bu durum daha kolay ortaya çıkabilir. sıklıkla çok uzun süre ayakta durmak, sıklıkla çıplak ayakla yürümek ve tahriş edici maddeler içeren sabunla çok uzun süre banyo yapmak.
Merhaba doktor, kuyruk kemiğim bir haftadır ağrıyor. Gerçekten çok acı veriyor ve bazen çok uzun süre oturduğumda kıvranmak hoşuma gidiyor. Bunu yalnızca iki kez hissettim, ilki bir ay önce oldu ve ilaç kullanmadan kendi kendine iyileşti. Şimdi ağrı geri döndü. Sizce nedeni nedir ve bununla nasıl başa çıkıyorsunuz? Teşekkür ederim
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Kuyruk kemiğindeki ağrı şikayetleri birçok olası nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bunlar arasında, çevredeki kas dokusunda görünmez bir travmaya neden olan çok uzun süre oturmak, kuyruk sokumu çevresindeki dokuya baskı yapacak kadar sert bir oturma, sinirlerin sıkışması, ağır nesnelerin sık sık kaldırılması ve omurganın yapısal anormallikleri yer alır.
Doktor, sormak istiyorum... Zaten 8 aylık hamileyim ama midem sık sık çok sıkışıyor, hareket etmek gerçekten zor, biraz hareket edersem midem gerçekten eziliyor... uyku pozisyonum her zaman rahatsız oluyor, Bunu nasıl düzeltebilirim doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Mide kramplarının belirtileri genellikle hamile kadınlar tarafından, özellikle de mide boyutunda bir artışın olduğu ve büyüyen fetüs üzerinde aşırı baskının olduğu gebeliğin üçüncü trimesterine girmiş olanlarda görülür. Bunu aşmak için düzenli olarak doğrudan duş alabilir veya ılık suya girebilirsiniz, mide krampları yaşadığınızda oturabilir veya uzanabilirsiniz, en az 1 su içebilirsiniz.
Merhaba Doktor, bir soru sormaya geldim. Doktor, dudaklarım bir haftadır kuru. Sadece lip balm kullanıyorum. Aynaya baktığımda dudaklarımda küçük lekeler belirdi ama kaşınmadılar. Belki dudaklarımın kurumasına neden olan şey bu lekelerdir. Sormak istediğim şu; bunun nedeni nedir? ve hangi ilaç sorunumu çözebilir? lütfen yardım edin doktora. Teşekkür ederim
Dudaklardaki küçük lekeler, büyümüş yağ veya yağ bezleri olan Fordyce lekeleri olabilir, bu lekeler genellikle 1-3 milimetre arası büyüklüktedir. Genellikle bu tehlikeli değildir ve kendi kendine geçecektir. Kuru dudaklara bazen dudaklarda biriken ölü deri hücreleri gibi lekeler de eşlik eder.
İyi günler doktor. Bir keresinde insan midesinde solucanlar olduğunu okumuştum. İnsan midesinde ne tür solucanlar yaşar? mide kurdu nasıl öldürülür? Mide kurtları insanlar için neden tehlikelidir ve dışkılama sırasında mide kurtları çıkabilir mi?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Normalde sağlıklı bir insanın sindirim sisteminde solucanlar olmaz, ancak burada olduğu gibi sindirim sistemini ve bağışıklık sistemini desteklemede rol oynayan iyi bakteriler veya probiyotikler olacaktır. madde.
Kusura bakmayın doktor doktor, daha bu hafta bir bebek doğurdum, dün bebeğimi tedavi eden doktorun bilirubinin 16,71 mg/dL'ye ulaştığını söyledi. 7 günlük bir bebekte bu tür bir billir varsa bu normal mi doktor? O yaşta normal bilirubin düzeyi nedir doktor? Peki yüksek/düşük ise doktor nasıl bir tedavi uyguluyor?
Bilirubin, hasar görmüş kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasıyla üretilir. Doğal olarak bu bilirubin dışkı ve idrar yoluyla vücuttan atılacaktır. Kandaki bilirubin seviyelerinin izlenmesi, yeni doğan bebeklerde sağlık sorunlarını tespit etmenin bir yolu olabilir. Bebeğiniz 3 günlükten büyükse bilirubin düzeyi 16,71 mg/dL oldukça yüksektir. Ancak bilirubin seviyesi 20 mg/dL veya üzerine çıkarsa sıklıkla yeni tedavinin hemen yapılması gerekir.
Peki doktor bey ben hamile bir kadınım, hamileliğim 2. trimesterde. Gençliğimden beri, görünmeyen küçük meme uçlarım var doktor. Daha sonra çocuğumu doğurmak ve emzirmek istiyorum Doktor ama meme uçlarım sarkıyor. Kocamdan yardım istedim ama pek işe yaramıyor. Öne çıkabilmeleri için şişmiş meme uçlarıyla baş etmenin başka bir yolu var mı? Bebeğimi sevemeyeceğimden korkuyorum doktor. Teşekkürler
İçe dönük meme uçları, içe dönük meme uçları olarak adlandırılır.
Doktor, sormak istiyorum. Bir hafta önce doğum yaptım, hamileyken dışkılama sonrası anüsümde hemoroid benzeri bir şişlik oluştu. Doğumdan sonra hemoroidle nasıl baş edilir? Doğumdan sonra hemoroit ilacı alabilir miyim?
Merhaba, iyi günler hanımlar, öncelikle hemoroidi hamile kalmadan önce yaşadığınızdan veya hamilelik sırasında doğum sonrasına kadar meydana gelip gelmediğinden emin olun. hemoroid veya hemoroid hamilelik sırasında veya doğumdan sonra ortaya çıkan normal şeylerdir.
Doktor, 11 yaşındaki çocuğum bir bambu ağacının altında oynuyor. Deride kaşıntılı şişlikler vardı ve eczaneden kaşıntı alerjisi ilacı olan 10 mg setirizin aldım. Sorun şu ki, 11 yaşındaki bir çocuk için setirizin dozu nedir?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Setirizin, antihistaminikler grubuna dahil olan, gözlerde sulanma, hapşırma, burun akıntısı, ciltte, boğazda ve burunda kaşıntı gibi alerji semptomlarını tedavi etme işlevi gören bir ilaçtır. Yani çocuğunuzun durumunda bu, doktor tarafından verilecek bir ilaç olabilir. Ancak şunu anlamalısınız ki bu ilaç reçeteli bir ilaçtır ve özellikle dozajı çok yüksek olan çocuklarda bağımsız olarak kullanılmamalıdır. yaşlarına ve kilolarına göre farklılık göstermektedir.
Son birkaç aydır başım çok ağrıyordu. Doktora gittim ve doktor gözlerimi kontrol ettirmemi önerdi. Göz muayenesi sonucunda göz tansiyonumun yüksek olduğu ve bu nedenle sık sık baş ağrılarım olduğu ortaya çıktı. Yüksek göz basıncını nasıl azaltırsınız doktor?
Soru için teşekkür ederim. Yüksek göz tansiyonu, göz tansiyonunun normalden fazla olması durumudur. Bu durum derhal tedavi edilmelidir çünkü glokoma neden olma riski taşıyabilir. Yüksek göz tansiyonu veya oküler hipertansiyonun nedeni, göz sıvısı akış sisteminin bozulması sonucu sıvının göz içinde birikerek göz basıncını arttırması sonucu ortaya çıkabilir. gözün şekli ve boyutu ve göz basıncının korunması.
Günümüzde birçok insan aniden kansere yakalanıyor, değil mi? Vücudun sağlıklı olması ve gelecekte kanserden korunması için her gün tüketilebilecek yiyecek veya içecek var mı?
Merhaba iyi günler, tüketebileceğiniz kanser önleyici çeşitli yiyecek ve içecekler var. Kanseri önleyen yiyecek ve içecekler aslında sağlıklı bir beslenmede önerilen meyve, sebze ve tam tahıllar gibi alım miktarına benzer. Özellikle tatlandırıcılar, renklendiriciler ve yapay koruyucular gibi ilave kimyasallar içeren yiyecekleri sıklıkla tüketiyorsanız, kanseri önlemek için yiyecek ve içecek tüketmeniz şiddetle tavsiye edilir.
Doktora sormak istiyorum. Dün gece kalbim o kadar hızlı atıyordu ki sesini duyabiliyordum, çok uzun sürmedi, sadece 2 dakika kadar sürdü. Sebebi nedir? Bu kalp hastalığının bir belirtisi midir?
Hızlı bir kalp atışı aslında kalp problemlerinden kaynaklanabilir, örneğin kalp şişmesi (kardiyomegali), kalp zayıflığı (kardiyomiyopati), kalp ritmi bozuklukları (aritmi), hatta konjestif kalp yetmezliği. Ancak hepsi bu kadar değil, kalp çarpıntısı ayrıca kafein veya diğer uyarıcıların tüketimi, aşırı kaygı veya korku, ilaçların etkisi, ağır fiziksel aktivite sonrası ve hipertansiyon, elektrolit dengesi bozuklukları gibi diğer hastalıklar gibi diğer çeşitli faktörlerden dolayı da ortaya çıkabilir. , hipertiroidizm, anemi vb.
Merhaba doktor bey, 27 haftalık hamileyim, bir haftadır sürekli geğirme eşliğinde soğuk algınlığı hissediyorum, mide bulantım da var. Bunu nasıl çözersiniz doktor? Bir ***'i reddetmek için bitkisel ilaç alabilir miyim?
Hamilelik sırasında şişkinlik, mide bulantısı ve sık sık geğirme genellikle hormonal etkilerden kaynaklanır. Ancak bu şikayet GERD (gastroözofageal reflü hastalığı), gastrit, gıda alerjileri, karbonhidrat malabsorbsiyonu, peptik ülser, bağırsak tıkanıklığı, bağırsak iltihabı, sindirim enfeksiyonları, safra taşları veya iltihabı, pankreatit, karaciğer gibi diğer çeşitli faktörler tarafından da kötüleşebilir. rahatsızlıklar ve yaşadığınıza benzer birçok tıbbi sorun, her zaman tehlikeli olmasa da açıkça çok rahatsız edici olabilir.
Doktor arkadaşım 53 yaşında. o bir şeker hastasıdır. Aslında temiz bir insan Doktor ama ağzı kötü kokuyor. neden öyle doktor? ve diyabet hastalarında kronik ağız kokusuyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Dişlerini de düzenli olarak fırçalıyor doktor, çözümü var mı doktor? Teşekkür ederim
Merhaba, Ağız kokusuna ağız kokusu da denir. Ağız kokusu herkes tarafından yaşanabilir.
Doktor, 2 yaşındaki çocuğum 3 gündür ishal... Ona ORS verdim ve çok içtim ama henüz iyileşmedi. Bunu aşmak için ne yapmalıyım?
2 yaşındaki çocuklarda ishal, esas olarak enfeksiyonlar, gıda alerjileri, bağırsak iltihabı, zehirlenme, irritabl bağırsak sendromu, laktoz intoleransı vb. gibi sindirim sistemindeki bozukluklar nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunun dışında ilaçların yan etkileri, elektrolit denge bozuklukları veya diğer organ sistemlerindeki enfeksiyonlar nedeniyle çocuklarda ishal de görülebilmektedir. ORS çocuklarda ishali hemen durduramamaktadır.
Doktor, mide asidi hastalığım var. Sonra bazen hastalığım nüksettiğinde midem kalp atışı gibi zonkluyor ve nefesim de kısalıyor. Kalp rahatsızlığından korktum ama kalp doktoru midemdeki zonklamanın normal olduğunu söyledi. Ama ne zaman bu şekilde titreşse endişeleniyorum doktor. Nasıl tedavi ediyorsunuz? Teşekkür ederim
Merhaba, iyi akşamlar, karnınızda hissettiğiniz zonklama aslında normal bir şeydir ve endişelenmenize gerek yok. Midede zonklama, kan damarlarının kalple aynı ritimde nabız atması nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi, mide zonklaması aynı zamanda sindirim sisteminin hareketi, sinir uyarımı ve kasılmalar nedeniyle ciltte zonklamanın bir sonucu da olabilir. Fiziksel yorgunluk, karın kası egzersizi ve stres nedeniyle tetiklenebilen karın kaslarının bozulması.
Merhaba doktor, kız arkadaşımın midesinin neden böyle topaklı olduğunu sormak istiyorum. Masaj yaptırdım ama hala aynı 2 gündür devam ediyor diyor
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Yumruların eşlik ettiği mide rahatsızlıkları, tümör varlığı, fıtık veya iç organların sarkması, aort anevrizması veya kan damarlarının genişlemesi, genişleme gibi çeşitli olası nedenlerden kaynaklanabilir. karaciğer veya dalak, bağırsak tıkanması, apandisit veya şişmiş lenf düğümleri.
Merhaba doktor, sormak istiyorum. Son birkaç haftadır sağ gözümde siyah bir gölge varmış gibi görünüyordu. Bu körlüğün başlangıcı mı? Bu siyah gölgeden kurtulmak için ne yapmalıyım? Onu kendi haline bırakırsam tehlikeli olur mu? Lütfen yardım edin doktor. Teşekkür ederim
Gözün bir tarafında oluşan siyah gölgeler, uçuşan cisimler başta olmak üzere pek çok nedenden dolayı meydana gelebilir. Uçuşmalar doğal olarak yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir, ancak aynı zamanda retina dekolmanı, arka üveit, glokom, katarakt, göz kırma bozuklukları, vitreus bulanıklığı vb. gibi bir hastalığın göstergesi de olabilir. Uçuşmaların yanı sıra, kafa çevresinde oluşan tümörler, psikolojik rahatsızlıklar, göze giren yabancı cisimler veya çeşitli tıbbi rahatsızlıklar nedeniyle de gözlerinizde siyah gölgeler oluşabilir.
Doktor bey, 5 haftalık hamileyim, daha önce düşük yapma geçmişim vardı. Hamile kaldığımızdan beri kocam ve ben vücuduma giren yiyeceklere gerçekten dikkat ediyoruz doktor. Anne ve fetüsün sağlığı açısından hamilelere önerilen günlük bir besin türü var mı? ve yememem gereken balık türleri var mı? Peki hamile kadınlar için hangi balık kategorisi iyidir? Hamile kadınlar için hangi deniz balığı veya tatlı su balığı en iyisidir?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Hamile kadınların, fetüsün büyümesi ve gelişimi için önemli olduğu için oldukça besleyici gıdalara ihtiyacı vardır. Tüketilen gıdanın türü dışında dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise gıdanın temiz gıda şeklinde seçilmesi, gıdanın pişene kadar işlenmesi, gıdanın işlenmesinin iyi yapılması ve tüketilmemesinin daha iyi olmasıdır. Bazı yiyeceklerin fazla tüketilmesi Hamile anneye iyi gelen yiyeceklerden biri de balıktır. Hamile kadınların yiyebileceği iki tür balık vardır; deniz suyu ve tatlı su balıkları.
Ben 38 yaşında bir erkeğim, dahiliye doktoru bana hipertansiyon hastası olduğumu bildirdi ve kaptopril ilacı verdi.. Doktor bana tuz tüketimimi azaltmamı önerdi.. Tuzlu değilse yiyemem doktor, ne Hipertansiyon hastaları için tuzun yerini alabilecek bir şey yapabilir miyim doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Yüksek tansiyonu olan kişilerin diyetini yönetmenin önemli ilkelerinden biri sofra tuzu tüketimini sınırlamaktır. Hipertansiyon hastaları için kullanılabilecek çeşitli tür ve tuz ürünleri bulunmaktadır. Tuzun, gıdaya lezzet veren ve lezzet katan bir gıda maddesi olarak işlevi nedeniyle, şu ana kadar tavsiye edilebilecek bir ikame maddesi bulunmadığı gibi, belirli marka ve tuz türlerinin kullanımına ilişkin de herhangi bir öneri bulunmamaktadır. En önemli şey günlük gıdalardaki sodyum alımını sınırlamaktır.
Doktor, ağrıyan göğüsleri nasıl tedavi edersiniz? Şu anda 3 aylık bir bebeğimi emziriyorum. Bir haftadır meme uçlarım ağrıyor ama yine de emzirmeye devam etmem gerekiyor. Çözüm nedir doktor? çünkü rahatsız hissettiriyor
Emzirme sırasında meme uçları, yanlış bağlanma, ısırma, giysilerle sürtünme, enfeksiyon vb. gibi çeşitli faktörlerden dolayı yaralara karşı hassastır. Her zaman tehlikeli olmasa da, ağrıyan meme uçları emzirme sürecine gerçekten müdahale edebilir. Nadiren de olsa, meme uçlarındaki kabarcıklar patojenik mikroorganizmaların girmesi için bir yol haline gelir ve bu da sonuçta göğüslerin şişmesine, ağrımasına, şişliklere, ateşe ve diğer çeşitli şikayetlere neden olur.
Doktor, neredeyse bir haftadır kendimi ağır ve gergin hissediyorum, birkaç metre yürüsem bile nefesim kesiliyor. Sebebi nedir? kontrol etmeye gerek var mı?
A.
Az önce idrar yaptım doktor, idrarım neden bu kadar sıcak geliyor doktor? Bir zamanlar ateşim olduğunda bunu yapmıştım ama artık ateşim yok doktor, neden bu doktor? Bir şekilde hasta mıyım?
İdrar, böbrekler tarafından kanın süzülmesiyle üretilir. İnsan kanı sıcaktır ve bu nedenle idrarınızın sıcak olması doğaldır. Bunun dışında sıcak idrar; genital enfeksiyonlar, idrar yolu enfeksiyonları, idrar yolu taşları, idrar yoluna giren yabancı cisimler, idrarı tutma alışkanlığı, seks yapmış olmak veya aşırı mastürbasyon yapmak gibi başka faktörlerden de kaynaklanabilir. Açık.
Merhaba doktor, iyi günler, burnumun ağrıdığını ve acıdığını hissediyorum. Kötü su içtiğim için mi? Evimdeki suyun demir içeriği yüksek olduğundan su biraz bulanık. Bu ağrının kendiliğinden hızla geçeceğini düşünmüştüm ama görünen o ki şu ana kadar (2 ay oldu) geçmedi ve daha da kötüleşiyor. Sizce nedeni nedir doktor, ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim..
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Ağrılı ve ağrılı bir burunla ilgili şikayetler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi olası faktör nedeniyle ortaya çıkabilir: Rinit, kuru olma eğiliminde olan hava Alerjik tepki Bakteriyel veya viral enfeksiyon Sinüzit Tavsiyemiz, çünkü bu durum uzun süredir devam ediyor ve oldukça ciddi. rahatsız ediciyse, burun boşluğunuzun durumunu doğrudan görmek ve sorunun kaynağını görmek için bir KBB doktoruna veya en azından en yakın pratisyen hekime kendinizi kontrol ettirmeniz, ayrıca şikayetin tetikleyicisinin ne olabileceğini daha derinlemesine incelemeniz daha iyidir. .