question
stringlengths
7
7.77k
answer
stringlengths
1
10.2k
17 yaşındayım ve her sabah gaz ve bulantı ile uyanıyorum. Bulantı nedeniyle erken bir şey yiyemiyorum çünkü bu hipoglisemi ile müdahale ediyor. Küçükken daima kabızlık sorunlarım oldu ama bu ilk kez birkaç ay önce ortaya çıkan yeni bir sorun. Neden başıma böyle geliyor?
Merhaba, süt olarak sorunuza baktım. Endişenizi anlıyorum. Muhtemelen hiperaside bağlı olarak bulantı ve gaz problemi yaşıyorsunuz. Biraz gastritin olabilir. Bu tür bir soruna yol açar. Bir Doktora Sor uygulamasını kullanmalısınız. Size biraz rahatlama sağlayacaktır. Baharatlı yiyeceklerden kaçının. Hipoglisemi gaz problemi ile ilgili olmayabilir. Sorunuzu yanıtladım umarım, herhangi bir şüpheniz varsa benimle iletişime geçin bit.ly/
Merhaba, ben 25 yaşındayım. Dün banyo yaparken sağ göğsümün alt kısmında elime hareketli meşeye benzer küçük bir kitle geldi. Annemin meme kanseri nedeniyle göğsü alınmıştı. Annemin ise göğüslerinde kitleler var fakat zararlı değilmiş. Benim doktora gitmem gerekir mi, gidersem nasıl bir muayene ile karşılaşırım? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.
Annenizde meme kanseri olması sebebiyle sizdeki kitlelerde tedbirli olmak lazım. Bir genel cerrahi uzmanına muayene olunuz. Yaşınız gereği sadece muayene ve ultrason yeterlidir.
Hocam merhaba, servikal lordozda düzleşme, izlemde operasyon, C5-6 laminoplasti, C3-C6 düzeyleri arasında cilt altı yağ dokusunda kemik yapılarında operasyona sekonder değişiklikler, servikal spinal kordda C4-5 düzeyinde vertikal uzunluğu 12 mm olan transvers çapı 2.2 mm'ye ulaşan kontrast tutulumu göstermeyen syringomyelia. C5 vertebra posterioru düzeyinde spinal kordda milimetrik irregülarite kontrast tutulumu göstermeyen kistik görünüm. Dermal sinüs traktı nedeniyle operasyon öyküsü bulunan hastada bu görünümün rezidü gelişimsel kistik lezyona epidermoid ve/veya postoperatif değişikliklere sekonder olabileceği düşünülmüştür. 2008'de dermal sinüs traktı laminoplasti yapıldı, 2 kere operasyon olmam gerektiği söylendi, aynı bölgeden ameliyat olmam lazım mı? Gerekiyor mu ameliyat çünkü sağ kolum çok iyi değil, askere gitmemde bir sakınca var mıdır? Sizce cevabınız için şimdiden teşekkür ediyor, saygılarımla. Askerlik benim için çok önemli ve ameliyat olmam gerekiyor mu, bu cevabınız önemli.
Anladığım kadarıyla kistiniz boşaltılmış. Ancak dermal sinus neden oper edilmedi anlayamadım. Hala mevcutsa ve akıntıda varsa ameliyat olmalısınız tabii. Geçmiş olsun.
Bebeğimiz 5 aylık, idrar tahlilinde Klebsiella spp çıktı, antibiyotik kullanmaya başladık 5 gün oldu, bugün doktorumuz ultrasyon istedi, onu çektireceğiz ama ben size sormak istedim. Eşim çok tedirgin, kötü bir şey olduğundan korkuyor, acaba ne gibi sonuçlar doğurabilir cevaplandırırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
Çocuğunuzda idrar yolu enfeksiyonu gelişmiş. Eğer ultrasonu normal çıkarsa koruyucu tedavi altında izlenecek ve genellikle bir sorun çıkmadan düzelecektir. Saygılarımla.
Ben beden eğitimi öğretmeniyim, özel bir okulda yüzme dersleri veriyorum. Kulaklarımda bazen bir uğultu oluyor ve doktora gittiğimde su yok, gayet temiz dedi ancak bu rahatsızlığı dönem dönem yaşıyorum. Teşekkürler.
İleri odiolojik tetkikler yaptırmak lazım. Geçmiş olsun.
Doktor merhabalar, akciğerimde minimal plevral efüzyon vardı geçti fakat plevral yapışıklık kalmış, tomografide minimal plevroparankimal fibrotik apsürteler gözlenmiştir yazıyor. Meme ucu etrafında ağrı, sızı, yanlara doğru hırıltı oluyor. Bu yapışıklık küçük bir alanda demisti doktorum ama beni rahatsız etmesi normal mi. Sanki memenin 3 parmak altında büyük bir damar acıyormuş gibi. Devlet hastanesine gittim, yapışıklık yapar ağrı dediler ama Uludağ Fakülte'ye gittim, bence ciğerden değil dedi doktorum. Genel cerraha gittim, meme ultrasonu istedi kasım sonuna verdiler randevu. Eğer memede bir şey olsaydı röntgen ve tomografide çıkardı mı acaba. Size sormak istedim. İyi günler.
Meme ultrasonu, meme ile ilgili röntgen veya tomografide gözükmeyen bazı özellikleri saptayabilir. Hangi anabilim dalında muayene olduğunu belirtmemişsiniz ancak göğüs cerrahisi de göğüs hastalıkları bölümü de gayet yetkin ve iyi bölümlerdir. Meme ile ilgili uzmanlığım olmadığından ultrasonun ve bunu inceleyen genel cerrahi hekiminin değerlendirmesini beklemenizi öneririm. Sağlıklı günler dileklerimle.
Çocuklarda böcek ısırıklarını önleme konusunda birkaç şüphem var. İşte sorularım:1. Bu yaz çocuklarının böcek ısırıklarını ve sokmalarını nasıl engelleyebilirler?2. Bir ebeveyn, evde bir böcek ısırığı veya sokmasını nasıl tedavi edebilir?3. Böcek ısırıkları veya sokmalarıyla ilişkili alerjik reaksiyon belirtileri nelerdir?4. Böcek ısırığı veya sokması olan bir çocuğun ne zaman tıbbi bir profesyonel tarafından görülmesi gerekiyor?
Endişen, böcek ısırığı ile ilgili. Bu nedenle, sorularınızla ilgili olarak size önerilerde bulunuyorum: 1. Böcek ısırıklarını önlemek için cildi giysilerle iyi bir şekilde kaplamak gerekir. Ticari olarak bulunan böcek kovucu kullanılabilir. Bir eve file takılabilir. Çiftlikleri ziyaret etmekten kaçının veya ziyaret ettiğinizde ayaklarınızı çıplak gezmemeye dikkat edin ve ayakkabı giyin. 2. Evde bir böcek ısırığı meydana geldiğinde, sakinleştirici bir buz paketi uygulayın. Bir antihistaminik ilaç reçete edilebilir. Isırılan yerde bir iğne görürseniz, iğneyi çıkarın. Etkilenen bölgeyi sabun ve suyla yıkayın. Isırıktan hemen sonra, yara antiseptik bir çözümle temizlenebilir. Enflamasyon şiddetliyse, topikal steroidler reçete edilmelidir. 3. Böcek ısırığı meydana geldiğinde, histamin, serotonin gibi enflamatuvar mediatörler salgılanır. Bu nedenle, etkilenen bölge kızarır, sıcak, ağrılı ve şişer. Bunlar, sayım tarafından keşfedilen enflamasyon belirtileridir. 4. Bu çok önemli bir soru. Üç ila dört gün içinde iyileşme görülmezse bir doktora başvurmalısınız. Ateş ve aşırı ağrı varsa, bir doktora danışın. Böcek ısırığı, şiş lenf düğümleri, irin akıntısı vb. gibi enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa, bir doktora danışmak gereklidir. Sorunuzu çözdüğümü umuyorum. Kendinize iyi bakın.
Sol bacağımın kaval kısmında sürekli bir düğümlenme hissediyorum. Ağrılı değil. Doktora gittim, bana gün içinde 2-3 kez magnezyum önerdi. Magnezyum alıyorum ama fayda etmiyor. Sadece günde iki kez alıyorum. Sizce 3. doz işe yarar mı? Yoksa başka deneyebileceğim bir şey önerebilir misiniz?
Bize güvenmeye devam ettiğiniz için teşekkürler. Geçmişinize göre belirtileri kontrol etmek için günde iki kez magnezyum alıyorsunuz. Benim görüşüme göre bundan fazlası, magnezyum seviyesini tehlikeli derecede artırabilir ve ekstra sorunlara yol açabilir... Bu nedenle dozları artırmadan önce modanızla danışmanız daha iyi olur... Şu anda belirtileri hafifletmek için bir kalsiyum takviyesi ve tab tramadol 50 mg gibi bir ağrı kesiciye başlayabilirsiniz. SOS durumunda.
Merhaba, geçen gün duvara bacak açma egzersizi yaparken ısınmadan yapmıştım ve bacağım kaydı ve normalde yapabildiğimden biraz daha ileri itildiğini duydum. Doktora gitmeli miyim? Balerin egzersizleri yapamıyorum veya bacağımı 90 derecenin üzerine kaldıramıyorum, ağrıdan ağlıyorum. Dizim de ağrıyor ve oturduğumda rahatsız oluyor ve eğilmek üzereyken her zaman ağrıyı hissetmekten korkuyorum. Ne yapmalıyım..? Annem doktora gitmenin ne kadar pahalı olduğundan şikayet ediyor, bu yüzden gerçekten ne kadar gerekli olduğunu merak ediyorum...
Geçmişinize dayanarak muhtemelen adduktor gerilmesi (geniş açılı yaralanma veya halk arasında charlie horse yaralanması olarak da bilinir) ve bacağınızı 90 derecenin üstüne kaldırmak hamstring gerilmesi yaratıyor. Özellikle bu aşırı gerilmiş kasları daha da germek, bu nedenle ağrıya neden oluyor. Kasın iltihabi yanıtını azaltmak ve aynı zamanda ağrıyı azaltmak için anti-enflamatuar ilaçlar kullanabilirsiniz, ağrı kasların iyileşmesi biraz zaman aldığı için bir süre devam edebilir (en az 2 ila 3 hafta).
Merhaba tuhaf bir soru mu? Gelinciğim ekim 23 ünde doğurdu. İlk bebeği üç hafta erken doğdu. Kadın doğum uzmanı, bir nedenden dolayı hem gelinini hem de torunumu test etmiş ve ikisi de metamfetamin için pozitif çıkmış. ??? Neden test edildikleri konusunda gerçekten kafam karıştı ve cevabı, epidural enjeksiyonun yanlış pozitif bir metamfetamin testine neden olduğu ve bu kanıtlanmış bir gerçek olduğu şeklinde. Bu doğru mu acaba?
Merhaba, endişenizi anladım ve size en iyi tedavi seçeneklerini önereceğim. İlk olarak panik yapmayın. Metamfetamin test edildiğinde yanlış pozitif sonuçlar verebilen çeşitli diğer ilaçlar bulunmaktadır. Hasta Dopamin - yaygın olarak gebelikte kullanılan bir antiemetik, Metformin, Tramadol gibi ağrı kesici, antikolit ilaçları veya herhangi bir antidepresan ilaç kullanıyorsa, bu durum yanlış pozitif teste neden olabilir. Hasta metamfetamin tüketmediğinden neredeyse eminse, o zaman endişelenmenize gerek yok. Lütfen tedavi eden doktorunuza diğer ilaçların yanlış pozitif testlerinden sorumlu olup olmadığını sorun. Umuyorum ki bu yanıt size yardımcı olur. Teşekkürler.
Merhaba, 3.5 ay önce doğum yaptım ve bebeğimi emziriyorum. Henüz adet görmedim, sadece 15 gün önce 1.5 gün süren koyu renkli bir kanamam oldu. Bu durum normal mi? Teşekkürler.
Bunlar kadınlarda olan normal akıntılardır, bu kadar üzerinde durmayınız.
Merhaba doktor, ben 15 yaşındayım, boyunumda 4 gündür büyüyen bir guatrım var, guatrım oldukça büyük. Tedavi olmak istiyorum ama anne/babam izin vermiyor, babam da eskiden guatr hastalığına sahipmiş ve düzenli iyotlu tuz tüketerek kendiliğinden geçmiş. Örneğin iyotlu tuz kullanarak tedavi etmek istesem nasıl yapabilirim doktor? İçmeli miyim, sürmeli miyim?
Merhaba, ben Dr. Tirtawati Wijaya. Alodokter'a soru sorduğunuz için teşekkür ederim. Guatr birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir, bunlar arasında:Yetersiz iyot alımıBağışıklık sisteminin tiroid beziyi hedef aldığı otoimmün hastalıklar, Graves hastalığı.Aktif sigara içme alışkanlığı veya sigara dumanına maruz kalma (pasif içicilik).İlaçlar, bitkisel ürünler, şifalı bitkiler, belirli gıdaların etkisi (örneğin soya, baklagiller, brokoli, lahana).Nodüller, tümörler, kanser.Bu farklı nedenler farklı yaklaşımlar gerektirir.
Merhaba hocam, ben 1,5 ay önce ameliyat oldum. Burnum sağa doğru yamuktu ve kemik vardı, düzelttirmek istedim ama doktor burnumun ucunu kaldırmış ve burnumu kısaltmış. Tekrar ameliyatla düzelmesi, eski haline dönmesi mümkün mü? Ben uzun burnumu istiyorum.
İyileşmeniz gerekir, 4 ay sonra gelin.
Sakak bölgesinde saçlarım döküldü ve irsi saç ağarması var, 27 yaşındayım ama 40 yaşında görünüyorum. Beyazlamanın çaresi yok ama saç ekimi yaptırmak istiyorum. Saç ekimi yapıyor musunuz?
Saç ekimi yapıyoruz, bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba hocam, ben 24 yaşındayım. 3 gün süre ile yoğun bakımda yatarken sonda takıldı, sonrasında tuvalete gitme sorunum var ve 2 gündür devam eden iltihap gibi beyaz bir sıvı ve hafif damla damla kan geliyor. Sonda çıkarılalı 2 gün oldu ve sorunum hala devam etmekte. Bu normal bir durum mu, yoksa bir doktora görünmem gerekir mi? Beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler. Kolaylıklar dilerim.
İltihap olabilir. Bir üroloji uzmanına muayene olmanız gerekir.
Hocam üç yaşında bir oğlum var. Süt alerjisi var, üç aylıkken fark ettik. İlk olarak ne zaman allerji testi yaptırmam gerekir? Bir de trombositlerinde düşme oluyor, hocam benim diğer sormak istediğim ise size çocuğum günde bazen üç dört sefer büyük tuvaletine çıkıyor, bu durum normal midir? Teşekkürler, saygılarımla.
Merhaba, oğlunuz deri testi yapmak için uygun bir yaşta, testinizi yaptırabilirsiniz. Trombositlerdeki düşme bazen alerjiler nedeniyle olabilir. Süt alerjiniz devam ediyorsa mutlaka bir çocuk alerji doktorunun kontrolünde olun. Günde 3-4 kez tuvalete çıkmak normal olabilir ama eğer çocuğunuz normal büyüyor ve kilo alıyorsa, ayrıca kakasında kan ve mukus yoksa. Geçmiş olsun, sevgiler.
Sadece anne sütü alan 5 aylık bebeğimin kilo artışı 250 gr oldu, önceki ayda 300 gr artmıştı sadece. Boyu 68.5 cm. Gittiğimiz doktor ek gıdaya başla dedi ama ben pek istekli değilim. Acaba sütüm yetmiyor mu, sonraki aylarda yetmeme ihtimali olur mu? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, Instagram veya web sitemdeki anne sütü ile ilgili yazılarıma bakarsanız, her annenin sütünün bebeğine yeteceğini görürsünüz. 5. ayda doğum kilosunun 2 katına ulaştıysa kilosunu normal kabul ediyoruz. Ek gıdaya 6 ay bittikten sonra başlamak gerekir.
Hocam histeroskopi oldum, yapışıklık düzeltildi, spray takıldı, jel sürüldü, kontrol için gittim, her şey yolundaydı. 2 hafta sonra adet oldum, aşırı kanamam oldu, 10 gün oldu hala yoğun devam ediyor, adet kanı gibi değil, açık kırmızı. Cyclo-progynova kullanıyorum, sizce normal mi?
Bu durumunuza ameliyatınızı yapan doktorunuz açıklık getirebilir.
Merhaba, 39 yaşındayım, 3 çocuğum var, çok sağlıklılar. Bunun dışında 10 yıl önce depresyon teşhisi konuldu, 3 yıl boyunca buna maruz kaldım ta ki bana bunun bipolar olduğunu söyleyene kadar, bana lityum ve celexa verdiler ve birkaç hafta sonra daha iyi oldum, 3 yıl boyunca bunu aldım, ve sonra bebeğimle hamile kaldım, ilacı bıraktık, harika hissettim şimdi çok uzun bir süre sonra her şey geri geldi çok kötü hissediyorum, aile doktoruma gittim ve bana tekrar lityum ve celexa verdi ama fayda etmiyor, çok üzgünüm geçen hafta acil servise gittim, haftalardır uyuyamıyordum, lityum seviyemi kontrol ettiler ve çok düşük olduğunu söylediler 0.5 doktorum bu durumun fark yaratmadığını ve bundan dolayı kendimi daha iyi hissetmediğimi söylüyor, sizce lityum seviyesi düşükse depresyon geçebilir mi? Şimdi bana başka bir ilaç verdiler adı lamictal, çok depresif ve çok endişeliyim, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Merhaba, Chat Doctor'ı kullandığınız için teşekkürler. Kronik depresyon vakasısınız. Bu durumda düzenli olarak ilaç almanız gerekiyor. Eğer hamile değilseniz, o zaman tekrar lityum ve herhangi bir antidepresan ile başlayabilirsiniz. Lityumun kan seviyesi 0.6 ile 1.1 meq/DL arasında olmalıdır. Bu seviyenin altında, herhangi bir etki göstermeyecektir. Dozunuzu optimize etmek için bir psikiyatriste danışmanız, böylece daha iyi bir yanıt alabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa bize bağlanabilirsiniz. Saygılar.
Hocam merhabalar, ben genç bir erkeğim. 4 gün aşırı karın ağrısıyla hastaneye gittim, idrar yolu enfeksiyonu var dediler. Antibiyotik olarak Molsef Plus ve ağrı kesici Buscopan verdiler. Ben 4 gündür kullanıyorum ilaçları. İdrar yolu enfeksiyonun yan etkilerinden çok karın ağrısından şikayetçiyim. Buscopan'ın etkisi geçince ağrı hafif bir şekilde tekrar geliyor ama eskisi gibi ve sağ ayağımı kasığıma doğru çektiğimde kasığımda hafif bir ağrı oluyor. Bu karın ağrısı ve o kasık ağrısı acaba bu enfeksiyondan mıdır hocam? İlaç tedavisi bittiğinde onlar da geçer mi? İlginiz için teşekkür ederim şimdiden.
Böbrek taşı olabilir. Muayene olmanız ve bazı tetkiklerin yapılması gerekir. Yardımcı olabilirim.
Merhaba hocam. 21 gün önce duvara yumruk atmam sonucu boksör kırığı meydana geldi. Alçıya alındıktan 14 gün sonra doktor izniyle alçı çıkarıldı. Doktor kırığın tam kaynamadığını, eli aç kapa hareketleriyle açmamı söyledi. Merak ettiğim şey, bu hareketleri yapmamın kaynamayı engeller mi, şu an biraz şiş ve ara ara kırık bölge sızlıyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Bu, ortopedi konusudur.
Merhaba, 36 yaşındayım ve hiç hap kullanmadım. Eşimle çocuk sahibi olma planımız var ama sadece üç ay boyunca Dian 35 adlı hapları almayı ve sonra bırakmayı ve hamileliğe başvurmayı karar verdik. Sorum şu: Bu durum hamileliğimi etkiler mi? Hamileliği geciktirebilir mi veya başka sorunlar yaratabilir mi? 3 ay hap kullandıktan sonra hormonlarımda herhangi bir değişiklik olur mu? Hapları bıraktıktan sonra en hızlı şekilde hamile kalmak için ne yapmalıyım? Teşekkürler, Sue
Merhaba Sue, Sorunuzu buraya yazdığınız için teşekkür ederim, elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Birçok kadın, gebe kalmaya karar vermeden önce aylarca, hatta yıllarca doğum kontrol hapı kullanır ve kariyerimde gördüğüm kadarıyla genellikle gebe kalırlar, eğer onlarda başka bir problem yoksa. Gebe kalmak için en iyi yol, yumurtlamanın gerçekleştiği günlerde ilişkiye girmektir, bu yüzden doğum kontrol hapı için doktorunuza gittiğinizde, yumurtlama günlerini nasıl hesaplayacağınızı sorun. Eğer o hesaplamayı bilmiyorsa, bana başvurun, size bildiririm. Umarım sorunuza cevap verebilmişimdir.
Merhaba doktor, dün çekilen röntgen fotoğraflarımı gördüm, sürekli öksürüyorum ve durum bir türlü düzelmiyor doktor. Durum gerçekten kötü doktor, öksürüğüm gittikçe kötüleşiyor. Laboratuvar sonuçlarına göre akciğerimde leke varmış. Bu kesinlikle tüberküloz mudur doktor? Tedavisi nasıl olacak doktor? Bir dozu unutursam tekrarlamalı mıyım doktor?
Akciğer lekeleri veya tıbbi literatürde bilindiği adıyla TBC (tüberküloz), mycobacterium tuberculosis enfeksiyonu tarafından oluşturulan bir akciğer hastalığıdır. Bu hastalığın belirtileri genellikle 2 haftadan daha uzun süren iyileşmeyen uzun süreli öksürüktür. Öksürük genellikle balgamla birlikte olur ve bazen kan eşlik edebilir. Hastalık, bulaşıcı kişilerin tükürük damlası yoluyla öksürme ve hapşırma ile enfekte kişilerden bulaşmasının bir sonucu olabilir ve uzun süre yakın temas halinde olan ve zayıf bağışıklık sistemi olan kişilerde görülme riski daha yüksektir.
Hocam merhabalar, sabah 10 mg olanzapin, akşam 10 mg olanzapin ve 10 mg aripiprazol'un birlikte kullanımı uygun mudur? Herhangi bir tehlike var mıdır? Teşekkür ederim.
Rahatsızlığın şiddetine göre bu ilaçlar birlikte kullanılabilir. Şüphesiz, kullandığınız ilaçların olası yan etkileri ortaya çıkabilir. Düzenli kontrollerde doktorunuz gerekli tetkik ve incelemeleri yapacak ve yan etki görülmemesi için gerekli tedbirleri alacaktır. İlaçları ve doktorunuzun önerdiği aralıklarla kontrollerinizi aksatmayınız. Geçmiş olsun.
Hocam iyi günler dilerim, ben 22 yaşındayım, minimal değişiklik hastasıyım. Şu anda deltacort kullanıyorum, günde 10 mg. Tahlilleri gayet iyi çıktı, geçen de 5 mg'a düştü doktorum ve doktora sordum benim hastalığım bundan sonra tekrar eder mi, relaps yaşar mıyım bu yaşından sonra diye. O da "sanmıyorum birdaha tekrar edeceğini" dedi, tahlillerinde gayet iyi şu an için dedi. Siz ne düşünürsünüz bu konuda?
MDH nefritler içinde tedaviye en iyi cevap verenidir ve böbrek yetmezliğine %98 oranında gidiş göstermez. Doğrusu, seyir esnasında proteinüri tedaviyle tamamen ortadan kalktığı halde nadiren tedaviye dirençliler ya da daha ilaç dozu azalırken veya bırakılınca steroid-bağımlı hastalar olabilir. Bazen uzun veya kısa ilaçsız süreleri sonrası relapslar da olabilir ama bu türler daha çok çocuklarda rastlanır. Rahat olun, biyopsi yapan sizinle ilgili tüm detayları bilen değerli meslektaşımız ne dediyse o.
Merhaba, 16 yaşındayım, beş ayak üç inç boyundayım ve 125 pound ağırlığındayım. Düzenli olarak egzersiz yapıyorum. Geçen gün koşmaya çıkarken hızla nefes darlığı yaşadığımı fark ettim ki bu benim için normal değil çünkü bir sporcu olmama rağmen. Yanım çok acıyordu. Eve geldiğimde sol meme altındaki sol kaburgamın altında çok fazla ağrı ile büyük bir yumru fark ettim. Ayrıca, hareket ettikçe, egzersiz yaparken, gülerken ve hatta nefes alırken ağrıyor. Ayrıca genel olarak nefes almamı da zorlaştırdı. Ailemde meme kanseri belirtileri yok. Bu durumun ne olabileceğini merak ediyordum?
Merhaba, Sevgili, Chat Doctor Clinic'e yönelik sorgunuz için teşekkürler. Sorgunuzu inceledim ve endişelerinizi takdirle karşılıyorum. Derinlemesine bir inceleme yaptıktan sonra, benim görüşüme göre, sol meme altındaki sol kaburgası altındaki yumru ile nefesini tutma durumu genellikle fibroadenoz ya da viral fibromiyalji ile ilişkili olabilir ve nefes alırken meydana gelen lokal ağrı olabilir. Bu kesinlikle kanser değil. Tedavi olarak, Ghana ve hekim doktorunuz tarafından verilecek NSAID'lerle ve soğuk uygulamalarla ağrının kısa sürede çözülmesi mümkün olacaktır. Gerektiğinde hormonal düzeltme sağlamak için GAEC doktorundan destek alınacaktır. Yukarıdaki tedavi yöntemleri sorunu çözecektir. Umuyorum ki bu endişenizi gidermeye yardımcı olur. Başka bir sorunuz olması durumunda Chat Doctor Clinic'e hoş geldiniz.
Merhaba, 62 yaşında kadınım, (115 kilo, 150 boy) ve Parkinson Hastalığı geçmişim var. Bu hastalığımı 15 yıldır yaşıyorum. Yaklaşık 3 haftadır boğazımdan biraz tükürük geliyor ve aynı zamanda kol ve bacak ağrıları yaşıyorum, ayrıca çok fazla kilo kaybediyorum. Bu belirtiler zatürre belirtileri mi acaba?? Yardımınızı memnuniyetle karşılarım.
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz.... Sadece artmış tükürük salgısı, zatürreyi düşündürmez.... Zatürredeki belirti şekli şöyle olur.... -göğüs ağrısı -ateş -öksürük -nefes darlığı Tanısı için aüskültasyon ve göğüs röntgeni yapılmalı.... Röntgen, zatürre varsa konsolidasyon veya interstisyel infiltrat şeklinde opaklık gösterecektir. Parkinson hastalığı için tedriki devam ettirin... Kendinize iyi bakın.... Tavsiye: Muayene için hekime danışın....
Penis cildinde beyaz küçük parçacıklar ve alın cildinde kaşıntı yaşıyorum. Bunun nedeni nedir? Çözümü nedir? Şu anda Candid B kremi uyguluyorum.
Endişenizi not aldım ve resmi inceledim (hastanın kimliğini korumak için ek dosya kaldırıldı). Fordyce lekeleriniz var. Bunlar, bir açıklığı olmayan sebase bezlerdir ve prepisyaltı yüzeyinde sarımsı beyaz tanecikler şeklinde görünürler. Bu sadece bazen endişe verici bir durumdur ve herhangi bir müdahale gerektirmez. Kaşıntı bir maya enfeksiyonundan kaynaklanıyor olabilir. Size günde bir kez üç gün boyunca oral Fluconazole 150 mg tablet almanızı öneriyorum. Yerel olarak, bir hafta boyunca günde iki kez Candid B (Beclometasone ve Clotrimazole) krem kullanmaya devam edebilirsiniz.
Hamilelikle ilgili bir sorum olacak. Her ay düzenli olarak ayın 4'ünde regl oluyorum. Geçen ay reglim bittikten hemen ertesi gün bir de 3 gün sonra ilişkiye girdim eşimle. Hamile kalmak istiyorum ve acaba bu günlerde hamile kalma olasılığım var mıdır? Şu an adetime 2 gün var. Teşekkür ederim. Saygılar.
Adet dönemine yakın zamanlarda gebe kalma olasılığınız daha azdır.
Merhaba, 40 yaşında, 1.60 boyunda, 72 kilo ağırlığında, geçmişinde herhangi bir ciddi hastalık geçirmemiş bir kişisiniz. 12 yaşlarınızda tansiyonunuz 15 civarındayken, sonraki yıllarda normal seyretti, ta ki hamileliğinize dek. Hamileliğinizde tekrar 18'lere kadar çıkan tansiyonunuz doğumdan sonra bu kez sürekli düşmeye başladı. Şu anda 9.0-9.5-10 civarında devam ediyor. Herhangi bir romatoid bulguya rastlanmadığı halde eklem yerlerinizde zaman zaman ciddi ağrılar oluyor. Kolumu kaldırmakta bazen yürümekte güçlük çekiyorum. Son zamanlarda bu ağrılara kaburga batmaları ve sızlamaları da eklendi. Gece yan tarafıma dönemiyorken, gündüzleri çok daha iyiyim. CRP değerimin yükselmesi hariç kanımda hiçbir soruna rastlanmadı (şeker, tiroid, kolesterol, karaciğer değerleri vs. hepsi normal). CRP değerinin tek başına yükselmesi herhangi kesin bir hastalık belirtisi değilmiş. Bu ağrılarımın tam olarak sebebi ne olabilir, yol göstermenizi rica ederim. Kemiklerde erime veya kas/bağ dokusundan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Teşekkürler.
Kanımca bir romatolog tarafından değerlendirilmeniz şart. CRP yüksekliği ve yakınmalarınız sistemik bir inflamatuar (romatolojik) bir hastalığı düşündürüyor. Romatolojik testlerin bir kısmının normal olması, romatolojik bir hastalığınız olmadığı anlamına gelmez. Gebelik sırasında tansiyon sorunu bile böbrek tutulumunu destekleyici olabilir. İyi günler.
Eşim 2.5 ay önce doğum yaptı ve son 1.5 aydır sürekli kol ve bacaklarında ağrıdan yakınıyor. Sizce bunun nedeni nedir ve hangi doktora başvurmalıyız? Teşekkürler.
Romatoloji uzmanına başvurmanız gerekiyor.
Merhabalar, benim sürekli bağırsaklarda guruldama şeklinde sesler oluyor. Bazı zamanlarda ishal ve karın ağrısı da eşlik ediyor. Fakat son bir yıldır bir şikayetim yok. Son zamanlarda saçlarımın aşırı dökülmesinden dolayı doktora gittim, 400 mg olan biotin miktarı 60 mg çıktı. Bununla ilgili ilaç kullanıyorum. Size sormak istediğim, biotinin bu kadar düşük olması bağırsak sistemimde büyük bir hastalığın sebebi olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Çölyak veya benzeri bir durum söz konusu olabilir. Bir kez muayene olmanızda fayda var. Şikayetleriniz sizi belirgin ölçüde rahatsız ediyor ve yaşam kalitenizi olumsuz yönde etkiliyorsa doğru teşhis ve tedavi için randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Merhaba, Benim adım Jon ve altı hafta önce dizimdeki bazı bağları zorladım ve hala ağrı yaşıyorum. İç Bağları zedelediğimi düşünüyorum ve şimdi dizimin önünde bir ağrı hissediyorum. İyileşme sürecine yardımcı olabilecek egzersizler var mı? Teşekkürler
Merhaba, Gerçekte hangi bağın sorunlu olduğunu ve ne ölçüde olduğunu bilmek için dizinizin MRI taramasını yaptırmalısınız. Bazı bağlar, yaralanma bölgesine dinlenme ve sonrasında fizyoterapi uygulayarak iyileşir, ancak bazıları cerrahi düzeltme gerektirir. Zaten 6 hafta geçtiği için büyük ihtimalle ciddi bir bağ sorununuz var, bu yüzden daha ileri tedavi planlaması yapabilmek için önce MRI taraması yaptırın. Sorunuzu yanıtladığımı umuyorum. Başka nasıl yardımcı olabileceğimi bana bildirin. Kendinize iyi bakın. Sohbet Doktoru.
Merhaba, alt yirmilik dişimin çıkarılması için randevu aldım ve okuduklarımdan korkuyorum. Her iki yirmilik diş de kısmen çıkıyor ama sağ taraftaki dışa doğru çıkıyor. Ağrıya neden olmuyor ama bazen diş eti biraz şişmiş gibi hissedebiliyor ve çok fazla yer olmadığı için alt ön dişlerime baskı yaparak hareket etmesine sebep oluyor. Alt sağ tarafta birinci azı dişim kırık ve birkaç yıl önce kanal tedavisi gördü ve taç gerekiyor ama şu anda karşılayamıyorum ve bu azı dişi yerine yirmilik dişi çıkarmak ve boşluk kapansın mı diye düşünüyorum ve bu ne kadar olası?
Merhaba. Chat Doctor'a hoş geldiniz. Sorunuzu okudum. Sağ tarafta belirttiğiniz gibi, akıllı diş ön dişi etkiliyor, bu da çürüğe ve ön dişte ağrıya neden olabilir. Bu durum, zamanında çıkarılmazsa önündeki dişin RCT ve taç gerektirebilir. Solda, zaten RCT uygulanmış bir azı dişini neden çıkarmayı tercih ederiz ki? Akıllı diş etkilendiği için önündeki azı dişinin çıkarılmasından kaynaklanan boşluğun kapanmasına yol açacak kadar yeterince hareket etmeyecektir. Ayrıca, akıllı dişlerin etrafındaki şişmiş diş etlerinden bahsettiniz, bu da peritonitin olduğu anlamına geliyor, yani akıllı dişlerin etrafında zaten enfeksiyon var. Size akıllı dişin çıkarılmasını ve önlerindeki dişlerin restorasyonunu öneririm. RCT uygulanmış azı dişine taç gerekiyor çünkü RCT dişi zayıflatır ve mastikasyon kuvveti altında kırılabilir. Şu anda olmasa bile üzerine bir taç alın. O taraftan sert şeyler yemekten kaçının. Ağız hijyeninizi koruyun. Ilık tuzlu suyla gargara yapın. Yanıtın size yardımcı olmasını umuyorum. Teşekkür ederim.
Merhaba, Maldivler'den geliyorum, kayınpederim pankreas kanserinden muzdarip, dört ay önce Hint özel bir hastanede tümörünü çıkarmayı denedik, ancak maalesef 71 yaşında ve sağlık durumu iyi olmadığı için bunu başaramadılar, bu yüzden sarılık seviyesini azaltmak için geçici bir plastik stent taktılar, şimdi daha iyi ve mide bypass ameliyatı yaptılar, kanserin yayılmasını önlemek için yiyecek geçişini sağlamak için yakınında, bundan sonra ülkemize geri döndük ve neredeyse 3 ay boyunca iyiydi, mide ağrısı ve az yeme haricinde, ancak artık bir aydan fazladır oldukça ciddi bir durumda, sırt ağrısı, mide ağrısı, iyi uyuyamama, yemek yiyememe, ateş, hıçkırık, mide ağrısı ve çoğunlukla idrar sorunları var, idrarını iyi geçiremiyor ve şimdi bir idrar torbası bağlı, bunu iki kez çıkardık, ancak her seferinde de geçemedi. o yüzden 1- sizce hangi evrede? 2- son evre belirtileri nelerdir? 3- ne yapmamız gerektiğini düşünüyorsunuz? 4- ne kadar süre yaşar? Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler, yakında yanıtınızı bekliyorum.
Merhaba, Bize yazdığınız için teşekkürler. 1. Açıklamanızdan, ilk denemede tümörün genel durumundan dolayı ameliyat edilemez olduğu açık. 3 ay sonra, kanserin yakındaki organlara yayıldığına inanılıyor ve bu nedenle evre 4 kanser olabilir. 2. Sarılık, kanser pankreas hastalarının çoğunda fark edilen ilk belirtidir. Bu belirtiyi 3 aydan daha uzun bir süredir yaşıyor. Daha sonraki belirtiler arasında karın ağrısı, sindirim problemleri ve safra akışının tıkanıklığı nedeniyle şiddetli sarılık bulunur. 3. Şu anda onkolog ve ağrı kesici doktoruna danışmalısınız ve onun ağrısını ve rahatsızlığını azaltmak için çözümler sunmalısınız. Beslenme de sağlanmalı ve yeterli miktarda sıvı almalıdır. 4. İleri evre kanserin 2 yıla kadar bir sağkalımı olmasına rağmen, kanser pankreas durumunda sağkalım 6 aydan fazla zor olabilmektedir. Lütfen endişelenmeyin.
Sağ köprücük kemiğimin sağ tarafında sert bir yumru var, doktor bunun büyük olasılıkla bir lipom olduğunu söylemesine rağmen bu sabah ultrason oldu. Teknisyen, radyoloğun devreye girmesini isteyeceğini söylediğinde beni korkuttu. Radyolog, bu durumun bir lipom, şişmiş bir bez, kist veya buna benzer bir şey olmadığını söyledi. Kemik için daha iyi bir test olan bir CT taramasına ihtiyacım olduğunu belirtti. Şimdi doktorumun raporu alıp testi planlamasını beklemem gerekiyor; tabii ki bugün Cuma ve doktorumun ofisinde kimseye ulaşamıyorum. Bu konuda 3 haftadır endişeleniyorum ve şimdi daha da endişeliyim.
Merhaba, Endişelenecek pek bir şey yok. Doktorunuzun dediği gibi test yaptırmanız gerekiyor. Lipom olasılığı, kanser veya kistten daha fazla, çünkü diğer belirtilerle ilişkili değil, örneğin ağrı veya kısıtlı veya ağrılı kol hareketleri. Bu aşamada CT yerine ultrasonografi muayenesi önereceğim ve buna bağlı olarak ileri tetkik kararı verilecek. O zamana kadar rahatlayın ve her şey yoluna girecek. Endişelenmek yalnızca strese neden olur ve çözüm getirmez. Faydalı bulduysanız sevinirim. Başka nasıl yardımcı olabileceğimi bana bildirin.
MR çekinmeniz söylendi. İlk röntgen çekildiğinde ise kaslarınızda düzleşme olduğu söylendi. Şu an ise ağrılarınız çoğaldı, oturup kalkmakta zorluk çekiyorsunuz. Fıtık olabilir mi, bilgilendirirseniz sevinirim. İyi günler.
Bence de MR çektirin. Geçmiş olsun.
Benim konjonktivit hastalığım var. Dün sağ tarafımda akut karın ağrısı yaşadım ve hastaneye yatmak zorunda kaldım. Burada ağrı kesiciler verildi ve nihayet ağrım hafifledi. Konjonktivit ile karın ağrısı arasında bir bağlantı var mıdır?
Merhaba! Sorunuz için teşekkür ederim. Evet, olası bir bağlantı bulunmaktadır. Konjonktivit bazen iltihaplı bağırsak hastalığıyla ilişkilenebilir (örneğin Crohn hastalığı). Crohn hastalığı karın ağrısına neden olabilir ve aynı zamanda ishal, kilo kaybı, dışkıda kan ve mukus, şişkinlik gibi belirtilere yol açabilir. Eğer yukarıda belirtilen belirtilere sahipseniz, bir gastroenteroloji uzmanına danışmanızı öneririm. Crohn hastalığını teşhis etmek için kolonoskopi ve biyopsi gereklidir. Umarım bu yardımcı olur. Saygılarımla.
Burun dolgusu yaptırmayı düşünüyorum fakat bir sorum olacak. Burun dolgusu geçtikten sonra burun eskisinden daha düşük mü olur? Dolgunun bir zararı var mıdır?
Merhaba, burun estetiğinde dolgu (hyaluronik asit) tercih ettiğimiz bir yöntem değil. İdeali açık ya da kapalı rinoplasti ameliyatıdır. Çok özel durumlarda yapılan hyaluronik asit uygulama sonrası burun veya başka bölgeler eski haline döner. Sağlıklı günler dileriz.
Hocam ben 17 yaşındayım, baş ağrılarım olurdu ama ovarak ve bir ağrı kesici içip uyuduğumda geçiyordu. 5 gün önce çok şiddetli bir baş ağrım oldu, hatta kafamı yumrukladım. Tüm vücudumu hissetmediğimi anladım, hatta akli sorun bile oldu. 2 gün sürekli böyle geçirdim, ne uyku ne bir şeydi o 2 gün. Ama şu anda bir şey yok, ama aklıma 2 saat bir şey takıyım hemen başlıyor yine. Sizce çok önemli bir şey var mıdır?
İlk fırsatta bir nöroloji uzmanına başvurun.
Merhaba, eşim 32 yaşında. Son dönemde özellikle kollarında kıllanma artışı söz konusu. Kilo artışı vardı fakat diyetisyen nezaretinde yapılan diyet ile kilo vermeye başladı. Hemogram, biyokimya ve tiroid hormonları normal. Karın ağrısı şikayeti ile gittiği kadın doğum muayenesinde 2 cm lik foliküler kist tespit edildi. Tüylenme şikayetimizi kadın doğum uzmanına ilettiğimizde, testosteron tahlili istedi ve 2 testosteron tahlili de normal çıktı. Bir sorun olmadığını söyledi. Bu durum Cushing Hastalığı olabilir mi? Ne yapmamızı önerirsiniz?
Ben alerji uzmanıyım. Sorunuzu endokrinoloji uzmanına sormanız uygun olur. Geçmiş olsun.
Merhaba, 7,5 aylık kızımın sadece sol göğsünde göğüs ucunun arkasına denk gelen yerde beze elime geldi. Bu neden oluşur? Ayrıca cinsel organında hafif sarı-siyah seyrek tüylenme olması normal midir? Yardımlarınız için teşekkürler. Saygılarımla.
2 yaşın altındaki kız çocuklarında bazen meme dokusunda büyüme olması nedeniyle göğüste beze tarzında şişlikler görülebilir. Prematür telarş denen bu durum genellikle önemli bir sorundan kaynaklanmaz. Ancak nadiren altta yatan bazı hormonal problemler olabilir. Bir çocuk endokrinoloji uzmanının değerlendirmesiyle önemli bir sorun olup olmadığı kolayca anlaşılabilir.
Şu anda antibiyotik aldığım enfekte bir yirmilik dişim var. Bugün diş hekimimi gördüm. Hepsini Cuma günü çıkarıyorum, ancak enfekte olanın diş etimde sıvı dolu bir şişlik var. Tüm bölge çok acıyor ve her şeyden sonra tuzlu su ile ağız gargarası yapıyorum. Bu şey patlarsa biraz acımdan kurtulabilir miyim?
Sorununuzu aldım, diş eti enfeksiyonuna bağlı irin nedeniyle ağrı yaşıyorsunuz. Bu durumda size antibiyotik tedavisi önerirdim, özellikle amoksisilin ve metronidazol kombinasyonu. Buna ek olarak, diklofenak gibi bir ağrı kesici alabilirsiniz. Antibiyotik tedavisini tamamladıktan sonra dişi çektirin. Umarım yanıtım size yardımcı olur, kendinize iyi bakın.
Teşekkürler cevabınız için. İlişki sırasında kanamanın sistitin yol açtığı bir tahriş olamayacağını söylemiştiniz. Ben doktora gittim, muayene oldum. Rahim ağzında yara gibi bir şeye rastlanmadı. Doktor herhangi bir şeyin olmadığını söyledi, sadece geç adet olduğum için overlerde 8 ve 9 mm'lik polipler varmış. Teşekkürler.
Eski sorunuzu bulamadım. Başka isimle mi sormuştunuz? Overde polip olmaz, yanlış yazmış olmalısınız.
Merhaba, ben Priyesh. Kolkata'dan, 28 yaşındayım, boyum 5 feet 5 inç, kilom 78 kg. Son 8 yıldır tütün çiğniyorum ve bugün büyük miktarda tükettikten sonra sağ yanak içi kesildi ve dudak iç kısmında şişlik olduğunu fark ettim. Bu ağız kanseri mi?
Merhaba, sorunuzu inceledim. Endişenizi anlayabiliyorum. Tütün çiğneme geçmişiniz var. Bu nedenle kanser olma riski yüksektir. Ülseriniz olabilir; leukoplaki, basit hiperkeratoz veya skuamöz hücreli karsinom olabilir. Bu ülser için pons biyopsisi yaptırmalısınız. Bu size kesin tanı koyacaktır. Sonrasında tedaviyi buna göre almalısınız. Sorunuzu yanıtladığımı umuyorum, herhangi bir şüpheniz varsa memnuniyetle cevaplarım. Chat Doctor'ı kullandığınız için teşekkür ederim. Çok iyi bir sağlığa sahip olmanızı dilerim.
47 yaşındayım. 2 ay önce yüksek tansiyonum vardı, 220'ye kadar çıktı, sonra doktorum bana kan testi yaptırmamı önerdi ve böbrek fonksiyon testi sonucunda kreatinin seviyemin 6.5 olduğunu öğrendim ve o zamandan beri sabit kaldı. Böbreklerimi etkiledi mi...? Sağ böbreğin boyutu 8.5 * 3.4 cm... ve sol böbreğin ölçüleri 9.4 * 4.0 cm. Bunun için tedavi nedir?
Merhaba, Kreatinin seviyesi, böbrek fonksiyonlarının bir göstergesidir. Yüksek kreatinin seviyesi (6.5), böbrekte anormallik olduğunu gösterir. Yüksek tansiyonunuz olduğundan, glomerüler basıncı artıracağı ve böbreğin fonksiyonel nefronlarını kaybetmesine neden olabileceği belirtiliyor. Bu durum, yüksek kan üre ve kreatin seviyelerine yol açabilir. Lütfen hipertansiyon ilacı alınız ve Doktor ile görüşün. Kreatinin seviyenizi kontrol ettirin ve bir nefroloğdan görüş alarak ileri yönetim için başvurun. Yüksek kreatinin seviyesinin tedavisi genellikle beslenme kontrolü ve su tüketimi ile yapılır. İlaç tedavisi ikinci planda gelir. Sorunuzu yanıtladım umarım, teşekkür ederim.
Merhaba hocam, burunla ilgili muayene olmak istiyordum.
Merhaba, Van için asistanımız mevcut ayda bir hafta işlem yapıyoruz.
İyi bayramlar hocam. 18 haftalık gebeyim. Panik atak rahatsızlığımdan dolayı Lustral ve Laroxyl kullanıyorum. Bu ilaçların bebeğime bir zararı olur mu? Zehirli guvatr nedeniyle Propycil kullanıyorum. Bir de ayaklarımda ağrı, sızlama ve halsizlik var. Magnezyum ve Osteocare ilaçlarını kullanmadım. Bu şikayetler ilaçları kullanmadığımdan mı, yoksa zehirli guvatr dan mıdır acaba. Teşekkür ederim.
Eğer bu ilaçları nöro-psikiyatrist ve doğum doktorunuzun gördüğü lüzum üzerine kullanıyorsanız mesele yok. Anne sağlığı da önemlidir, testler ve ultrason ile takibini yaptırabilirsiniz.
Yaşım 29 (Kilom 66KG ve boyum 174cm) ... Kan testi yaptırdım (14/4/2012) SGPT 84 ve GGT 67 çıktı, doktor bana diyet yapmamı ve sağlıklı beslenmemi söyledi ve böyle yaptım. daha sonra beni Hepatit testi yaptırmamı istedi. (17/4/2012) testi tekrar yaptırdım sonuçlar SGPT: 111 ve GGT 61 çıktı Hepatit negatif çıktı. Bana karaciğer.. böbrek.. pankreas alanında ultrason yapmamı istedi. Sonuç: Karaciğer normal boyutta ve ekokalınlıkta homojendir, sağ lobta küçük sub-kapsüler kalsifikasyon dışında, büyük olasılıkla eski granülomu temsil eder ve diğer her şey normaldir.. Testi (21/4/2012) tekrarladım ve SGPT 90'a ve GGT 56'ya düştü. 5 litre alkol içtim ve 1 gram kokain aldım (bu ilacı iki yılda bir alıyorum... çok alkolik değilim, işim gereği her 3 ayda bir bu şekilde içiyorum yurtdışında çalıştığım için...) SGPT'yi nasıl düşürebilirim ve ne kadar sürede düşer, büyük elçiliğe sunmam gerekiyor ve 10 günde 60'a veya daha azına düşürmek istiyorum... çok sıkı bir diyetteyim...
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz. Hepatit, genellikle viral enfeksiyon nedeniyle oluşan karaciğer iltihabıdır. Tip A, B, C, D ve E olarak adlandırılan beş ana hepatit virüsü vardır. Bu beş tip, hastalık ve ölüme neden oldukları yük ve salgınların ve epidemilerin yayılma potansiyeli nedeniyle en büyük endişe kaynağıdır. Özellikle B ve C tipleri, kronik hastalığa yol açar. Hepatit A ve E genellikle bulaşmış gıda veya suyun alınmasıyla oluşur. Hepatit B, C ve D ise genellikle enfekte vücut sıvılarıyla temas sonucunda meydana gelir. Bu virüslerin yayılma şekilleri arasında bulaşmış kan veya kan ürünleri alımı, kontamine ekipmanın kullanıldığı invaziv tıbbi prosedürler ve hepatit B'nin doğumda anneden bebeğe, aileden çocuğa ve cinsel temas yoluyla bulaşması yer alır. Akut enfeksiyon sınırlı veya hiç belirti olmadan ortaya çıkabilir veya sarılık (cildin ve gözlerin sararması), koyu renkli idrar, aşırı yorgunluk, bulantı, kusma ve karın ağrısı gibi belirtileri içerebilir. Hepatit ve alkolizm el ele gitmez, ağır alkol kokain bağımlılığı ve uygun tedavi gerektirir, zira her ikisi de karaciğer için toksiktir. Psikiyatri tedavi merkezini ziyaret ederek, aspartat aminotransferaz (s.g.p.t.) seviyesinin 150 U/den fazla olmaması gerektiği konusunda tavsiye alabilirsiniz. Sorunuz için teşekkürler, Saygılarımla.
Merhaba, okul ve aile baskıları nedeniyle tuhaf gerilimler yaşıyorum. Babam beni aşağılıyor ve ailem genellikle beni aptal olarak görüyor ve nadiren yaptıklarımla dalga geçiyor. Sorunlarımı onlarla paylaşamıyorum ve bu yüzden düşüncelerimde kayboluyorum, her şeye odaklanamıyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda bana tavsiyede bulunabilir misiniz, büyük bir sorun içindeyim.
Endişelerinizi anlıyorum, detayları inceledim. Çok fazla endişelenmemenizi öneriyorum. Konsantrasyonunuzda bir sorun olmadığını düşünmüyorum. Bunun daha fazlasını öğrenmek için kendinizi sorgulamanız gerekiyor. İki saat boyunca bir komedi filmi izleyebiliyorsunuz. Ayrıca video oyunu oynayabilir ya da başka iç mekan oyunları oynayabilirsiniz sürekli olarak. Bu, iyi bir konsantrasyon seviyesine sahip olduğunuz anlamına gelir. Sizi rahatsız eden şey, derslere olan ilginizin eksikliği. Bu normaldir. Ancak böyle devam edemezsiniz. Öğrenme sürecini nasıl gördüğünüzü değiştirin ve konularınızı öğrenmeyi keyif alarak yapın. Bu konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen bu web sitesinde bana doğrudan bir soru gönderin. Mümkün olan her detayı eklediğinizden emin olun. İhtiyacınız olan psikoterapi tekniklerini reçete edeceğim ve durumunuzu daha da iyileştirmenize yardımcı olmalı. Umuyorum bu sorunuza cevap veriyor. Daha fazla açıklama için buradayım. İyi şanslar.
Hocam iyi günler, benim iki haftaya yakındır bir sol kol ağrım ve çarpıntım var. Kalp ile ilişkili olabilir diye kardiyologa gittim, EKG ve ekokardiyografi yapıldı, herhangi bir sorun yok denildi. Ayrıca kan testlerinde CK-MB ve troponin de normal çıktı. Herhangi bir damar tıkanıklığı vs. ekokardiyografide çıkar mıydı? Bu kol ağrısının hala kalple ilişkili olma durumu var mıdır?
Tahlilleriniz iyi gelmiş, rahat olabilirsiniz. Çok geçmiş olsun.
İyi günler hocam, oğlum iki yaşında, sekiz aylıkken inek sütü ve yumurta alerjisi teşhisi konuldu. Diyetimize çok dikkat ediyoruz. En son nisan ayında kan ve deri testlerimiz tekrarlandı, kan testi 0.35 çıktı ancak deri 5 mm reaksiyon. İlk zamanlar bu besinlere maruz kaldığında alerjik bronjit oluyordu, artık sadece yüzünde birkaç kızarıklık ve kaşıntı oluyor. Sorum, iki yaş civarı geçiyormuş ancak bizim hala devam ediyo, uzun zamandır da diyetteyiz, hala devam edişi beni biraz endişelendiriyor. Nisan ayındaki testlerden sonra doktorumuz bir parça sütlü kek denedi, tolera edemedi, doktorumuz da "siz ağır vakalardansınız" dedi, bu da beni biraz sıkıntıyor. Sizce endişelenmek için erken mi yoksa gerçekten ağır vakalardan mıyız? Bu arada bronjit dışında daha ağır bir vaka geçirmedi.
Merhaba, evet genellikle 2 yaşında hastalıklarda geçiş oluyor ancak bazı hastalarda daha uzun sürebilir ya da seyrek de olsa kalıcı olabilir. Şikayetlerde azalma varsa doğru yolda olduğunuz demektir. Dilerseniz besin alerjisi ile ilgili güncel bilgileri okuyabilirsiniz.
Merhaba, ben nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim, boşalma olmadı ama zevk suyu ile hamile kalabilir miyim? Hamileysem nasıl anlarım? İlişkiden bu yana tam 14 gün oldu, idrar testini ne zaman yaparsam kesin sonuç alırım ve eğer düşük yaparsam kızlık zarına zarar gelir mi? Teşekkürler.
Adetiniz gecikirse idrarda gebelik testi yaparak anlayabilirsiniz.
Hocam kasırken nokta nokta lekelenmeler oluyordu. 1 damla bile sayılmazdı. Ama dediğim gibi belki 30-50 defa olmuştur bu. Hep tahriştendir diye düşünüyordum. Herhalde öyledir. Sağolun hocam, içime su serptiniz.
Rica ederim.
Hasta, şikayet ediyor. sağ diz ve kasıkta sürekli hassasiyet. Birkaç hafta önce, sağ büyük başparmağa yaralanma sonrası başladı, kızardı, şişti, ısındı, ağrıdı. parmak tıbbi müdahale olmaksızın daha iyiye gitti. Diz ve kasık hassasiyeti devam ediyor. Şu anki şikayetin nedeni ne olabilir?
Merhaba, Chat Doctor. Büyük ayak başparmağında yaşanan bir yaralanma nedeniyle lenf düğümü büyümesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumun tedavisi, ağrı kesici olarak ibuprofen gibi ilaçlarla ağrıyı hafifletmektir. Zamanla kendiliğinden geçecektir. Ayak başparmağı yaralanmasının yanı sıra bağ yaralanması da olabilir. Yine, dinlenme ve ibuprofen gibi ağrı kesici ilaçlar tedavinin bir parçası olabilir. Bu konuyu doktorunuzla görüşebilirsiniz. Sorununuzun cevaplandığına sevindim. Eğer herhangi bir açıklamaya ihtiyacınız varsa memnuniyetle yardımcı olurum. İyi bir sağlık dilerim. Kendinize iyi bakın.
Merhaba hocam, ben 75 gün önce partnerimle ilişkiye girdim ve ardından 3 kez kan testi yaptırdım, hamilelik yok dediler. Bu süreçte 2 kez adet gördüm, fakat bu ay adetim gecikti. Beyaz akıntı var ve doktorlar kist veya hormonal bozukluk olmadığını söyledi. Adetim stresli bir dönemden dolayı mı gecikti, nasıl getirebilirim, yöntemleri var mı?
Merhaba, yoğun stres adet düzenini etkileyebiliyor. Adet gecikmesi 10 günü aşıyorsa doktor kontrolünde adeti başlatacak ilaçlar kullanılabilir. Geçmiş olsun.
Merhaba doktor bey, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Bir sorunum var, ben 20 yaşında bir genç kızım, bekarım. Göğsüm yumuşak ve dik değil, yaygın gibi duruyor, büyük. Ne yapabilirim, yürümemde de sıkıntım oluyor, dik durma konusunda psikolojik olarak da rahat değilim. Ameliyat olsam ne kadar sürer? Öğrenciyim, yardımcı olursanız sevinirim. Allah'a emanet olun.
Sevgili Tuba, ifadelerinden bir meme toparlama ameliyatına ihtiyacın olduğunu anlıyorum. Bu ameliyat bekar kızlara da yapılan bir ameliyat. Doğumdan sonra bebeğini emzirmene engel değil. Ailenin de rızası varsa bir randevu alıp gelirsen yardımcı olabilirim, sevgiler.
Servikal spinal MR incelemesi sonuçları şöyledir: Servikal lordoz düzleşmiştir. İntervertebral eklem ağırlık genişlikleri tabidir. Vertebra korpus yükseklikleri korunmuştur. Servikal disklerin intensiteleri T2 ağırlıklı incelemelerde dejenerasyona sekonder sinyal kaybı göstermektedir. C3-4 seviyesinde minimal santral protrüzyon, spinal korda hafif bası izlenmektedir. C4-5 seviyesinde minimal bulging mevcuttur. C6-7 seviyesinde bulging zemininde minimal santral protrüzyon mevcuttur. SONUÇ: Servikal düzleşme - servikal dejeneratif disk hastalığı, edilen disk patolojileri. Yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla.
Hafif fıtıklarınız var. MR raporunuza göre ameliyatlık bir durum yok. Öncelikle fizik tedavi görün. Eğer rahatlamazsanız bana gelebilirsiniz. Size antaljik trak ve kriyoprakti uygulayabiliriz. Ayrıntılı bilgi için adresine girebilir, veya aşağıdaki telefonlardan arayabilirsiniz.
45 yaşında bir erkeğim, 62 kiloyum. Son birkaç aydır sırtımın ortasında ağrı yaşıyorum. 3 kez kiropraktöre gittim ama hiçbir rahatlama sağlamadı. Son birkaç gündür göğsümün sağ tarafında biraz sıkışma, hafif nefes darlığı yaşıyorum. Kendimi oldukça fit ve aktif olarak görüyorum. 4 yıl önce kötü hissettim ve kalp sorunları yaşıyor olabilirim diye düşündüm (GERD'ye sahibim) ve acile gittim ama hayır, sadece GERD alevlendi dediler. Bu teşhisi doğrulamak için bir egzersiz stres testi yaptırdım. Aile geçmişim hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Çok mu endişeleniyorum?
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz. Sorunuzu inceledikten sonra kronik bel ağrısı çektiğinizi düşünüyorum. Bel ağrısının tedavisi egzersizler ve ağrı kesiciler (diclofenac SR) ile yapılır. Bazı durumlarda güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyulabilir (mesela öğünlerden sonra günde üç kez attract). Tedaviyi yapan doktorla görüşmek tavsiye edilir. Uzun süreli ayakta durmaktan kaçının. Dik bir postürde oturun. Her gün süt, meyve ve yeşil yapraklı sebzeler tüketin. Diğer sebepleri elemek için MRI yaptırmanız gerekebilir. Göğüs ağrısı için kalp ve akciğerle ilgili sebepleri elemek için bir iç hastalıkları uzmanına danışmalısınız. Sanırım sorunuzu yanıtladım.
Merhaba hocam. 4 yaşındaki kızımın saçları çok az uzadı, doğduktan sonra tamamen dökülmüştü. Çok yavaş uzuyor ve seyrek. Acaba bir nedeni var mı? 1 yaşında bir kızım var, onun da aynı şekilde az saçları var. Yapabileceğimiz bir şey var mı? Teşekkürler.
Merhaba, çocuklarda saçların az uzaması normal görülebilmektedir. Zamanla bu durum değişiklik gösterecektir. Geçmiş olsun.
Yaklaşık 4 ila 5 hafta önce LYRICA PREGABALIN almaya başladım. Yaklaşık 4 yıldır çoğu eklemlerimde kronik ağrı çekiyorum. Sol kalçamda ve her iki dizimde osteoartrit var. Sağ dizimde TKR ameliyatı geçirdim ama başarılı olmadı, hala eğildiğimde çok acı verici. Sırtımda spondiloz var. Her iki omuzda da yırtık bağlar var. Bu boyun hareketlerimde ağrıya neden oluyor. Ağrı nedeniyle birçok uykusuz gece geçiriyorum. Bu ilacın yan etkilerinden bazılarından endişeliyim. LYRICA.. Yatak en büyük düşmanım. Ağrı daha da kötüleşiyor. LYRICA almaya başladığımdan beri bazı yan etkiler: Hafıza kaybı, ağız kuruluğu, konsantrasyon, vücudumun çeşitli yerlerinde iğne batmaları, uyuklama, ayaklarımda dengesizlik, kaşıntı, sesimde kısıklık, 6 kilo kadar kilo artışı, haftada en az bir kez ishal ve hatta bazen kabızlık. Bu ilacı almaya devam etmeyi bırakmam gerektiğini düşünüyorum. Tavsiyenizi bekliyorum. Saygılarımla, PATRICK ARNEL.
Merhaba, Pregabalin, denge kaybı, bellek kaybı, koordinasyon eksikliği gibi yan etkilere neden olabilir. Alternatif olarak, Asetaminofen gibi non-opioid ağrı kesiciler ve Lidokain yaması gibi topikal ağrı kesiciler kullanılabilir. Lidokain yaması %1,8 veya %5 dozunda uygulanır ve ağrının bulunduğu bölgelere günde en fazla 12 saat boyunca uygulanır. Capsaicin %8 yaması - en fazla 4 yama, bir kerede 30-60 dakika boyunca uygulanır. Metamizol, metil salisilat gibi reçetesiz hazırlıkların ağrı üzerinde etkisi olsa da daha zayıftır. Duloksetin, Amitriptilin gibi antidepresanlar kronik ağrıda kullanılmıştır ve çoğu hastada yan etkiler faydaları aşmaktadır. Diğer antiepileptikler Hekime Danışın. Bunlar hepsinin reçeteye tabi olduğunu unutmayın.
Penisim çok kalın, günlük hayatta yürürken otururken büyük sıkıntılar yaşıyorum. Penis küçültme mümkün mü, psikolojik olarak çok zor.
Öncelikle geçmiş olsun. Ameliyata karar verebilmek için fotoğrafı gerekir.
Merhabalar, annem 65 yaşında ve şeker hastası. İnanılmaz bel ağrısı çekiyor, yürümesi iyice zorlaştı. Fizik tedavi gördü, bel fıtığı olduğu için ama bir faydası olmadı. Bel darlığı diye bir hastalık duydum, acaba annemde olabilir mi? Mikrocerrahi ile tedavisi mümkünmüş. Şeker hastalığı buna engel midir? İstanbul'a gelme ihtimalimiz yok, Ankara'da bizi yönlendirebileceğiniz bir uzman var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim, anneme çok üzülüyorum, evin içinde bile dolaşamıyor ve çok mutsuz. :(
Karar vermek için annenizi ve MR'ını görmemde yarar var. Pazartesi, Salı ve Perşembe 10-18 arası Nişantaşı'nda muayenehanemde hasta bakıyorum. Eğer gelemiyorsanız ilk fırsatta yeni bir bel MR'ı çektirin, sonuçları bana yollayın veya bizzat getirin, sonra ayrıntıları görüşelim.
İyi günler hocam, 20 günlük bebeğimiz var, sezaryenle doğum yapan eşim 2 saate bir emziriyor ama meme bırakmıyor, herhalde süt yetmiyor, bırakınca hemen ağlıyor ve huysuzlanıyor. Anne sütünün yanında Aptamil yeni doğan mama veriyoruz, 30 ml'ye 1 ölçek katıyoruz, ama sonra midesi bulanıyor ve kusuyor. İkisi karışınca mı kusuyor acaba? Anne sütünün yanında Aptamil mama verelim mi? Bir de kaç ölçek verelim, mamanın zararı olur mu? Teşekkürler.
İyi günler. 20 günlük gaz sancısının şiddetlenmeye başladığı dönemdir. Bu dönemde bebekler sürekli açmış gibi aranır, emmek ister. Öncelikle bebeğinizin gelişiminin yakından takip edilmesi gereklidir. Kilo alımı yeterli ise mama vermeyin. Eşinizi 2-3 saatte bir emzirmeye devam etsin, bir memeyi 20-25 dakikadan fazla emzirmesin. Sütü gerçekten azalmışsa süt artırıcı bazı destek tedavileri kullanabilirsiniz. Mama ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, ancak yine de buna karar verecek olan takip eden doktorunuz olacaktır.
Bugün tükettiğim tek şey, sabah kahvaltımın yerini almak için normalde hazırladığım bir meyve suyuydu ama bugün alerjik bir reaksiyon mu geçirdim yoksa ne olduğundan emin değilim. Ama göğsüm sıkıştı ve boğazım da. Aşırı salya üretmeye başladım ve tükürmek zorunda kaldım, bu da boğulmama ve kusmama neden oluyordu. Benzer belirtilerle ilgili diğer analizleri okuduktan sonra insanlar bunun bir anksiyete atağı veya buna benzer bir şey olabileceğini söylüyor. Ama yumurta ve bademe hafif derecede alerjim olduğunu biliyorum ve bu malzemeleri meyve suyuma koydum. Normalde bu tür bir tepki vermiyorum. Sorun ne ve ne yapmalıyım?
Merhaba, Şu anda yaşadığınız semptomlar oldukça atipik ve hemen belirli bir teşhisi işaret etmiyor. Şiddetle tavsiye ederim ki Acil Servise başvurun ve aşağıdaki testleri yaptırın: 1. EKG 2. Troponin T ve CKMB 3. Mutlak eozinofil sayımı 4. Tam kan sayımı 5. Göğüs röntgeni Ayrıca, allerjik olduğunuz yiyecekleri tüketmemenizi de öneririm. Bazen hayati tehlike oluşturabilir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Saygılarımla
Romatizma doktorum, romatizma için günde iki adet arthrotec almayı reçete etti. Aile hekimim buna sıcak bakmıyor ve eczacı organlara zararlı olduğunu söylüyor. Şaşkınım. Günlük olarak bir tane vitamin alıyorum ve haftada bir osteo hapı alıyorum. Ne önerirsiniz?
Merhaba, Arthrotec'in içerdiği iki etken madde diclofenac ve bisoprolol'dür. Bisoprolol mideye karşı ülserleri korur. Diclofenac ise Advil gibi bir iltihap giderici ilaçtır ve böbreklere zarar verebilir. Gerçekten ne kadar acı çektiğinize bağlıdır. Eğer her gün bir iltihap gidericiye ihtiyacınız varsa, bu mide ülserine yol açmayacağı için kötü bir seçenek değildir. Eğer çok fazla acı çekmiyorsanız, kullanmaktan kaçınırdım. Saygılar.
Boy uzatmak için hormon tedavisi olmak istiyorum, kaç yaşına kadar oluyor?
26 yaş itibarı ile boy uzaması tedavisi mümkün olmamaktadır. Sağlıklı günler dileğiyle.
Eşimin tahlillerini yazıyorum: Total kolesterol 278, HDL 68, LDL 200, trigliserid 78. LDL'yi düşüremiyoruz, şeker ve tansiyon yok. Beslenme öneriniz var mı? Bim'den aldığımız tava yoğurdu zararlı olabilir mi? Ayrıca her gün bir veya iki adet yumurta yiyor, bu da yüksetmiş olabilir mi? Günde 10 zeytin kolesterolü yükseltir mi?
Zeytin haric diğerleri doğru değil. Yoğurdu kendiniz yaparsanız en iyisi. Kaymaksız seçin. Yumurta haşlama ve beyazını seçin. Ama asıl bitkisel sebze yemekleri. Kırmızı et, tereyağı, sakatat sağlıksız. Balık serbest, ızgara veya fırında. Asıl spor ama yine de bu kadar yüksek kolesterol direk yüksek risk grubu demek, ilaç şart. Doktora gidip kolesterol ilacı yazdırın.
Merhaba çok kıymetli doktor bey, eşimin geri boşalma sorunu var, çok az çıkıyor meni. Küçükken ameliyat olmuş, anus kapalılığı varmış. Doktor, bununla ilgili birşey de demiş, pek bir bilgimiz yok ve erken boşalma sorunu da var. Sperm testi yaptırdık, lakin fazla ilgilenmediler. Başka doktora gösterdim, bana tüp bebek gerektirir bu sonuçlar dedi ama ben direk tüp bebek başvurmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Eşinizin muayene olması ve bazı tetkiklerin yapılması gerekir. Randevu alarak gelirseniz yardımcı olabilirim.
Bir buçuk aylık bebeğim hafif saç derisi kabuğu yaşıyor ve yüzünde kırmızı sivilce kümesi var. Sivilceler gitmiş olsa da bölge oldukça kuru. Bu, yanaklarında beyaz bir leke veya renk değişikliği bıraktı. Bu atopik dermatit mi yoksa seboreik dermatit mi? Ne kadar sürecek ve beyaz leke ne zaman kaybolacak? Bu benim ilk bebeğim ve yüzünü böyle görünce gerçekten üzgünüm.
Endişenizi not aldım ve resimleri inceledim (hastanın kimlik bilgilerini korumak için ek kaldırıldı). Bebeğin seboreik dermatit nedeniyle post-enflamatuar hipopigmentasyonu var. Bu ciddi bir şey değil ve zamanla geçecek. Etkilenen bölgeye günde iki kez Desowen losyon (Desonide) sürmenizi öneririm. Başındaki bebek bezi mantarı için Cetrilak (Setrimid) %5 şampuan kullanmanızı öneririm. Ayrıca baş derisine de Desowen losyonu kullanabilirsiniz. Saygılarımla.
21 yaşındayım, sivilce sorunum var, birçok ilaç kullandım ama işe yaramadı. Size muayeneye gelsem, yaz ayında Roaccutan verir misiniz?
Roaccutane yaz ayında leke bıraktığı için kullanması pek uygun değildir, fakat hasta güneşten korunduğu sürece verilebilir.
Hocam merhaba, düzen labta test yaptırdım, solda 4. derece varikosel, sağda 1. derecede var. Sperm sayısı 7 milyon, ileri hareket %55, yuvarlak hücre 9 milyon, lokosit 2.7 milyon. Morfoloji 1 baş anomalisi, 94 boyun araparca anomalisi, 1 kuyruk anomalisi, 23 sıtoplazmik çıkıntı. Ameliyat sonrası çocuğum olma ihtimali %50 üzeri olur mu? Ayrıca morfoloji bu ameliyat ile artar mı? İyi çalışmalar.
Evet, ameliyat iyi olur, başarılı bir sonuç %60 verir.
27 yaşında bir erkeğim. Benim üzerinde hiç ben artışı olmadı, ta ki geçen iki haftadır göğsümde 50'den fazla ben çıkana kadar. Son iki ayda, bir ülkeden başka bir ülkeye taşındım ve bir ay önce Endonezya'da çok kötü bir güneş yanığı geçirdim.
Benekler, çocuklukta ortaya çıkan ve daha sonra daha koyu hale gelip orta yaşlarda solan melanositlerin genetik bir birikimidir. Açık tene sahip kişilerde 50'ye kadar normaldir, bundan fazlası ise cilt kanseri riskini artırır. Boyut, simetri, renk, belirtilerde değişiklikler de bir risk faktörüdür. Tıbbi terimde nevüs veya benek olarak adlandırılan oluşumlar yetişkin yaşta ortaya çıktığında her zaman bir risk faktörüdür. Ve bu kadar ani bir şekilde ortaya çıkması daha da risklidir. Renk, boyut, simetri sınırı, belirtilerde herhangi bir değişiklik için takip edilmeleri gerekir. Fotoğrafta görebildiğim tüm benekleriniz zararsızdır. (Kimlik koruma amacıyla ek dosya kaldırıldı). Benekler, verdiğiniz öyküye göre uzun süreli güneşe maruz kalmadan sonra artabilir. Umuyorum ki başka tıbbi sorunlarınız yoktur. Bir cilt doktoru tarafından yapılacak başlangıç ​​incelemesini öneriyorum, kilitleme durumunu bekleyebilirsiniz, acil bir durum değil, daha sonra beneklerinizde önceki açıklanan değişiklikler için en azından aylık bir kez ve dermatolog tarafından yapılan tam bir kontrolü altı ayda bir kendiniz yapabilirsiniz. Ömür boyu risk çok düşüktür, ancak açık tenliyseniz, yetişkin yaşta benekleriniz varsa ve elli adetten fazla varsa, daha güvende olmak için bu takibi yapmanız gerekir. Umuyorum bu yardımcı olur.
Hocam merhaba. Halı saha maçında dizime darbe aldım. Sonraki gün ayağımın üstüne bastığımda bile ağrı hissediyordum, esneme olmadı. Dizimde kitlenme olmuyor. MR raporu aynen şöyle: Eklem aralığında ve suprapatellar bursada minimal sıvı artışı izlendi. 16 ay geçmesine rağmen dizimdeki ağrı tam anlamıyla geçmedi. Geçenlerde yine gittim, MR raporu da şöyle: Medial menisküs posterior hornunda grade 2 dejenerasyon, retropatellar bursada ve intraartiküler mesafede mayi izlenmektedir. Gittiğim hocalardan biri oturttu, muayene etti, "ön çapraz bağların kopmuş gibi" dedi. Bir diğeri "yırtık var" dedi. Bir diğeri "menisküste yırtık var" dedi. Bir diğeri "kemik iliği ödemi" dedi, PRP önerdi. 3-4 haftaya geçer diyorlar ama 16 ay oldu. Not: Geçmişte 8 yıl amatör, 1 yıl profesyonel futbol oynadım. Daha önce de diz sakatlığı yaşadım ama bu şekilde olmadı hiçbir zaman. Teşekkür ederim.
Merhaba, aldığınız darbe sonucu dizinizdeki anatomik yapılar zarar görmüş olabilir. Bunlar menisküsler, iç ve dış yan bağlar, ön çapraz bağ ve kıkırdaklarınız. Bu hasarların tanısını koyabilmek için 2 yöntemimiz var. Bunlardan birincisi MR, ama daha değerlisi size yapacağımız muayene. İlk MR'ınızdaki sıvı bir travmanın göstergesi ama şikayetlerinizde gerileme olmaması bir hasarı düşündürür. Bazı durumlarda çapraz bağ kopmadan esneyebiliyor ya da menisküs yırtılmıyor ama dejenerasyona uğruyor (eskime). Bu durumlar da şikayetlerinizin nedeni olabilir. Benim önerim çevrenizde güvendiğiniz bir hekim arkadaşa gitmeniz ve tekrar muayene olmanız. Buradan size daha fazla yardımcı olmam zor. Yine bir sorunuz olursa lütfen yazmaktan çekinmeyin. Tekrar geçmiş olsun.
Merhabalar Hocam; Oğlum 21 aylık, 4 kelime dışında konuşmuyor. Anlama ve işaret diliyle anlatma konusunda bir sıkıntısı yok. Endişe etmeli miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim? İyi çalışmalar.
Öncelikle işitme sorunu var mı diye bakmak lazım. Genellikle TV ve dijital ortamlar çocuklarda konuşma gecikmesine sebep oluyor. Bir uzman görüşü almakta da yarar var. Çocuk gelişim, psikiyatri ve psikologa başvurabilirsiniz. Onlar gerek görürse çocuk nörolojiye yönlendirebilirler. Sağlıklı günler dilerim.
Hocam, 35 yaşında bayanım, yoğun saç dökülmesi yaşıyorum. Tüm değerlerim normal çıktı. Tüylenme yok, adetlerim düzenli, sadece DHEA değerim yüksek çıktı. Ultrason normal çıktı. Prolaktin, TSH, testosteron normal, sadece DHEA değerim yüksek çıktı. Doktor Aldactone 50 mg verdi ancak daha fazla dökülme başladı. Dayanamıyorum, ne yapmalıyım?
Bir süre daha kullanmanı öneririm.
Merhaba doktor bey, ben 25 yaşındayım. Yaklaşık 1 yıldır aşırı heyecanlandığımda veya üzüldüğümd... ağrı giriyor. Yaklaşık 1-2 dakika sürüyor ama çok şiddetli. Ayrıca son zamanlarda akşam saatlerinde bel ağrısı da başladı. Sizce sorunum ne olabilir?
Şikayetiniz günlük yaşam kalitenizi bozuyorsa bizimle iletişim kurabilirsiniz.
Merhabalar, 41 yaşındayım, 2 senedir düzenli smear testlerimi yaptırırım, bir şey çıkmazdı. 4 yıl önce 2 çocuğumu dünyaya getirdim. Smear sonucumda materyelde yüzeyel hücreler hakimdir, arada hafif çekirdek büyümesi ve hafif koyulaşma gösteren skuamöz hücreler görülmektedir. Zeminde mukus, polimorf nüfuslu lokositler ve doderlein basiller mevcuttur. Genel tanı kategorisi Bethesda. Spesimen tipi sıvı bazlı ince tabaka yöntemi ile hazırlanan smear, sonuç: seyrek atipik skuamöz hücreler (ascus) organizmalar ve doderlein basiller görülmüştür. Doktorum hemen kolposkopi yapıp biyopsi yapalım, cinsini öğrenelim diyor. Çevremde 2. smear'ı yaptır, acele etme, iyi ellerde kolonoskopi yaptır, kötü iseler hücreler yayılır diyorlar. Ne yapacağımı bilemedim, size görünmek istiyorum, yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
Smear sonucunuz ASCUS ise kolposkopi ile serviksinizi incelemek gerekirse biyopsi yapmak sizin yaş grubunuz için en uygun yaklaşım olacaktır.
Endoskopi sonucunda pilor santralize ve fonksiyonel bulundu ne demek, teşekkürler.
Mide çıkışının yerleşim ve çalışmasının normal olduğu anlamına gelir.
Sedef hastalığından muzdaribim ama son zamanlarda sol dizimin hemen üstünde kırmızı sivilceler çıkmaya başladı ve içlerinde sarı irin oluşuyor. Bunları yıkadığımda ve patlattığımda hala birkaç gün boyunca ağrılı oluyor ve birkaç milimetre kayıyor gibi görünüyor ve başka bir tane daha çıkıyor. Hayat tarzımda hiçbir değişiklik yapmadım, sadece 2 ay önce sedef hastalığı için neotigisin almaya son verdim çünkü etkisi olmuyordu. Herhangi bir fikir??
PSÖRİAZİS TEDAVİ EDİLMELİ, KENDİ KENDİNE GEÇMEZ, ÇÜNKÜ BU FARKLI LEZYONLARDA ORGANLARI DAHİL EDER, PSÖRİAZİS KRONİK CİLT İLTİHABINI GÜNLÜK ALDIĞIMIZ YİYECEKLERLE TEDAVİ EDİLİYOR. KAN SERUM TESTİ YAPTIRIN, SÜT BUĞDAY ÇİN PATATES PİRİNÇ FISTIK YUMURTA GİBİ BELİRLİ ANTİKORLAR İÇİN VE BELİRLİ BİR SÜRE İÇİN ELEME YAPIN VE HASTALIĞINIZI TEDAVİ EDECEKTİR. METOTREKSAT 2.5 MG İKİ KEZ HAFTADA BİR KEZ DOKSİSİKLEN 100 MG GÜNDE İKİ KEZ 7 GÜN BOYUNCA VE İHTİYAÇ HALİNDE ANTİBİYOTİK PUS SIVRİSİNLER HERHANGİ BİR KISMINA GÖRÜNÜYORSA ANTİBİYOTİK OLUKLU MERHEM ve ALERJİK OLMAYAN KARIŞTIRILMIŞ YEREL UYGULAMA İÇİN ALERJİK OLMAYAN TAB EKLENEBİLİR.
Merhaba, ben 20 yaşındayım ve burnumda gözle görülür derecede kemik eğriliği var. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum, acaba yeşil kartla iyi bir şekilde ameliyat olabilir miyim? Bir de bazen soğuk havalarda dışarı çıktığımda hemen baş ağrısı yapıyor, keskin kokulardan da çok etkileniyorum. Acaba burundan mı kaynaklanıyor? İleri derecede sinüzitte var, etkisi var mıdır? Teşekkürler.
Sağlık kurulu, nazal deformite kararı çıkarabilirsiniz.
Hayırlı akşamlar doktor hanım, ben 32 yaşında 2 yaşında bir kızım var. Ben 1 ay önce smear testi yaptırdım, sonuç HPV pozitif çıktı, sonra onkoloji kadın doğuma yönlendirildim, orada biyopsi yapıldı. Makroskopik bulgular 1x0.5x0.3 cm ölçüsünde bir yüzü mukoza ile döşeli doku parçası. Tanıda serviks, kolposkopik biyopsi örnek hafif derecede kronik inflamasyon gösteren servikal doku parçacıklarından oluşmaktadır. Transformasyon zonu fokal alanda mevcuttur. Sonucu doktora gösteremedim, cuma günü kendisi hastanede olacakmış, ben de size sormak istedim doktor hanım, ben kanser miyim, öğrenmek istiyorum. Lütfen beni acil bu konuda aydınlatır mısınız? Teşekkür ederim.
Merhaba, rahim ağzı kanseri olmadığınız görülüyor ancak HPV pozitif olduğunuz için senede bir smear testi mutlaka yapılmalı.
Merhaba, yaklaşık 18 yıldır uykusuzluk problemim var, hayır, ben depresyonlu değilim, evet, melatonin ve diğer tüm takviyeleri denedim ve iyi bir çözüm bulmaya çalıştım. Bu konuda bana yardımcı olabilirsen, o zaman sen benim yeni en iyi arkadaşım olursun.
Endişelerinizi anlıyorum, detaylarınızı inceledim. Uykusuzluğun altında yatan temel bir faktör olması muhtemeldir ve bu faktörün belirlenmesi gerekmektedir. Önceki doktorlar tarafından yapılan diğer araştırmalar ve diğer incelemeler hakkında pek çok detay vermediniz. Bu bilgileri sağlamanız gerekiyor. İkinci olarak, önceki tedavi seçeneklerini belirtin. Psikolojik yönü de vurgulayın. Psikolojik kökenli uykusuzluk tamamen tedavi edilebilir. Bu konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen bu bağlantıyı kullanın: http://goo.gl/aYW2pR. Mümkün olan her detayı eklediğinizden emin olun. Sorunuzu yanıtladığını umuyorum. Daha fazla açıklama için buradayım. İyi şanslar.
Merhaba, 9 yaşındaki oğlumun sık sık her iki gözünün altında şişlik oluyor. Bu, birkaç gün kaybolduktan sonra sürekli geri geliyor. Onu bir göz doktoruna götürdüm. Orada bir sorun yok. Yıl boyunca yüzücü. Bunun havuz suyuyla ilgili olup olmadığını merak ediyorum. Onu bir uzmana götürmeyi düşünüyorum. Hangi uzmana götürmeliyim: dermatoloji veya alerji doktoru? Teşekkürler. M
Merhaba, burada aranızda. Endişeli bir anne gibi görünüyorsun ve duygularını anlıyorum. İlk olarak, göz altı şişliği için bir göz doktoru doğru kişi değil. Oğlunuzun bulunduğu yaş grubunda, evet, alerji uzmanı veya dermatolog, dünyanın hangi bölümünde olduğunuza bağlı olarak ziyaret etmeniz gereken en iyi kişilerdir; çünkü bu uzmanlık alanları birleştirilmiş olabilir veya ayrı ayrı var olabilir. Belirli bölgenizdeki doktorlar için bir internet araması yapmanızı öneririm... Google harika sonuçlar çıkarıyor! Muayeneden sonra havuz suyu veya diğer alerjenlerle ilgili her şeyin temiz olduğuna dair bir onay alırsanız, o zaman çocuğun yeterince uyku aldığından emin olup olmadığını veya bir çocuk danışmanı veya çocuk psikologu görmesi gerekip gerekmediğini düşünebilirsiniz. Ne kadar sık yardımcı olabileceğinize şaşırabilirsiniz. Sorun devam ederse, sadece kozmetik açı kaldıysa kozmetologu ziyaret etmek en uygun olan kişi olacaktır :) Şimdiden iyi şanslar. Sohbet Doktoru.
Merhaba, BEYAZ adlı ilacı kullanıyorum ve birkaç yıldır kullanıyorum. Bu ay adet göremedim ve tüm şeker haplarımı zaten aldım, şimdi yeni pakette ikinci aktif hapımdayım. Genellikle çok hafif adet görür veya neredeyse hiçbir şey olmazdım, ama bu sefer GERÇEKTEN HİÇBİR ŞEY yok. Hiç leke veya başka bir şey yok. Son zamanlarda çok stresliydim. Geçen ay böyle olduğunda gebelik testi yaptım ama dördüncü şeker hapımdan sonra başladı. O testten bu yana seks yapmadım, bu yüzden hamile olduğumu şüpheliyim. Neredeyse hiç seks yapmıyorum. İlaçlarımı her zaman zamanında alırım. Yılda bir kez bir hapı unutabilirim, ama genellikle ertesi gün sabah hatırladığımda hemen alırım.
Merhaba, Sorunuz için teşekkürler. Kontraseptif hap kullanırken adet düzensizlikleri gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Bazı kadınlar hipomenore, oligomenore vb. yaşayabilir. Bazı kadınların adet görmemesi de olabilir. Daha fazla ayrıntı için: Kılavuza uygun olarak hapları kullandıysanız, gebelik olasılığı daha düşüktür. Bir kez gebelik testi için kan testi yaptırın. Test negatif çıkarsa, gebelik olasılığı daha düşüktür. Tabletlerinize devam edebilirsiniz. Kendinize iyi bakın.
Dün, sol elimde başparmağımın yanındaki parmağım kitlendi ve hareket etmedi. Elim şişti ve çok acıdı. Yaklaşık beş dakika sonra parmağımı hareket ettirebildim ama hala biraz ağrım vardı. İbrofen aldım. Bu ikinci kez başıma geliyor. 42 yaşındayım.
Merhaba, sorunuzu dikkatle okudum ve endişenizi anlıyorum. Belirtiler, parmak tendonunda iltihaplanma olan tendonit ile ilgili gibi görünüyor. Semptomları hafifletmek için İbuprofen gibi anti-enflamatuar ilaçların kullanılmasını öneriyorum. Ayrıca lokal uygulama için soğuk kompres kullanmanızı öneriyorum. Parmakların immobilize edilmesini sağlamak için atel kullanmanızı öneririm. Yanıtımın yararlı olabileceğini umuyorum. Daha fazla sorunuz varsa benimle tekrar iletişime geçmekten çekinmeyin. Saygılarımla! Chat Doctor.
T12'de sıkışmış bir kırık için arka stabilizasyon ameliyatı geçirdim. Ne zaman normal aktivitelere geri dönebilirim? Cinsel yaşantımı nasıl etkileyecek? Bu, geri kalan hayatımı etkiler mi?
Endişeni anlıyorum. Muhtemel teşhis, T12 sonrası posterior stabilizasyondur. Normal aktivitelere geri dönme, yapılan ameliyatın ne olduğuna bağlıdır, ancak genellikle hasta ameliyatın hemen ertesinde yürümeye başlayabilir. Ancak yataktan kalkarken bir tarafınıza yatıp yan olarak kalktığınızdan emin olun. Bu, cinsel yaşamınızı etkilememeli (omuriliğin normal olduğunu varsayarsak). Ayrıca, ameliyat sonrası iyileşme iyi giderse, geri kalan hayatınızı etkilememesi gerekmektedir. Bana tarafımdan sağlanan bu profesyonel tavsiye, raporun veya görüntünün gerçek muayenesine tabidir ve sadece bana sağlanan bilgilere dayanmaktadır. Klinik bulgularla karşılaştırılmalıdır. Bu sorunuza cevap verdiğini umuyorum. Saygılarımla.
Merhabalar, 2,5 yaşında bir kız çocuğunuz var. 1 yaşında ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve kültürde üreme tespit edildi. Çekilen idrarda sağ böbrek grade 1, sol böbrek grade 2 olarak ölçüldü. Yaklaşık 1,5 yıldır Bactrim kullanıyorsunuz. Ayda bir idrar tahlili ve kültürü, üç ayda bir de ultrason çekiliyor. Son ultrasonda her iki böbrekte 3,5 mm genişlik var denildi. Kızınız yaklaşık 8 aydır bez kullanmıyor, tuvalete gidiyor. Son bir haftadır öğle uykusu ve gece uyurken altına kaçırıyor. Gündüz uyumadan önce, gece uyumadan önce ve uyuduktan bir saat sonra tuvalete götürüyorsunuz ama yine de altına kaçırıyor. Sizce bu durum reflü ile ilgili mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.
İdrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olabilir. İdrar tetkiki ve idrar kültürü yaptırmanız iyi olur. Geçmiş olsun.
Hocam, 22 yaşındaki yeğenimin ara sıra el ve ayaklarında 2 saniye kadar boşalma oluyordu. EMG sonucunda jeneralize tipte epileptiform deşarjların varlığı görülmektedir diye bir sonuç yazılı. Bu sonuca göre epilepsi tanısı konuldu. Sabah akşam içmesi için Depakin 500 mg verildi. Bu hastalığın düzgün tedavi sonucu tamamen kaybolması olası mıdır? İleride yaşayabileceği olumsuzluklar nelerdir? Bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
Bizimle iletişim kurabilirseniz sizi yönlendirebilirim.
Merhaba doktor, sağ ayağımın topuğunda ağrı hissediyorum doktor, sonra doktora muayene oldum ve röntgen çektirdim, sonuçta sağ topuk kemiğimde kemik çıkıntısı veya topuk dikeni olduğu tespit edildi. Bazı insanlarda ağrı olmaz ama neden benim ağrım var doktor? Çözümü ne olmalı?
Topuğun etrafındaki ağrı, pek çok farklı neden kaynaklanabilir. Topuğunuzda görünen çıkıntı, bu ağrının tetikleyicileri ile ilişkili olabilir. Topuk çıkıntısı, topuk kemiğinde kalsiyum birikmesi veya kireçlenme nedeniyle oluşan bir çıkıntıdır. Genellikle bu durum, taban liflerindeki iltihaplanma olan plantar fasiit nedeniyle ortaya çıkar.
Safra kesesi taşlarım var ve karaciğerdeki enzim seviyesi anormal. Sık sık sağ üst karın bölgemde şiddetli ağrılar yaşadığımda bunu fark ettim. Gastroenterologa danıştım ve 10 gün boyunca birkaç ilaç almayı önerdi, ardından ameliyat konusunda karar vereceğini söyledi.
Merhaba, safra kesesi taşlarının kesin tedavisi, safra kesesinin cerrahi olarak çıkarılması olan kolesistektomidir. Safra taşı çözülmesi için Doktorla Görüş. Yüksek karaciğer enzimleri klinik muayene ve rutin tetkikler gerektirebilir. Rutin tam kan sayımı, rastgele kan şekeri, viral belirteçler, lipid profili, karaciğer ve böbrek fonksiyon testi gibi tetkiklere ihtiyacınız olabilir. Size takip için doğru bir şekilde tavsiye verildi. Geçmiş olsun. Kendinize iyi bakın.
Doktora, göğsümde fibroadenomlar olduğunu söylemiştim, 6 ay sonraki takipte büyüme olursa ameliyat gerekebilir dediniz. Yaklaşık 1 yıldır takipteyim, herhangi bir büyüme ve yapısal değişiklik olmadı. Sadece son kontrolde her iki aksilla da ekojenik hilusü saptanan reaktif LAP saptandı. Yılda bir kontrol uygun olur mu? Teşekkür ederim.
Yıllık kontrolü uygundur. Eğer boyutta veya yapıda bir değişiklik olursa, o zaman tekrar değerlendirilir.
Düşük yaptığımdan beri genellikle ayın üçüncü haftasında adet oluyorum. Bana doğum kontrolü verdiler ve adetimin dördüncü haftada olmamı sağlaması gerekiyor. İlk ay aldığımda üçüncü haftada adet oldum ve şimdi ikinci ay ve hala adetim gelmedi. Korunmasız ilişkim oldu ve adetimi kaçırdım. Bazı günler çok uyuyorum ve bazı günler daha az uyuyorum. İlk başta hortlakların beni kovaladığı bir kabusum vardı, ağlayarak uyandım, sonra bir sonraki gece ailemin beni öldürdüğü bir kabusum oldu. Benim ve erkek arkadaşımın sürekli kavga etmesi. Sanırım ruh hali değişiklikleri yaşıyorum, bilmiyorum. Göğüslerim ağrımıyor. Çok kötü baş ağrıları yaşıyorum. Ve günün çoğunda aşırı derecede baş dönmesi hissediyorum. İki gebelik testi yaptım ve negatif çıktılar ve ayrıca doktora gidemiyorum. Buna ilişkin görüşünüz nedir?
Merhaba, Doğum kontrol hapının düzensiz adet veya kanama, başağrısı/migren, bulantı/kusma, meme hassasiyeti, yorgunluk, sinirlilik, libido azalması, kilo alma ve ruh hali değişikliği gibi bazı yan etkileri vardır. Vücudunuz hormonlarla uyum sağlayana kadar bunlar aşama aşama azalacaktır. Ancak gebelik durumunu dışlamak veya onaylamak için beta-HCG testi yapmanızı öneriyorum (en güvenilir olanı). Sağlıklı beslenmeye dikkat edin, Doktorla Görüşme. İyi şanslar.
Merhaba, son 8 aydır bileğimde, ayak bileğimde ve kasık bölgemde mantar enfeksiyonundan muzdaribim ve TerbestGrisODKenz LevosisAF 150 gibi ilaçlar aldım ve Canesten SBrutnaskin BM Sercos gibi harici kremler kullandım..her tablet geçici bir etkiye sahip, bir kez bıraktığımda tekrar geri geliyor...lütfen yardım edin.
Chat Doctor Forum'unda sormak için teşekkürler Kısacası: Sabırlı olun, mantar enfeksiyonunun iyileşmesi uzun zaman alır Açıklama: Bazı insanlar mantar enfeksiyonu geçirme eğiliminde olabilirler. Temel olarak enfeksiyon riski, cildin her zaman nemli olması durumunda artar. Bu yüzden bileğinizi ve kasığınızı temiz tutun ve Chat Doctor'a danışın. Aksi takdirde, en az on gün boyunca günde iki kez yerel olarak kullanmak üzere klotrimazol krem uygulayın. İyileşmeye başladıktan sonra hemen kullanmayı bırakırsanız, iki ila üç gün azaldıktan sonra tekrar enfekte olabilirsiniz. İyi şanslar
Merhaba hocam, 7 aylık olan kızımı; 2,5 aylık iken yüz ve vücudunda döküntüler, karında şişlik, gaz sancısı ve kilo alımında yavaşlama hatta durma şikayeti ile doktora götürdük, önce gluten alerjisinden şüphelenildi annesine diyet çocuğa ise Neocate mama verildi. Ancak şikayetlerimiz geçmeyince bu sefer diyet süt diyetine döndü ancak şikayetlerimiz yine devam etti. Çocuğun kakası koyu yeşil gevşek yapıda ve bol mukuslu idi. Yapılan tahlillerin hiç birisinde kayda değer bir bulgu çıkmadı. Pregomin mama denendi, en son LF mama verildi ve çocuğumuz 2. günde iyileşmeye başladı, son 4 haftadır LF mama ve bazı ek gıdalar veriyoruz ancak zaman zaman çocuğumuzun yüzünde kırmızı lekeler ve kaşıntılar medana gelmeye başladı, ayrıca kakası da tekrar yeşile dönmeye başladı. Kilo olarak ise şu an 7 aylık ve 6,950 kg. Çok iştahsız, zorla veya uyurken mama yedirebiliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık, çocuğumuzun rahatsızlığı nedir? Ne yapmalıyız? Teşekkürler.
Merhabalar, çocuğunuzda egzema belirtileri var. Bu konuda deneyim ve eğitime sahip olan çocuk allergi uzmanı ile temasa geçip çözüm bulmaya çalışmanız gerekiyor. Geçmiş olsun.
37 yaşındayım. Elim titriyor, konuşma problemlerim var ve insanlarla göz temasını sürdürmede zorlanıyorum. Yüksek tansiyonum oldu ve Telimikind-AM kullanıyorum. Titreme sorunları için bir uzman doktora danıştım ve son iki yıldır Betacap TR 40 mg kullanıyorum. Ne yazık ki, ilaçları aldıktan sonra bile sorunum çözülmedi...
Sorunu okudum ve endişenizi anlıyorum. Belirtiler, anksiyete spektrum bozukluğundan kaynaklanıyor olabilir. Detaylı bir değerlendirme ve tedavi için bir psikiyatriste başvurun. Aynı anda bilişsel davranış terapisi (CBT) ve farmakoterapi yararlı olacaktır. Tanınmış bir laboratuvardan tiroit profilinizi kontrol ettirdikten sonra takip edin. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorun. Teşekkür ederim.
Gebelikte 24. haftada bebek hareketleri bazen iyi hissedilirken bazen hissedilmeyebilir. Bebek hareketleri genellikle 28. haftadan sonra düzene girmeye başlar.
Bebek hareketleri 20. haftadan itibaren anne tarafından hissedilmeye başlanır. "Düzene girer" kelimesi ile neyi kasdettiniz? Böyle bir tanım yok. 24. haftadaki bir bebeğin hareketleri üzerinden bebeğin sağlığı hakkında bir yorumda bulunamazsınız. Bu, doktor-hasta verisi için chatbot eğitimi içindir.
9 yaşındaki kızım boynunda bir şeyler hissettiğini ve yemek yemeye çalışırsa boğuluyormuş gibi hissettiğini söylüyor ve bademciklerinin çok şiş olduğunu fark ettim, ayrıca ağzında çok fazla tükürük olduğunu ve sürekli tükürmek istediğini söylüyor. Bu, şişmiş bademciklerin normal bir belirtisi mi?
Merhaba, Aşırı salivasyon, iltihaplı bademciklerin bir belirtisidir. Ayrıca, şişmiş bademcikler boğulma hissinin nedenidir. Her 8 saatte bir ibuprofen şurubu gibi bir anti-enflamatuar gerektirir. Eğer bademcikler irin oluşturursa veya ateşlenirse, o zaman bir antibiyotiğe ihtiyaç duyabilir. Eğer şişmiş bademcik 3'ten fazla kez yılda meydana gelirse, ileride olası komplikasyonları önlemek için bademcik ameliyatına ihtiyaç duyabilir. Sorunuza yanıt vermiş olduğumu umuyorum. Başka nasıl yardımcı olabileceğimi bana bildirin.
Reflü hastasıyım, adet dönemlerim çok sancılı geçiyor. Ağrı kesici kullanmak zorunda kalıyorum, Majezik veya Apranax kullanıyorum, en iyi bunlar ağrıyı kesiyor. Fakat midem için kullanmamamı söylediler. Hangi ilacı önerirsiniz?
Madem mide rahatsızlığınız var ben ilaç önermeyeceğim ama bana ulaşmış olsanız ben TENS ve OZON ile sizi tedavi ederdim, yine de Adana Üniversitesi Ağrı Merkezi'nde Dr. Hayri Özbek hoca size yardımcı olabilir belki, selam ve sevgilerimle.
Radyoloji raporum, kronik iskemik beyaz madde hastalığının bazı odaklarını gösteriyor. 65 yaşındayım, hipotiroidim, alerjilerim, PBC'm var ve bugün bunu aldım. Babam alzheimere'den öldü ve ben benzer kalp krizi vakaları geçirdim, sağ tarafta başlayıp çeneye ve kafaya yayılan. Bu alzheimer olabilir mi?
Sayın Kullanıcı, Chat Doctor'u kullandığınız için teşekkürler. Genel olarak Alzheimer beyaz madde hastalığı ile ortaya çıkmaz. Beyaz madde hastalığının en yaygın nedeni iskemik yaralanmadır. Ailenizde hipertansiyon, diyabet, sigara içme, faktör V yükü mutasyonu gibi iskemik hastalık risk faktörleri varsa, çok sayıda küçük inme geçirmeniz mümkündür. Herhangi bir risk faktörünüz varsa, tekrar yazmanız veya vasküler risk faktörlerinin değerlendirilmesi ve beyaz madde değişikliklerinin nedenini bulmak için aile hekiminize başvurmanız gerekebilir. Teşekkürler