question
stringlengths
48
941
answer
stringlengths
1
2.34k
Doktor, ne yapmalıyım doktor, kazara makyaj malzemesi kullandım ve bunun son kullanma tarihi geçmiş olduğu ortaya çıktı. Kullandığım makyaj malzemesi pudradır. Nadiren telafi ettiğim için süresinin dolduğunu fark etmedim, bundan sonra ne yapmalıyım?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Endişelerinizi anlıyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş makyaj malzemelerinin kullanılmasıyla ilgili en endişe verici şey, genellikle kızarıklık, kaşıntı, ağrı, şişlik ve benzeri belirtilerle karakterize edilen cildi tahriş etme potansiyelidir. Bunu önlemek için eğer daha önce makyaj yaptıysanız yapabileceğiniz ilk şey yüzünüzü temiz su ve yüz sabunu ile temizlemektir.
Doktor, bebeğimin göbek bağı yeni düştü Doktor, ama nasıl oluyor da bebeğin göbeği iltihaplanıyor Doktor, doğru tedavi nedir? enfeksiyona dönüşmemesi için
Uygun bakım ile yeni doğmuş bir bebeğin göbek bağı 1-2 haftadan daha kısa bir sürede kurumalı ve kendiliğinden düşmelidir. Bebeğinizin göbek kordonu düştüyse ancak iltihaplanıyor gibi görünüyorsa, bunun nedeni normal bir iyileşme süreci olabilir. Ancak bebeğinizinki gibi şikayetler aynı zamanda omfalit (göbek deliği enfeksiyonu), göbek granülomu, patent urakus vb. gibi bir anormalliğin de göstergesi olabilir.
Doktor, 3 yıldır evliyim ve bu süre zarfında iki kez düşük yaptım. Artık test sonuçları olumlu çıkınca adetim gecikiyor. Hamileliğimin 7. ve 8. haftalarında düşük yaptım. Bunun tekrar eskisi gibi olmasından endişeleniyorum. Tavsiye için bir doktora danışın. Böylece hamileliğim iyi geçiyor ve bebek doğana kadar sağlıklı kalıyor. Teşekkür ederim
Merhaba, iyi akşamlar, üst üste 2 veya daha fazla kez meydana gelmişse düşük tekrarlayan olarak adlandırılabilir. Düşük, 20 haftanın altındaki gebeliklerde gebeliğin kendiliğinden durması durumudur.
Alodokter, özür dilerim doktor, sormak istiyorum. Son birkaç gündür kendimi pek iyi hissetmiyorum doktor ve yaşadığım belirtiler; vücudumun aniden titremesi, başımın dönmesi ve biraz halsizim, sadece uzanmak istiyorum. Ben de soğuk terler döktüm doktor. Neyden acı çekiyorum doktor? Doktora gitmem gerekirse hangi testleri yaptırmalıyım?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Yaşadığınız şikayet aslında spesifik olarak belirli bir hastalık durumunu tanımlamıyor ve aşağıdaki bazı durumlarda ortaya çıkabilir: Düşük kan şekeri seviyeleri Anemi veya kırmızı kan hücrelerinin eksikliği Dehidrasyon Uyku eksikliği, yorgunluk, stres faktörleri Sınav sonuçlarına bağlı olarak bir dizi başka faktör olabilir. Tavsiyemiz eğer bu şikayet birkaç gündür devam ediyorsa en yakın pratisyen hekime başvurmalısınız.
Assalamualaikum... Bir soru sormak istiyorum doktor, neredeyse bir aydır semptomları midemin sıklıkla şişkin ve gazlı olması olan bir hastalık yaşıyorum. Biraz yemek de öyle hissettiriyor, temelde her şey yanlış doktor. Tedaviyi denedim, mide asidi diyor ama ilacın hiçbir etkisi yok, daha önce sağlığım iyi olmasına rağmen doktor, 3 kez tedavi gördüm, sonuçlar da doktor mide asidi diyor Öğle yemeğinden sonra mide bulantısı neden daha da kötüleşiyor, sebebi nedir doktor? Doktorun ilaç tavsiyesi nedir doktor lütfen aydınlatın beni doktor
Vealeykumselam. Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Yemekten sonra mide bulantısı ve şişkinlik belirtileri görülen vücut rahatsızlıkları, mide gribi veya sindirim sistemi enfeksiyonu veya iltihabı olan gastroenterit, mide ülseri, GERD gibi birçok olası nedenden kaynaklanabilir. hamilelik, gıda alerjileri, gıda zehirlenmesi veya aşırı alkol tüketimi nedeniyle.
Merhaba doktor, bir hafta önce çocuğum merdivenlerden düştü ve alnına 5 dikiş atıldı... Dikişli yaranın üzerinden bir hafta geçti... Yarayı hangi ilaç tedavi edebilir ve çabuk kurur?
Merhaba, iyi günler, eğer yara tamamen açıksa, bir dikiş işlemi yapılması gerekir. Dikişleri yaptıktan sonra, dikilen yaranın çabuk kuruması ve çatlamaması için ona doğru ve doğru bir şekilde bakmanız ve bakımını yapmanız gerekir. enfeksiyona neden olur.
Doktor, çok seyahat ediyorum ve hala jet lag ve şiddetli uykusuzluk sorunum var. Uyku hapı almak istiyorum ama korkuyorum çünkü çoğu zaman uyuşturucu olarak kötüye kullanılan çeşitli uyku hapları var. Bu nasıl bir ilaç doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Jet lag, vücudun biyolojik bir saate sahip olmasından kaynaklanan, gündüzleri uyuşukluk ve geceleri uyumakta zorluk şeklinde ortaya çıkan, uykusuzluğa da neden olabilen bir durumdur. hâlâ önceki saat dilimiyle aynı.
Doktor, büyükannem 67 yaşında, meyve yemeyi hiçbir zaman sevmedi. C vitamini vermek istiyorum ama anneannemin yaşına göre doğru C vitamini dozunu seçme konusunda hala kafam karışık, değil mi? çünkü büyükannemin şu anda ateşi var. Ona C vitamini vermek istiyorum ki çabuk iyileşsin. Teşekkürler
C vitamini vücudun dayanıklılığını artırmada iyi bir rol oynar, böylece hastalıklardan daha çabuk kurtulur. C vitamini, guava, portakal, meyveler, filizler vb. gibi çeşitli gıda bileşenlerinden doğal olarak elde edilebilir. Gerekirse C vitamini takviye formunda mevcuttur. Sağlıklı yetişkinler için günde yaklaşık 75 mg C vitamini alımının yeterli olduğu düşünülmektedir. Bununla birlikte, bir kişinin daha fazla C vitamini alımına ihtiyaç duymasına neden olan veya tam tersi olan çeşitli koşullar vardır.
Çocuğum 7 aylık, bugün anne sütü içtikten sonra kustu. ne zaman anne sütü içsem hemen kusuyorum. Yediği her şeyi kustu. ateşi, öksürüğü ya da nezlesi yok. Sizce nedeni nedir? Anne sütüm iyi değil mi yoksa çocuğum zehirlendi mi? bunu nasıl çözüyorsun doktor? Teşekkür ederim
7 aylık bebeklerde kusma, gıda zehirlenmesi, sindirim sistemi enfeksiyonları, süt veya belirli gıdalara alerji, hazımsızlık, bağırsak tıkanıklığı, bağırsak iltihabı, kafa yaralanmaları, beyin tümörleri, karaciğer sorunları, taşıt tutması vb. gibi çeşitli tetikleyiciler nedeniyle ortaya çıkabilir. Kusmak aslında tehlikeli değildir. Ancak bu çok sık gerçekleşirse bebek çok fazla sıvı ve elektrolit kaybedeceğinden endişelenir ve bu daha sonra çok tehlikeli sonuçlara yol açar.
Doktor, sormak istiyorum. İkinci trimesterde 15 haftalık hamileyim. Jinekologda bunu düşünüyorum. BB'm neden düşüyor? İştah da normaldir doktor. Bir keresinde hamilelik sırasında kilo vermenin hamileliğimin sağlıklı olduğunun bir işareti olduğunu okumuştum. bu doğru mu doktor?
İlk haftalarda hamile kadının vücudunda meydana gelen hormonal dalgalanmalar sıklıkla mide bulantısı, şişkinlik, kusma ve iştahsızlık gibi şiddetli kilo kaybına neden olur. Ancak doğru tedavi edildiği sürece bu şikayet düzelecek ve bırakın 3. trimesteri, 2. trimesterde bile devam etmeyecektir. Hamileliğin ikinci trimesterinde kilo verme durumunuz normal kabul edilemez. Bu, tükettiğiniz besin alımının yetersiz olduğunu gösteriyor olabilir.
Şimdiden kusura bakmayın, sormak istiyorum, 50 yaşında bir kadınım... Uzun zamandır yüzümde siyah noktalar var, kronik siyah noktaların giderilmesi için ne tür cilt bakımı uygundur? Lütfen cevap verin doktor, teşekkürler
Merhaba, iyi günler, siyah noktalar ciltte renginin çevreye göre daha koyu olan küçük lekelerin ortaya çıkması durumudur. Bu siyah noktalar genellikle yüzde görülür. Bu durum genellikle, özellikle güneş ışığına maruz kaldıktan sonra ciltte melanin üretiminin artması nedeniyle ortaya çıkar. Yani bu siyah noktaların nedeni güneş ışığına kötü maruz kalma ve genetik faktörlerden kaynaklanmaktadır.
Çocuğum şu anda 5 yaşında doktor, zaten anaokulunda, 3 gündür çocuğumun ateşi yüksek, ateşi düşürücü ilaç verdiğim için iyiye gidiyor. Ama şimdi ateşi düzeldiğinde çocuğumun burnu gerçekten kanıyor doktor. Henüz hastaneye götürmedim, sadece evde, kafam karıştı, çözümü nedir? ve bununla ne yapmalıyım doktor, doğru işlem nedir doktor?
Merhaba, Alodokter ile ilgili sorunuz için teşekkür ederiz.
Merhaba doktor, neden clyengan yaşıyorum... Hala uyuyorum, sonra ertesi gün uyumakta zorluk çekiyorum, kalbim çarpıyor ve paniğe kapılıyorum. Neden ben doktor, bu baş dönmesi mi? Bununla nasıl başa çıkabilirim?
Vertigo nedeniyle uyku güçlüğü, kalp çarpıntısı ve panik hissinin eşlik ettiği baş dönmesi ortaya çıkabilir. Ancak bunun dışında anemi, hipotansiyon, hipoglisemi, anksiyete bozuklukları, kalp zayıflığı, kalp kapak bozuklukları, elektrolit denge bozuklukları, dehidrasyon, psikosomatik bozukluklar, ilaç yan etkileri gibi başka faktörlere bağlı olarak da yaşadığınız bir dizi şikayet ortaya çıkabilir. , aşırı kafein alımı ve diğerleri.
merhaba doktor, şunu sormak istiyorum... bıyık ve sakalımın hızlı uzamamasını, hatta artık uzamamasını nasıl sağlayabilirim... çünkü ne kadar çok tıraş olursam, o kadar hızlı büyürler. Bıyık ve sakalın uzamasını yavaşlatabilecek maddeler içeren bakım ürünleri var mı veya bıyık ve sakalımın çabuk uzaması veya artık çıkmaması için yapabileceğim başka yollar var mı? Teşekkür ederim
Her insanın vücudundaki kılların (bıyık ve sakal dahil) uzama hızı farklı olabilir, bazıları hızlı, bazıları yavaştır. Bu büyük ölçüde cinsiyet, yaş, ırk, hormonal koşullar, beslenme durumu, uygulanan cilt bakımı ve genel sağlık durumundan etkilenir. Aslında çok hızlı bıyık ve sakal uzatmak özellikle tehlikeli bir duruma işaret etmez. Ancak bu durum oldukça rahatsız edici geliyorsa en yakın doktora veya dermatoloğa başvurabilirsiniz.
Doktor, küçüklüğümden bugüne kadar çok su içme alışkanlığım vardı, bazen annem bunu çok fazla su olarak görüyor, ta ki çok içtiğim için beni azarlayana kadar. Ailemizde DM öyküsü olmamasına rağmen annem benim DM almamdan endişe ediyor gibi görünüyor. Terleyecek kadar aşırı aktivite yapmadığım halde sürekli susuyorsam bir sorun olur mu?
Merhaba, günaydın, endişelerinizi anlıyorum, yaşadığınız belirtilerden dolayı, bir doktora doğrudan muayene olmadan kendi hastalığınıza teşhis koyamazsınız, çünkü tanı koymak klinik semptomlar, fizik muayene ve diğer ek muayeneler yoluyla yapılır. çok yeni bir hastalık teşhisini doğrulayabilir.
3 aylık hamileyim, gerçekten hamile sütü içmek istemiyorum doktor. Örneğin, sadece şekerli yoğunlaştırılmış süt içmek istersem bu olur mu doktor?
Hamilelik sırasında iştahın azalması hormonal etkilerden dolayı genellikle normaldir. Genellikle bu şikayet uzun sürmez ve uygun şekilde tedavi edildiği sürece düzelebilir. Bununla birlikte, GERD, gastrit, sindirim sistemi enfeksiyonları, bağırsak iltihabı, safra taşları veya iltihabı, karaciğer bozuklukları gibi psikolojik faktörler ve bazı tıbbi bozukluklar da bu şikayeti ağırlaştırarak daha karmaşık bir tedavi gerektirebilir. Alerjiniz olmadığı için hamileyken şekerli yoğunlaştırılmış süt tüketmeniz yasaktır.
İyi günler doktor, doktor, her gece yatmadan önce her zaman ilk önce su içmeye çalışmama rağmen neden her gece ağzımın kuru ve susuz kaldığını hissediyorum. Peki neden her zaman ağzınız ve boğazınız kuru? Bu benim belirli bir hastalığa sahip olduğumu mu gösteriyor doktor?
Ağızdan nefes alma alışkanlığından dolayı sıklıkla sürekli susama hissinin eşlik ettiği ağız ve boğaz kuruluğu ortaya çıkabilir. Sadece bu da değil, bu tür şikayetler aynı zamanda dehidrasyon, bazı besin maddelerinin eksikliği, aşırı ses teli gerginliği, mide asidi reflü, anksiyete veya şiddetli stres, viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, hormonal dalgalanmalar, ilaçların etkisi, boğaz ağrısı, sigara kullanımından da kaynaklanabilir. alışkanlıklar, diyabet, belirli maddelere karşı alerjiler, ağız kuruluğu vb.
Merhaba doktor, arkadaşım 24 yaşında bir kadın geceleri titremeyi seviyor. kabızlık, bulantı, kusma, ateş. ve sıklıkla morluklar ve burun kanamaları oluyor doktor. Nedenmiş? çünkü göz atıyordum, nasıl oluyor da bu kan kanseri belirtisi oluyor doktor. Lütfen açıklayın doktor.
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Önceden bir yaralanma, darbe veya başka rahatsız edici bir durum olmadığı için, görünürde hiçbir neden olmaksızın sıklıkla morluklar ve burun kanaması yaşayan kişiler, kanın pıhtılaşma yeteneğindeki bir bozukluk nedeniyle bunu yaşayabilirler. Böylece kan damarlarından dışarı çıkarak, damarlara herhangi bir zarar vermeden morarma ve burun kanamalarına neden olabilir. Ancak bu sadece kan kanserinde değil, kan kanseri hastalarında da görülebilir.
Ben 21 yaşında bir ev işçisiyim doktor, sık sık elde yıkarım, özellikle işverenimin bebek kıyafetlerini nadiren makine kullanırım. Zaman geçtikçe avuçlarım daha da sertleşiyor ve daha da kötüleşiyor, doktorların nasırlarına benzeyen daha kalın bir cilt ortaya çıkıyor... Lütfen yardım edin Doktor, sert ve çoğunlukla nasırlı olan avuçlarımı nasıl tekrar pürüzsüz hale getirebilirim Doktor?
Merhaba, iyi günler, nasır ya da nasır denilen şey cildin kalınlaşıp sertleşmesiyle oluşan bir durumdur, genellikle nasırlı cilt kuru görünür ve sarımsı beyaz bir renge sahiptir. Cildin sıklıkla nasırla karşılaşan kısımları avuç içi ve parmaklar, ayak tabanları, ayak parmakları ve topuklardır. Nasır, cildin bir bölgesine aşırı ve tekrarlanan basınç veya sürtünme nedeniyle oluşabilir. Bu aslında vücudun tekrarlanan basınç ve sürtünmeye maruz kalan dokuları güçlendirmek için verdiği doğal tepkidir.
Merhaba doktor, tam duş alırken sol kasığımda bir şişlik fark ettim. Basarsan sanki acıyormuş gibi hissedersin. Bu şişlikten bu yana 2 gün geçti doktor. Bugüne kadar ateşi yok. Hepsi bu, doktor. Neden düşünüyorsun? Çok dar iç çamaşırı mı giyiyorsunuz? Bunu nasıl çözersiniz doktor? teşekkürler doktor
Merhaba, iyi günler, kasıkta yaşadığınız şişlik, bu duruma birçok nedenden kaynaklanabilir, örneğin: enfeksiyonun neden olduğu bir yumru olan apse, şişmiş lenf düğümleri, kasık fıtığı, bir yumru olan kist İçi sıvıyla dolu bir torba şeklinde, lenfoma veya lenf düğümlerinin kanseri. Yaşadığınız durumun olası nedenini belirlemek için doğrudan muayene ve tedavi için doğrudan bir doktora veya cerraha başvurmanız gerekir. altta yatan nedene göre verilir.
Alodokter doktor, çocuğum yüksek ateşten sonra kızamık oldu doktor. Cilt kırmızı ve kaşıntılı görünür. Kayınvalidem beni bahçede çocuğumu beslerken gördü. Kızamık hastası olan bir çocuğun rüzgara maruz bırakılmaması gerektiğini söyledi. Daha sonra durum daha da kötüleşecek. Bu doğru mu doktor?
Merhaba, iyi günler, kızamık ya da tıp dünyasında kızamık olarak adlandırılan kızamık, kişinin tükürüğünün öksürme, hapşırma ve konuşma yoluyla sıçramasıyla ve ellerin ve ellerin tutularak dokunulmasıyla tükürükle temas sonucu bulaşan viral bulaşıcı bir hastalıktır. burun ve ağız. Kızamık aşısı yapılmayan çocuklar kızamık hastalığına yatkındır. Kızamık gribe benzer belirtiler gösterir, grip benzeri belirtilerden birkaç gün sonra yüzde, boyunda ve tüm vücutta kırmızımsı bir döküntü ortaya çıkar.
Merhaba doktor, sormak istiyorum, bu benim pozisyonum, 3 haftadır geç kaldım doktor, ama nasıl oluyor da benden her zaman sarı ve hafif kokulu vajinal akıntı geliyor, bu hamilelik belirtisi mi? ya da hastalık belirtileri?
Vajinal akıntı normal ve anormal olmak üzere 2 türe ayrılır. Normal vajinal akıntı, kokusu olmayan ve semptomlara neden olmayan berrak veya beyaz akıntı ile karakterizedir. Bu vajinal akıntı genellikle menstruasyon, uyarım, stres ve diğer nedenlerden kaynaklanan hormonlar nedeniyle oluşur. Bu arada anormal vajinal akıntı, sarı, yeşilimsi, grimsi beyaz, kokulu, kaşıntılı, ağrılı ve bol miktarda rengi değişen sıvıyla karakterizedir. Anormal vajinal akıntı bakteriyel, fungal ve paraziter enfeksiyonlardan kaynaklanır. kandidiyaz, bakteriyel vajinoz, trichomoniasis ve diğerleri gibi.
Öğleden sonra doktoru, sormak istiyorum. Sol göğüste küçük bir şişlik var. Yumru yumuşak ama bastırdığınızda acıyor. Koltuk altlarımda ve kol altlarımda herhangi bir şişlik belirtisi yok. Sebebi nedir doktor, bu bir meme kanseri belirtisi mi? yoksa regl olmak istediğim için mi? Teşekkür ederim
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Memede kitleler kadınlarda oldukça sık görülen bir durumdur. Bu durumun nedenleri çeşitlidir ve her zaman kanser anlamına gelmez. Olasılıklar arasında şunlar yer alır: Fibroadenoma Lipom Kistleri Kaynama İntraduktal papillomlar Kötü huylu ise, tehlike işaretlerinden biri yumrunun hızla büyümesi, sert olması, düzensiz bir şekle sahip olması, sınırları belirsiz olması, ağrılı olması, sıvı veya kan sızdırması ve çevresindeki derinin görünümünü değiştirir.
Merhaba doktor, dün öğleden sonra yüzüyordum, yüzerken sağ kulağım su aldı. Suyun çıkması için başımı sağa eğdim. Bu sabah uyandığımda sağ kulağım sanki duyamıyormuşum gibi kapalıydı doktor. Sebebi nedir? Su girdiği için mi? lütfen açıkla. Teşekkür ederim
Kulağa su girmesi kulağın iltihaplanmasına neden olabilir, böylece işitme fonksiyonu bozulur. Ancak uygun şekilde ele alındığı sürece bu şikayet çoğu zaman uzun sürmez.
Merhaba doktor... Sormak istiyorum. 6 yaşındaki çocuğumda son 5 gündür içi su çiçeği benzeri sıvıyla dolu bir nodül var, kaşınıyor. Sağlık ocağına götürdüm, nedeninin bakteriyel enfeksiyon olduğunu söyledi. Nodüller patladı ve sarı kabuklara dönüştü, sadece kaşıntı devam ediyor.
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Sulu sivilceler tüm vücutta değil de cildin belirli bölgelerinde belirdiğinde ve kabuklara dönüşebildiğinde, bu durum ciltte impetigo adı verilen bakteriyel bir enfeksiyona yol açabilir ve sıklıkla ciltte meydana gelebilir. Çocuklarda Durum Bu durumun, yalnızca reçeteyle ve önceden doktor muayenesiyle verilebilecek merhemler veya belirli antibiyotiklerle tedavi edilmesi gerekir.
Tünaydın. Doktor, omurgamın ortasında top büyüklüğünde bir şişlik var. Sormak istediğim şu; bu bir yağ kitlesi mi, yoksa kanser mi? ama şişliğim hiç acı hissetmiyor doktor. Neden?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Yumruğun nedeni hakkında daha fazla bilgi edinmek için, durumun görülebilmesi ve kontrol edilebilmesi için bir doktorun doğrudan muayeneden geçmesi gerekir. Topaklanmanın nedeninin deriden mi yoksa kemikten mi kaynaklandığı tespit edilmelidir. Bunun dışında şişkinliğin ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren hissettiğiniz şikayet hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız, daha sonra şişliğin boyutunun değişmediği veya büyüyüp büyümediği, şişliğe ağrının eşlik edip etmediği, şişliğin dokusunun nasıl olduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız gerekir. yumru, taşınıp taşınamayacağı vb.
Doktor, vücudumla ilgili sorunlarım var. Ortaokuldan bu zamana kadar vücudum terliyordu, artık çıkan ter çok fazla. Neden doktor? Aşırı terlemeyi kalıcı olarak nasıl durdurabilirim?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Aşırı terlemenin nedeni şunlar olabilir: Kalıtım veya ailede hiperhidroz öyküsü, Kalp hastalığı, tiroid bozuklukları, diyabet, Tüberküloz veya tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıklar ve HIV/AIDS. Uyku apnesi. Kaygı bozuklukları, panik atak vb. Sebebe bağlı olarak aşırı terlemeyi durdurmanın yolları da farklıdır.
Dün geceden beri sürekli uyanıyorum ve uyuyamıyorum, daha önce orucumu kompostoyla açmıştım. Bu hindistan cevizi sütü, değil mi? ve GERD geçmişim var. Dün gece ilaç aldım ama bu sabah göğsüm hala dolu ve çok fazla geğiriyorum, bunun GERD'imle bir alakası var mı?
Merhaba, iyi günler, göğsünüzün dolu olduğu ve sürekli geğirdiği yönünde şikayetleriniz var ve GERD geçmişiniz var. Bu durum GERD'nizin tekrarlaması sonucu olabilir. GERD veya mide asidi hastalığı, alt yemek borusu valfinin zayıflaması nedeniyle mide içeriğinin yemek borusuna çıktığı bir durumdur.
Doktor, ben 24 yaşında bir kadınım... Kadınların kas kütlesini nasıl artıracağımı sormak istiyorum... Kas kütlemin artması için hangi aktiviteleri ve yiyecekleri tüketmeliyim... Son 2 yılda egzersiz yapmaya yeni başladım. aylar oldu doktor, ama kas kütlem henüz başlamadı... Lütfen bir çözüm bulun doktor... teşekkür ederim.
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Kas kütlesini arttırmak için kas oluşumu için gerekli olan protein yani yumurta, tavuk göğsü, yağsız dana eti, tofu, az yağlı sütten alabileceğiniz besinleri yeterli miktarda almanız gerekir. , denizin yanı sıra fındık ve tohumlar.
Kusura bakmayın doktor, arkadaşım sık sık bunalıma giriyor, tek başına ağlıyor, hatta kendine zarar vermek üzere olduğunu bile gördüm. Bir öneride bulunabilirsem doktor, doktorun akıl sağlığı testi nerede yapılıyor?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Yaşadığınız rahatsızlıkla ilgili diğer şikayetleri öğrenmek için bir psikiyatri uzmanına veya psikiyatriste başvurabilirsiniz. Muayene, psikiyatristlerin hizmet verdiği hastane polikliniğinde yapılabilir. Duygusal ve duygudurum bozuklukları, depresyon, anksiyete bozuklukları, bipolar bozukluklar gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak ruh sağlığı sorunları ortaya çıkabilir.
Sadece oturuyordum doktor, sonra aniden nefes darlığı hissettim doktor. Daha önce herhangi bir özel semptom hissetmedim doktor, ama aniden otururken rahatladım. nefes darlığı doktor, bunu ben de ilk defa yaşıyorum doktor... bu belirtiler neler doktor?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Nefes darlığı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli farklı nedenlerden kaynaklanabilecek spesifik olmayan bir semptomdur: Gastrit, GERD (gastroözofageal reflü hastalığı), hazımsızlık gibi mide bozuklukları, kalp yetmezliği, miyokard enfarktüsü gibi kalp bozuklukları. Akciğer bozuklukları, örneğin Kovid, uzun süreli Kovid, sigara içme alışkanlığı, KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı), anksiyete bozuklukları, panik atak, depresyon gibi.
İyi günler, bebeğim benden emzirmeyi yeni bitirdi, ben emzirirken onu kucağıma koydum, bebeğim tok görünüyordu, yatağına yatırmamı istedi. böylece doktorun ne demek istediğini söylemezsin. çünkü dün onu koyduğumda hemen kustum. Bebeklerin emzirdikten sonra kusmamaları için en iyi uyku pozisyonu nedir?
G.
Günaydın doktor. Kuru gözler için göz damlası hakkında soru sormak istiyorum. Sürekli göz damlası kullanmak güvenli midir? Sürekli kullanımı güvenli ve hiçbir yan etkisi olmayan göz damlası önerilerinizi rica ediyorum Doktor. Teşekkür ederim
Kuru gözler tamamen kuru havaya maruz kalma, nadiren göz kırpma, hormonal dalgalanmalar nedeniyle ortaya çıkabilir, ancak aynı zamanda kseroftalmi, diyabet, skleroderma, alerji, otoimmün bozukluklar, Meibomian bezi fonksiyon bozukluğu, blefarit, lupus, Sjogren sendromu gibi bir hastalıktan da kaynaklanabilir. Kuru gözlerin nedeni ve tedavisi kesinlikle değişebilir. Bu nedenle özellikle uzun vadede doktor tavsiyesi olmadan damlaları dikkatsizce kullanmanız önerilmez. Maalesef hangi damlayı kullandığınızı açıklamadınız.
Akşam doktoru. Gece uyurken sıklıkla huzursuz bacak sendromu yaşıyorum. İzin verirseniz huzursuz bacak sendromunun nedeni nedir? bunu nasıl çözüyorsun doktor? Huzursuz bacak sendromunun bırakılması/tedavi edilmemesi tehlikeli midir? açıklama lütfen. Teşekkür ederim
Merhaba, iyi günler, huzursuz bacak sendromu, güçlü bir hareket etme ve bacakları yere vurma dürtüsünün neden olduğu bacaklarda hoş olmayan bir his ile karakterize edilen ve bu hissin elektrik şoku, karıncalanma, karıncalanma, ağrı, kramp şeklini alabileceği nörolojik bir hastalıktır. ve diğerleri. . Bu durum genellikle hasta dinlenirken, özellikle de geceleri ortaya çıkar.
Doktor eşimin 4 haftalık hamile olduğunu söyledi, kadın doğum uzmanına başvurdum ve ultrasonda gebelik kesesinin oluştuğu söylendi. ve 2 hafta sonra tekrar gelmemiz söylendi. Hamileliğimin 5. haftasında eşimin işedikten sonra vajinasını mendille silmesi sonucu birkaç kırmızı ve pembe lekeler oluştu. Hemen WA aracılığıyla doktora başvurduk ve ardından kendisine rahim güçlendirici ilaç (utrogesta*) reçetesi verildi. 6. haftaya girene kadar lekeler hala çıkıyordu doktor. Eşimin hamileliğine ne oldu doktor? Lekeler neden hala çıkıyor doktor?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. İdrar yaparken oluşan kırmızı ve pembe lekeler, rahimle ilgili sorunlar, rahim dışındaki üreme organlarıyla ilgili sorunlar, örneğin rahim ağzındaki yaralar, vajina, vulvadaki idrar sorunları gibi çeşitli olasılıklardan kaynaklanabilir. Ürogenital bölge dışındaki özel bölgelerdeki kanal sorunları, örneğin anal çatlaklar, samimi bölgede iltihaplı ve kanamalı döküntüler ve diğer birçok olasılık.
4 aylık hamileyim doktor, ama son zamanlarda midemin gerçekten şiştiğini, sanki gazla doluymuş gibi hissediyorum doktor, nedeni nedir? rahmime herhangi bir etkisi var mı?
Sanki gazla doluymuş gibi şişkinlik hissi veren bir mide genellikle mide asidi sorunlarından kaynaklanır; örneğin gastrit, mide ülseri, mide kanseri, safra taşları, safra kesesi veya safra kanallarında iltihaplanma, pankreatit veya fonksiyonel hazımsızlık. Yaşadığınız şikayete benzer şikayetlerin bağırsak tıkanıklığı, bağırsak iltihabı, karbonhidrat malabsorbsiyonu, gıda alerjileri, karaciğer bozuklukları, anksiyete bozuklukları, asit, psikosomatik bozukluklar ve daha birçok olasılığa bağlı olarak ortaya çıkması da mümkündür. durumunuz fetüs için her zaman tehlikeli değildir.
Doktor, öksürük hakkında soru sormak istiyorum. İlk başta üşüttüm ve balgam ve boğaz kaşıntısıyla öksürmeye devam ettim. Hangi etkili öksürük ilacı var? İçiyorum ama hiçbir değişiklik yok. Boğazım pek iyi hissetmiyor doktor. Teşekkür ederim
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Balgamlı öksürük ve boğaz kaşıntısı aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli farklı nedenlerden kaynaklanabilir: Kovid 19 gibi viral enfeksiyonlar, Haemophilus influenzae, Mycoplasma pneumoniae, Streptococcus pneumoniae gibi bakteriyel enfeksiyonlar. örneğin toz, sigara dumanı ve diğer tahriş edici maddeler yoluyla. Bu farklı nedenler de farklı tedavi ve ilaç gerektirir. İlaç doğru değilse faydası olmaz.
Doktor, bir sorum var, dün kliniğe gittim ve hastalık mektubumda anksiyete GERD mi yazıyordu? bu da ne? Bulantı ve kusmanın eşlik ettiği karın ağrısı şikayetiyle başvurdum
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz GERD, mide asidinin göğse paralel konumlanan yemek borusuna kadar artması ve buna göğüste ağrı veya sıcaklık şikayetinin eşlik edebilmesi durumudur. ve ayrıca nefes darlığı Bu durum aşırı vücut ağırlığı, düzensiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi sağlıksız alışkanlıklar ile tetiklenebildiği gibi, psikosomatik bir mekanizma olan, yani düşüncelerin ve duyguların nefes darlığına neden olduğu stres veya kaygıdan da kaynaklanabilmektedir. Vücudun fiziksel durumunu etkiler.
Assalamualaikum doktor, doktor sorduğum için kusura bakmayın... Yani kolumdaki deri uzun zamandır ağrıyor; Doktor, kaşıntı büyüyor ve kaşındığım için bile cildim iltihaplanıyor Doktor. Sebebi nedir Doktor? Peki bunu iyileştirmek için hangi ilacı kullanabilirim?
Kol derisinin kaşındığını, iltihaplandığını ve genişlemeye devam ettiğini hissetmek genellikle cildin örneğin bakteri, mantar, parazit veya diğer mikroorganizmalar nedeniyle enfekte olduğunu gösterir. Bazı durumlarda, bu cilt enfeksiyonu, örneğin egzama, kontakt dermatit, böcek ısırıkları, dikenli ısı, kseroz vb. gibi daha önce meydana gelen cilt bozukluklarının alevlenmesine ikincil olarak da ortaya çıkabilir.
Merhaba doktor, bir haftadır soğuk algınlığım var. İlk gün hapşırdım, sonra ikinci gün hemen üşüttüm, sanki dolu ve tıkanmış gibi hissettim doktor... Tıkanıklık sağ ve sol burun arasında değişiyordu. Sorum şu: Soğuk algınlığı ve tıkanıklığım olduğunda burnumu sulayabilir miyim? NACL kullanarak burnumu sulamak istiyorum ama emin değilim. lütfen açıklayın doktor... teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Burun tıkanıklığı belirtileri elbette soğuk algınlığı, grip, akut sinüzit, alerji veya hamilelik gibi hormonal etkiler nedeniyle de yaşanabilir. Bu durum kesinlikle nefes almayı ve diğer aktiviteleri rahatsız edici hale getirebilir, bu nedenle çeşitli yollarla üstesinden gelinebilir.
Doktor, çocuğum nasıl oluyor da "vücudu sıcak ama ayakları soğuk" biliyor değil mi? Bu nasıl tedavi ediyor? Korkuyorum, çocuğum 3 yaşında doktor.
Merhaba, iyi günler bayanlar, vücut ısısındaki artış cildin ısınmasına neden olabilir, ancak vücut sıcak hisseder ancak ayaklar soğuk hisseder. Bu durum genellikle vücudun çekirdeğini korumaya yönelik bir tepkisi olduğunda ortaya çıkar. vücut ve hayati organlar sıcaktır, ancak kan damarlarının daralması nedeniyle ellere ve ayaklara kan akışı kısıtlanır; burada kan akışı eksikliği, vücut sıcak olsa bile ayak tabanlarının soğuk olmasına neden olur. Bunun dışında çocuğun yeterli sıvı almamasından da kaynaklanabilir, bu nedenle tavsiyem çocuğa bol sıvı verilmesidir.
Günaydın doktor. Ben sormak istiyorum. Eşim hiçbir zaman yemeğe geç kalmamasına rağmen günde 3-4 defa yemek yiyebildiği halde eşim sık sık titriyor. nedenmiş? Doktora sordum, mide asidi dedi, ama neden ilacı almayı bitirmeme rağmen hâlâ titriyorum ama hâlâ titriyorum ve soğuk terler döküyorum doktor. Bunu nasıl çözersiniz doktor?
Titreme ve soğuk terlemeler mide asidi sorunlarından (hazımsızlık) kaynaklanabilir. Dispepsinin kendisi GERD (gastroözofageal reflü hastalığı), gastrit, peptik ülser, safra kesesi taşları veya iltihabı, pankreatit, mide/safra kesesi/pankreas çevresindeki maligniteler veya diğer bilinmeyen nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir (fonksiyonel dispepsi tedavi edilemez). sadece ilaçla yapılır.
Günaydın alodokter doktor, kendimi tanıtmama izin verin, hamile bir kadın, şu anda 19 haftalık hamileyim, bu yüzden son zamanlarda midemde rahatsızlık hissediyorum. seğirmek ve gıdıklamak gibi. 19 haftalık hamile olduğunuzda genel olarak ne yaşarsınız doktor?
Merhaba, günaydın, hamileliğin on dokuzuncu haftasında anne fetüsünün büyüklüğü yaklaşık olarak limon büyüklüğünde olup, vücut uzunluğu baştan ayağa 15 santimetre civarında ve vücut ağırlığı 240 gram civarındadır. 19. haftada anne, küçük çocuğu daha aktif olacağından fetüsün hareket ettiğini daha sık hissedecektir. 19 haftalık fetüsün gelişimi sırasında annelerin hissedebileceği bir takım rahatsızlıklar vardır; bunlardan biri de karın ağrısıdır. Bu durum, annenin midesinin hızla büyümesi ve rahmi destekleyen bağların esneyerek karın ağrısına neden olması nedeniyle ortaya çıkar. karın bölgesi.
Doktor, bu sabah C vitamini içtim, sonra işediğimde idrarımın parlak sarı olduğunu gördüm. Sorun olur mu doktor? bu normal mi doktor? Korkuyorum Doktor, lütfen açıklayın doktor. Çok teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. C vitamini tükettikten sonra idrar renginin sarıya dönmesi, idrarla atılan vitamindeki renklendirici maddelerin fazlasının idrarla ilgili diğer semptomları yaşamadığınız sürece hala normaldir. idrar yolu ağrısı, kusma veya aralıklı idrar çıkışı gibi rahatsızlıklar Endişelenmenize gerek yok çünkü idrar yollarının düzgünleşmesine yardımcı olmak ve böylece sağlıklı bir yaşam sürdürmek için maden suyu tüketiminizi günde en az 2 litreye çıkarmanız yeterlidir. sağlıklı idrar yolu.
merhaba doktor günaydın. Doktor, yemek yerken mide çukurunda ağrı/ağrı şikayetim var. bu yüzden yemeği yuttuğumda ve yiyecek solar pleksus bölgesine ulaştığında, solar pleksusumda ağrı oluyor. Bir pratisyen hekime danıştım ve bana mide enfeksiyonu dedi, mide asidi nedir? Teşekkür ederim
Yemek yerken mide çukurunda oluşan ağrı, gastrit olarak da bilinen mide enfeksiyonunun işareti olabilir. Mideyi enfekte edebilen çeşitli mikroorganizmalar vardır ancak en yaygın olanı Helicobacter pylori bakterileridir. Mideyi enfekte ettikten sonra, bu bakteriler mide duvarını iltihaplandırabilir ve sonuçta ağrı, şişkinlik, mide bulantısı ve hatta kusma, nefes darlığı ve kanama (genellikle öksürük veya kan kusma, siyahımsı dışkı, anemi ile karakterize edilir) ortaya çıkabilir.
İyi günler dokkkk... Sormak istiyorum, sabahları sık sık limonlu su içerim... ama bir aydır ev işleriyle meşgul olduğum için sabahları limonlu su içmeye vaktim olmuyor... yatmadan önce limonlu su içebilir miyim? Peki geceleri limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları limonlu su içmekle aynı şey mi? Açıklama için teşekkürler doktor
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Aslında pek çok makale özellikle sabahları ılık limonlu su tüketilmesini öneriyor. Bunu birinin kilo vermesini kolaylaştırma, dayanıklılığı artırma ve çok daha fazlasına bağlayan çeşitli kaynaklar var. Ancak bunun sabahları veya diğer zamanlarda ılık limon tüketimiyle nasıl karşılaştırıldığını görmek için hala daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.
Merhaba Doktor, bir soru sormaya geldim. Son 3 gündür ateşim var. Ateş düştü ama ateşten sonra yüzde ve ellerde kırmızı lekeler ve lekeler beliriyor. Dang humması mı yaşıyorum? Ne kadar sürecek ve nasıl hızlandıracaksınız?
Soru için teşekkür ederim Ateş, vücut ısısının normalden fazla artması durumudur. Ateşin kendisi, vücudun mikroorganizmalarla, iltihaplanmayla, enfeksiyonla vb. mücadeleye yönelik bağışıklık tepkisi nedeniyle oluşur. Ateşe, ateşin nedenine bağlı başka semptomlar da eşlik edebilir; örneğin kas ağrısı, halsizlik, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı vb. Kırmızımsı lekeler, deri altındaki kılcal damarların yırtılmasının bir işareti olabilir.
Doktor, koşarken karnımın sağ alt tarafında her zaman ağrı olur. Kahvaltı yapmaya ve çok fazla egzersiz yapmamaya çalışsam da önceden ısındım. Sizce nedeni nedir doktor? Bir süre çok işkence gördüm doktor. Çözüm isteyin doktor. Teşekkürler
N.
Doktor, vücudumda lekeler oluşmayalı neredeyse bir ay oldu... ilk başta sadece sırtımdaydı, ama lekeler ne kadar uzun sürerse, o kadar çok doktor vardı. Gerçekten sinir bozucu çünkü gerçekten kaşınıyor doktor... vücudumdaki bu lekelerden nasıl kurtulabilirsiniz doktor?
Merhaba noktalar kırmızı mı? Ciltte kaşıntı ve lekelerin ortaya çıkması şikayetleri aşağıdaki durumlardan kaynaklanabilir: Böcek ısırıkları Ciltle temas eden bir maddeye karşı tahriş veya alerji nedeniyle oluşan kontakt dermatit Ciltte mantar enfeksiyonları Uyuz İmpetigo Selülit Akne ve çıbanlar Herpes Sebebini belirlemek için , öncelikle lekelerin neye benzediğini görmeniz gerekir.
Merhaba doktor, dün öksürdüğüm ve doktora gitmediğim için sorunun röntgenini çektim. Doktor, durum gerçekten ciddi, taşlar gittikçe kötüleşiyor. Laboratuvar sonuçlarının akciğerlerimde lekeler olduğu ortaya çıktı. Bu kesinlikle tüberküloz, değil mi? İlaç nedir? Eğer 1 kez kaçırırsam tekrarlamak zorundayım doktor.
Akciğer lekeleri veya tıp dünyasında Mycobacterium tuberculosis enfeksiyonunun neden olduğu bir akciğer hastalığı olan tüberküloz (tüberküloz) olarak adlandırılmaktadır. Bu hastalığın belirtileri, iyileşmeyen, yani 2 haftadan uzun süren uzun bir öksürük ile karakterizedir. Öksürük genellikle balgamlıdır ve bazen kan içerir. Bu hastalık, uzun süre yakın temasta bulunan ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde hassas olan, enfekte bir kişinin öksürme ve hapşırma yoluyla tükürüğün sıçraması yoluyla bulaşması sonucu ortaya çıkabilmektedir.
İyi günler alodokter, şunu sormak istiyorum, üniversite arkadaşım bir erkek, şişman, uzun ve iri. Kan bağışlamayı gerçekten çok seviyorum, ayda 2 defaya kadar bağış yapabilirim doktor. Bu tehlikeli değil mi doktor? Ayda kaç kez kan bağışlıyorsunuz?
Kan bağışının sadece kanını kullanan kişiler için değil, aynı zamanda bağışçının kendisi için de ücretsiz sağlık kontrollerinden geçebilmesi, ömrünü uzatabilmesi gibi çeşitli faydaları vardır. Ancak kan bağışı aynı zamanda halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, bayılma ve diğer çeşitli yan etkilere neden olma gibi riskleri de içerebilir. Bu nedenle herkes kan bağışı yapamaz. Güvenliği sağlamak için kan bağışı 3 ayda bir defadan fazla yapılmaz.
Merhaba doktor, sormak istiyorum. Burnum, burnum ve çenem arasında çok sayıda siyah nokta ortaya çıktı. Tutarsanız dokulu bir his verir. Birkaç makalede yumurta akı maskelerinin siyah noktaları giderebileceğini okudum. Yumurta akı maskesi dışında burnunuzdaki ve çenenizdeki siyah noktalardan başka hangi maskeyle kurtulabilirsiniz???
Merhaba, Siyah noktalar cilt gözeneklerinde dokunulduğunda sertleşen küçük şişliklerdir. Siyah noktalar, gözenekler ölü cilt hücreleri ve aşırı yağ tarafından tıkandığında oluşur. Sağlıksız beslenme, ciltte bakteri sayısının artması, cilt gözeneklerinin tahriş olması, hormonal değişiklikler, bazı ilaçların etkisi, cildin çok nemli olması, kimyasallara maruz kalma, fazla şeker ve yağ tüketimi siyah noktaları tetikler. ve sigara içme alışkanlıkları.
Doktor, delikli sivilce izlerinden nasıl kurtulacağımı sormak istiyorum? ya da belki insanlar bunun gibi çiçek desenli olduğunu söylüyordur doktor... yüzümdeki sivilce şikayetleri nedeniyle iyileşmeyeli yıllar oldu doktor
Sivilce izleri çeşitli tiplerde olabilir, bunlardan biri çiçek desenli olabilir. Bu durum, uygun şekilde tedavi edilmediği takdirde görünümü gerçekten bozabilir ve hastanın kendine olan güvenini azaltabilir. Tıbbi olarak, sivilce izlerinin tedavisi genellikle kısa sürede iyileşmez, ancak haftalar, aylar ve hatta daha uzun bir zaman alır. Uygulanan tedavi prosedürleri, belirli cilt bakım ürünlerinin uygulanmasından başlayarak, kimyasal peeling, dermabrazyon, lazer, dolgu enjeksiyonları, fotodinamik terapi vb. gibi farklılıklar gösterebilmektedir.
İyi günler, dudaklarım neden çabuk kurur? Sık sık su içmekten dudak nemlendiricisi kullanmaya kadar, kuru dudaklarla baş etmek için çeşitli yollar denedim ama sonuçlar idealin altında, doktor... Umudumu yitirdim çünkü çeşitli yöntemler denedim ama olmadılar ben de işe yaradı, şimdiden teşekkürler... Dudaklarımın nemli olması ve kolay kurumaması için Doktor'dan tavsiye rica ediyorum... teşekkürler.
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e danıştığınız için teşekkür ederiz. Dudak kuruluğuna neden olabilecek çeşitli şeyler vardır: Yeterince sıvı almamak, oruç tutmak, susuzluk, dehidrasyon vb. Soğuk bir yerde olmak, havadaki nem oranının düşük olması, klimalı bir oda vb. Alışkanlık. ağızdan nefes almak, sigara içmek, puro içmek vb. çok tuzlu yiyecekler tüketmek, idrar söktürücüler, alkol vb. Bazı ilaçların/maddelerin etkileri, güneşe maruz kalma vb. Tabii ki kurulayın, sebeplerden kaçının.
Doktor, şunu sormak istedim, şimdi uzun bir bölüm halinde reklam çıktı, "Bu kıl kurduna benziyor doktor, bu yüzden kıl kurdu vücudumdan çıkabilir, değil mi?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Solucana benzer uzun hayvanların dışkısı, solucan bulaştığının bir işareti olabilir. Bu solucan enfeksiyonu sadece çocuklara saldırmaz, aynı zamanda yetişkinlere de saldırarak kıl kurtlarının dışkıda salınmasına neden olur. Kıl kurdu enfeksiyonları, dışkılama sırasında ortaya çıkabilecek kalın bağırsağa saldırabilir. Bunun nedeni solucanların uyurken anüs kıvrımlarına yumurta bırakmasıdır ve bu da geceleri kaşıntı şikayetlerine neden olabilir. Kıl kurdu yumurtalarını yutan kişi enfeksiyon kapabilir.
Günaydın, doktora danışmak istiyorum, eşim 7 aylık hamile. Şu anki gebelik yaşına girdiğinde alt karın ağrısı yaşadı. Sonra uyku pozisyonu rahatsız oldu doktor, her şey ters gitti. 7 aylık hamile olan hamile kadınlar için bu normal midir doktor?
A.
Sadece diyete başlamak ve sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak istiyorum Doktor, çünkü etrafa baktım ve ailem kolesterol hastası, Doktor, korkarım Doktor, henüz gençken sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorum hayat. Doktora hangi yiyeceklerin kötü yağ içerdiğini sormak ister misiniz?
Merhaba, iyi günler, sağlıklı bir yaşam tarzı ve beslenme düzeni vücut sağlığını destekleyebilir ve çeşitli hastalıkları önleyebilir. Ancak bu kalıbın dengeli olması gerekir, sadece yemeğe güvenmemek lazım, eğer yemek doğruysa ama diğer kalıplar uygulanmazsa dengesiz olur ve sağlığınız bozulur. Yapabileceğiniz sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme modelleri şunlardır: tüketin. Günde 2 litre su, gecede en az 7-9 saat yeterince uyuyun, lif açısından zengin, meyve ve sebzeler, tam tahıllar, kuruyemişler gibi besleyici ve sağlıklı yiyecekler tüketin.
Merhaba doktor, 5 yaşında bir kızım var. Çocukların sık sık burun kanaması yaşaması normal midir? Çocuğum 4 yaşından beri sık sık burun kanaması geçiriyor, özellikle gündüzleri sıcak havalarda, geceleri mutlaka burnu kanıyor. Oldukça fazla kan geliyordu ama burun kanaması uzun sürmedi ve ateşi de yoktu. Aslında çocuğumun nesi var? Bir doktora görünmem gerekiyor mu? Doktora gidersen ne yaparsın?
Merhaba. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Burun kanaması (burun kanaması) şikayetleri. çeşitli şeylerden kaynaklanabilir. Daha ileri komplikasyonları önlemek için nedene dayalı tedavi gereklidir. Şikayetlere yol açabilecek bazı şeyler şunlardır: Burnunuzu karıştırma veya çok sert üfleme alışkanlığı, Burun yaralanması, Burun tıkanıklığı (kalıtsal faktör), Burun tıkanıklığına neden olan enfeksiyonlar. burun tıkanıklığı (örneğin grip) Alerjiler Burnu tahriş eden kimyasallara maruz kalma (örneğin amonyak).
Bu sabah doktor, yani dün yemek pişiriyordum, değil mi? Sonra şunu öğrendim: "Parmağım bir bıçakla kesilmiş... kesik gerçekten derinmiş gibi görünüyordu doktor. Kan gelmeye devam ediyordu doktor, ben de öyleydim." yara bandı taktım ama yara bandını açtığımda tekrar kan aktı.. Kan sonradan durabilir mi?
Merhaba iyi günler, yemek keserken bıçakla kesilmek gibi kesikler kanamaya ve ağrıya neden olabilir. Genellikle kesi küçükse kanama kendiliğinden duracaktır.
Doktor, son 4 aydır kulaklarımda çınlama veya çınlama yaşıyorum. Şu ana kadar o da iyileşmedi. SP ENT ile zaten görüştüm ama damlalar bittiğinde kulak çınlaması tekrar ortaya çıktı... kulak çınlamasının iyileşmesi gerçekte ne kadar zaman alır?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e sorduğunuz için teşekkür ederiz. Kulak çınlamasının iyileşme süresi büyük ölçüde değişiklik gösterir; bazıları birkaç gün içinde iyileşebilir, ancak ömür boyu sürenler de vardır. Bu gerçekten hastanın nedenine ve durumuna bağlıdır.
Doktor, şunu sormak istiyorum, neden her tükürdüğümde kan geliyor, çok fazla kan olmasa da ama öksürmüyorum doktor... Sebebi nedir ve bununla nasıl başa çıkabilirim? ?
Öksürük nedeniyle her zaman kanlı tükürük ortaya çıkmaz.
Öğleden sonra doktoru, şunu sormak istiyorum, nasıl oluyor da adetim ayda iki kez oluyor? Regl olalı henüz bir hafta oldu, biliyorsunuz yine regl oluyorum doktor, nedeni nedir?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Adet görme, doğurganlık çağındaki kadınlarda vajinadan kanama gelmesi durumudur. Normalde adet döngüsü 21-35 gün sürer, bu nedenle adet döngüsü normal adet döngüsünden daha hızlı veya daha yavaşsa bu adet döngüsü bozukluklarının bir işareti olabilir. Önceden, iki kez gerçekleşen adetin sadece gerçekleştiğini bilmeniz gerekir. şu anda veya birkaç döngüden beri devam ediyor.
Merhaba doktor, kusura bakmayın, sormak istiyorum doktor... Regl döneminizi çabuk bitirmenin bir yolu var mı doktor? Lütfen cevap verin doktor, çünkü tatile gitmek istiyorum ve bu şekilde adet gördüğümde kendimi rahat hissetmiyorum, Doktor.
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Menstruasyon, üreme çağındaki kadınların yaşadığı, yaklaşık 3-7 gün süren, 21-35 gün sonra tekrarlanan normal, rutin bir döngüdür. Adet döngüsü, aşırı kilolu veya zayıf olmak, aşırı diyetlere girmek, doğum kontrolünün yan etkileri ve bazı hastalıklar gibi onu düzensiz hale getiren çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Sorunuzla ilgili olarak ne yazık ki bunu hemen durdurmanın veya hızlandırmanın bağımsız bir yolu yoktur. devam eden menstruasyon.
İlk hamileliğimdeyim doktor, şu anda 7 aylık hamileyim doktor, ama birkaç gündür iştahım yok doktor, sadece biraz yiyorum doktor... aslında porsiyon büyüklüğü nedir 7 aylık hamile bir kadının durumu nedir doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Hamile kadınların hamilelikten önce günlük kalori ihtiyaçlarından kalori alımlarını artırmaları gerekir; yani önerilen kalori alımı ilk trimesterde 1800 kalori, ikinci trimesterde 2200 kalori ve 2400 kaloridir. Üçüncü trimesterde, hamilelikte olduğu gibi 7 aylıksınız.
Ananas yemeyi yeni bitirdim, meyveyi iyice yıkadığımı sanıyordum ama yemeyi bitirdikten kısa bir süre sonra dudaklarımda lekeler belirdi ve kaşındı. Gerçekten iyi değil. Dudaklarda lekelerin ortaya çıktığı ve gerçekten kaşıntılı olduğu hissine neden olan alerji ilaçları hakkında tavsiye için doktorunuza danışın. Teşekkürler
Merhaba, iyi günler, dudaklarda kaşıntı var ve kızarıklık ortaya çıkıyor, bu durum tahriş edici maddeler veya alerjenlerle temas nedeniyle ortaya çıkabilir. Ananas yedikten sonra dudaklarınızda kızarıklık ve kaşıntıdan şikayetçiyseniz, bunun nedeni meyveye karşı alerjiniz veya intoleransınız olabilir. Ananas yedikten sonra dudaklarda kaşıntı, yanlış işlemden kaynaklanır. Ananastaki bu enzim dudaklarda kaşıntı ve kızarıklık şikayetlerine neden olur.
Kusura bakmayın doktor doktor, 28 yaşında bir erkeğim, liseden beri yüzümde sivilceler var ve yüzümün dokusunu düzensiz bırakıyor. Bir keresinde bir güzellik kliniğine başvurdum ve doktor bana uygun tedavinin PRP (kendi kan plazmamı kullanarak) olduğunu önerdi, doktor. Faydaları nelerdir? ve yüzüm pürüzsüz olana kadar bu tedaviyi kaç kez yapmam gerekiyor? Teşekkürler
PRP (trombosit bakımından zengin plazma), trombositlerle zenginleştirilmiş kan plazmasına verilen isimdir. PRP'nin vücuttaki kemik hücrelerinin, cilt hücrelerinin ve çeşitli yumuşak dokuların çoğalmasını teşvik edebildiği geniş çapta incelenmiştir. Cilt için PRP, kırışıklıkları, çatlakları, sivilce izlerini gizlemeye yardımcı olmanın yanı sıra cildi daha esnek, pürüzsüz, parlak hale getirmek ve düzensiz yüz cilt dokusunu iyileştirmek için doku ve rengi daha eşit hale getirmek için kullanılabilir. olası bir terapi seçeneğidir.
Bebeğim 11 aylık, tatile soğuk bir yere götürüldüğünde cildinde kırmızımsı şişlikler oluştu, ardından kaşıntı bebeğimin burnunu kaşımasına ve gözlerini ovuşturmasına neden oldu. Bu belirtiler bebek soğuk koşullara maruz kaldığında ortaya çıkar. Bu bebeklerde soğuk alerjisinin belirtisi midir? Peki doğru tedavi nedir doktor?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Çocuğunuzun yaşadığı durum, genel olarak alerjilerin ana tedavisinin alerjiden kaçınmak olduğu alerjik rinit gibi ciltte veya solunum yollarında soğuğa karşı alerjik bir reaksiyon yaşaması muhtemeldir. yani soğuk havanın kendisi tetikler.
Doktor, kalçalarım sıcak suyla haşlanmıştı ama hemen onları musluk suyuyla ıslattım ve diş macunu sürdüm. Birkaç dakika sonra beklemeye bıraktım ama bu sabah yanığın aslında köpürdüğünü gördüm. Bunu nasıl çözersiniz doktor? Daha fazla diş macunu sürmeli miyim?
Sıcak su ile haşlanma sonucu oluşan yanıkların şiddeti, suyun sıcaklığına, etkilenen vücut bölümünün yeri ve kapsamına, uygulanan tedaviye ve genel sağlık durumunuza bağlı olarak değişebilir. Yaranız kabarcıklı görünüyorsa, bu genellikle hasarın dermis tabakasına veya daha derine ulaştığını gösterir. Bu durum, özellikle geniş yüzeyleri içeriyorsa veya hayati organlara yakınsa tek başına tedavi edilmemelidir. En iyi tedaviye yönlendirilmek için en yakın doktora gidin.
Doktor, neredeyse bir haftadır dışkılamıyorum Doktor, tuvaletteyken dışkılayacakmışım gibi hissediyorum ve dışkılamak istemiyorum, acı dayanılmaz... nasıl üstesinden gelebilirim? Bu?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Haftada 3 defadan az dışkılamada zorluk yaşıyorsanız bu kabızlığın göstergesi olabilir; bu da karın ağrısı, midenizde dolgunluk veya şişkinlik hissi, dışkılama sırasında ağrı gibi belirtilere neden olabilir. uzun süre zamanla hemoroid oluşumuna neden olabilir.
Öğleden sonra Alodokter, sormak istiyorum. 11 aylık bir bebek annesiyim. Bebeğim çok telaşlı ve gecede 5-6 kez dışkılayabiliyor. ve uyumuyorum doktor. iyi uyuyamadı. Dışkı sıvıdır ve gerçekten kötü kokar. Hatırladığım kadarıyla yabancı hiçbir şey yemiyordu ve temizdi. çünkü kendim pişiriyorum ve temiz olduğu kanıtlandı. Çocuğum doktorun formülüne uygun değil mi?
Merhaba ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'e başvurduğunuz için teşekkür ederiz. Bebeklerde ishale neden olan çeşitli olasılıklar vardır: Özellikle süt tozunu yeni değiştirdiyseniz, alerjik reaksiyonlar veya tahriş. Yiyeceklerin kirlenmesi sadece pişirme sırasında olmuyor anne. Pişirildiğinde temiz olabilirdi ama servis edildiğinde üzeri sineklerle kaplıydı. Diğer bir örnek ise oda sıcaklığında 1 saatten fazla bekletilen (buzdolabında saklanmayan) yiyeceklerdir. Kullanılan çatal-bıçaklar/süt şişeleri steril değildir.
İyi günler doktor, az önce aynada dudaklarımda küçük lekeler belirdiğini gördüm ama kaşıntı ya da ağrı hissetmediler... Sorum şu, lekelerin nedeni nedir? bununla nasıl başa çıkılır ve tehlikeli midir?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Dudaklarda küçük lekelerin varlığının sebebinin bulunabilmesi için mutlaka bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekmektedir çünkü dudaklarda lekelerin çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Bu yüzden aralarında ayrım yapabilmek için doğrudan dudakların durumunu görmek için muayene yapmak gerekir. Bunun dışında ortaya çıkan lekelerin renk, boyut gibi özelliklerini, lekelere su gibi içeriklerin eşlik edip etmediğini, leke oluşumuna yönelik risk faktörlerini vb. bilmeniz gerekir.
İyi günler doktor, doktorum 29 yaşında bir adam. Birkaç ay önce apandisit ameliyatı geçirdiğimden beri. Nasıl oluyor da midem şimdi nabız gibi atıyor ve sıkışıyor. Neden doktor? Bu normal bir doktor mu?
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Endişelerinizi anlıyoruz. Kalp atışınızı takiben zonklayan bir mide aslında normal bir şeydir. Bunun nedeni, karın boşluğunda, kalpten kanı vücudun çeşitli bölgelerine, özellikle de karın boşluğundaki organlara aşağıya doğru ileten kalbe doğrudan bağlı büyük kan damarlarının bulunmasıdır. Ancak herkes bu nabzı hissetmez. Genellikle sadece bunu hisseden insanlar nispeten zayıftır çünkü vücut dokuları daha incedir.
Esselamualaikum doktor, babam az önce ürik asit seviyesini kontrol etti, ürik asit seviyesi 10'du, size gut hastalarının hangi besinleri tüketmemesi gerektiğini sormak istiyorum doktor? böylece babam ürik asidini hızla düşürebilir
Waalaikumsalam, Alo, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Yüksek ürik asit seviyeleri genellikle pürin içeren çok sayıda gıdanın tüketilmesinden kaynaklanır, bu nedenle gut hastalarının, artrit veya gut komplikasyonlarını önlemek için yüksek pürin içeriğine sahip gıdalardan kaçınmaları gerekir. böbrek taşı.
Günaydın doktor, çocuğum 2 yaşında... doğduğundan beri hiç demir tüketmedi, şu ana kadar hala emziriliyor. Geçen ay 11 kiloydu, yemek yemede zorluk çekiyordu bu yüzden kilosu arttı ve 3 aydır da artmadı doktor... Komşum çocuğumda demir eksikliği olacağından korktuğu için tarama önerdi. Sormak istediğim şu: Yeni yürümeye başlayan bir çocuk demirden yoksun kalırsa sonuçları ne olur? Gelecekteki büyüme ve gelişme için tehlikeli midir? teşekkürler
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Demir, hemoglobin oluşumunda vücudun ihtiyaç duyduğu besin bileşenlerinden biri veya oksijenin akciğerlere ve tüm vücuda taşınmasında da rol oynayan kırmızı kan hücrelerinin bir bileşenidir. Demir, vücuda oksijen sağlanması açısından da önemlidir. Demir eksikliği olan çocuklarda anemiye, enfeksiyona yatkınlığa ve kurşun zehirlenmesine neden olur.
Yani bu şekilde, 2 hafta önce uyluğumda bir kaşıntı hissettim, sonra kaşıdım ve sonunda çıban gibi göründü, hala bekliyorum, henüz geçmedi... sebebi nedir neden böyle kaynamalar ortaya çıkabilir?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Çıbanlar, vücudun nemli bölgelerinde daha kolay ortaya çıkan, vücut derisinin kötü hijyeni, vücut ısısını düşüren bazı hastalıkların varlığı nedeniyle daha da kötüleşebilen bakteriyel bir cilt enfeksiyonudur. Bağışıklık sistemi veya aşırı kilolu kişilerde bunun üstesinden gelmek için sıcak çıbanları günde birkaç kez rutin olarak sıkıştırmanız ve kendiliğinden patlamalarına izin vermeniz gerekir.
Yani her adet dönemimde yüzümde sivilceler çıkıyor tesadüfen alnımda küçük, kırmızı ve ağrılı bir sivilce çıkıyordu, iltihaplanıp sivilce büyümeden önce üzerine retinol sürdüm, bu mu? TAMAM? Eğleniyorum çünkü retinolün sivilcelere iyi geldiğini söylüyorlar. Sivilceler için denedim. açıklama lütfen. teşekkürler
Adet sırasındaki hormonal dalgalanmalar gerçekten de iltihaplı sivilceleri tetikleyebilir. Bu durum ayrıca stres, uygunsuz cilt bakımı, UV ışınlarına ve diğer tahriş edici maddelere maruz kalma, ciltteki bakteriyel enfeksiyonlar, dengesiz beslenme, genetik ve diğer çeşitli faktörlerle daha da kötüleşebilir. Retinol, komedolitik potansiyele sahip bir A vitamini türevidir. siyah nokta ve sivilce oluşumunun önlenmesinde ve tedavisinde faydalıdır.
Doktor, çok hamileyim, 8 aylığım ve 9 ay olacağım, hala çalışıyorum ve boş zamanım olmadı çünkü mesafe çok uzak değil, bisiklete biniyorum Çalışırken motosiklet kullanıyorum ama sorun şu ki dünden beri midem bulanıyor doktor. zaten ağır hamile misin?
Merhaba, günaydın, son üç aylık dönemde hamile kadınlarda midede gerginlik hissedilir çünkü rahim sertleşir ve ardından kasılmalar muhtemelen sahte kasılmalardır (Braxton Hicks). Yanlış kasılmalar genellikle hamileliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde ortaya çıkar. Bu sahte kasılmalar, sahte kasılma sıklığının düzensiz ve öngörülemez olduğu, yaklaşmakta olan bir doğum sürecidir.
Doktor, bir sorum var, dün kliniğe gittim ve hastalık mektubumda anksiyete GERD mi yazıyordu? bu da ne? Bulantı ve kusmanın eşlik ettiği karın ağrısı şikayetiyle başvurdum
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz GERD, mide asidinin göğse paralel konumlanan yemek borusuna kadar artması ve buna göğüste ağrı veya sıcaklık şikayetinin eşlik edebilmesi durumudur. ve ayrıca nefes darlığı Bu durum aşırı vücut ağırlığı, düzensiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi sağlıksız alışkanlıklar ile tetiklenebildiği gibi, psikosomatik bir mekanizma olan, yani düşüncelerin ve duyguların nefes darlığına neden olduğu stres veya kaygıdan da kaynaklanabilmektedir. Vücudun fiziksel durumunu etkiler.
Doktor, avuç içlerim kaşınıyor, Doktor, kaşıntı uzadıkça daha da kötüleşiyor, sulu noktalar bile ortaya çıkıyor, Doktor... Sizce bu sulu kaşıntıdan kurtulmak için doğru ilaç nedir?
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Ellerde sulu ve kaşıntılı kırmızı bir döküntü görülmesi, mantar enfeksiyonunun neden olduğu ayak mantarının belirtisi olabilir ve bu durum, işi veya günlük aktiviteleri su gerektiren kişiler tarafından daha kolay yaşanır. Bunun dışında, vücudun diğer bölgelerine kolaylıkla bulaşabileceği ya da başkalarına bulaşabileceği görülüyorsa, diğerlerinin uyuz gibi paraziter enfeksiyonlar olması da mümkündür.
Merhaba doktor, deterjan alerjim var. Son bir haftadır avuç içlerimin derisi soyuluyor ve şişecek kadar kaşınıyor çünkü kaşıntı o kadar dayanılmaz ki sürekli kaşımak istiyorum. Şu anda el hareket ettirildiğinde sertleşiyor. Bu deterjan alerjisini tedavi etmek için bir merhem önerisi rica ediyorum, doktor... teşekkür ederim
Merhaba, Alodokter'e sorduğunuz soru için teşekkür ederiz. Ellerinizdeki cildiniz sert kimyasallara karşı alerjik bir reaksiyon gösteriyorsa bu, her gün deterjanla sık sık temas ettiğinizde ortaya çıkabilen tahriş edici kontakt dermatit durumuna işaret edebilir. cilt hastalığı veya atopik dermatit veya sedef hastalığı gibi diğer alerjiler.
Doktor, dişlerim düz değil, alt dişlerim önde, alt çene teli takarsam geriye gidebilir miyim?
Merhaba iyi günler, tonggos dişleri üst veya alt sıra dişlerin fazla ilerlemesi durumudur. Bu durum en sık görülen diş deformitesidir. Buck dişleri aynı zamanda diş maloklüzyonu veya Buck dişleri olarak da bilinir. Dişlerin görünümünü bozmanın yanı sıra diş etlerine, dudaklara ve dile de zarar verebilir, bu da yiyecekleri çiğneme veya konuşma sürecini engelleyebilir. Diş sayısının büyüklüğü veya şekliyle eşleşmemesidir. Çenenin hem üst hem de alt çenesi. Çarpık dişler genellikle genetik veya kalıtımdan kaynaklanır.
İyi günler sevgili doktor, dün büyükannemi tedavi için doktora götürdüm ve ona klonidin verildi. Sormak istediğim şu, klonidin hangi sınıf ilaçtır? Biterse reçetesiz satın alabilir miyim? peki ne için kullanılıyor doktor?
Klonidin merkezi bir alfa agonisti antihipertansif ilaçtır. Bu ilaç kan damarlarının çapını genişleterek kan akışının daha düzgün olmasını ve basıncın düşmesini sağlayabilir. Bu ilaç hipertansiyon tedavisinin yanı sıra kansere bağlı kronik ağrının tedavisinde, menopoz sonrası sıcak basması tedavisinde ve ayrıca migren ve baş ağrılarının giderilmesinde de kullanılabilir. Klonidin sert bir ilaçtır, bu nedenle bağımsız olarak satın almanız uygun değildir. doktor reçetesi olmadan.
Bu hafta yüzüm sıklıkla aniden kızardı, şişti ve kaşındı, konsültasyona gittim ve bana desonid merhem ve ağızdan alınan setirizin ilacı reçetesi verildi. Şimdi aniden kızarıyor, kaşınıyor ve şişiyor ama hiç acı yok, neden?
Alerjik reaksiyonun neden olabileceği şişmiş, kırmızı ve kaşıntılı yüz şikayetleri. Alerjik reaksiyonlar, gıda, ilaç, toz, polen, böcek ısırıkları ve diğerleri gibi alerganlara maruz kalma nedeniyle ortaya çıkar. Vücudun bağışıklık sisteminin maddeyi yanlış yorumlayıp tehlikeli bulduğu durumlarda vücut histamin salgılayarak alerjik şikayetlere neden olur. Bu durum antiinflamatuar ilaçlar ve antihistaminiklerle tedavi edilebilir ancak bu ilaçların doktor reçetesiyle alınması gerekir.
Doktorum dün bahçede pikniği bitirip bir ağacın altına oturdu. Dünden beri kendimi bir karınca tarafından ısırılmış gibi hissediyorum ama nasıl oluyor da şişlik 2 gündür gitmiyor? Kalçadaki kaşıntılı şişliklerden kurtulmanın en iyi yolu nedir? ve eczaneden alınabilecek ilaç etkilidir doktor. çok teşekkürler
Merhaba, iyi günler, ister karıncalar ister karınca ısırıkları ve diğerleri nedeniyle olsun, böcek ısırıklarından kaynaklanan inflamatuar bir reaksiyon nedeniyle ciltte kaşıntılı şişlikler meydana gelebilir. Doğada yaşayan pek çok böcek türü vardır; bunlardan bazıları ısırabilir veya sokabilir. Böcek ısırıkları genellikle şişlik, kaşıntı, döküntü ve hatta ağrı gibi hafif semptomlara neden olur. Genellikle hafif böcek ısırıkları birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir.
Doktor, sormak istiyorum. dahiliye doktoru koyu kan hastası olduğumu söyledi. Bu yüzden her gün aspirin almam gerekiyor ve bunun hayatımın geri kalanı boyunca süreceği söyleniyor. Sorum şu Doktor, kalın kanım tedavi edilebilir mi?
Kalın kan veya hiper pıhtılaşma olarak da bilinen kalıtım, sağlıksız yaşam tarzı, obezite, ilaçların yan etkileri ve yaralanma, yüksek kolesterol, siroz, kanser, diyabet, vaskülit, sepsis, kalp hastalığı, otoimmün hastalıklar gibi bazı hastalıklardan kaynaklanabilir. ve benzeri. Her zaman rahatsız edici semptomlara neden olmasa da kalın kanın kalp krizi, felç, pulmoner emboli vb. komplikasyonları tetiklememesi için uygun tedaviye ihtiyacı vardır.
Günaydın doktor, adetim 2 hafta gecikti ve ardından test paketi yaptım ve sonuçlar pozitif çıktı... ancak doktora götürdüğümde hamileliğimin boş olduğundan şüphelenildi doktor... çünkü ultrasonda fetal kese yoktu doktor, boş hamilelik belirtileri ne kadar sürebilir ve fetus kendi kendine düşük yapabilir, doktor?
Tıp alanında boş bir hamileliğe, yanmış yumurta (anembriyonik hamilelik) de denir. Bu durum, esas olarak yumurta hücrelerinin ve/veya sperm hücrelerinin kalitesinin düşük olması ve döllenme sonrasında hücre bölünme sürecindeki bozuklukların ortaya çıkması nedeniyle ortaya çıkabilir. Boş gebelik tanısı, gebelik yaşı 8 hafta veya daha fazlasına ulaştıktan sonra gebelik kesesini dolduran fetüsün olmamasıyla karakterize edilen ultrasonla teşhis edilebilir. Elbette bu teşhisin doğrudan muayene eden bir doktor tarafından yapılması gerekir. Boş bir hamilelik normal bir hamileliğe dönüşmeyecektir.
Assalamualaikum.. Doktorum sormak istiyor. Geçtiğimiz Aralık ayında fetüs 6 haftalıkken düşük yaptım ve kürtaj yapıldı. Doğum sonrası kanama hala normal kabul ediliyor, doğum sonrası dönemim neredeyse bitti, karnımın alt kısmı ağrıyor doktor. Düşükten sonraki etki bu mu?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Alt karın ağrısı çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Küretajın kendisi dokuyu çıkarmak için yapılan bir eylemdir, bunlardan biri de düşük sırasındaki dokudur. Küretaj, rahim içindeki dokunun tamamen temiz olmasını sağlamak için yapılır çünkü eğer doku kalıntısı varsa pelvik iltihaplanma vb. şikayetlere neden olabilir.
Günaydın doktor, annem 50 yaşında, yakın zamanda annemin kanını kontrol ettirdi ve kan şekeri seviyesinin gerçekten yüksek olduğu ortaya çıktı. Annemin kan şekerinin bu kadar yüksek olması ne gibi sonuçlar doğurur? Tedavi edilmezse tehlikeli olur mu? Teşekkür ederim
Sorunuz için teşekkür ederiz. Yüksek kan şekeri düzeyleri hipergliseminin işareti olabilir. Hiperglisemi diyabetin bir belirtisidir. Hiperglisemiye neden olan durumlar arasında aşırı şeker tüketimi, vücutta aşırı şeker üretimi ve vücuttaki şekerin değişme sürecinin bozulması yer alır. Diyabet dışında hormonal bozukluklar, egzersiz eksikliği, enfeksiyonlar, kortikosteroid gibi ilaçların kullanımı gibi başka durumlar da hiperglisemiye neden olabilir.
30 yaşında bir kadın olan arkadaşım bir süre önce bana hemoroit ameliyatından sonra kanlı dışkılama yaptığını ve anüsünden et parçaları çıktığını söyledi. Çok korkuyorum doktor. Arkadaşımın sporu gerçekten sevdiğini görmeme rağmen nasıl olur doktor? Hemoroidin sebepleri nelerdir doktor?
Hemoroid, anüsteki damarların şişmesi nedeniyle ortaya çıkar. Bu durum, örneğin obezite, uzun süre oturma alışkanlığı, kabızlık, ishal veya kronik öksürük gibi yüksek çevre basıncı nedeniyle, ayrıca hamile kaldıktan veya vajinal doğum yaptıktan sonra ortaya çıkar. Yoğun egzersiz yapmak hemoroitten kaçınacağınızı garanti etmez. Hemoroit belirtileri her zaman arkadaşınızın yaşadığı gibi tipik değildir. Genellikle bu belirtiler dış hemoroid vakalarında ve eğer yeterince şiddetliyse ortaya çıkar.
Alodokter doktor, ben 20 yaşında bir kadınım, evli değilim. Göğüslerimde bir tuhaflık olduğunu hissettim, sol alt göğsümde bir şişlik vardı ve bu yumruya bastırdığımda acı veriyordu. Meme kanserinin özellikleri nelerdir doktor?
Soru için teşekkür ederim. Memedeki şişlikler sadece meme kanserinden kaynaklanmıyor. Ancak bu şişlik başka nedenlerden de kaynaklanabilir; örneğin memede iyi huylu bir kitle olan meme fibroadenomu gibi. Şikayetlerin doğrudan inceleme yapılmadan tespit edilememesinin sağlanması. Durumun tespit edilebilmesi için öncelikle bir doktora başvurmak en iyisidir. Yapılan muayeneler arasında şikayet görüşmeleri, fiziki ve destekleyici muayeneler yer alır.
Alodokter, yani durum böyle, bir haftadır öksürüyorum, sonra bu sabah öksürdüm ve biraz kanla karışmış tükürüğümü tükürdüm. Korkuyorum Doktor, çünkü öksürük geceleri daha da kötüleşiyor. 3 saatlik Hrbal öksürük şurubunu bitirdim ama iyileşmiyor. Hastalığım için hangi ilaç var? :(
Sorunuz için teşekkür ederiz. Kanlı öksürük, kanın eşlik ettiği balgam içeren bir öksürüktür. Kanlı öksürük, solunum yolu çevresindeki kan damarlarının, örneğin bakteriyel enfeksiyonlar, mantar enfeksiyonları gibi nedenlerden kaynaklanabilecek şekilde hasar görmesi nedeniyle ortaya çıkabilir. , tüberküloz, bronşektazi, solunum yollarındaki kan damarlarının yırtılması, akciğer kanseri vb. Akciğer hastalığının yanı sıra, kan inceltici ilaçların tüketimi, otoimmün hastalık vb. gibi diğer durumlar da öksürmeye neden olabilir.
Doktor, boğaz ağrısına hangi antibiyotik etkilidir? Geçtiğimiz hafta 10 yaşındaki kız kardeşimin boğaz ağrısı vardı ve bademcikleri de kırmızıydı. Parasetamol aldım ama ateşim bir süreliğine düşüyor, sonra tekrar yükseliyor. 10 yaşında bir çocuk için doğru antibiyotik nedir 10 yaşında bir çocuk için doğru olan nedir... teşekkürler
Merhaba, Alodokter'e sorunuz için teşekkür ederiz. Boğaz ağrısı şikayetleri, aslında 1-2 hafta içinde kendi kendine iyileşebilen ve düzelebilen viral bir solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanabilmektedir. Ancak sebep, 1 haftadan uzun süre iyileşmeyen semptomlara neden olan boğazdaki bakteriyel bir enfeksiyon ise antibiyotik gibi spesifik bir tedavi gerektirebilir.
İyi günler doktor, şunu sormak istiyorum doktor, boğaz ağrım için amoksisilin kullanmak istersem güvenli midir doktor? Sorun şu ki, ortaokuldan üniversiteye kadar ne zaman boğaz ağrım olsa, boğazım tekrarlansa, hala amoksisilin alıyorum ve 2-4 gün içinde hemen iyileşiyorum doktor, çünkü bunun sert bir ilaç olduğunu yeni öğrendim. o yüzden almaya korkuyorum. Teşekkür ederim
Boğaz ağrısı, boğazda rahatsızlık hissi, ağrılı yutkunma, yanma ve benzeri şikayetlere neden olabilir. Tıp dünyasında boğaz iltihabına farenjit denir ve bu duruma virüs veya bakteri kaynaklı enfeksiyon neden olur. Bu durum, hasta kişilerin hapşırırken veya öksürürken tükürük sıçraması yoluyla bulaşabilir. Enfeksiyonun yanı sıra, GERD nedeniyle boğazda oluşan tahrişe, yani mide asidinin yemek borusuna yükselmesine bağlı olarak da boğaz ağrısı oluşabilir.
Assalamualaikum doktor, sormak istiyorum. Son zamanlarda başımın üst kısmı sıklıkla sersemliyor. Acı gerçekten acıtıyor. Uyandığımda bu baş ağrısını hissettim. Uyandığımda başım ağrıyordu ve birkaç dakika içinde geçti. Bir şey olursa korkuyorum doktor. Lütfen yardım et. Teşekkür ederim
Sorunuz için teşekkür ederiz. Uyandığınızda baş dönmesi şikayeti, şikayetin kısa sürede ortaya çıkabileceği gibi birkaç saate kadar da sürebileceği çeşitli olasılıklardan kaynaklanabilir. Her şikayet nedeni farklı şikayetlere yol açabilir; örneğin şikayetin şiddetli olup olmadığı, sonra baş ağrısının dönüyor olması, şikayete görme bulanıklığının eşlik etmesi, şikayete mide bulantısının eşlik etmesi vb.
Doktor, kocam üç gündür sulu ishalden dolayı hastaydı. İlk gün eşim yoğurt içtiği için ishal oldu, sonra ilaç aldım, düzeldi ama geçmedi, sonra 2 gün sonra yine su ishali oldu doktor, kocamın hastalığı nasıl tehlikeli mi, değil mi?
Merhaba. Alodokter'e soru sorduğunuz için teşekkür ederiz. Bilginiz olsun, normal dışkılama günde üç kez veya haftada üç kez arasında olup dışkının çok pürüzsüz olmaması (sıvı ishale eğilimlidir) ve çok sert olmaması bu arada ishal şikayetidir. Eşinizin yaşadığı ishalin çeşitli sebepleri olabilir. İshalin nedenine göre tedavi edilmesi, daha sonraki komplikasyonları önlemek için gereklidir: Viral/bakteriyel/parazit enfeksiyonları Gıda alerjileri.
Merhaba doktor, burnum tıkalı ve sanki mukus varmış gibi geliyor ama hiç yok, oldukça sinir bozucu çünkü nefes almak biraz zorlaşıyor ve nefessiz kalıyor. Baharatlı yiyecekler yediğimde bu durum tekrarlanıyor. Bunu hafifletecek bir ilaç var mı? Lütfen bilgi verin. Teşekkür ederim.
Merhaba, özellikle baharatlı yiyecekler yerken burun tıkanıklığı rinitten kaynaklanabilir. Rinit, alerjik veya alerjik olmayan faktörler tarafından tetiklenebilen, burnun mukus tabakasının iltihaplanmasıdır. Alerjik rinit küf, bitki poleni, evcil hayvan tüyü, duman, akarlar, toz tarafından tetiklenebilir. Alerjik olmayan rinit ise güçlü kokular, hava değişiklikleri, hava kirliliği, stres, baharatlı yiyecek tüketimi, alkollü içecek tüketimi, çeşitli ilaç türlerinin yan etkileri, burun tıkanıklığını giderici ilaçların uzun süreli kullanımı ve enfeksiyonlarla tetiklenebilir.
Günaydın çocuk doktoru. Çocuğum 8 yaşında. Çocuğum komşunun çocuğundan mantar hastalığına yakalandı. Başlangıçta çocuğum bir hafta önce komşusunun kırışıklardan şikayetçi çocuğuyla oynuyordu. Sonra o gece çocuğumun yüksek ateşi, öksürüğü ve burun akıntısı, kırmızı sulu gözleri vardı. Herkesin ateşi düzeliyordu, sağlık ocağındaki doktordan bana ilaç verildi. Günümüzde yüzde, saç çizgisinde düz kırmızı lekeler beliriyor ve boyuna, gövdeye, kollara, bacaklara ve ayaklara doğru yayılıyor. İnsanlar buna kerumut diyor. Çocuğum bu kırışıklıklar yüzünden kaşınıyor doktor. Bu kaşıntıyı hangi ilaç giderebilir?
Sorunuz için teşekkür ederiz. Ciltte kırmızımsı döküntülerin eşlik ettiği kaşıntı şikayetleri çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Özellikle çocuklarda döküntülerin eşlik ettiği ateş, çoğunlukla viral enfeksiyonlardan kaynaklanmaktadır. Eğer viral bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa genellikle bu şikayet vücudun direncini artırarak kendiliğinden düzelebilmektedir. Ancak döküntülerle ilgili şikayetlerin sebebini bulmak gerekir; örneğin kızamık veya zona nedeniyle, daha sonra su çiçeği vb. nedeniyle ortaya çıkabilir. Şikayetin doğrulanması için doktora başvurmak gerekir.
Öğrenci olduğum için çalışırken kendimi çok stresli hissediyorum doktor... lütfen bana bazı ipuçları verebilir misiniz doktor, stresli olduğumda kendimi neşelendirmek için ne yapabilirim doktor?
Çalışırken öğrenci seviyesinde ders çalışmak zorunda kalmak kolay bir şey değil. Sağlıklı insanlarda bile bu, zihnin strese girmesine neden olabilir. Üstelik çevre koşullarınız bunu desteklemiyorsa. Belirli kişilik tipleri, sağlıksız yaşam tarzları, hormonal dalgalanmalar, ruhsal bozukluklar (travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, bipolar bozukluk, kişilik bozuklukları gibi) ve organik hastalıklar gibi diğer faktörler de yaşanan stresi daha da kötüleştirebilir.
Öğleden sonra doktor, sormak istiyorum. Yani çocuğumda kızamık var doktor, kırmızı lekelerden kafaya kadar her şey ateş, öksürük ve soğuk algınlığıyla aynı... ama insanlar kızamık vücudun her yerinde kırmızı lekelerle çıkıyorsa iyi olduğunu söylüyor. ..bu gerçekten doğru mu doktor? Açıkçası bu konuda endişeleniyorum bile
Kızamık, ateş, boğaz ağrısı ve vücudun her yerinde döküntü ile karakterize viral bir enfeksiyonun neden olduğu bir hastalıktır. Bu duruma, enfekte bir kişinin öksürme veya hapşırma yoluyla tükürüğün solunması yoluyla enfekte olması neden olur. Kızamık hastalığına yakalanma riskinin yüksek olması büyük olasılıkla kızamık veya MR aşısı yapılmayan çocuklarda görülür. Yani kızarıklık belirtileri iyi bir şey değil anne, kızamık hayatı tehdit eden komplikasyonlara neden olabiliyor. Yani iyi bir şey yok anne. Kızarıklık, ateşin de eşlik etmesi durumunda çocuğunuzun enfeksiyon kaptığını gösterir.
İyi günler doktor, 25 yaşındayım, her karides yediğimde, bundan birkaç saat sonra sıcak şişlikler ortaya çıkana kadar kesinlikle kaşıntı yaşayacağım... kaşıntıyı azaltacak bir çözüm var mı, yoksa bir çözüm var mı? bunu aşmanın yolu? Şimdiden teşekkürler doktor
İyi günler, Alodokter'ı sorduğunuz için teşekkür ederiz. Alerji, vücudun aslında tehlikeli olmayan bir uyarana aşırı tepki vermesi durumudur. Uyarıcının kendisi değişebilir; çeşitli yiyecek türleri, içecekler, toz, soğuk hava, hayvan kılı, kimyasallar, ilaçlar ve hatta su bile bazı kişilerde alerjiyi tetikleyebilir. Alerjiye neyin sebep olduğu bilinmemektedir ve aslında hala da öyledir. alerjiden hangi ilacın olduğu bilinmiyor.