question
stringlengths
48
941
answer
stringlengths
1
2.34k
Kusura bakmayın doktor, 35 yaşında bir adamım, sağ ayak bileğimde yumuşak bir şişlik var, tutarsam hiç acı duymuyorum, yumruyu tuttuğumda hareket edebiliyor, yani kalmıyor Hala. Tehlikeli mi doktor? ve bu kaldırılabilir mi?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Vücuttaki yumuşak topaklar çeşitli anlamlara gelebilir; bu bir lipom veya yağ dokusunun anormal büyümesi olabilir, aynı zamanda kist veya sıvı dolu kese, enfeksiyon belirtisi veya başka dokuların büyümesi olabilir. Bu ancak direkt muayene ile anlaşılabilir ancak ağrı hissetmiyorsanız ve şişlik yumuşaksa tehlikeli bir durum olmamalıdır.
Doktora sormak istiyorum. 5 yaşındaki çocuğum çok çabuk terliyor. Üstelik bu sırada aktif olarak dönme, dans etme veya arkadaşlarıyla oynama gibi küçük hareketler yapıyor, izlerken bile terleyebiliyor, hiçbir şey hissetmiyor, sadece terlediğinde rahatsızlık duyuyor. Lütfen cevap verin doktor, korkarım bu belli bir hastalığın belirtisi. Teşekkür ederim
Çocuklarda, dans etmek ve arkadaşlarıyla oynamak da dahil olmak üzere günlük yaşamlarında çok fazla fiziksel aktivite yapan çocuklarda aşırı terleme normaldir. Sadece bu da değil, kalıtsal faktörlerden dolayı, çocuğun bulunduğu ortam sıcaksa, dar veya sıcak giysiler giyiyorsa, baharatlı/sıcak yemek yemişse, endişeleniyorsa veya korkuyorsa aşırı terleme de normal kabul edilebilir. önemli bir şey.
Doktor bey, iş molasında başımı çalışma masasına dayayıp uzandım ve sol göğsüm ezildi. Uyandığımda akşama kadar kaburgalarım ağrıyordu. Korkarım bu bir kalp hastalığı. Bu normal bir acı mı yoksa ne? ve çözümün nasıl olduğu. Teşekkürler
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Göğüs ağrısı, daha önce göğüste aşırı baskı yaşandığında kas krampları nedeniyle ortaya çıkabilir, bu durum ağrılı göğse soğuk veya sıcak kompres yapılması, yeterince dinlenme ve uyku ile tedavi edilebilir. Parasetamol veya NSAID'ler gibi ağrı kesici ilaçlar alarak üstesinden gelinebilir. Göğüs üzerindeki aşırı baskı kalp hastalığına neden olamaz; kalp hastalığının yalnızca kalıtım, sigara gibi sağlıksız yaşam tarzı ve hipertansiyon veya yüksek kolesterol gibi hastalıklardan kaynaklanabileceği durumlar vardır.
Merhaba doktor, 3 aylık bir bebek annesiyim. Bütün gün çalıştığım ve sadece işten eve geldiğimde dbf aldığım için bebeğe anne sütü verdim. Buzdolabından çıkarılan yiyeceklerin bebeklere güvenle verilebilmesi için maksimum kaç saat saklanması gerekir? ve son 2 gündür bebeğim sütünü içmek konusunda isteksiz, doktor... bunun nedeni nedir?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Bebekler için çok önemli olan temel beslenme kaynağı anne sütü olduğundan, 6 aya kadar yalnızca anne sütüyle beslemek en iyisidir. Çalışan anneler de dahil olmak üzere ASIP yöntemiyle yalnızca emzirmeyi sağlayabiliyorlar. Böylece göğüsleriniz dolduğunda anne sütünü sağıp saklayabilirsiniz. Anne sütünün saklandıktan sonra ne kadar süre kullanılabileceği, saklama yöntemine bağlıdır.
Doktor bey, iş molasında başımı çalışma masasına dayayıp uzandım ve sol göğsüm ezildi. Uyandığımda akşama kadar kaburgalarım ağrıyordu. Korkarım bu bir kalp hastalığı. Bu normal bir acı mı yoksa ne? ve çözümün nasıl olduğu. Teşekkürler
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Göğüs ağrısı, daha önce göğüste aşırı baskı yaşandığında kas krampları nedeniyle ortaya çıkabilir, bu durum ağrılı göğse soğuk veya sıcak kompres yapılması, yeterince dinlenme ve uyku ile tedavi edilebilir. Parasetamol veya NSAID'ler gibi ağrı kesici ilaçlar alarak üstesinden gelinebilir. Göğüs üzerindeki aşırı baskı kalp hastalığına neden olamaz; kalp hastalığının yalnızca kalıtım, sigara gibi sağlıksız yaşam tarzı ve hipertansiyon veya yüksek kolesterol gibi hastalıklardan kaynaklanabileceği durumlar vardır.
Motosiklet kullanıyordum ve yeterince dikkatli değildim, asfalta düştüm ve uyluklarımda, bacaklarımda ve ellerimde çok fazla sıyrık oluştu Doktor, sormak istediğim şey asfalta düşmekten kaynaklanan yaraların nasıl kurutulacağıdır. yapar mısın doktor?
Merhaba, sıyrıklar genellikle birkaç gün sonra iyileşir ve kurur.
Merhaba doktor, 4 aydır regl olmadım. Sonunda bir kadın doğum uzmanına danıştım. Doktor BB'm obezite kategorisinde olduğu için diyet yapmam gerektiğini, bu yüzden diyet yapmam gerektiğini söyledi. Tekrar regl olabilmek için vücudumu bir hafta içinde nasıl düzene sokabilirim doktor? Peki diyet programımı desteklemek için neler tüketebilirim? Teşekkür ederim
Merhaba günaydın normal adet döngüsü 21-35 gün veya ortalama 28 gün olup bu sürelerin dışında ise adet düzensizliği denilebilir. Bunlardan biri aşırı kilolu veya obez olmaktan kaynaklanmaktadır. Aşırı yağ, yumurtalıkların yumurta salmayı durdurmasını tetikleyebilen östrojen hormonunun düzeylerini artıracaktır. Östrojen üreme sistemini düzenleyen bir hormondur, dolayısıyla bu hormondaki bir artış adet dönemini etkileyebilir.
Doktor, sık sık yoga ve pilates yapıyorum. 2 haftadır spor yapmıyorum ve vücudum, özellikle belim ağrıyor. Belimde ağrı var. Doktora sırt ağrısı için egzersizlerin nasıl olduğunu sorabilir misiniz doktor? böylece bu hastalık hızla azalır. Teşekkürler
Sırt ağrısı, çoğunlukla ağır ağırlık kaldırmak gibi ani ve tekrarlayan bel hareketlerinin yanı sıra uzun süre sandalyede oturmak gibi bel kaslarının yaralanması nedeniyle ortaya çıkan bel veya yan ağrıdır. Rahatsız bir şekilde meşgul olmak, fazla kilolu olmak, yeterince egzersiz yapmamak gibi faktörlerden de kaynaklanabilir. Bu sonuçların yanı sıra omurgadaki eklem iltihabı, sinir sıkışması ve omurgadaki anormallikler gibi bazı hastalıklardan da kaynaklanabilir. omurga eğrisi.
Merhaba doktor, şunu sormak istiyorum... Kulak memem sık sık kaşınıyor ve sıvı üretiyor, böylece kulak memesine sıvı bir kabuk yapışıyor... Bununla nasıl başa çıkabilirim doktor? Bu durumdan rahatsızım doktor... lütfen yardım edin. Teşekkür ederim
Sorunuz için teşekkür ederiz. Kulaktaki kaşıntı ve akıntı şikayetleri çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Bunun üstesinden gelmek için şikayetin doğru şekilde ele alınabilmesi için şikayetin nedeninin bilinmesi gerekir. Normalde kulak, örneğin yüzerken sıvı salgılayabilir. Ancak kulak akıntısı şikayetlerine irin, kaşıntı, ağrı, kulakta şişlik, işitme azalması gibi akıntı gibi başka belirtiler de eşlik ediyorsa bu kulakta bir şikayetin varlığına işaret edebilir.
İyi günler doktor doktor, ben 29 yaşında bir erkeğim, evli bir adamım. Sormak istiyorum ama aktif bir sigara içiciyim. Ne zaman cinsel ilişkiye girsem, kendimi çoğu zaman dengesiz hissediyorum, çok yorgunum, bütün gün uyumak istiyormuşum gibi hissediyorum. Bu normal mi doktor?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'a sorduğunuz için teşekkür ederiz Seks, dayanıklılık ve enerji gerektiren fiziksel bir aktivitedir. Orta düzeyde fiziksel aktiviteye sahip genç yetişkinlerde, 30 dakikalık seks yaklaşık 276 kalori (erkekler için) ve 213 kalori (kadınlar için) yakabilir; Bu, saatte 4 kilometrelik bir yol hızına eşdeğerdir. Ancak seks sırasında yalnızca birkaç dakika dayanabilen erkekler için gereken enerji o kadar fazla değildir ve genellikle çok yorucu değildir.
Eşim tahmini gebelik yaşı 10 haftalık hamile, dün ebe kontrolüne gittim ama ebe bebeğimin kalp atımının tespit edilmediğini söyledi, nedeni nedir? Önceden kontrol edin, bir tık sesi var
Normal bir gebelikte, 8. gebelik haftası ve sonrasında fetal kalp atışı genellikle özel ekipmanlarla (ultrason, Doppler gibi) net bir şekilde duyulacaktır. Bu yaşta fetüsün kalp atışlarının sıklığı ve düzenliliği de değerlendirilerek sağlık durumu dolaylı olarak değerlendirilebilir.
Bu öğleden sonra kuzenimde polip var. burnun sağ tarafında. Kitle oldukça büyük olduğundan acil ameliyata alınması gerekiyor. Şunu sormak istiyorum doktor, poliplerin ameliyata gerek kalmadan tedavisi var mı? Ameliyat olursanız tekrar gelebilir mi? Doğal bir tedavisi var mı doktor?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Polipler burun boşluğunda saplı üzümlere benzeyen anormal yumuşak doku büyümeleridir. Küçük polipler genellikle rahatsız edici değildir, oysa büyük polipler burun boşluğundaki hava ve mukus akışını engelleyebilir. Nazal poliplerin kesin nedeni bilinmemekle birlikte kronik alerjilerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Nazal poliplerin tedavisi hastanın durumuna göre değişmektedir. Nazal polip tedavisi seçeneklerinin örnekleri şunları içerir: Hasta alerjenlere maruz kalırsa antihistaminik ilaçlar.
İyi günler doktor. Bir keresinde arkadaşımın, muayene sırasında annesinin göz tansiyonunun yüksek olduğunu söylediğini duymuştum. Ben buna glokom adını verdim doktor ama o bunun glokom olmadığını söyledi. Nedeni oküler hipertansiyondur. Benim de hipertansiyonum var Doktor'un da bu hastalığa yakalanmasından korkuyorum. Doktora danışmak istediğim konu yüksek göz tansiyonu nedenleri nelerdir doktor?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Glokom, oküler hipertansiyondan farklıdır ancak ilişkilidir. Glokom, hastanın optik sinir hasarı nedeniyle çok çeşitli görme sorunları yaşadığı bir durumdur; oküler hipertansiyon ise asemptomatik olduğundan (görme bozukluğu yok) hastanın genellikle farkında olmadığı, göz küresinde artan basıncın olduğu bir durumdur. ). İkisi arasındaki ilişki şudur: Oküler hipertansiyonu olan kişilerde glokom gelişme riski daha yüksektir.
Görev doktorları, doktorlar, ben 34 yaşında bir kadınım, daha önce bir dişim kırılmıştı, doktor, sanırım bunun nedeni dişlerin keskin olması" dedi ve dilimin kenarında bir yumru belirdi, doktorlar. Nasıl alabilirim? Bu şişkinlikten kurtulmak mı, çünkü öyle hissettirmiyor, çok rahat mı?
Merhaba, sorunuz için teşekkür ederiz. Keskin diş yüzeyleriyle temas, dildeki papillaların şişmesine, ağrımasına, kızarmasına ve hatta kanamasına neden olabilir. Dil papillalarının iltihaplanması dilinizde yumruların ortaya çıkmasına neden olabilir. Sadece bu da değil, fibroma, polip, uçuk, siğil, kanser, lenfadenit vb. gibi diğer faktörler nedeniyle de dilinizde şişlikler ortaya çıkabilir.
Konsolosa gitmek istiyorum, bu sabah uyandığımda vücudumda büyük, kırmızı şişlikler vardı. Bu kişi doktor dedi ki, ben de vücudum sıcak ve sıcak hissettiğinde böyle oluyorum. Bu birkaç kez oldu doktor. Cilt sorunuma çare var mı doktor? Lütfen cevap verin. Teşekkürler
Merhaba, iyi günler Kaligata'ya kurdeşen veya tıp dünyasında ürtiker denir. Bu durum ciltte kaşıntı ve bazen ağrı hissi veren kırmızımsı döküntülerin eşlik ettiği şişliklerle karakterizedir. Bu hastalığa genellikle alerji, sıcak veya soğuk hava, yiyecek ve ilaçlara maruz kalma neden olur. Genellikle bu hastalık kendiliğinden geçebilmektedir ancak eğer sizi rahatsız ediyorsa kalamin lazer tedavisi uygulayabilirsiniz.
Doktor bey, motosikletten düşme kazası geçirdim ve bu olaydan dolayı diz kemiğim kaydı, alternatif bir yol seçmek istiyorum, mümkün mü? Doktor çıkık olduğumu söyledi. Ağrım olursa doktorun ağrı kesicisini alırım. Yerinden olmuş kemiklerin nasıl onarılacağı konusunda doktorunuza danışın
Dislokasyon, yer değiştiren bir kemik veya eklem için kullanılan tıbbi terimdir. Eğer bu durum dizde ortaya çıkarsa, sadece ağrılı olmakla kalmaz, aynı zamanda dizinizin şişmiş, morarmış, sıcak ve hareket etmekte zorlandığını da görebilirsiniz. Şiddetine bağlı olarak bazı diz çıkıkları konservatif tedaviyle (ilaç verme, manuel yeniden konumlandırma, immobilizasyon gibi) düzelebilir, ancak daha invazif tıbbi tedavi gerektirenler de (ameliyat gibi) elbette doğru tedaviyi seçemez. dikkatsizce yapılmalıdır.
Assalamualaikum alodokter, son 3 gündür karnımın sağ alt kısmında ağrı hissediyorum, ağrı bazen beni zayıflatıyor, karın ağrısı dışında bazen midem bulanıyor Doktor, bu belirtiler neler doktor?
Zayıflık ve mide bulantısının eşlik ettiği sağ alt karın ağrısı, apandisit (apendiks iltihabı), gastroenterit (sindirim enfeksiyonu), gastrit (mide mukozasının iltihabı), pankreatit, mide ülseri, gıda zehirlenmesi gibi sindirim bozukluklarından kaynaklanabilir. , irritabl bağırsak sendromu, bağırsak tıkanıklığı vb.
Doktor, sorduğum için kusura bakmayın, 2 aylık bebek annesiyim, çocuğumda kabızlık oluyor ve kakası sert, mukus yok, ateş yok. Evde bununla nasıl başa çıkıyorsunuz? Hemen doktora başvurmanıza gerek yok
Bebeklerde kabızlık, dışkılama sırasında ağlama, sert, sert dışkılama ile karakterizedir. Bebeklerde kabızlık genellikle MPASI'ye başlayan bebeklerde görülür, MPASI değilse sıvı eksikliği, anne sütünden farklı bir besin bileşimine sahip olan formül sütünün tüketilmesinden kaynaklanır, bu nedenle sindirimi zordur, bu da dışkının daha sert ve hafif olmasına neden olabilir. daha büyük. hiperkalsemi, Hirshprung hastalığı, hipotiroidizm gibi belirli tıbbi durumlara bağlı olabileceği gibi inek sütü alerjisine de bağlı olabilir.
Alodokter, ben 33 yaşında bir kadınım. Hamileliğimin üçüncü üç aylık dönemindeyim. 8 aylık hamileyken bacaklarım şişti ve ellerim uyuştu. Gebeliğin sonlarında bunun olması normal midir? Bundan sonra ne kullanacaksınız doktor?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Hamile kadınların bacaklarında şişlik, özellikle gebelik yaşı arttıkça sıklıkla ortaya çıkan bir şikayettir. Hamile kadınların bacaklarında oluşan şişkinliğin nedeni bacaklarda aşırı sıvı birikmesi olabilir. Bacaklarda sıvı birikmesi, yüksek sodyum içeren gıdaların tüketilmesi, daha sonra proteinüriye neden olan hipertansiyon veya preeklampsi gibi durumlar, uzun süre ayakta durma nedeniyle bacaklarda aşırı baskı yaşanması, dehidrasyon yaşanması gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. ve benzeri.
Doktor, sormak istiyorum. 24 yaşındayım. Bir haftadır mide bulantısının yanı sıra sürekli bir baş ağrısı çekiyordum. Şu anki durumum regl olmamdır. ama adetten 2 gün önce başım dönüyordu. Tansiyonum 110/80, puskesmas doktoru normal dedi. Şikayetimi doktora ilettim, doktor baş dönmesi yaşadığımı söyledi ve baş dönmesi, mide bulantısı ve ağrı kesici ilaçlar verdi. Ama şu ana kadar hala başım dönüyor, hiçbir değişiklik yok. Bu uzun süreli baş dönmesinin üstesinden gelmek için başka ne gibi önlemler almalıyım doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Adet sırasında baş ağrısı gibi bir şey yaşıyorsanız, bu durum migrenden veya anemi gibi kanda Hb eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir ve buna vücut semptomları da eşlik edebilir. Ancak baş dönmesi yaşıyorsanız ve çevrenizin veya vücudunuzun döndüğünü hissediyorsanız, bu durum vertigo gibi vücut pozisyonundaki ani ve ani değişikliklerle tetiklenebilen bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilir.
Doktor, kardeşim az önce laboratuvarı kontrol etti ve albüminürinin sonuçlarını gördüm, bunun ne olduğunu anlamıyorum, bu ne anlama geliyor?
Albüminüri, idrardaki protein içeriğinin çok yüksek olduğu bir durumdur.
Dişimin arka tarafında çürük var gibi, birkaç tane var... Sonuç olarak artık diş ağrım var, diş etlerim şişti, her zamanki gibi Asmef içmeyi denedim ama şişlik geçti, merak ediyorum. Şişliğin iyileşmesi ne kadar sürer?
Merhaba, diş ağrısı veya diş etlerinin şişmesi gibi komplikasyonlara neden olmaması için çürüklerin hemen tedavi edilmesi gerekir.
Merhaba doktor, sormak istiyorum. Dün gece yemekten sonra sol midemin alt kısmında kramplar hissettim ama bu uzun sürmedi doktor. Bana ne oldu doktor? Peki tekrar böyle olursa ne yapmalıyım?
Merhaba. Alodokter'e danıştığınız için teşekkür ederiz. Midenizin sol alt kısmında yaşadığınız kramp çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Uygun tedaviyi alabilmek için şikayetin nedeninin bilinmesi gerekir. Sol alt karın kramplarının nedenleri şunlar olabilir: Adet öncesi, Gaz, Kabızlık, Hipokalemi, İdrar yolu enfeksiyonları, bağırsak tıkanıklığı, bağırsak iltihabı. Olası Sol alt karın kramplarının yaşadığınız şikayetlerinin birçok nedeni vardır.
Babamın sağlık durumunu sormak istiyorum doktor, babam dün apandisit ameliyatı geçirdi, bu hastalıktan çabuk kurtulsun, ameliyattan sonra hangi besinler tüketilebilir ve tüketilemez doktor? Şimdiden teşekkür ederim doktor.
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Ameliyat sonrası iyileşmeye gelince, aslında belirli yiyecek veya içeceklerde herhangi bir kısıtlama yoktur. Var olsa bile, diyabet veya diyabet, yüksek tansiyon, ishal veya benzeri gibi hastanın da yaşadığı diğer koşullar nedeniyle genellikle spesifiktir ve hatta bu durum doktor tarafından hastadan önce iletilmiş olacaktır. Ancak önerilen gıdalar mevcuttur; yumurta, süt, peynir, yoğurt, tavuk göğsü, balık ve et gibi protein açısından zengin gıdalar.
Merhaba doktor, arkadaşım 24 yaşında bir kadın geceleri titremeyi seviyor. kabızlık, bulantı, kusma, ateş. ve sıklıkla morluklar ve burun kanamaları oluyor doktor. Nedenmiş? çünkü göz atıyordum, nasıl oluyor da bu kan kanseri belirtisi oluyor doktor. Lütfen açıklayın doktor.
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Önceden bir yaralanma, darbe veya başka rahatsız edici bir durum olmadığı için, görünürde hiçbir neden olmaksızın sıklıkla morluklar ve burun kanaması yaşayan kişiler, kanın pıhtılaşma yeteneğindeki bir bozukluk nedeniyle bunu yaşayabilirler. Böylece kan damarlarından dışarı çıkarak, damarlara herhangi bir zarar vermeden morarma ve burun kanamalarına neden olabilir. Ancak bu sadece kan kanserinde değil, kan kanseri hastalarında da görülebilir.
Doktor, sormak istiyorum, bebeğim 11 aylık. Dişleri iyi değil, rengi sarı. Yemekten sonra dişlerimi fırçalamayı denedim ama geçmiyor. Ön dişleri sarı ve gözenekli. Sebebi nedir? Bu neden çocuğumun başına geliyor? Peki bebeğimin sarı ve gözenekli dişleriyle baş etmek için ne yapabilirim?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Zaten sarı ve kırılgan olan dişlerin sadece dişlerinizi fırçalayarak tedavi edilmesi zordur. Durumun ciddiyetine ve durumu tetikleyen faktörlere bağlı olarak değişebilen özel tedavi gereklidir.
ALodokter, neden parmaklarımın arasında şişlikler var ve içi suyla dolu, kaşıdığımda kaşınıyor, su çıkıyor. Sonra bozuldu ve tekrar oldu. ve kaşıntılı iskeleyi dağıtın. Doktora göre bu kaşıntının nedeni nedir? lütfen açıklayın, teşekkürler
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Eller arasında vücudun diğer bölgelerine yayılabilen cilt lekelerinin ortaya çıkmasından şikayetçiyseniz, bu durum uyuz veya uyuz adı verilen paraziter bir enfeksiyondan kaynaklanabilir ve bu durum daha kolay gerçekleşebilir. yoğun nüfuslu bölgede yaşayan birine deneyimlendi ve aktarıldı.
Doktor, çocuğum son zamanlarda burnuna bir şeyler sokuyor ama bu her zaman önleniyor. Burnunda ne sorun olduğu konusunda kafam karıştı, sanki rahatsız edici bir şey var gibi görünüyor, her iki burun deliğinde de noktalar varmış gibi görünüyor. Polipin şekline benzer bir şey arıyorum doktor. Eğer gerçekten burun polipleriyse nedeni nedir doktor?
Merhaba, iyi günler, burun polipleri, etin gözyaşı damlası şeklinde büyüdüğü burun veya sinüs bölgesinde yumuşak etin büyümesiyle karakterizedir. Çocuklar da dahil olmak üzere herkes burun poliplerinin büyümesiyle karşılaşabilir. Nazal polipler genellikle burun tıkanıklığı, hapşırma, burun akıntısı ve koku alma duyusunda bozulma ile karakterizedir. Bu polipler genellikle alerji ve astımla ilişkilidir.
Alodokter, doktor, ben 28 yaşında bir erkeğim, erken boşalma konusunda danışmak istiyorum, her ilişki kurduğumda sadece 3 dakika sürüyor. Pozisyon ve ilaçtan çeşitli yöntemler denedim ama ilaç kullanmaya devam edersem yan etkilerinin iyi olmayacağından korkuyorum. Erken boşalmayı doğal yollarla nasıl tedavi edebileceğiniz konusunda doktorunuza danışın.
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Erken boşalma, bir erkeğin cinsel ilişki sırasında çok hızlı sperm salması sonucu ortaya çıkabilir ve bu durum sizin ve cinsel partnerinizin memnuniyetini etkileyebilir.
Doktorumun astım geçmişi yok ama neden Doktor, son birkaç gündür boynumda bir boğulma hissi ve mide çukurumdaki ağrının yanı sıra nefes almada zorluk hissettim. İlk başta yemeğime geç kaldığımda baharatlı erişte yedim. lütfen doktoru aydınlatın.
Merhaba günaydın, yaşadığınız şikayet boyunda boğulma hissi ve nefes almada zorluk ve mide yanması şikayetleri şeklindedir. Bu durum mide asidi hastalığı veya mide asidinin mideye yükseldiği GERD gibi mide rahatsızlıklarına yol açar. göğüste yanma, sıkışma ve mide yanması şikayetlerine ve diğer mide ülseri semptomlarına neden olan yemek borusu. Yemek borusunun zayıflaması nedeniyle mide asidi yemek borusuna doğru yükselir, bu da mide içeriğinin yukarı doğru çıkmasına neden olur.
Doktor, sormak istiyorum. Kız arkadaşımla sık sık seks yapıyorum, 23 yaşındayım. Hiçbir zaman koruma kullanmıyoruz ama spermi daima dışarıya, asla içeriye salmıyoruz. Şu anda adetimin 2. günündeyim ama midem bulanıyor, bu hamile olduğumun bir işareti olabilir mi?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Adet sırasında veya sonrasında oluşan gebelikler aslında nadirdir ancak adet döngüsü kısa olan ve doğurganlık dönemi adetin ilk gününden daha erken gerçekleşen kadınlarda da oluşması mümkündür. önceki adet döneminin bitiminden sonra önceki cinsel ilişkinin birbirine yakın olması, spermin rahimde birkaç gün hayatta kalmasını sağlayabilir, erken doğurganlık dönemine denk gelirse yumurtayı dölleyerek hamileliğe de neden olabilir.
İyi günler doktor, yaşadığım sorunla ilgili danışmak istiyorum. Cilt bakımımda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen yüzüm birdenbire acıyana kadar soyuldu... Bununla nasıl başa çıkacağım doktor?
A.
Günaydın doktor, kusura bakmayın doktor, sormak istiyorum. Geçen hafta arkadaşım yüzüne bebek yağı sürüyordu. Yani bu tip yüzlerde kuru cilt ve sivilce bulunur. Yüzde kullanmak güvenli midir? Peki yan etkileri nelerdir doktor? Sorun şu ki şu ana kadar maksimum sonuçları göremedik doktor.
Sorunuz için teşekkür ederiz. Cilt bakım ürünlerinden istenilen faydayı alabilmeniz için cilt bakım ürünlerinin kullanımı cilt tipinize ve cilt durumunuza göre ayarlanmalıdır. Bebek yağının kendisi genellikle bebekler tarafından kullanılan bir cilt bakım ürünüdür, ancak bu ürün genellikle yetişkinler tarafından yüz cilt bakım ürünü olarak da kullanılır. Bebek yağı, vazelin ile neredeyse aynı olan bir yağdır. -rafine edilmiş yağ ürünü.
İyi günler doktor, sormak istiyorum. Annem ve babamın yüksek tansiyonu var, onlara yıldız meyvesi veya yıldız meyve suyu vermem doğru mudur? Yıldız meyvesinin kan basıncını düşürebildiği doğru mu? Teşekkür ederim
Merhaba, Yıldız meyvesi Endonezya'da oldukça yaygındır. Yıldız meyvesi karbonhidrat, lif, protein, C, B5, B9 vitaminleri, sodyum, kalsiyum, bakır, potasyum, magnezyum ve antioksidanlar içerir. Yıldız meyvesi kilo vermenize, kan şekeri seviyenizi korumanıza, dayanıklılığı artırmanıza, sağlıklı bir sindirim sistemini korumanıza, kalp sağlığını korumanıza ve kalp hastalığı riskini azaltmanıza yardımcı olur. Yıldız meyvesindeki yüksek düzeydeki sodyum ve potasyum, vücutta elektrolit görevi görür. kan basıncını sabit tutabilmeleri için vücut.
Doktor, kusura bakmayın, sormak istiyorum... 3 aylık olmak üzere olan bir bebeğim var, ona doğrudan anne sütü veriyorum... şu anda doğum iznim bitmek üzere... Emzikle anne sütü vermeye çalıştım ama çok zor çocuğum istemiyor... Bebeğim gibi henüz 3 aylık olan bir bebeğe emziği doğru şekilde nasıl tanıtırım?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Öncelikle emziklerin tanıtılmasının yavaş yavaş yapılması gerektiğini unutmayın çünkü bebeklerin de alışması için zamana ihtiyacı vardır. Bunun dışında bebekleri emzikle tanıştırmak pek kolay olmuyor çünkü bebekler zaten doğrudan emzirmeye alışmış durumda. Örneğin çalışan anneler için emzik takmak da gereklidir çünkü bebek her zaman doğrudan annenin yanında değildir. Emziği tanıtmaya karar vermeden önce bebeğin gerçekten emmemesi için emziğe benzeyen bir emzik seçebilirsiniz. farkı Hisset.
 Assalamualaikum doktor... Göz kapaklarımla ilgili bir sorunum var... 6 gündür sol göz kapağım seğiriyor. Seğirme durdurulamaz ve birkaç saniye içinde gerçekleşir. Bu seğirme 6 günde 3-4 kez oldu. uzun süre sinir bozucu. Neden düşünüyorsun? Bunu nasıl çözersiniz doktor? Lütfen yardım et
Waalaikumsalam, iyi günler, sol taraftaki göz seğirmesi yaygın bir şeydir, tıp dünyasında göz seğirmesine miyokimya denir. Bu durum göz kaslarının tekrar tekrar spazm geçirmesi sonucu ortaya çıkar ve bu durum genellikle birkaç dakika içinde ortaya çıkar ancak daha uzun da sürebilir.
Doktor, midemde bir sorun var doktor, midemin sağ alt kısmı zonkluyor gibi, midem bulanıyor, kusmak istiyorum ama çıkmıyor. 2 gündür böyle doktor. Bu apandisit olduğumun bir işareti mi?
Mide bulantısının eşlik ettiği mide ülseri, mide rahatsızlıkları, irritabl barsak sendromu, kabızlık, gıda zehirlenmesi, anksiyete gibi birçok nedenden kaynaklanabilir, nedeninin belirlenmesi için soru-cevap işlemi yapılarak doğrudan doktora gidilerek ileri tetkik yapılması gerekir, Fizik muayene ve nedene göre tedavi edilmesi gerekiyorsa kan tahlili, röntgen, ultrason gibi ek tetkikler yapılır.
Öğleden sonra, kendimi sıklıkla zayıf, baş dönmesi ve solgun hissedip hissetmediğimi sormak istiyorum. Kansızlık belirtilerinin bunlar olduğunu söylüyorlar. Kan testi yaptım ve sonuç HB'min düşük olduğu yönündeydi. Endişeleniyorum doktor, anemi ölüme neden olabilir mi? Sorun şu ki tedaviyi iyi yapamadım doktor. İlaç almayı bırakırsam kendimi daha iyi hissederim, o yüzden almayı bırakırım doktor.
Normalde Hb (hemoglobin) düzeyleri erkeklerde 13,8 – 17,2 g/dL, kadınlarda ise 12,1 – 15,1 g/dL arasında değişmektedir. Kanınızdaki Hb düzeyi bunun altındaysa anemi hastası olduğunuz söylenebilir. Ve aslında anemi, halsizlik, baş dönmesi ve solgunluk şikayetlerinin en yaygın tetikleyicilerinden biridir. Beslenme yetersizlikleri, kanama, böbrek bozuklukları, kemik iliği bozuklukları, kanser, orak hücreli anemi ve kansızlığa kadar birçok faktör anemiye neden olabilir. yakında. Nedenine ve ciddiyetine bağlı olarak anemi farklı tedavi gerektirebilir.
Öğleden sonra doktoru... 20 haftalık hamileyken yaptığım kan testinin sonuçlarını sormak istiyorum ve sonuçlar reaktif Hepatit B çıktı. Bu rahmim için tehlikeli mi doktor ve bir sonraki tedavi yöntemi nedir doktor. ?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Hepatit B, viral bir enfeksiyonun neden olabileceği bir tür karaciğer iltihabıdır. Hepatit A, B, C, E gibi bulaşabilecek çeşitli virüs türleri vardır. Hepatitin nedeni, biri cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar olan bulaşmadan kaynaklanabilir. Bunun dışında hepatit enfeksiyonunun anneden fetüse geçebileceğini bilmeniz gerekir, bu nedenle hepatit hastası olan annelerin durumlarını bildirmemeleri gerekir.
İyi günler, 10 yaşında bir erkek kardeşim var ama onun düşünme şekli öğrenme açısından yavaş (yavaş). Öyleyse soru şu: Beyin neden yavaştır ve bunun üstesinden nasıl gelinir? Sorularım bu kadar. Yazılan sözler varsa lütfen bağışlayın. Teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederim. Düşünme yeteneği ve hızı, genel olarak mantık kullanma yeteneği ve kişinin zekası elbette genetik, ebeveynlik kalıpları ve ebeveynlerin uyarılması gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. çevre, genç yaşta anne sütü ve yaratıcılık düzeyi.
Doktor, balık kızartırken kolumda sıcak yağın çarptığı yerde bir iz var Doktor. Yara bir zamanlar sulu bir yumruydu, şimdi yumru kırıldı ve kurudu. Şu anki sorunum yara izleri, yara izleri siyaha dönüyor... bundan nasıl kurtulabilirim doktor?
A.
Doktorrrrrrr, yüzümde lekeler oluştu ama sivilce değil doktor. çünkü sivilceniz varsa mutlaka patlar, küçük ve kaşıntılıdır doktor. Buna ne denir? ve hangi ilacı kullanmalıyım?
Yüzde kaşıntı hissi veren küçük lekelerin birçok nedeni olabilir; yalnızca sivilce değil, aynı zamanda folikülit, alerjik kontakt dermatit, ilaç döküntüleri, egzama, pomfoliks, tahriş edici kontakt dermatit, dikenli ısı, mantar cilt enfeksiyonları vb. nedeniyle de olabilir. Tedavi Tabii ki bu gibi şikayetlere aldırış edilmemelidir.
Merhaba Doktor, bir soru sormaya geldim. 2 gün önce başladım. Sık sık idrara çıkıyorum ve işediğimde vajinal bölgem de acıyor, sıcak, ağrılı ve acı veriyor acaba nedenini merak ediyorum doktor. Lütfen yardım edin doktor. Teşekkür ederim
Sorunuz için teşekkür ederiz. İdrar yaparken sıcak, ağrılı ve ağrılı bir his veren idrar yollarındaki şikayetler büyük olasılıkla idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanmaktadır. Bu durum genellikle sindirim kanalındaki bakterilerin, yani Escherichia coli'nin (E. coli) idrar yolunu enfekte ettiği kadınlarda görülür. Kadınlarda enfeksiyon riski daha yüksektir çünkü kadınların üretraları daha kısadır, dolayısıyla bakteriler idrar yollarına kolaylıkla ulaşabilir.
Doktor, son birkaç gündür dudaklarımın iç kısmında kum toplanmış gibi hissettim. Bazen kaşıntı da hissedilir. Her ne kadar dişlerimi temizleme ve fırçalama konusunda gayretli davranmış olsam da, Doktor. Bu nedir doktor?
Dudaklarda kumlanma şikayeti, kozmetik veya cilt bakım ürünlerinin yanlış kullanımı sonucu dudakların iltihaplanması ve bazı kimyasal maddelerle teması sonucu dermatite neden olması nedeniyle ortaya çıkabilir. veya bakteri veya virüs gibi bir enfeksiyonun sonucu olabilir.
Merhaba doktor, ben bir ev hanımıyım ve 3 çocuğum var. İşte bu doktor, son 5 aydır vajinamda mermer büyüklüğünde bir şişlik var ama dokunduğumda acımıyor... İnternette Bartholin kisti aradım, ne oldu? Sormak istediğim, ameliyata gerek kalmadan evde kendi başınıza nasıl tedavi edebileceğinizdir? Sıcak su ve tuza batırmak havasını söndürür mü? Teşekkür ederim
Vajinadaki topaklar pek çok şeyden kaynaklanabilir, örneğin: Bartholin kisti (bu şişkinliğin vajinanın dudaklarında olduğu yer), vajinal varisli damarlar (toplardamarlarda oluşan şişlikler vajinanın dudaklarında topaklar oluşmasına neden olabilir), genital bölge siğiller, vulva kanseri, Bartholin kistleri, Bartholin bezlerinin tıkanması nedeniyle içi sıvıyla dolu topaklardır. Bu durumun nedeni henüz bilinmiyor ancak yaralar, yaralanmalar, tekrarlanan tahrişlerden kaynaklandığı ve ayrıca cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan da kaynaklanabileceği düşünülüyor.
Öğleden sonra doktoru, sormak istiyorum. Babamın sağ sırtının üst kısmında, acı ya da sıcaklık hissi vermeyen, ten renginde küçük bir şişlik belirdi. Tutarsanız rahatsızlık verir. Şunu sormak istiyorum, şişliğin nedeni nedir ve tehlikeli midir? Yumruları giderebilecek bir merhem var mı? Bunca zaman babam korktuğu için doktora gitmek istemedi. Şimdiden teşekkür ederim.
Sırtın sağ üst tarafındaki küçük bir yumrunun birçok olası nedeni olabilir: Akne, siğiller, apseler gibi enfeksiyonlar Lipomlar, yağ kistleri, dermoid kistler, fibromlar, bazal hücreli karsinom Keloidskin etiketleri vb. gibi tümörler. Babanızın yaşadığına benzer şişlikler, nedenine bağlı olarak tehlikeli olabilir veya olmayabilir. Tavsiyemiz, şikayetinin nedeninin doğru bir şekilde tespit edilebilmesi (örneğin biyopsi ile) ve daha sonra uygun şekilde tedavi edilebilmesi için şikayetinin derhal en yakın doktor veya dermatoloğa kontrol ettirilmesi konusunda onu ikna etmeye çalışmaktır.
Esselamu aleykum doktor. Şimdi Bandung'da yaşıyorum... Yaklaşık 3 aydır buraya yeni taşındım, hala soğuk bir bölgede yaşıyorum. Sormak istediğim şey, soğuk bir bölgede yaşamama rağmen avuç içlerim ve ayaklarımın neden sürekli terden ıslak olduğu doktor... Birçok arkadaşım soğuk el ve ayakların zayıf bir kalbin belirtisi olduğunu söylüyor. Bu doğru mu doktor? Terden sık sık ıslanan el ve ayaklarla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Terleme, örneğin sıcak bir ortamda vücudun sıcaklığını düşürme çabalarından biridir.
Merhaba doktor, sormak istiyorum, komşum 21 yaşında bir kadın. Birkaç ay önce bir kaza geçirdi ve felç oldu. Günleri sadece yatarak ve uzanarak geçiyordu. tüm günlük aktiviteler sadece yatarak gerçekleştirilir. Şimdi sırtında bir dekübit ülseri belirdi. Yara derinin soyulmasına neden oldu. Lütfen bası ülserlerinin tedavisi için bir çözüm sağlayın Doktor. böylece yara çabuk iyileşir. Teşekkürler
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Dekübit ülseri, vücudun belirli bölgelerine sürekli baskı yapılması nedeniyle iyileşmesi zor olan ve cilde kan akışını engelleyen, cilde zarar verebilecek ve enfeksiyona neden olabilecek açık yaraların oluştuğu bir durumdur. Bu durum genellikle felç geçiren biri gibi uzun süre yatak istirahatinde olan kişilerde görülür.
Doktor, saçlarım boyandıktan ve düzleştirildikten sonra sıklıkla dökülüyor. Alnın bu kısmında ince saçlar var. Saçların ortaya çıkması için saç büyüme ilacı kullanmak istiyorum doktor. Etkili bir doğal saç uzatma ilacı var mı?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e danıştığınız için teşekkür ederiz. Minoksidil ve finasterid/spironolakton olmak üzere 2 tip etkili saç uzatıcı ilaç vardır. Ancak saç dökülmesinin nedeni devam ediyorsa bu ilacın pek bir faydası yoktur. Saçı renklendirmenin ve düzleştirmenin yanı sıra, saç dökülmesine neden olabilecek başka şeyler de vardır: saç köklerini çeken/ağırlaştıran saç şekillendirme, kötü saç bakımı, kalıtım, yanlış saç ürünlerinin kullanılması.
Günaydın doktor... son adetimin başlangıcı 8 Şubat'taydı... 3 gün önce belirsiz bir test yaptırdım... bugün test negatifti... test yanlış olabilir mi?
Adet gecikmesi hamilelik, stres, yorgunluk, ilaçların yan etkileri, doğum kontrolünün etkisi, obezite, aşırı diyetler, egzersiz tembelliği, yumurtalık kistleri, hipertiroidizm, dış gebelik, molar gebelik, hiperprolaktinemi gibi çeşitli faktörlerden dolayı ortaya çıkabilir. Ve bircok digerleri. Yukarıdaki çeşitli olasılıklar arasında ayrım yapmak için yapılabilecek bir yol, bir test paketi gerçekleştirmektir. Evde idrar testi paketi, idrarda beta hCG hormonunun varlığının tespit edilmesi prensibiyle çalışır. Hamile kadınlarda bu hormon gelişmekte olan fetüsün plasentası tarafından salgılanır.
Doktorum şunu sormak istiyor: Aylardır vücudumun çeşitli yerlerinde kaşıntılı, sulu cilt hastalığım var. Kliniğe gittim ve ilk başta merhem verildi ve hiçbir etkisi olmadı. Bu nasıl doktor? ne yapmalıyım?
Vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan sulu kaşıntının birçok olası nedeni olabilir; örneğin uyuz, mantar cilt enfeksiyonları, atopik egzama, böcek ısırıkları, seboreik dermatit, alerjik kontakt dermatit, ilaç döküntüsü, su çiçeği, tahriş edici kontakt dermatit vb. . Semptomlar hemen hemen aynı olsa da, bu çeşitli durumların tedavisi farklılık gösterebilir. Dolayısıyla bu kadar kısa bir konsültasyonla her ilacın verilmesi mümkün değil.
Doktor, görümcemin adeti her seferinde 15 günden fazla sürüyor, kendisi 40 yaşında. Bu arada doğum kontrol doktoru yok. Kanama devam ederse bu rahim ağzı kanseri belirtisi midir?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Normal adet süresini aşan, yani 2-7 gün süren adet durumları, vücutta hormonal dengesizlik, yumurtalık fonksiyonlarının bozulması gibi hastalıklara işaret edebilen uzamış adet dönemi olarak adlandırılabilir. miyomlar, endometriozis veya pelvik inflamasyon, ancak bu mutlaka rahim ağzı kanserine yol açmaz.
Doktor, eşime şu anki durumunu, mide bulantısını ve kusmasını sormak istiyorum ve şu anda hamileliğinin ilk üç ayında, tam olarak 7 haftadır, iştahı da çok azaldı doktor, istemedi. bütün gün bir lokma ye. Bütün gün yemek yemeyen hamile kadınların tehlikeleri nelerdir doktor? Fetüs iyi olacak mı doktor?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Hamilelik sırasında vücutta değişiklikler yaşanabilir ve bunlardan biri hamilelik hormonlarına bağlıdır. Hamilelik hormonlarının artması mide bulantısı ve kusma gibi belirtilere neden olabilir. Bu durum normaldir ancak devam ederse buna izin verilmemelidir çünkü hiçbir besin gelmiyorsa dehidrasyon riskine neden olabilir. Dehidrasyonun kendisi hem hamile kadının kendisi hem de fetus için risklere neden olabilir. Çünkü besin alımının azalması organların düzgün çalışmamasına neden olabiliyor.
Sormak istiyorum, yaklaşık bir yıldır sırtımda bezelye büyüklüğünde bir şişlik var, yumru yumuşak, yağlı gibi doktor. Ama bazen öyle kaşınıyor doktor... sence bu şişlikler ne? Doktora giderseniz hangi uzmana gidersiniz?
Sırtta ortaya çıkan ve sıklıkla kaşıntı hissi veren bezelye büyüklüğündeki şişlikler, folikülit, sivilce, siğiller vb. gibi bir enfeksiyondan kaynaklanabilir. Sadece bu da değil, sırtınızdaki şişlik, deri benleri, lipomlar, keloidler, yağ kistleri, dermoid kistler, kanser, nevüs ve diğer çeşitli olasılıklar gibi başka faktörlerden dolayı da ortaya çıkabilir. yumru, en yakın doktor, dermatoloğa veya cerraha danışabilirsiniz.
Neredeyse 2 haftadır ayaklarımda içi sıvı dolu temiz nodüller beliriyor, çok kaşıntılı geliyor, onları az önce tuzlu suya batırdım. ve kaşıntı ilacı aldım. ama henüz iyileşmedi. Kirpik sorunlarıma iyi gelebilecek doğal ilacın adı nedir?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Atlet ayağı teriminin kullanımı genellikle kafa karıştırıcıdır çünkü sıradan insanlar bunu sıklıkla çeşitli farklı durumlara atıfta bulunmak için kullanır ve bazen bunun bitlerle hiçbir ilgisi yoktur. Bu nedenle bu tartışmada sporcu ayağı terimini kullanmıyorum. Farklı tedavi yöntemleriyle ayaklarda kaşıntılı, sıvı dolu nodüllere neden olabilecek birçok farklı şey vardır.
Alodokter, bir doktora danışmak istiyorum, 21 yaşında bir kadınım, sıklıkla aniden nefes darlığı çekiyorum. sol göğüs ağrısı ve ardından nefes darlığı hissettim, rahatlayabilmek için nefesimi tekrar düzenlemek için birkaç saniye kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Bu kalp hastalığının belirtisi değil değil mi doktor? Bazıları bunun ülserden kaynaklandığını söylüyor ama bazıları da kalp hastalığı olduğunu söylüyor, korkuyorum doktor.
Ani nefes darlığı ve göğüs ağrısı, bu duruma aşağıdakiler gibi birçok neden neden olabilir: akciğer enfeksiyonları, astım, KOAH ve diğerleri gibi solunum bozuklukları, kalp sorunları, GERD gibi mide bozuklukları, anksiyete bozuklukları gibi psikolojik bozukluklar, şiddetli Stres ve depresyon Eğer bu durumu uzun süre boyunca sık sık yaşıyorsanız, kesin tanıyı koymak için mutlaka bir muayene yaptırmalısınız.
Merhaba doktor, sormak istiyorum, eksi 3.5'im, 4 ay önce lenslerimi yeni değiştirdim, şimdi lenslerimi doğru ölçtüğüm halde başım dönüyor ve görüşüm bulanıklaşıyor. Gözlük kullanmama rağmen göz bulanıklığı nedeniyle baş dönmesi düzelmiyor mu, bu durum eksi gözlerimin arttığının göstergesi mi?
Merhaba, günaydın, göz kırma bozuklukları hipermetropi, miyopi (uzak görüşlülük) ve astigmatizma (astigmat) 'dan oluşur. Miyopluk veya sıradan insanların uzağı göremediğini söylemesi, uzaktaki nesneleri görmenin zor olduğu bir durumdur. Bu durum, gelen ışığın retinaya değil de onun çok önüne odaklanması nedeniyle oluşur. Bu durum, korneanın çok dışbükey olması veya göz küresinin uzunluğunun çok büyük olması nedeniyle oluşur. uzağı görememeniz durumunda muayeneden elde edilen mercek boyutuna göre gözlük veya eksi (-) küresel kontakt lens şeklinde tedavi kullanacaksınız.
Dün annem doktora gitti ve mide asidi teşhisi kondu... Google'da annemin hangi yiyecekleri yiyebileceğini araştırdım... Mide asidi sorunu yaşayanların muz yiyebileceğini söylediler... Tüm muz türleri sağlıklı mıdır? mide asidi hastaları? Ambon muzları da dahil mi?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Mide asidi olan kişilerde mide yanması, göğüste yanma, geğirme, bulantı, kusma gibi şikayetler yaşanabilmektedir. Hastalarda mide asidi çeşitli koşullar nedeniyle tetiklenebilir; örneğin baharatlı, ekşi, yağlı yiyecekler yedikten sonra, ayrıca örneğin kafein içtikten, çok hızlı yemek yedikten sonra da ortaya çıkabilir. Özellikle obez kişilerde, yaşlılarda, hamilelerde vb. şikayetlerin görülme riski artar.
Merhaba doktor. Neden saçımı her yıkadığımda başım ağrıyor? Çocukken bunu hiç yaşamamış olmama rağmen. Bunu ortaokul 3. sınıfta yaşamaya başladım. Migrene ne sebep olur? bunu nasıl çözüyorsun doktor?
Sorunuz için teşekkür ederim. Baş ağrıları çeşitli nedenlerden kaynaklanabilecek kafa rahatsızlıklarıdır. Bu durum bıçak gibi saplanan bir baş ağrısı, gerginlik, ağırlık, dönme vb. şekillerde hissedilebilir. Bunun dışında başın bir tarafında, başın her tarafında, ensede vb. hissedilebilen baş ağrıları, zonklama hissi gibi hissedilebilen migren nedeniyle tek taraflı baş ağrıları da meydana gelebilir.
Doktor, çocuğum 2 aylık, ilk doğduğunda emzirme konusunda danışmanlık aldım ve bana bebeği tükürmemesi için yan yatırarak yatırmam önerildi. Geçtiğimiz günlerde bebeğimi emzirdikten sonra sırt üstü yatırıp yatırmayı denedim ancak bebeğimin bir süre sonra uyanıp tükürmesi çok uzun sürmedi. Peki tükürmemem için uyku pozisyonum eğik mi olmalı? bu normal mi?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. 5 aydan küçük bebekler yemek borusu henüz tam olarak gelişmediğinden ve bebeğin midesi henüz küçük olduğundan daha kolay tükürebilir, böylece belirli vücut pozisyonlarında süt geri akacaktır. kolayca ağzınıza veya burnunuza.
Alodokter, yani şöyle doktor, sırtımda bekel topu büyüklüğünde bir yumru var, ona dokunduğumda yumru dana yağı gibi yumuşak oluyor. Küçükken hiç ağrı yoktu ama büyüdükçe şişlik ağrıyor doktor bey. Bu tehlikeli bir yumru mu? Ameliyatsız alınırsa mümkün mü?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Karşılaştığınız şişlikler aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi olası durum olabilir: Lipomlar Siğiller Cilt enfeksiyonları Cilt etiketleri Tüm bu durumlar arasında en muhtemel olanı lipomdur. Bu tehlikeli bir durum olmasa da oldukça can sıkıcıdır. Doğru tedaviyi belirleyebilmek için öncelikle doğrudan kendinizi kontrol ederek veya doktor sohbet özelliğimizi kullanarak bir dermatoloğa danışmalısınız.
Bebeğim 4 aylık, saçları hala ince doktor... bebeğimin saçları nasıl uzayabilir?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Bebeğin saçının durumu genetik faktörlerden etkilenir. Yani bebeğin saç büyümesinin kalın mı yoksa ince mi olacağını belirleyen şey budur. Ancak bunun dışında bebeğin büyümesine yardımcı olmak için yapılabilecek birkaç yol vardır ve bunlardan biri bebeğin beslenmesinden ve vücut bakımından da etkilenir. Bebek şu anda 4 aylık olduğundan annenin bunu yapması en iyisidir. Besleyiciliği yüksek anne sütü sağlayın, özellikle de anne E vitamini açısından zengin yiyecekler yiyebiliyorsa, bu sayede saç büyümesine yardımcı olabilir.
Günaydın doktor, konsolosa gitmek istiyorum. Ben 30 yaşında bir adamım. neden her işediğinizde sıcak geliyor ama kan ya da irin çıkmıyor? Sadece sıcak geliyor ve bazen biraz acı veriyor. Buna bel soğukluğu da dahil mi? Nasıl çözeceksin?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Normalde idrar yaparken veya idrar yaparken sıcak hissetmezsiniz, dolayısıyla idrar yaparken sıcak hissediyorsanız, bu bir idrar yolu rahatsızlığının işareti olabilir. İdrarda yanma şikayetine yol açabilecek bazı sorunlar arasında idrar yollarında iltihaplanma veya enfeksiyon, üretra iltihabı veya üretrit, ardından mesane iltihabı veya sistit yer alır ve ayrıca cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara bağlı olarak da ortaya çıkabilir. İltihaplanmanın yanı sıra idrar yollarında taş oluşması şeklindeki sorunlardan da şikayetler kaynaklanabilmektedir.
Efendim, hanımefendi, vaktimi böldüğüm için kusura bakmayın balgamlı öksürüğüm var ve balgamdan kan geliyor. Yapabilirsem ilacı eczaneden alabilirim, Doktor.
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Kanlı öksürük veya hemoptizi olarak adlandırılan durum, tüberküloz, akciğer enfeksiyonu, bronşit, aspergilloz, solunum yollarındaki kan damarlarının yırtılması, kronik öksürük gibi birçok olası nedenden kaynaklanabilir. KOAH ya da kalp hastalığı gibi temel tedavinin elbette yaşadığınız şikayete neden olan hastalığın tanısına göre ayarlanması gerekir ki bu ancak doktor tarafından doğrudan muayene ile bilinebilir, bazen de destekleyici muayeneler gerektirir. kan testleri, balgam veya göğüs röntgeni.
Günaydın alodokter, doktor, tam diyete başlamak üzereyim, 4 gündür pirinç yemedim ve karbonhidratları küçük porsiyonlarda patates ve manyokla değiştirdim. Bir ay içinde pirinç yemezsem doktorun yan etkileri ne olur? lütfen cevapla. Teşekkür ederim
Merhaba, İdeal vücut ağırlığını korumak için egzersiz eşliğinde diyet/yemek yönetimi yapabilirsiniz. Pirinç vücudun ihtiyaç duyduğu ve enerjiye dönüştürülecek karbonhidratları içerir. Kilo vermek için diyet yapmak istiyorsanız aslında yine de pirinç yiyebilirsiniz, sadece hedeflerinize/hedeflerinize göre miktarı/porsiyonu azaltın. Ancak pirinç yememek istiyorsanız bu sorun değil ama yine de karbonhidrat alımına ihtiyacınız var.
8 haftalık hamileyim, dün işediğimde iç çamaşırımda kahverengi lekeler olduğunu gördüm doktor... Bugün yaşadığım lekeler düşük yapma ihtimalimi arttırıyor mu?
Merhabalar iyi günler, hamilelikte lekelenme kolaydır, embriyonun rahim duvarına tutunduğunu gösteren yerleşme kanaması ise normal denilebilir ama genellikle bu kanama gebelikten 6-12 gün sonra meydana gelir. Kanamanın özellikleri arasında kahverengi lekeler veya genellikle adet takvimine yakın bir zamanda ortaya çıkan ve yalnızca birkaç gün süren az miktarda kan bulunur.
İyi günler doktor, şunu sormak istiyorum... 2 hafta önce annem katarakt ameliyatı geçirdi, şimdi annemin görüşü hala bulanık, bandajı ilk açtığında görüşü parlaktı, ancak bir gün sonra görüşü bulanıktı. Ne yapmalıyım doktor?
Katarakt, yaşlanma, diyabet, hipertansiyon, yaralanma vb. gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilen göz merceğinin bulanıklaşmasıdır. Şiddetli katarakt, hastanın yaşam kalitesini büyük ölçüde azaltabilir. Bu nedenle bu durumun ameliyatla, yani bulanık merceğin yeni, daha şeffaf bir yapay mercekle değiştirilmesiyle tedavi edilmesi gerekir. İşinin ehli bir göz doktoru tarafından yapıldığı sürece katarakt ameliyatı çoğu zaman güvenlidir.
Merhaba doktor, şu anda diyetteyim, diyete ne tür bir muzun iyi geldiğini sormak istiyorum doktor?
Muz, lif açısından zengin, yağ, sodyum ve kalorisi düşük bir meyvedir. Bu nedenle ideal vücut ağırlığını korumak için muz tüketmek faydalıdır. Sadece bu değil, muz aynı zamanda C vitamini, demir, D vitamini, kalsiyum, magnezyum, B6 vitamini, kobalamin vb. gibi çeşitli besin maddeleri de içerir. Bu çeşitli besinler, güçlü kemiklere ve dişlere, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza, kansızlığı önlemenize, kalp ve kan damarı sağlığınızı korumanıza, kansere karşı korunmanıza ve diğer birçok kullanıma yardımcı olabilir.
Merhaba doktor, sormama izin ver. Eşim 3 gün önce düşük yaptı. Acaba rahminde hâlâ bir şey kaldı mı? Eğer hala oradaysa, kendiniz temizleyebilir misiniz? Değilse nasıl temizlersiniz? ve düşükten sonra rahmin temiz olmadığının belirtileri nelerdir? lütfen açıklayın doktor.
Düşük, hamileliğin 20 haftadan daha kısa sürede sona ermesi durumudur. Düşük sırasında hamile kadının hamileliği 10 haftanın üzerindeyse dilatasyon ve küretaj işlemine ihtiyaç duyulabilir. Dilatasyon ve küretaj, düşükten sonra rahimde kalan fetal dokunun alınmasına yönelik bir prosedürdür. Bu işlem uterusun kalan fetal dokudan temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilir. Alınmayan fetal doku, gelecekte hamile kadınlar için sağlık sorunlarına neden olabilir.
Doktor, bu sabah C vitamini içtim, sonra işediğimde idrarımın parlak sarı olduğunu gördüm. Sorun olur mu doktor? bu normal mi doktor? Korkuyorum Doktor, lütfen açıklayın doktor. Çok teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. C vitamini tükettikten sonra idrar renginin sarıya dönmesi, idrarla atılan vitamindeki renklendirici maddelerin fazlasının idrarla ilgili diğer semptomları yaşamadığınız sürece hala normaldir. idrar yolu ağrısı, kusma veya aralıklı idrar çıkışı gibi rahatsızlıklar Endişelenmenize gerek yok çünkü idrar yollarının düzgünleşmesine yardımcı olmak ve böylece sağlıklı bir yaşam sürdürmek için maden suyu tüketiminizi günde en az 2 litreye çıkarmanız yeterlidir. sağlıklı idrar yolu.
İyi günler doktor, 25 yaşındayım, her karides yediğimde, bundan birkaç saat sonra sıcak şişlikler ortaya çıkana kadar kesinlikle kaşıntı yaşayacağım... kaşıntıyı azaltacak bir çözüm var mı, yoksa bir çözüm var mı? bunu aşmanın yolu? Şimdiden teşekkürler doktor
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Alerji, vücudun aslında tehlikeli olmayan bir uyarana aşırı tepki vermesi durumudur. Uyarıcının kendisi değişebilir; çeşitli yiyecek türleri, içecekler, toz, soğuk hava, hayvan kılı, kimyasallar, ilaçlar ve hatta su bile bazı kişilerde alerjiyi tetikleyebilir. Alerjiye neyin sebep olduğu bilinmemektedir ve aslında hala da öyledir. alerjiden hangi ilacın olduğu bilinmiyor.
Öğleden sonra doktoru, sormak istiyorum. Arkadaşım 28 yaşında, hayatı boyunca Propylthiouracil ilacını kullanmak zorunda kaldı. Propiltiyoürasil ne tür hastalıklarda kullanılır? Peki ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalmanın böbreklere herhangi bir yan etkisi olmaz mı?
Propiltiyoürasil (PTU), tiroid hormonlarının (T3 ve T4) üretimini engelleyebilen bir ilaçtır. Bu ilaç genellikle doktorlar tarafından tiroid bezinin aşırı aktif olduğu ve aşırı hormon ürettiği bir durum olan hipertiroidizm hastaları için reçete edilir. Hipertiroidizmin kendisi genellikle sıradan insanlar tarafından guatr olarak anılır. Bu durum Graves hastalığı, tiroidit, tümörler vb. gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. PTU, reçetesiz ilaç sınıfına dahil değildir, dolayısıyla sadece bir uzman gözetiminde tüketilmesi uygundur. doktor.
Bir cilt problemim var doktor, bu yüzden cildim şişlikler halinde görünüyor ve kaşınmaya devam ediyor. Başlangıçta sadece bir şişlik vardı ama zamanla yayıldı. Ailem bunun calligota olduğunu söylüyor... Bu nasır soğuk havaya maruz kaldığımda ortaya çıkıyor, özellikle de klimalı bir odada çalıştığım için sık sık tekrarlıyor ve işimi etkiliyor... Kaşıntıyı hafifletmek için sık sık ilaç alıyorum ama 2 gün sonra tekrar tekrarlıyor... Lütfen bana nasırları nasıl tamamen tedavi edebileceğimi söyleyin, böylece bir daha tekrarlamazlar... teşekkürler doktor
Merhaba, iyi günler kaligata veya kurdeşen veya tıp dünyasında buna ürtiker denir. Bu durumun toz, hayvan tüyü, polen, böcek ısırığı gibi en sık görülen alerganlarla, ayrıca soğuk sıcaklıklar ve yiyeceklerle temastan kaynaklanan bir reaksiyon durumu olduğu durumlarda. Sizin durumunuz için, soğuk alerjisi, soğuk havaya bağlı olarak ortaya çıkan, ciltte şişliklerin ortaya çıkması ve soğuk havaya maruz kaldıktan birkaç dakika sonra ortaya çıkan kaşıntı ile karakterize edilen kurdeşendir. Soğuk alerjisi, cilt soğuk suya veya soğuk havaya maruz kaldığında ortaya çıkar.
Doktor, annem göğsünün sol tarafında ağrı hissettiğinden şikayetçiydi Doktor, annem de biraz nefes darlığı yaşadı, o kadar da kötü olmasa da, bu belirtiler neler doktor? kalp hastalığının belirtileri nelerdir?
Annenizin hissettiği sıkışmanın eşlik ettiği sol göğüs ağrısı, koroner kalp hastalığı, perikardit, kalp zayıflığı, kalp yetmezliği vb. gibi kalp hastalığından kaynaklanabilir. Annenizin şikayetlerinin astım, bronşit, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, bronşit, zatürre, plörezi, gastrit, gastroözofageal reflü hastalığı, safra taşı veya iltihabı, skolyoz, psikosomatik bozukluklar vb. gibi başka faktörlerden dolayı da ortaya çıkması mümkündür. .
Doktor, amcamın yüksek tansiyonu var, neredeyse 6 aydır hipertansiyon ilacı kullanıyor. Hipertansiyonu yükseldiği için başı dönmeyi seviyor Doktor. Bazen midesi bulandığı ve bundan hoşlanmadığı için ilaç almasını isteyemeyecek kadar tembel olabiliyor. Amcamın yüksek tansiyonunu düşürecek yiyecek var mı?
Sorunuz için teşekkür ederim. Hipertansiyon, kan basıncının normalden yüksek olduğu bir durumdur. Normalde ölçülen kan basıncı >90/60 mmHg ila <130/80 mmHg aralığındadır, dolayısıyla kan basıncının 130/80 mmHg'den yüksek olması hipertansiyona işaret edebilir.
Sigara dumanına karşı alerjim nedeniyle bir haftadır öksürüyorum. Boğazım çok kaşınıyordu, nane şekeri yemeyi denedim ama o da işe yaramadı. İlaç kullanmam gerekiyorsa sorunuma hangi ilaç uygundur doktor?
Kaşıntılı bir boğaz, genellikle kuru bir öksürük olan öksürüğe neden olur. Öksürük genellikle boğazda kaşıntıya neden olan tahriş edici maddeleri ortadan kaldırmayı amaçlar. Öksürürken boğazdaki kaşıntı hissi her zaman kaybolmaz. Öksürük genellikle solunum yolu tahriş edici bir maddeyle karşılaştığında ortaya çıkar. Öksürük, vücudun solunum yolunu yabancı maddelerden temizleme yoludur.
Bir haftadır diyet yapmaya çalışıyorum ama atıştırma isteğim hala yüksek. Sizi tok tutan düşük kalorili yiyecekler var mı?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Kilo vermek için kalori açığı uygulamanız gerekir, yani kalori alımınızı haftada 0,5-1 kg kaybetmeniz için gereken günlük kaloriden 500-1000 kalori daha azına düşürmelisiniz. Bu makalesinde olduğu gibi. Kilo verme programınızı optimize etmeye yardımcı olmak için, tüketilen gıda türüne daha fazla dikkat etmeniz, karmaşık karbonhidratları ve protein ve lif bakımından zengin, doymamış yağ içeriğine sahip gıdaları seçmeniz gerekir.
Doktor, kendimi 3 yaşında bir çocuğun annesiyle tanıştırayım. Yani çocuğum birkaç aydır adımlar atıyor. Böyle kasılmalar oluyordu doktor, kişi vücudunda ateş olduğunu söyledi. Aslında bu bir epileptik nöbet veya ateştir, ancak vücut sorunu hissetmemektedir. Sizce çocuğumun sorunu ne doktor? ve çocuklarda atılan adımların tekrar nüks etmemesi için nasıl aşılacağı konusunda tavsiye isteyin, lütfen cevap verin. Teşekkürler
6 ay ile 6 yaş arası çocuklarda nöbetlerin en yaygın tetikleyicilerinden biri ateşli nöbetlerdir. Ancak çocuğunuz sıklıkla ateşsiz nöbetler geçiriyorsa, elbette nöbetleri tetikleyen diğer olasılıkların da farkında olmalısınız; örneğin epilepsi, kafa yaralanmaları, hiponetremi, ilaçların yan etkileri, çeşitli enfeksiyon türleri vb. Nöbetlerin çeşitli olası nedenleri basit değildir.
İyi günler, ben 12 aylık bir çocuk annesiyim. Bu öğleden sonraya kadar çocuğum 3 kez kustu. Çocuk kustuktan sonra nedeni nedir ve ne yapmalıyım? Lütfen bana bir çözüm bulun...
Merhaba, iyi günler, bebeklerde kusma ara sıra oluyorsa normaldir. Genellikle bebekler anne sütünü yedikten veya içtikten sonra sıklıkla kusarlar. Bebeklerde kusma, mide içeriğinin aniden salınması nedeniyle oluşur. Kusma normal olmanın yanı sıra, bağırsakların enfekte olduğu bir durum olan gastroenterit, gıda alerjileri, gıda zehirlenmesi, idrar yolu enfeksiyonları da dahil olmak üzere çeşitli enfeksiyon türleri, mide asidi hastalığı gibi sağlık sorunlarının da işareti olabilir. Sürekli kusma, bebeğin sıvı kaybetmesine veya dehidrasyon durumuna düşmesine neden olabilir.
Merhaba doktor... Sormak istiyorum... Hamileliğimin henüz 6. ayındayım. Neden her uyandığımda berrak bir sıvı geliyor ama hiç ağrı hissetmiyorum? Ancak son birkaç gündür idrara çıktığımda, yıkadığımda ve kaşındığı için ovaladığımda vajinam kaşınıyor. Nedenmiş? Geçen ay bu şikayeti hiç hissetmemiştim doktor
Merhaba iyi günler, hamilelerde berrak sıvı çıkıyor ve buna kaşıntı da eşlik ediyor, vajinal akıntı olabilir. Genel olarak hamile kadınlarda vajinal akıntı, östrojen hormonundaki artışa ve vajinaya kan akışına bağlı olarak ortaya çıkan normal bir durumdur. Hamilelik sırasında normal vajinal akıntı, kokusuz, berrak veya beyaz akıntı ile karakterizedir.
Doktor, aslında insanların anal fistül yaşamasına neden olan şey nedir? Böylece anüsümde irinle dolu bir şişlik belirdi ve bu şişlik ortadan kayboldu ve ortaya çıktı. Henüz bir doktora görünmedim ama bunu okursam anal fistül semptomlarına benziyor doktor. Lütfen soruma cevap verin doktor. Alodokter'i kullanıma sunduğunuz için teşekkür ederiz, bu soruya yanıt vermek isteyen doktorlar için iyi bir davranış olacaktır.
Anüsteki cerahatli bir şişlikten şikayetçiyseniz, bunun nedeninin anal fistül değil, anal apse olması daha muhtemeldir. Anal apsenin kendisi, özellikle bakterilerin neden olduğu enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan iltihaplı bir şişliktir. Anal apse yalnızca iltihaplı bir yumruya neden olmakla kalmaz, aynı zamanda anüs çevresindeki derinin şişmesine, kızarmasına, kaşınmasına, ağrımasına, kötü kokmasına ve ateş ve diğer çeşitli sistemik semptomları tetiklemesine de neden olabilir.
İyi günler doktor. Son bir haftadır göğüs sağ üst kısmında sert bir şişlik var, tutarsanız acı veriyor, şişlik sağa sola da hareket edebiliyor. Bu meme kanseri belirtisi midir? Bunu aşmak için ne yapmalıyım?
Meme kitleleri memede büyüyen diğer dokulardır. Mevcut kitleler aşırı endişeye neden olabilir; memede kitlelerin çeşitli nedenleri vardır, örneğin: En sık 20-30 yaşları arasındaki kişilerde görülen, iyi huylu bir meme tümörü olan fibroadenom. ağrısız, esnek ve sağlam bir his veren, sınırları kesin olan ve hareket etmesi kolay bir şişlik ile karakterizedir. Bu yumru aynı zamanda adet sırasında da ağrı hissedebilir. Kistler, meme bezlerinde sıvı birikmesi nedeniyle oluşan sıvı dolu yumrulardır.
Merhaba doktor doktor, ben 15 yaşında bir gencim, aslında yüksek düzeyde Parkinson hastalığı olan bir çocuğum, ancak adamım dizime pis bir şey dediğinden beri PD değilim ve sinirlenmek istiyorum. doktor. ama baktığımda rengi baldırlarımın ve uyluklarımın renginden farklıydı. Dizlerinizi 1 günde nasıl beyazlatacağınızı bilmek ister misiniz?
Dizler de dahil olmak üzere deri kıvrımlarının alanları genellikle daha koyu renktedir. Bununla birlikte, bu durum kir ve ölü cilt hücrelerinin birikmesi, UV ışınlarına ve diğer cilt tahriş edici maddelere maruz kalma, iltihap sonrası hiperpigmentasyon, kseroz, belirli besin maddelerinin eksikliği, melanom, uygunsuz cilt bakımı ve diğer çeşitli faktörlerle de daha da kötüleşebilir.
Öğleden sonra doktorum, sormak istiyorum... Dün gece 6 KM koşu yaptım, ondan önce uzun süredir egzersiz yapmamıştım, sabah vücudumun ağrıdığını ve uyluk kaslarımın ve baldırlarımın gerçekten ağrıdığını hissettim ve Yürürken canım acıyor Doktor, endişeleniyorum, bu vücudumda bir sorun var. Bu hala normal mi doktor?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e danıştığınız için teşekkür ederiz. Egzersiz/ağır fiziksel aktiviteden 12 - 24 saat sonra ortaya çıkan ağrı/kas ağrısı/ağrısı, Gecikmeli Başlangıçlı Kas Ağrısı (DOMS) olarak adlandırılır. Bu ağrı, kas yorgunluğuna bağlı olarak akut kas ağrısına göre daha yavaş ortaya çıkar ve daha uzun sürer. Hidrojen iyonlarının salınması nedeniyle egzersiz sırasında akut kas ağrısı meydana gelirse ve dinlenmeyle hemen düzelirse, DOMS, kas hasarı oluştuğundan ve iyileşmesi birkaç gün sürdüğünden, egzersiz yaklaşık 12-24 saat durdurulduktan sonra ortaya çıkar.
Kusura bakmayın doktor... 33 yaşında bir kadınım, tüberküloz ve BB 160 ve 58 kg. Her ne kadar özenle egzersiz yapıyorum doktor, nasıl oluyor da sadece bir gün adet görüyorum? Adet tarihi de doğru doktor, ayın 5'inde. Bu neden doktor? Bende bir sorun mu var?
Menstruasyon normalde 2 ila 8 gün sürer. Adetiniz yalnızca 1 gün sürüyorsa, çoğu zaman tetikleyici hormonal dengesizliktir. Yerleşme lekeleri, yumurtalık kistleri, dış gebelik, hipertiroidi, doğum kontrolünün yan etkileri, obezite, hiperprolaktinemi gibi diğer faktörler de bu gibi şikayetleri tetikleyebilir.
Doktor, kırıklar nedeniyle ameliyat sonrası yaraları kaç gün tedavi etmelisiniz? günde bir veya 3 günde bir
Kırıkların kesin tedavisi cerrahi olup ileri tedavisi enfeksiyonu önlemek amacıyla cerrahi bölgede yara bakımının yapılmasıdır. Ameliyattan sonraki birkaç gün boyunca, özellikle söz konusu bölgede hareket gerektiren herhangi bir aktivite yapmanız yasaktır. Yatakta kalmanız ve gereksiz hareketleri en aza indirmeniz istenecektir. Bunun dışında bandajı düzenli olarak değiştirerek yarayı kuru ve temiz tutmalısınız. İlk üç gün içinde bandajı değiştirebilirsiniz.
Merhaba doktor, ben 20 yaşında bir kadınım. Dün tavuk kızarttım ama yağ patladı ve elime bulaştı, sonrasında hiçbir ilaç vermeden akan suyun altına tuttum, 2 gün sonra yağ kalıntısı tutulduğunda acı veren küçük kabarcıklara dönüştü. Bunu nasıl çözersiniz doktor? Balonu patlatıp ilaç verebilir miyim... yoksa kendi kendine patlayana kadar bırakabilir miyim? teşekkürler doktor
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Sıcak yemeklik yağa maruz kalma sonucu oluşan yanıklarda, bazen ciltte kabarcıklarla karakterize olabilen, ilk yardımın akan su ile uygulanması gereken ikinci derece yanıklara neden olabilir.
Doktorun görevi, soru sormak, dün geceden beri kendimi pek iyi hissetmiyorum doktor. İlk hissettiğim şey mide bulantısı, baş ağrısı, acı bir ağızdı ve vücudum çok zayıfladı. Midem bulanınca ılık zencefil suyu içmeyi denedim ama o da geçti ama işe yaramadı. Evli değilim doktor, hamile olabilir miyim? İlk başta baharatlı erişte yedim, sonra portakallı buz içtim. lütfen beni aydınlat. Teşekkür ederim
Merhaba, iyi günler, doğum kontrolü olmadan cinsel ilişkiye girerseniz hamilelik oluşabilir. Cinsel ilişkiniz olmadığı sürece hamilelik ihtimali oluşmaz. yaşadığınız mide bulantısı, baş dönmesi, ağızda acı ve halsizlik gibi durumlar mide rahatsızlıkları gibi mide-bağırsak hastalıklarına yol açabilir. Ancak sebebin kesin olarak tespit edilebilmesi için doğrudan bir doktorla muayeneye tabi tutularak altta yatan nedene göre muayene ve tedavi yapılması gerekmektedir.
Doktor, ikinci çocuğum yeni doğdu. İlk çocuğumda Down sendromu var doktor, şimdi ikinci çocuğumun da aynı şeyleri yaşamasından korkuyorum... Peki doktor, bir bebekte Down sendromu varsa gözle görülür herhangi bir özellik var mı?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Down Sendromlu bebekler, 35 yaş üstü, Down Sendromlu çocuk doğurma öyküsü olan, kirliliğe, toksik maddelere maruz kalan hamile kadınların daha kolay yaşadığı genetik bozukluklara sahiptir. hamilelik sırasında madde, sigara dumanı veya alkol veya hamilelik sırasında folat, protein, demir, D vitamini ve omega-3 gibi besin eksikliği.
Günaydın doktor doktor, 15 yaşındayım ve cilt bakımını ciddi anlamda kullanmaya yeni başlıyorum. Salisilik asit içeren cilt bakımı kullanıyorum. Bu yaşta kullanırsam olur mu doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Salisilik asit veya salisilik asit içeren cilt bakımı, özellikle yağlı veya sivilceli kişilerde cilt gözeneklerini tıkayıp sivilceye neden olabilecek ölü cilt hücrelerinin temizlenmesine yardımcı olabileceği için gençlerde kullanım için hala güvenlidir. -eğilimli cilt tipi.
İyi günler doktor, sormak istiyorum. Neden yorucu aktiviteler yapmamama rağmen sol bacağım sık sık ağrıyor ve ağrıyor ve bu ağrı genellikle sadece geceleri oluyor. teşekkür ederim doktor
Merhaba, iyi günler, ayaklardaki ağrı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilecek rahatsızlığa neden olur: egzersiz veya ağır ağırlık kaldırma sonrasında kas sertliği, uzun süre ayakta durma veya oturma nedeniyle kan akışı sorunları, sıvı ve besin alımı eksikliği Ağrı sıklıkla yaşanan bir durumdur, genelde kendiliğinden geçer.
Doktorum ofiste çalışıyor ve her gün dizüstü bilgisayar ekranına bakıyor. Öğleden sonra uykudan uyandığımda gözlerimin beyazları sarıya dönmüştü ama herhangi bir ağrı ya da görme sorunu yoktu, sadece biraz başım dönüyordu. Gözlerimin bu şekilde sarıya dönmesinin nedeni nedir?
Merhabalar, yakın zamanda sarı göz şikayetiniz mi oldu yoksa uzun süredir şikayetiniz var ama yeni mi farkettiniz? Sarı gözlere sarılık denir.
Bir doktora danışmak istiyorum, bu henüz ergenlik çağındaki (13 yaşında) kızım için, kızım hiç adet görmedi doktor ama nasıl oluyor da vajinal akıntısı var, vajinal akıntısı berrak, sıvı, akıntısı var. koku ve kaşıntı yok ama çok çıkıyor. Kafam karıştı doktor, tedavi için onu nereye götürmeliyim? Kızımın yaşadıkları normal mi? Bu aslında bir hastalığın belirtisi mi? lütfen beni aydınlat. teşekkürler
Sorunuz için teşekkür ederiz. Vajinal akıntı, kadınlarda sık görülen bir durum olan vajinadan sıvı gelmesi durumudur. Ancak yaşadığınız vajinal akıntının özelliklerini bilmeniz gerekir çünkü vajinal akıntının özellikleri vajinal akıntının normal olup olmadığını gösterebilir. Vajinal akıntının rengi, miktarı, hissedilen şikayetler vb. açısından görülmesi gerekir. Vajinal akıntı normalde vajinadaki nemi korumak ve vajinayı temizlemek, özellikle de enfeksiyona neden olma riski taşıyan mikroorganizmalardan kurtulmak için yapılır.
Kusura bakmayın doktor, bu beni rahatsız ediyor, eşime danışmak istiyorum. Eşim 2 ay önce doğum yaptı ve emziriyor. Doğumdan sonra sıklıkla baş dönmesi yaşar. Çocuk sahibi olmadan önce de böyleydi ama çocuk sahibi olduktan sonra baş dönmesi sıklaşmaya başladı. Emziren anneler için güvenli olan, eczaneden temin edilebilen vertigo ilacı konusunda öneriler almak istiyorum doktor. Şimdiden teşekkür ederim doktor.
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Vertigo, bazı hastalıkların belirtisi olan baş dönmesi/baş dönmesi durumudur. Vertigo ile karakterize edilen çeşitli durumlar vardır, bunlar arasında: BPPV / Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo, orta kulaktaki yarım daire şeklindeki kanalda baş hareketini veya labirentit veya kanal iltihabını takiben pozisyon değiştiren küçük taşların (kanalitler) neden olduğu bir durumdur. geçmiş yaralanmalar, depresif kolesteatom, otoskleroz, iyi huylu tümörler ve diğerleri nedeniyle vestibüler sinirin bozuklukları.
Merhaba doktor, ben 20 yaşında bir kadınım, son 3 aydır sık ​​sık başım ağrıyor, sanki dönüp duruyormuşum gibi geliyor. Tekrarlarsa bazen bulantı ve kusmaya neden olabiliyor... Endişeleniyorum doktor, bu beyin tümörü belirtisi mi? Kötü huylu olmayan beyin tümörünün özellikleri nelerdir?
Merhaba günaydın, beyin tümörü beyinde anormal dokunun büyümesiyle oluşan bir durumdur. bu beyin tümörünün iyi huylu ve kötü huylu olmak üzere 2 tipi vardır. Bu beyin tümörünün ortaya çıkışı beyin dokusunun kendisinden kaynaklanabileceği gibi beyne yayılan diğer organ kanserlerinden de kaynaklanabilmektedir. Beyin tümörlerinin nedeni beyin hücrelerindeki genetik mutasyonlardaki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Kalıtım, radyasyona maruz kalma nedeniyle yaş ve genetik bozukluklar gibi genetik mutasyonlarda değişikliklere neden olan çeşitli etkileyici faktörler vardır.
 Assalamualaikum doktor, 5 aylık bir bebeğim var... şu anda ateşim var, ebeye gittim ve ateş düşürücü ilaç verildi... ilacı aldıktan sonra mutlaka ağlayacağım, öyle görünüyor verilen ilaç erken... sorum şu, çocuk bu ilacı aldıktan sonra su içebilir mi? Eğer öyleyse, 5 aylık bir bebek için ne kadar tavsiye edilir? Teşekkür ederim
Waalaikumsalam, iyi günler, yeni doğanlardan 6 aya kadar çocukların tek yiyecek ve içeceği anne sütü veya mama sütüdür. Bazıları için ise bebeğin sindirimi henüz mükemmel olmadığı için yapılamaz, bu nedenle çocuk doktoru tarafından tavsiye edilmedikçe herhangi bir gıda verilmesi önerilmez. Su genellikle 6 ay ve üzeri bebeklere verilir çünkü su, bebeğin vücudunun anne sütündeki besinleri emebilme yeteneğini etkileyebilir. Sadece bu da değil, su aynı zamanda bebeğin midesinin şişmesine ve diğer sağlık sorunlarının tetiklenmesine de neden olabilir.
Merhaba doktor, ben 28 yaşında bir kadınım. Son zamanlarda genital bölgede kaşıntı yaşıyorum, bu yüzden sağlık merkezindeki laboratuvarı kontrol ettim ve frengi pozitif olduğum ortaya çıktı... Hamile olmama ve frengi belirtilerine rağmen sonuçlar doğru mu doktor? bedenimde yok...
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Frengi muayenesi, frengi bakteriyel enfeksiyonunun varlığını tespit etmeyi amaçlayan VDRL (Zührevi Hastalık Araştırma Laboratuvarı) ve RPR (Hızlı Plazma Reaktifi) olmak üzere çeşitli incelemelerden oluşur. muayene sonuçları yanlış pozitif veya yanlış negatif ortaya çıkabilir, bu nedenle yine de FT-ABS (Floresan Treponemal Antikor Absorbe Testi) ve TPHA (Treponema Pallidum Haemaglutination Assay) gibi treponemal testlerle doğrulanması gerekir.
Merhaba doktor, bebeğim şu anda 5 aylık, neredeyse bir haftadır öksürüyor. Görünüşe göre bunu kocam Doktor'dan kapmış, öksürüyordu. 5 aylık bebekler için etkili ve güvenli öksürük ilacı var mı? Teşekkür ederim
Bebeklerde öksürmek, çoğu zaman hafif de olsa, onları çok rahatsız edebilir, daha huysuz olmalarına, uyumakta zorluk çekmelerine, emzirmede zorluk yaşamalarına veya daha birçok şikayetin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bebeklerde öksürük, uygun şekilde tedavi edilmezse nadiren ateşe, nefes darlığına ve kusmaya neden olabilir. Bebeklerde öksürüğün nedenleri alerji, tahriş edici maddelere maruz kalma, yabancı cisimlerin aspirasyonu, solunum yolu enfeksiyonları vb. gibi değişkenlik gösterebilir. Bebeklerde öksürüğün tedavisi doğrudan ilaçla yapılmamalıdır.
Doktor, babam her gece kendini sıcak hisseder. Bu neden bir işaret doktor? Bu hangi hastalığın belirtisidir? Doktor olmama rağmen zaten vantilatör kullanıyorum. Geceleri sıcaktan nasıl kurtulursunuz? uyumak zorlaşana kadar.
Geceleri hava sıcaklığı gündüze göre daha düşük olma eğilimindedir, bu nedenle bazı insanlar uyurken hala sıcak hissederler Geceleri aşırı ısınmanın çeşitli nedenleri vardır, örneğin: çok sıcak oda sıcaklığı, kalın yataklar ve giysiler de ateşi tetikleyebilir. , kafein tüketimi, stres, bazı ilaçların yan etkileri nedeniyle normaldir, geceleri aslında sıcaktır, yukarıdaki sonuçların dışında ateş enfeksiyondan da kaynaklanabilir, varsa vücut ısınızı ölçmelisiniz. 37,5 derecenin üzerine çıkarsanız ateşiniz çıkabilir.
Dünden beri saçımı yıkadığım ve kulağıma su girdiği için çıkarmakta zorlandım. Kulaklarımda çok fazla uğultu vardı. Balık tutmak için tekrar suya koymayı denedim ama hiçbir etkisi olmadı doktor. Bunu aşmanın çözümü ise Sp.THT'ye götürmeniz gerekiyor mu doktor?
Kulağınıza su girmesi sizi rahatsız edecektir, bu durum yüzmekten dolayı oluşabileceği gibi herhangi bir su ile temastan dolayı da oluşabilmektedir. Kulağa su girmesi nedeniyle işitme de bozulabilir ve netlik sağlanamayabilir. Genel olarak kazara kulak kanalına giren su kendiliğinden çıkabilmektedir. Ancak su da kulağa sıkışabilir.