question
stringlengths
7
7.77k
answer
stringlengths
1
10.2k
İyi geceler hocam, ben Hollanda'da yaşayan biri olarak size bir sorum olacak. Eğer beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Bu yaz Türkiye'ye tatile gittiğimde bazı rahatsızlıklarımdan dolayı doktora gittim, yapılan araştırmalar sonucu beyin anevrizması çıktı, ameliyat olmamı söylediler ve ben de oldum, her şey yolunda gitti, durumum gayet iyiye gidiyor ama bir ilaç (<epantoin 100 mg fenitoin sodyumu>) kullanıyorum, sorum bu ilacı ne zaman bırakabilirim?
Ilacın adını tam yazmamışsınız, tekrar yazarsanız sevinirim.
Hocam, son yıllarda geçmeyen bir öksürük tuttu beni, her gün istisnasız öksürüyorum. Trabzon'da 4 tane doktora gittim, göğüs doktorlarına, KBB'ye fakat hiçbiri derdime derman olamadı, ciğer filmi çektirdim, genizeti falan da yok dedi doktor. Nedenini kimse bulamıyor. Nodüllerim var acaba onlar yapabilir mi? Ayrıca tansiyon ilacı da kullanıyorum, boğazımda sanki bir gıdıklanma var ve bu beni öksürtüyor kuru kuru. Yardımcı olun lütfen, artık dayanmıyorum.
Tansiyon ilacınızın adını yazmamışsınız, o nedenle yorum yapamam. Uzamış öksürükte en önemli neden reflüdür. O nedenle mutlaka gastroenterolojiye başvurunuz.
Ortodontik tedavi fiyatı ne kadar? İyi günler.
Fiyatı hakkında kesin bir şey söylemem mümkün değil, buna ortodontist karar verecektir. İyi günler.
Hocam ben tuvalette boşaldım, daha sonra sevgilim tuvaleti kullandı, sperm kapı koluna ve klozete bulaşmış olabilir, hamile kalma ihtimali var mı? Bende hemen sonra tuvaleti kullandı.
Merhaba, bu şekilde gebelik olmaz.
Merhaba doktor, Oğlum 5 yaşında. Konuşmada gecikmeliydi. Şimdi konuşmaya başladı, ancak net değil. Bir doktora danıştım ve tikler için her gün Sizodon 0.5 önerdi. Dün, okul öncesi becerileri ve öğrenme güçlüğü değerlendirildi ve LD olduğu söylendi. Yukarıdaki ilaçta herhangi bir sorun var mı? Otizm belirtisi yaşıyor mu?
Merhaba. Oğlunuz gecikmiş kilometre taşları gösteriyor. Otizm olabilir. Tablet Sizodone, merkezi olarak etkili antikolinerjik olan Risperidon içeriyor. Yan etkileri var, ancak tik varsa kesinlikle kullanabilirsiniz. Nöroloji uzmanıyla danıştıktan sonra alınmalıdır. Ayrıca çocuğunuzun öğrenmeye ve spor yapmaya ilgi duyması teşvik edilmeli veya teşvik edilmelidir. Böyle çocuklar.
Göz kapağı ameliyatları körlükle sonuçlanma riski taşır mıdır? Bu risk ne kadardır ve böyle bir sorunla karşılaşılırsa çözümü mümkün müdür? Göz kapağı düşüklüğünün ameliyat dışında bir çözümü var mıdır? Teşekkürler.
Çok az bir olasılıktır. Cerrahın parmağını göze kuvvetlice ve uzun süreyle basması ya da göze yanlışlıkla iğne ya da kesici alet batırması ile olur ancak, başka çözüm yok.
Merhaba hocam, iyi akşamlar dilerim. Erkek arkadaşımın penisini iç dudaklarıma doğru hafifçe baskı uyguladı, sertti. Vajinamdaki yapı bir duvar gibi bir süre hızlıca ittirmesi gerekirdi, sanki penisini içeri girmesi biraz hafifçe baskı uyguladı ama asla bir giriş olmadı. Vajinama adetim in son günüydü, kanama yoktu, kesilmek üzereydi. Sabah oldu, tuvalete gittim ve biraz kanama oldu, idrarla birlikte. Bu adet kalıntısı mıdır, yoksa kızlığım zarar görmüş müdür? İlişki esnasında asla kanama vs. olmadı ve bir gün boyunca tuvalete gitmemiştim, sabah uyandığımda gittim, idrarla kan gelince endişe ettim. Lütfen cevap verir misiniz?
Bozulduğunu zannetmiyorum ama muayene gerekir.
Yaklaşık bir yıldır statik egzamadan muzdaribim, çare istiyorum. Şekerim yok, tansiyonum 130/80 ve ilaç kullanıyorum. Alt bacağımın üzerinde egzama var (statis egzema/variköz egzema). Ayak bileğinin hemen üzerinde küçük tomurcuklar var ve bunlardan lenf çıkıyor. Bir yıldır iyileşmeyen bir ayak bileği yarası ve ayak parmaklarının 2 inç yukarısında iyileşmeyen bir yara var. Ne yapılmalı?
Merhaba sevgili dvpadmanabharaju., Chat Doctor'u tercih ettiğiniz için teşekkürler., STATİS EGZEMA., Bacağın staz ülserinde egzematizasyon., Bu, uzun süre ayakta durmaya bağlı venöz kölelerin içsel zayıflığından kaynaklanır.,... Kaşıntıyla uzun süreli ülser, egzematizasyona neden olur.,1) Nedenin düzeltilmesi.,2) Ayakta durmaktan kaçınarak staz önleme.,3) Ülser üzerinde kaşımamak.,4) Kaşıntıyı hafifletmek için günlük olarak cetirizin tablet.,5) Uzun safen venin bağlanması ve anastomotik kanalların düzeltilmesi ile cerrahi düzeltme.,6) Sekonder enfeksiyonu önlemek için Antibiyotik kullanımı... Bu nedenle tedavinin sistemli bir yaklaşımı vardır....tamam iyi şanslar.
Merhaba, bir üroloğa gitmek istiyorum. İstanbul'da bir üroloğa gitmek istiyorum. Cildim penis başının arkasına çekildi ve orada kaldı. Frenulum gevşemiş olabilir. Başın üzerine bastırırken, cildi ileri doğru iterek penisi normal hale getirdi. Ama endişeleniyorum, bu sürecin her zaman benim için işe yarayıp yaramayacağına? Herhangi bir cinsel soruna neden olur mu?
Merhaba, Yazdığınız için teşekkürler. Genç yaşta herkes yaşadığınız durumla karşılaşır ve bu normaldir. Penis derisinin gevşek durumda ileri doğru kayması ve ereksiyon olduğunuzda geri çekilmesi normaldir. Bu, ereksiyonların daha sert olmasının nedeni, çünkü penis, testosteron etkileri nedeniyle daha kaslı hale gelir. Enfeksiyona veya şişmeye neden oluyorsa üroloğa danışmalısınız. Frenulum ereksiyon sırasında geri çekildiğinde ve gevşek durumdayken penil başı kapladığında cinsel sorunlar olmaz. Bu normal bir durumdur ve bunda herhangi bir yanlışlık yoktur.
18 aylık kızım hafif ateşte, 100 derece, boğaz ağrısı gelişiyor ve soluğu yüksek, alçak hırıltılı bir ses eşlik ediyor. Sınıfındaki bir çocuk daha önce hafta başında boğaz ağrısı geliştirdi ve bunun strep mi yoksa başka bir durum mu olduğunu ve ne zaman doktora götürmemiz gerektiğini merak ediyoruz. Öksürüğü çok yüksek, kuru ve balgam yok.
Merhaba, sorunuza baktım ve endişelerinizi anlıyorum. Bebeğinizi muayene etmeden yorum yapmak zor olsa da, bebeğinizin larenjit veya hırıltılı boğaz enfeksiyonu geçirdiği gibi görünüyor, her iki durumda da ciddi bir sorun olup olmadığını anlamak için acil bir muayeneye ihtiyacınız var ve reçete almanız gerekebilir. Umuyorum bu sorunuza cevap verir. Ek sorularınız varsa lütfen bize yazmaktan çekinmeyin. Bebeğinizin sağlığına kavuşmasını diliyorum.
Hocam, 8 gün önce korumalı ilişkiye girdim ama oral sekste korumasız girdim. Partnerimi bugün hepatit testine götürdüm, negatif çıktı. 3 ay önceki test sonucunu bilmiyorum, aklıma kötü şeyler geliyor, sizce ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim.
Test yaptırın.
Merhaba, 54 yaşında bir kadınım ve şu anda depresyonla mücadele ediyorum, tiroidim yavaş çalışıyor ve yüksek tansiyonum var, ayrıca yüksek kolestrol için ilaç alıyorum, son birkaç aydır vücudumun her yerinde ağrılar çekiyorum ve ağrıdan dolayı yürümekte zorluk çekiyorum, sürekli yorgun hissediyorum ve ağrı nedeniyle yataktan çıkmakta zorlanıyorum, diğer sorunum ise sürekli terleme, yüzümden sürekli ter akması utanç verici, interneti gezinirken belirtilerimin fibromiyalji kaynaklı olabileceğini buldum, bu durumla daha fazla dayanamayacağımı hissediyorum, şu anda doktoruma danışmalı mıyım? Saygılarımla, Aileen
Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkürler. Endişenizi anlıyorum. Bence menopoz sonrası sendromunuz olabilir. Menopozdan sonra düşük östrojen, progesteron vb. gibi birçok hormonal değişiklik meydana gelir. Tüm bu değişiklikler benzer türde belirtilere neden olabilir. Bu nedenle önce jinekologa danışmanız ve hormonal dengesizliği dışlamak için hormon seviyelerinizi kontrol ettirmeniz daha iyi olur. Hormon replasman terapisi (HRT) gerekebilir. Başka bir olasılık da vitamin B12 ve D3 eksikliği olabilir. Bu vitaminlerin kan seviyelerini kontrol ettirin ve eksiklik varsa takviye almanız gerekebilir. Endişelenmeyin, iyileşeceksiniz. Umarım sorunuzu çözmüşümdür. Sizinle daha fazla ilgilenmekten mutluluk duyarım. İyi sağlıklar dilerim. Teşekkürler.
Atila bey, 27 yaşındayım ve epilepsi hastasıyım. 6 yıldır kulak ağrısı başladı ve nedeni henüz belli değil. KBB uzmanına, çene cerrahisine gittim. Çeneyle ilgili değil dediler ve algoloji bölümüne gönderdiler. Ağrının ne zaman olacağı belli olmuyor ve olduğu zaman epilepsi nöbeti geçiriyorum. Kulağımın içinde yoğun bir ağrı, başımda ve yüzümde çeken bir ağrı oluyor. Sizce ağrının sebebi ne olabilir ki nöbet geçiriyorum. Sürekli ağrı kesici kullanıyorum ama fayda etmiyor. Lütfen yardımcı olun.
Merhaba, nöraljik bir ağrı olabilir. Nöroloji uzmanı bu konuda yardımcı olabilir. Zaten epilepsi ilaçları da bu ağrıda etkilidir. Geçmiş olsun.
Diyabet ilaçları olan metformin, januvia ve glipizid alıyorum ve iki ay önce prostat kanseri için eligard enjekte edildim. Şimdi kan şekerim üç yüz ila dört yüz arasında okunuyor, herhangi bir bulanık görme gibi belirti hissetmiyorum. Çok terliyor ve gece çok tuvalete gidiyorum. Kan şekerim yüksek tansiyonumla bir ilgisi var mı?
Merhaba, Sık idrara çıkma ve terleme, diyabetin belirtileridir. Diyabeti doğru bir şekilde kontrol altına alın ve doktorunuza danışın. İlaç dozajını artırabilir, günde en az 30 dakika orta tempoda sabah veya akşam yürüyüşe çıkmanızı sağlayabilir. Diyabetiniz kontrol altına alındığında belirtileriniz düzelecektir. Diyabetinizi FBS (Açlık kan şekeri), RBS (Rastgele kan şekeri) ve HbA1c (Hemoglobin A1c) testleriyle takip edin. Sorunuzu yanıtladığımı umuyorum. Başka nasıl yardımcı olabileceğimi bana bildirin.
Merhaba, sağ yan çene kemiğimde, kulağımın arkasında, ağrılı bir şişlik var. İlk başlarda daha küçüktü ve hareket ettirebiliyordum ama şimdi hareket etmiyor ve ayrıca sağ tarafımda boyun kısmında da bir şişlik fark ettim. Boyun kısmındaki şişlik dokunduğumda hassas, ama bu sık sık dokunmamdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Çene kemiğimdeki şişlik her zaman ağrılı olmuş ve bunu bir aydan fazla bir süredir fark ettim. En iyi arkadaşım Hodgkin hastalığından yakalandı ve başlangıçta boyun kısmında bir şişlik olarak başladı. Endişelenmeli miyim?
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz. 1. Lezyon hareketsiz ve sertse, olası bir kemik lezyonu farklı bir tanı olarak düşünülebilir. 2. Hangi tümör oluşturan kist, opsiyon lezyonunu takip eder. 3. Yumuşak bir lezyon durumunda, olası sebep parotis bezi / submandibüler lezyon olabilir. 4. Lezyonun ultrason taraması, lezyonun doğasını, kaynağını ve yayılmasını değerlendirmeye yardımcı olacaktır. 5. GP'nize tarama için başvurmanızı öneririm ve bulgulara bağlı olarak daha fazla tedavi planlanabilir. İyi şanslar. Sorunuza cevap verdiğimi umarım, sormak istediğiniz bir şey var mı? Sormaktan çekinmeyin.
Hocam merhaba, benim OKB rahatsızlığım var. 8 haftalık hamileyim ama sürekli dışardan bana bir şey yaparsa ya ondan tekrar hamile kalırsam diye düşünüyorum. Hamile olduktan sonra başka birisi bana bir şey yaparsa çocuk ondan gibi bir düşünceye kapılıyorum. Böyle bir imkanı olan bir şey değil, değil mi?
Böyle bir şey imkansız.
Sanırım siyatik sinir ağrım var. Sol alt sırt, üst kalça, sol uyluk dış tarafında ağrı ve yanma hissi var. Ayrıca siyatik ağrı bölgesinden kalçanın etrafındaki alt sol tarafa doğru da ağrı yaşıyorum. Sol alt taraftaki bu ağrı, siyatik sinir ağrısı ile ilişkili mi?
Merhaba. Deneyimlediğiniz belirtilerin nedeni, sırttan gelen sinir tahrişinden kaynaklanıyor. Klinik olarak Bölgesel sinir ağrısı olarak adlandırılabilir... Tam nedeni, sinir kökü sıkışması, diskin fıtıklaşması nedeniyle tehlikeye düşmesi veya sinir kökünün omurga kemiğinden çıkış yaptığı daralmış boşluktan kaynaklanabilir. Ağrı desenini tekrarlayan faktörler, örneğin öne eğilme veya geriye yayılma durumunda. Uzun süre oturma vs., daha fazla araştırma yapılması için klinik ipucu verir, böylece ciddiyetinize ve sinirli olma durumunuza göre uygun tedavi protokolü oluşturulabilir. Bölgesel sinir ağrısına neden olabilecek çeşitli sebepler vardır. Kötü postür. Bir tarafta zayıflıkla karşı tarafta sıkılık gibi kötü kas dengesi. Daha az stabilite. Önceki yaralanmalar. Bazen basit bir kas sertliği bile böyle belirtilere yol açabilir. Tedavi, belirtilerin kaynağına bağlıdır. Ağrıyı azaltmak için sık sık buz uygulaması ve dinlenmeyi öneririm. Tahriş olmuş yapının üzerindeki yükü azaltmak için bel desteğiniz olabilir. En kısa sürede bir ortopedi cerrahıyla görüşün, belirtilerin kaynağını öğrenmek için umarım bu size yardımcı olur. Daha fazla açıklamaya ihtiyacınız varsa lütfen geri bildirimde bulunun.
Bakire olan bir kişinin vajinasına girer mi, o anal tarafa boşalan sperm sorusuyla ilgili kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak iç çamaşırsız vajina ve penis sürtünme yolla ilişkiden sonra anal ilişkide boşalma durumunda, genital bölgeyle temasın olduğu ve sperm ile temas etme ihtimalinin bulunduğu unutulmamalıdır. Bu durumda cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaşma ihtimali olduğu için dikkatli olunması önemlidir. Eğer endişeleriniz varsa bir sağlık kuruluşuna başvurarak danışmanlık almanız faydalı olacaktır.
Böyle bir şey olmaz.
Sayın hocam öncelikle kolay gelsin diyorum. Kız arkadaşımla öpüşürken ben boşaldım. Islak mendilin üzerine boşaldım, ıslak mendil elimde idi fakat elime sperm bulaştı mı hatırlamıyorum. Daha sonra tekrar öpüşmeye başladık, bir süre sonra elimi vücudunda dolaştırıp vajinaya dokundum. Acaba hamile kalır mı, çok korkuyorum, lütfen yardımcı olun. Biliyorum çok büyük bir hata bu.
Ufak bir ihtimal de olsa olabilir.
Dün gece 48 saatlik ağrı nedeniyle acil bir durumdaydım, bu ağrı sağ alt karın bölgeme hareket etti. Ayrıca yemek yemiyorum ve yemek yediğimde ciddi ishal oluyorum. Beyaz kan hücrelerimin biraz yükseldiğini söylediler. Kontrastsız yapılan bilgisayarlı tomografi (BT) taramasında iltihaplı bir apandisit görülmedi. Şimdi bir sonraki gün ve ağrı hala devam ediyor ve yanma türünde bir his var. Sorun ne olabilir? Bir BT taraması apandisiti atlayabilir mi?
BT taraması, BT taramasını inceleyen tıbbi personelin yeterince nitelikli olmadığı durumlar dışında bir apandisit vakasını kaçırmamalıdır. Bununla birlikte, sağ alt karın ağrısının diğer olası nedenleri aşağıdakilerden herhangi biri olabilir. İrritabl bağırsak sendromuna bağlı olabilir çünkü ishaliniz var ve ağrı yemek yedikten sonra artıyor. Antispazmodik tabletlerle tedavi edilebilir.İdrar yolu enfeksiyonu, yanma veya idrar yaparken ağrı eşlik ediyorsa. Antibiyotiklerle tedavi edilebilir.Şiddetli ishal ve ateş olmaksızın Crohn hastalığı eşlik ediyorsa.Böbrek veya üreter taşı, ağrıya bulantı eşlik ediyorsa. Pelvik ultrason ile teşhis edilebilir.Karın aortik anevrizması olabilir, ancak BT taramasında belirmiş olması gerekir. Tanıyı doğrulamak için lütfen BT taramasının bir resmini gönderin. Çevrimiçi bir iç hastalıkları uzmanına fotoğrafla geri dönün --> https://www.icliniq.com/ask-a-doctor-online/internal-medicine-physician
Yeğenim şu anda Parkinson Hastalığı için test ediliyor ve ilerlemesi o kadar hızlı ki sadece korkutucu! Aileden her iki tarafta da herhangi bir genetik özellik olmadığı için Çevrenin büyük bir etkisi olduğunu duydum. 8 yıldan fazla bir süredir Kaynakçı olarak çalıştı ve Kaynak Yanıklarının bunun rol oynamış olabileceğini merak ediyorum. Ayrıca, Cilt Kanseri hastası ve ameliyat sonrası tedavi olarak belli bir süre Kendi kendine İnterferon enjekte etmesi gerekiyordu. Bu tedaviyle birlikte anti-depresan alması gerekiyordu, ancak almadı. Bu, dopamin seviyeleri üzerinde bir etkisi olabilir mi veya Parkinson'ın çok hızlı bir şekilde ortaya çıkmasına yol açarak beyinde dopamin tükenmesine mi neden olmuş olabilir? Teşekkürler. Bonnie Thorpe
Merhaba ve Chat Doctor'a hoş geldiniz. Sorunuz için teşekkür ederim. Bu henüz iyi araştırılmamış olsa da, çevresel faktörlerin Parkinson hastalığının gelişiminde ve ilerlemesinde büyük bir rol oynamadığı biliniyor. Söylediğiniz tüm bu şeylerin Parkinson üzerinde etkili olmadığı kanıtlanmamıştır. Parkinson nörolojik, genetik belirlenmiş bir hastalıktır ve ne zaman ortaya çıkacağını ve ne kadar hızlı ilerleyeceğini tahmin etmek zordur. Antidepresanların da etkisi yok, bu zaten önemli değil diye düşünüyorum. Şimdi yapmanız gereken tek şey yeğeniniz için uygun tedaviyi bulmak. Size iyi sağlıklar dilerim.
Merhaba hocam, bir süre önce idrar yaptıktan sonra vajinada yanma oluyordu. Ayrıca idrarımda beyaz kepek dökülmüş görüntüsü vardı. İdrar tahlili yaptırdım, normal çıktı. Kadın doğum uzmanına gittim, görüntünün mantarla uyumlu olduğunu söyleyerek tek doz fitil verdi. Yanmam yok, ancak döküntü azalsa da tamamen geçmedi. Tekrar gittim, klinik değeri yok dedi. Ayrıca idrar yüzeyinde yağ görünümlü alanlar vardı. Ürolojiye gittim, idrar tetkiki normal dedi. Şimdi de yüzeydeki yağ görüntüsü canımı sıkıyor. Bu görüntü gün içinde hiç olmadı. Neden olmuş olabilir? İnternette nefrotik sendrom olabileceği yazıyor. Sizce bu sıkıntının patolojik değeri nedir? Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Bir yanılgı olabilir mi bilmiyorum. Fakat idrarda yağ çıkması, yani lipitüri diye bir şey var. Bu, nefrotik sendrom dediğimiz idrarla günde 3 gramın üstünde protein kaçağı ile giden bir durumda görülür. İdrar tetkikiniz tekrarlansa, idrar protein/kreatin oranına kantitatif bakılsa, idrar mikroskopisinde yağ içeren böbrek tübülüs hücresi demek olan oval yağ cisimcikleri araştırılsa, kan biyokimyası kan proteinleri, kolesterol, trigliserit bakılsa veya dökülen parçacıkların patolojik ve biyokimyasal analizi yapılsa, önemli bir durum için bir isim konabilir. Belki bir nefroloji uzmanı sizi görse iyi olur. İyi günler.
Hocam merhaba. Bu hafta gebeliğin 12. haftası ve bulantılarım hat safhada. Ortalama kaçıncı haftada azalır? Bulantı bütün yaşamımı etkiledi. Beni takip eden hekimim metpamid verdi ancak aşırı yan etki yaptığı için kullanamıyorum. Diğer sorum ise bebeğin ense kalınlığı ve burun çıkıntısı yapılan ölçümlerde normal. Bir anormallik olması halinde bu ultrasonda görünür müydü?
Hamilelik sırasında aşırı derecede mide bulantısı, kusma ve sıvı kaybıdır. İlk üç ayda daha çok görülür. Gebelerin yarısına yakınında bulantı ve kusma şikayetleri görülmekte ve %0.5-1'lik bir diliminde bu şikayetler oldukça şiddetli bir duruma gelmektedir. Aynı zamanda kilo kaybına da neden olabilir. Hiperemezis gravidarumun bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Anne adaylarında gebelik zehirlenmesi, hipertansiyon, düşük veya erken doğuma neden olmaz. Çoğul gebelik, önceki gebeliklerde bulantı ve kusması olanlar, araba yolculuğunda veya hareketli eylemlerde bulantının olması gibi durumlar hiperemezis gravidarum için risk faktörüdür. Gebelerin yaklaşık yarısında bulantı-kusma yakınmalarına rastlanmaktadır. Hamilelerin %0.5-1’inde söz konusu yakınmalar çok şiddetli bir hale gelmekle birlikte şiddetli yaşanan mide bulantısı nedeniyle anne adaylarında kilo kaybına neden olabilmektedir. Daha az şiddette yaşanan mide bulantı ve kusmaya göre tedavi gerektiren bu şiddetli bulantı-kusma durumu olarak adlandırılmaktadır. Gebelikte hiperemezis gravidarum şikayetinin ikiz gebeliklerde daha çok görüldüğü belirtilir. Tedavide hekim kontrolünde kilo kontrolü ve destek tedavisi yapılır.
2.5 aylık kızımın doğduğu günden beri karnı gurulduyor. Bu sorun için doktora gittim, üstünde durmadı. Sütüm az olduğundan dolayı günde 2 defa 60 mg Aptamil veriyorum ve sürekli gazını da kakasını da düzenli yapıyor, ama karnının guruldaması geçmiyor. Benim sizden öğrenmek istediğim bir sorun olabilir mi kızımda? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Ga ve kabızlık sorunu yoksa merak etmeyin, haftada 100-120 gram, ayda 400-480 gram alması gerekir.
Hocam merhaba, sperm sayısının az olması sebebi ile iki defa tüp bebek tedavisi olduk fakat gebelik oluşmadı. Gebelik spontan olarak gerçekleşti, bir çocuk sahibiyiz. İlişkimizde korunma yöntemi uygulamıyorduk, sperm sayısının az olduğunu biliyordum kontrol yaptırmak istedim, üroloji hekimine başvurdum elle muayenede varikosel ve epididim üzerinde kist tespit etti, renkli usg bunu doğruladı 2. derece varikosel ve epididim üzerinde kist tespit edildi. Spermiogram testi de yaptırdık, sonuç 6 milyon. Danışmak istediğim sizce varikosel ve kist için ameliyat olmam mantıklı mı? Yaşım 28, eşimin yaşı 29. Muayene olduğum hekim ameliyat olması gerektiğini söyledi, verdiğim bilgiler yetersiz farkındayım ama genel olarak bir değerlendirme yapabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.
İkinci çocuk istiyorsanız ve bir yıl boyunca gebelik olmazsa ameliyat olmanızı öneririm.
15 aylık oğlum 3 gün boyunca Junior Lanzole aldı. Bir ay önce hafif bir zatürresi vardı. Bundan sonra bazen yaklaşık 10 dakika boyunca çok şiddetli ağlıyor. Ona grip çözücü verdiğimde ağlama duruyor. Doktora danıştıktan sonra doktor 15 gün boyunca Junior Lanzole verdi. Sorunu nedir efendim?
Merhaba... Chat Doctor'da danıştığınız için teşekkür ederim. Buna akşam kolik deniyor ve bu yaş grubunda oldukça yaygın. Bebek meme emerken çok hızlı emdiğinde ve hevesle hava yuttuğunda meydana gelir. Eğer hava geğirme veya flatus şeklinde çıkmazsa bu rahatsızlık devam eder ve bir sonraki sefer bebek hızlı emiyor ve fazla hava yutup yutmuyor, bunu kontrol edin. Daha ikna olacaksınız. Genellikle bunun için herhangi bir ilaç önermiyorum çünkü sadece geçici bir rahatlama sağlarlar. Bu sıkıntıyı hafifletmenin en iyi iki yolu vardır - 1. Bebeği emzirdikten sonra yatay pozisyona koymayın, bebeğin yuttuğu havayı geğirene kadar bekleyin. 2. Hala ağlıyorsa - bebeği yüz üstü pozisyona koyun ve sırtını nazikçe şapırdatmaya devam edin, böylece bebek gazı çıkarır ve rahatlar. Yanıtımın size yardımcı olması umuduyla. Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Chat Doctor'da daha fazla açıklama ve danışma bekleniyor. Eğer herhangi bir açıklamanız yoksa, tartışmayı kapatabilir ve yanıtı değerlendirebilirsiniz. Çocuğunuza iyi sağlıklar dilerim. Saygılarımla -
Anti-TPO: 0.4, Anti-Tg: 4.8, T3 Free: 4.25, T4 Free: 1.69, TSH: 0.005. Tiroid sağ lobu 80x26x23 mm, sol lobu 82x23x22 mm boyutlarındadır. İstmus kalınlığı 8 mm'dir. Bezin kenar düzeni bozulmamıştır. Sağ lob üst yarıda 4x2 mm, alt yarıda 11x6 mm boyutlarında, izoekoik ve hafif dejenere solid nodüller vardır. Sol lob alt yarıda 5x4 mm boyutlarında, tümüyle kalsifiye nodül izlenmektedir. Parajuguler LAP saptanmamıştır. Boyun anterior ana vasküler yapıları normal görünümdedir. Nasıl bir tedavi uygulanabilir?
Sizi izlemek de isteyebilirler, ameliyatta önerilebilirler, her iki görüş de doğrudur. Bu nodüllerden birinin kanser olması olasılığı yaklaşık %5-10 civarında, bu nedenle kararı siz vermelisiniz.
Sadece 2 hafta önce lisinopril almaya başladım. Diş etlerim kırmızılaşmaya başladı, şimdi ise iltihaplı ve ağzımın o tarafında aftlar var. Şimdi, o taraftaki çenem ağrıyor ve yüzüm şişti. Bunun nedeni lisinopril olabilir mi? Yaptığım tek farklı şey o.
Merhaba, Hoş geldiniz, Chat Doctor'a danıştığınız için teşekkürler. Sorunuzu inceledim, Lisinopril adlı ilacı kullanıyorsunuz, şu anda iltihaplı diş etleriniz var, ayrıca ağız içi yarası da var, endişelenmeyin, bu ilaca bağlı olabilir, Günde iki-üç kez ılık tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz Diş etlerine merhem uygulayın GUM PAINT'i günde iki-üç kez alın Bir kapsül B kompleks vitamini günde bir kez 5 gün boyunca alın, Kullanmakta olduğunuz Lisinopril ilacı için doktorunuza danışabilirsiniz. Rahatlama sağlamazsa diş hekimine de başvurun Ağız Profilaksisi için umarım bu size yardımcı olur. Size iyi sağlık dilerim.
Eşinizin diz ağrıları var, 2010 yılında rectum kanseri ameliyatı oldu, kıkırdaklarda sorun var dediler, çare ağrılara öneriniz nedir?
Hastanın kıkırdaklarını değerlendirelim, duruma göre kuvvetlendirmeliyiz.
Merhaba hocam, 2-3 ay önce halı sahada dizimden bir rahatsızlık yaşadım. Darbe almadan durduk yerde oldu, öncesinde ağrı başladı ve ayağım boşlukta gibi hissediyordum, yere tam olarak basamıyordum. Maça devam ettim, en son bir pozisyonda dizimden kıtırt diye bir ses geldi ve feryat figan maçı bıraktım. Dizim şişti, o gece çok ağrıdı ve yürüyemez haldeydim, buzla tedavi uyguladım. İlk zamanlarda oturamaz, bağdaş kuramaz, ayağımı dizden bükemez hallerdeydim. Son zamanlarda o kadar sıkıntı yok ama bazen yürürken kıtırtı ediyo. MR çektirdim, "ACL de total rüptür ve diz eklem mesafesinde hafif sıvı artışı" çıktı. Fizik tedaviye tek bir sefer gittim, doktor önce muayene etti ve MR'ın bazen yanılabileceğini söyledi ve bana ultrason önerdi kesin tanı için. Artık bu halimden usandım, nasıl yol izleyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum. Ön çapraz bağımda gerçekten yırtık var mı, yeniden top oynamayı ve eski halime dönmeyi o kadar çok istiyorum ki. Lütfen bana yardım edin, ne yapmalıyım.
MR raporuna göre ön çapraz bağ yırtık. Yaralanma mekanizması ve sonrasında hissedilen şikayetler ön çapraz bağ yırtığını gösteriyor. Tedavisi ameliyattır.
Sağ bacağımda kaval kemiğinin yanındaki büyük kasta şişlik var. Tekrar hareketlerde çok ağrıyıp kasılıyor, 3-4 haftadır geçmedi. Ayağımı bacağıma doğru çektiğimde kaslar gerildiğinde şişlik daha da belli oluyor. Nasıl tedavi önerirsiniz, teşekkürler.
Şikayetinizin daha iyi anlaşılabilmesi için görülmesi gerekiyor, randevu alırsanız yardımcı olurum.
Merhaba hocam. Sırtımda sivilceler var, benlerle karışık kırmızı ve sırtımın sol tarafında yoğunlukta. Beni bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Hazal, döküntülerini görmeden seni o konuda bilgilendiremem maalesef.
Yaklaşık 1 yıldır sağ diz kapağımın altında ağrı var. Sadece sağ ayağımla çöküp kalkamıyorum, üzerine yük binince ağrı yapıyor. Normal durumda yürürken ağrı yok. Haftada bir kez halı saha maçı oynuyorum, maç esnasında ağrı hissetmiyorum. Ağrının ısınınca sorunun ortadan kalktığını düşünüyorum.
Diz şikayetleriniz ile ilgili olarak MRG çekilerek değerlendirilmesi gerekmektedir. Sağlıklı günler.
İyi çalışmalar hocam. 22 yaşındayım. Şubatta alt karnıma şiddetli ağrı saplanmasıyla acile gitmiştim. Yumurtalığımda kistimin patladığını, berrak mayıs izlendiği ve sağ overde basit kist olduğu söylenmişti. Son 2-3 aydır alt karın bölgemde şiddetli ağrılar oluyor ve aralık ayında çok şiddetli ağrım oldu, reglim 12 gün gecikti ve çok sancılıydı. Virüsten dolayı hastaneye gitmeye çekiniyorum, sizce gitmem gerekli midir? Teşekkür ederim.
İlk olay için artık deymez ama devam eden diğer olay için muayene öneririm.
Merhaba doktor, 31 yaşındayım. Yaklaşık 11 yaşındayken sol testisimin hep skrotumumda yüksekte olduğunu hatırlıyorum. Cinsel organlarıma baktığımda sağ testisi göremiyorum. Ancak sol testis açıkça görünür ve penise yan yana aynı pozisyonda başlar. Bir testisin diğerinden normalde daha yüksekte olabileceğini anlıyorum, ancak bu anormal. Ayrıca konumunda sıkışmış gibi hissediyor. Neden?
Merhaba. Gönderdiğiniz tüm verileri inceledim (kimlik bilgilerini korumak için ek dosya kaldırıldı). Daha fazla bilgi için bir Anlık Doktora başvurun. ChatDoctor/online-doktor-sor/an
Üç haftalık evliyim, eşimle birlikte olmaktan korkuyorum. Aynı yatakta yatıyorum, ne yapmam lazım?
Önce bir kadın doğum uzmanı ile görüşmelisiniz. Birliktelik ile ilgili organik bir problem olup olmadığı konusunda muayene olmalısınız. Sonrasında gerekli görülürse psikiyatrik destek de alınabilir. Geçmiş olsun.
Merhaba doktor bey, annem 3 yıldır Parkinson hastası, son 3 aydır geceleri özellikle uykuya dalma sırasında bir nefes sıkıntısı yaşıyor. Kuşadası'ndan yazıyorum, buradaki göğüs doktorları bir şey söylemedi fakat kötü bir durum olabilir mi, aslında korkuyorum. Çok kısa sürüyor sonra düzeliyor. Ek olarak Avelox 400 mg ilaç verildi, bu durumdayken kullanım için bilgi verir misiniz? Annemi size getirmek istiyorum, sizi yorumlarınızı sürekli takipteyim.
Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Koşullar normale dönmeye başladığında annenizi görüp değerlendirebilirsem yardımcı olmaya çalışabilirim. "Uyku apnesi" olabilir mi diye konunun uzmanı bir Kulak Burun Boğaz doktoruna danışmanızda yarar olabilir. Şifa dileklerimle.
Ben 38 yaşında 3 çocuk annesiyim. 2 ay boyunca düzensiz adet kanaması geçirdim, yani ayda 2 kez adet kanaması oldum, yani 15 günde aralıklı adet kanaması geçirdim. Daha sonra doktora gittim, bana sağ yumurtalıkta kist olduğunu söyledi ve kanamanın teşhisini bulmak için benden biyopsi istedi. Eve geldim, düzelir diyerek işime devam ettim. Geçen ay adet görmüştüm ama şu anda henüz adet görmedim ve bu arada çok ağrı kesici ve başka ilaçlar aldım. İşim stresli, evim stresli. Beni aydınlatın.
Neyin biopsisini istedi? Gebelik testi yapılmadı mı?
Oraya geleceğim ama kış olduğu için maddi ve manevi yönden gelemiyorum. Ben oraya gelene kadar ağrılarımı keserek ve beni rahatlatacak bir ilaç önerir misiniz? Yada ilaç yerine başka ne önerirsiniz? Ve sizin hastanenizde bağkur geçerli mi? Orada kalacak yerim olmadığı için geldiğim gün beni hastanenize alıp işlemleri yapar mısınız? Sorularım bu kadar, ilginiz için teşekkürler.
Bağkur geçerli, ameliyatınızı geldiğiniz gün yaparız.
2 gündür geçmeyen baş ağrım vardı, sabah uyandığımda kulağımın arkasında şişlik oluştu. Bu durum normal mi yoksa doktora görünmeli miyim, ayrıca saç dökülmesi var son bir haftadır.
Doktora müracaat etmelisiniz.
Merhaba Ismail Bey, ben 19 aylık evliyim. İlk 2 ay korundum, doktor kontrollerimde her şey normal çıktı. Doktor bana Folic Plus verdi, ancak 1 kutudan sonra mide rahatsızlığı başladı. Geçen ay 2 hafta Pantpas 40 mg kullandım, bu ilaç gebeliğe engel midir? Bugün tekrar Folic Plus'a başladım, eğer mide ağrılarım devam ederse Folic Plus ve Pantpas'ı birlikte kullanabilir miyim? Folic Plus yerine tavsiye edebileceğiniz bir ilaç var mı? Bugün 12. günüm, hala kahverengi lekelenmelerim oluyor, bu Pantpas'ın etkisi olabilir mi?
Ben İsmail Bey değilim.
Merhaba. Yaklaşık bir yıl boyunca nemli bir odada (bozuk garaj dönüşümü) yaşıyordum ve ağzımda korkunç bir tat gelişti ve ara sıra nefes darlığı yaşıyorum. Göğüs röntgeni çektirdim ve sonucu iyi çıktı ama diş hekimini görebilmek için sıra bekliyorum. Bu tat yaklaşık 8-9 aydır var ve hayatımı etkiliyor. Genellikle acı, neredeyse ekşimsi ama geceleri oldukça kremsi olabiliyor, neredeyse bir şişe süt içmişim gibi. Dişlerim çok beyazdı, ama birkaç ay içinde koyu kahverengi lekelerle daha da koyu kahverengi hale geldi. Doktorlarımdan hiçbir cevap alamıyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bazı önerilerde bulunun, şimdiden sağladığınız yardım için teşekkürler.
Sorunuza gelince, öncelikle bir garajda kaldığınızdan bahsediyorsunuz, burada farklı metallerin maruziyeti ile birlikte çok fazla toz görüyorsunuz, bu yüzden sadece nefes darlığı ve kötü tat yaşamış olabilirsiniz. Kötü ağız kokusundan mı bahsediyorsunuz, o zaman bunun birçok nedeni olabilir, sistemik veya ağız sağlığı nedenleri. Genellikle bir kişinin amfizem, plevral apse, diyabet, böbrek ve karaciğer hastalıkları gibi herhangi bir akciğer sorunu olduğunda kötü ağız kokusu da oluşabilir. Kötü ağız hijyeni ve tütün çiğneme veya sigara gibi olumsuz alışkanlıklar da kötü ağız kokusuna neden olur. Doktorunuz ve diş hekiminizle görüştüğünüzde yaşadığınız yeri, yaptığınız işin türünü ve nerede yaşadığınızda hangi tür malzemelerin beklenebileceğini açıklamanızı öneririm. Umuyorum ki bu size yardımcı olur.
Merhaba doktor, sifiliz hakkında bir sorum var. 29 yaşındayım, kadınım. Cinsel olarak aktif değilim ama yakın zamanda nişanlandım ve nişanlımın önceki ilişkileri oldu. Beni bazen öpüyor, bu sırada ondan bana bir hastalık bulaşabilir mi diye endişeleniyorum. Ellerim ve ayaklarımda 5 gün önce cilt döküntüsü oluştu. Araştırma yaparken sifilizle karşılaştım. Sifiliz bir öpücükle bulaşabilir mi? Bir doktora gittim ve bana bir antibiyotik krem verildi, cildi enfekte olmuş bir virüs olduğunu söyledi. Ona öpüşme kısmını söylemedim. Ama kan testi yaptı, CRP normal çıktı, ayrıca kan sayımı testi de normaldi. Bu konuyu henüz partnerime söylemedim. Gerçekten başka bir hastalık olabileceğinden çok endişeliyim.
Merhaba, Chat Doctor forumuna hoş geldiniz. Frengi, öpüşme yoluyla bulaşmaz. Sadece oral, anal ve genital cinsel ilişki yoluyla bulaşır. Ancak frengi, oral ülserlere neden olabilir. Eğer aktif bir oral ülseri olan biriyle öpüştüyseniz, öpüşme yoluyla frengiye yakalanma riski oluşabilir. Size başka nasıl yardımcı olabilirim? Veya anlaşılmayan bir şey var mı? Onları açıklamaktan memnuniyet duyarım.
Merhaba, 2 yıldır tekrarlayan enfeksiyonlar, sürekli gaz sorunu, göğsümü sıkıştıracak şekilde aşırı tatlı yeme isteği ve aşırı yorgunluk halsizlik şikayetlerim var. Safra kesem alındı, kolonoskopi sonucum normal ve mide endoskopisi sonucu gastrit bulunan herhangi bir hastalığım yok. Yaşantım boyunca değişik sebeplerden çok antibiyotik tükettim ve şu an kronik yorgunluk tedavisi görüyorum depresanlarla. Bağırsak mantarının bunların hepsine sebep olduğunu duydum. Tespit nasıl yapılıyor?
www.drahmetdobrucali.com adresine girip hastalıklar bölümünde bulunan fonksiyonel dispepsi ve irritabl barsak hastalığı konularını okuyun, yardımı olacaktır. Şikayetleriniz sizi belirgin ölçüde rahatsız ediyor ve yaşam kalitenizi olumsuz yönde etkiliyorsa doğru teşhis ve tedavi için randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
MRI sonuçlarımı aldım ve sonuçlar şöyle okunuyor: Merhaba Belynda, Egzersiz programınız bu mesaja eklenmiştir. Eki görüntülemek için sisteminizde bir PDF görüntüleyiciye ihtiyacınız olacak. Ücretsiz bir PDF Görüntüleyiciyi aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz: http://www.adobe.com MRG ile ilgili radyolog raporu şunları önermektedir - Etki: L3-L4'ten L5-S1'e kadar uzanan ORTA DERECEDE DEJENERATİF DEĞİŞİKLİKLER, TANIMLANDIĞI GİBİ, MUHTEMEL KÜÇÜK KEMİK SPURU TARAFINDAN ÇIKAN L5 SİNİR KÖKÜ TARAFTARIĞI İLE - L5-S1 kategorisinde, açıkça iki taraflı uzak yanık disk çıkıntısı vardır. Merkezi kanal daralması yok. Sağ nöral foramen daralması yok. Sırtınızdaki L5-S1 TLIF'i sol taraftan planlamak için geri dönüş yapmalısınız.
Merhaba, Yazdığınız için teşekkür ederim. L3 - L4, L4 - L5 ve L5 - S1 seviyelerindeki disklerde olası yaşa bağlı disk dejeneratif değişiklikler ve L5 bölgesinde kemik inspirasyonu görülüyor. L5 seviyesindeki sinir kökü sıkışıyor ve bu nedenle ağrı oluşuyor. Bu, sinirlere baskı yapan bu seviyedeki dejeneratif disklerden kaynaklanan ve muhtemelen sol taraftan geçtikleri foramen boyunca neden olur. Başlangıçta fizyoterapi, aşırı fiziksel aktivitelerden kaçınma ve reçetesiz ağrı kesiciler almak yardımcı olabilir. Yeterli ağrı kesici ile yeterli ağrı kesici alarak ağrıda yeterli rahatlama sağlanmazsa nörojenik ağrı kesiciler ve opioid ilaçlar gerekebilir ve bunlar reçeteli ilaçlardır. Ağrı, uygun ilaçlarla bir yıldan fazla sürerse, sıkışmış sinir küçük cerrahi prosedürlerle açılmalıdır. Bazı hastaneler ve kliniklerde lazer destekli teknikler de mevcuttur.
Merhaba doktor, sık sık öksürük, soğuk algınlığı, yorgunluk vb. sorun yaşıyorum. Sabahları Chyawanprash ve Maha Sudarshana churna, akşamları ise Chyawanprash ve Triphala tozu almaya başladım. Kullanımın ardından 1 ay geçtikten sonra kendimi oldukça iyi hissediyorum. Ayrıca yorgunluk, uykusuzluk ve stres de yaşıyorum. Bu yüzden günlük alışkanlıklarım arasına Ashwagandha ve Brahmi'yi de dahil etmeyi düşünüyorum. Chyawanprash, Maha Sudarshana churna, Triphala, Ashwagandha ve Brahmi'yi her gün kullanabilir miyim, lütfen önerir misiniz?
Merhaba, Chat Doctor forumuna hoş geldiniz. Sorunuzu okudum. Chawyanprash ve Maha Sudarshan churan gibi problemlerinize, örneğin öksürük ve soğuk algınlığına çok iyi gelir. Chawyanprash'ı düzenli olarak üç ila dört ay boyunca alabilirsiniz. Bağışıklığı artırmak için iyidir, devam edebilirsiniz. Zaten bir aydır Sudarshan churan kullanıyorsunuz. İlaçlara tamamen bağlı olamayacağınız için uzun süre kullanmamaya çalışın. Uykusuzluk, stres, yorgunluk, düşük dayanıklılık gibi diğer sorunlarınız varsa, Ashwagandha ve Brahmi alabilirsiniz. İlaçları aşağıdaki gibi alın: Bu tüm adımları düzenli olarak uygularsanız, yakında olumlu sonuçlar hissetmeye başlayacaksınız. Cevabımdan memnun olduğunuzu umuyorum. Üç hafta sonra tekrar kontrol edin. Daha fazla bilgi için çevrimiçi bir ayurveda uzmanına danışın.
İlk gününde adet gördüğü gün cinsel ilişkiye girdik, o da 23 yaşında ve zaten kan lekeleri olduğunu fark ettim... Sonra 24'te hala aynı... Ve 25'in akşamı normal adet gördü... Yani artık lekeler değil... Ve 26'sında yine lekelere döndü... 27'sinde hala lekeler... Ve 28'inde durdu... Hamile olma olasılığı var mı?
Merhaba, endişeni anlıyorum. Leke, gebelikten kaynaklanmaz. Adetin ilk gününde ilişki gebeliğe sebep olmaz. Bu zamanda, yumurtlama henüz gerçekleşmediği için döllenme meydana gelmez. Leke, hormonal dengesizlik, doğum kontrol hapı kullanımı, endometrium/rahim ağzı displazisi, serviks polipleri gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Gelecekte devam ederse jinekologa danışın ve nedenleri dışlamak için vajinal muayene, ultrason taraması, PAP smear yaptırın. Stresten kaçının, sağlıklı beslenin, düzenli egzersiz yapın ve pelvik hijyeninizi koruyun. Umarım bu yardımcı olur. Daha fazla sağlık sorusu için Görüşmeli Doktor'a başvurun. İyi dileklerimle
2 haftadır zona geçiriyorum ve zamanında antiviral ilaç aldım, ayrıca onları 3 hafta önce olduğum aşıyı oldum. Hala çok kötü ağrılarım var ve masaj yaptırmanın ve akupunktur yaptırmanın sorun olup olmadığını merak ediyorum. Hala çok kötü ağrılarım var. Uzun vadeli etkilerinden korktuğum için Tylenol #3'ü çok sık almamaya çalışıyorum.
Şindelerden sonra devam eden belirtilere postherpetik nevralji denir ve aşağıdaki öneriler değerlidir: Kabarcıklar varsa Doktora Danışın. Läşüyü üzerine giymeyin. Sürtünmeden kaçının. Kabarcıklar ikincil enfeksiyon gösteriyorsa gümüş sülfadiazin veya tobramisin merhem uygulayın. Rutin olarak; H.I.V. testi yapın, çünkü bağışıklık sistemi zayıf olan hastalarda yaygındır. Postherpetik nevraljide aşağıdaki kombinasyon faydalıdır: Vang Plazma/sahasaputi fren Plazması: Her biri 250 mg Taped Laura: Günde 3 dozda 500 mg [yiyecekten önce]Not: Güçlü GGUL kombinasyonlarından kaçının ve özeldir.
Adetim için geç kaldım ve vücudum çok sıcak hissediyorum. Ayrıca 1 haftadır geçmeyen şiddetli bir baş ağrım var. Anksiyete sorunum var ve endişeli düşüncelerimin bu belirtilere mi yoksa geç adetle mi ilgisi var merak ediyorum. Hamile olma olasılığımın düşük olduğunu düşünüyorum çünkü yaklaşık 11 gün önce cinsel ilişkiye girdik ama kondom kullandık ve içimde boşalmadı. 2 gün önce 4 gebelik testi yaptım ve negatif çıktı. Bir bebeğim olmak için çok genç olduğumdan çok endişeliyim.
Merhabar sevgili, sorunuza baktım ve endişelerinizi anlıyorum. Adetin gecikmesi, gebelik, hipotiroidizm, hiperprolaktinemi veya polikistik over hastalığı gibi hormonal bozukluklardan veya aşırı stresten kaynaklanabilir. İdrar gebelik testi negatif çıkarsa, gebelik ortadan kalkmış olur. Size stres yapmamanızı ve bir sonraki iki hafta adeti beklemenizi öneririm. Eğer adet olmazsa, o zaman adet gecikmesinin nedenini araştırmak için kendinizi muayene ettirmelisiniz. Cevabın faydalı olduğunu umuyorum. Size iyi sağlık diliyorum. Chat Doctor.
Bel fıtığı olan kişilerde bacakta ağrı olması oldukça yaygın bir durumdur. Bel fıtığı, bel ve bacak ağrısına neden olabilir. Ancak, net bir teşhis koymak için bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır. Teşekkür ederim.
İlk fırsatta boyun ve bel MR'ı çektirin, sonuçları bana yollayın veya bizzat getirin, sonra ayrıntıları görüşelim.
Kardeşimin kalbi yüksek tansiyon ve atriyal fibrilasyon altındayken 15 dakika durdu. Şu anda yoğun sedasyon altında ve tansiyonu normal. Beyin hasarı olabilir mi? Dün vücudu sürekli titredi ve seğirdi, şimdi daha iyi ama o da sedasyon altında. Bugün ateşlendi. Bu hayati tehlike olabilir mi? Teşekkürler
Merhaba, Yüksek tansiyon, inme ve kalp krizi için en önemli risk faktörlerinden biridir. Kalp durması nedeniyle oksijen eksikliğinden beyinde hasar oluşmuş olabilir. Durumunu değerlendirebilmek için daha fazla bilgiye ihtiyacım olurdu. Ancak, onun durumundan sorumlu doktorla konuşabilir ve bu tür bilgilere erişebilirsiniz, çünkü fiziksel olarak muayene edebilirler, test sonuçlarına bakabilir ve tedaviyi yönlendirmek için uzmanları çağırabilirler. Sorunuzu yanıtlamış olmaktan umutluyum. Başka nasıl yardımcı olabileceğimi bana bildirin.
Merhaba sayın hocam, bi kere 7 haftalıkken düşük üstüne iki kimyasal gebelik yaşadım 1 sene içinde. Araştırılması için doktora gitmek istiyorum da infertilite polikliniğine gitsem bütün araştırmalar yapılır mı acaba? Bi sürü alt poliklinik var emin olamadım. Bir de adetliyken mi gitmeliyim hormon vs de bakmaları için. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, bulunduğunuz yerde tekrarlayan gebelik kaybı polikliniği yoksa infertilite polikliniğine gitmeniz doğru olacaktır. Adetinizin 2 ve 3. günü giderseniz hormon testleri için de zaman kaybetmemiş olursunuz. Sağlıklı günler dilerim.
Merhaba, kızımın akciğer fibrozu var - şiddetli öksürük nöbetleri yaşıyor - 24 saatte iki ila üç kez (mitts linctud kodein dışında) hiçbir şey işe yaramıyor - son zamanlarda pulmoner arter ve ven arasında shunting gelişti - 18 yaşında - uçmaya uygun olur mu? Hindistan'da yaşadığımızı nasıl öğrenebiliriz - sürekli 2L/dk O2 kullanıyor - taşınabilir makineler kullanıyordu fakat artık o da işe yaramıyor çünkü oksijen atış yapıldığında kalp atış hızı artıyor, sürekli akış yerine - evde yürüyor ama evden çıkarsa tekerlekli sandalye kullanıyor ve öksürük nöbetinden sonra yüksek tansiyon oluyor (144/106)
Bayım, böylesine genç bir yaşta pulmoner fibrozis görmek gerçekten nadirdir. Tüm bunları atlatabilmek için gerçekten cesur bir kız. Uçması gerektiğinde oksijen taşıması gerekecek ancak yükseklikte kabin basıncının azalması nedeniyle herhangi bir risk olmadan uçmak önerilmez. Günde 2-3 kez kodein verebilirsiniz ancak steroidler öksürüğü iyi bir şekilde hafiflettiği gösterilmiş olsa da IPF'nin ilerlemesini yavaşlatmada şüpheli. Umut ederim gerekli ilaçları alıyordur, steroidler, azatioprin veya pirfenidon gibi. NOT: Thalidomid, steroidlerin yardımcı olmadığı öksürüğü azaltmada etkili olduğu bilinmektedir.
İyi günler hocam, benim şu an 6 aylık bir erkek bebeğim var. 37 haftalık doğdu, doğum kilosu 2560 gram, boyu 49 cm ve baş çevresi 31.8 cm'di. Şu an kilosu 7.5 kg, boyu 65 cm. Gelişimi nasıl, iki tarafa dönüyor, istediği oyuncaklara uzanıp alıyor, bizimle konuşma çalışıyor ve geri geri sürünüyor.
Merhaba, gelişimi normal görünüyor. Kendi çocuk hekiminizin takip etmesi daha önemli.
55 yaşında bir kadınım. Yakın zamanda bu durum teşhisi konulan tip 2 diyabeti yönetme konusunda bilgi almak istiyorum. Tip 2 diyabet hakkında kapsamlı bir açıklama yapabilir misiniz? Diyabetimi yönetmeme yardımcı olmak için hangi beslenme değişikliklerini düşünmeliyim? Odaklanmam gereken, sınırlamam gereken veya kaçınmam gereken belirli yiyecekler var mı? Dengeli bir yemek planı nasıl oluşturabilirim? Düzenli fiziksel aktivite diyabet yönetiminde ne kadar önemlidir? Hangi tür egzersizler önerilir ve ne sıklıkta fiziksel aktivite yapmalıyım? Diyabetle ilgili kontroller için ne sıklıkta sağlık uzmanımı ziyaret etmeliyim? Yönetilmeyen tip 2 diyabetin potansiyel komplikasyonları nelerdir ve bunları önlemek için nasıl adımlar atabilirim?
Endişeni anlayabiliyorum. 1. Her zaman taze hazırlanmış yemekler yemeye çalışın. 2. Kahvaltıyı atlamamalısınız. 3. Egzersizden önce fındık tüketin. 4. Günde beş ila altı küçük öğün alın. 5. Paketlenmiş, işlenmiş, hazır yemeklerden kaçının. 6. Yeterli miktarda su için. 7. Günde farklı renkte meyve tüketin. Diyet planı: Sabah - Dilimlenmiş meyvelerle yoğurt, kahverengi pirinç idlis, bir bardak süt, ekmek veya lapası, yarı pişmiş sebzeler. Öğle - Karışık sebze kızartması veya kahverengi pirinç, kahverengi pirinçli dal veya sebze çorbası ve salata ile tam buğdaylı roti. Akşam - Çok tahıllı roti veya salata, raita ile sebzeli paratha veya meyve kasesi, kahverengi pirinç ve sebzeler. Düzenli egzersiz önemlidir. Bir fiziksel antrenör eşliğinde bir spor salonuna katılın. Aylık bir kez kan testi yaptırın. 3 ayda bir Hba1C testi yaptırın. Kalp hastalığı, inme, böbrek hastalığı, nöropati ve görme sorunları tamamlandı. Düzenli egzersiz ve diyetle kontrol altına alınabilir. Teşekkür ederim.
Kızım 14 aylık, vajinal yapışıklık oluştu. 1 ay önce küçük bir cerrahi müdahalede açıldı, 1 ay sonra tekrar alt taraftan az tekrar yapışık oluştuğunu gördük. Vajinal yapışıklığın sebebi nedir, nasıl engelleriz, ne yapmalıyız? Bu durum bebekte nelere sebep olur, tekrar yapışmasının sebebi nedir? Cerrahi müdahaleden önce estradiol vajinal krem kullandık, cerrahi müdahaleden sonra advantan krem kullandık. Teşekkür ederiz.
Öncelikle geçmiş olsun. Labial füzyon ya da yapışıklık adını verdiğimiz bu durumla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Sık sorulan sorular altında çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisinde sık görülen hastalıklar başlığı altında labial sineşi. Bilgi yeterli gelmezse telefon edebilirsiniz.
Göğsümde keskin bir ağrı var, kalbime yakın veya etrafında. 14 yaşındayım, 1.83 metre boyundayım ve yaklaşık 90 kiloyum. Bu durum ne olabilir? Zaman zaman oluyor, genellikle yataktayken hareket ederken rahatlamak için dönerken oluyor ve acıyor. Çok fazla yapabileceğim bir şey yok, sadece acının gitmesini bekleyebilirim.
Merhaba, Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkürler. Benim görüşüme göre, bu genellikle kas seğirmesi ve spazm nedeni olan çoğunlukla sadece kas ağrısıdır. Ancak önce kardiyak nedeni dışlamak daha iyi olacaktır. Bu yüzden EKG yaptırın. Eğer bu normal ise kardiyak neden için endişelenmeye gerek yoktur. Kas ağrısında daha iyi semptomatik rahatlama için bu adımları takip etmeyi deneyin. 1. Ağır ağırlıklar kaldırmaktan ve zorlayıcı egzersiz yapmaktan kaçının. 2. Uyku sırasında kötü pozisyonlardan kaçının. 3. İyi bir ağrı kesici ve kas gevşetici alın. 4. Etkilenen bölgeye sıcak su torbası uygulayın. 5. Stres ve kaygıdan kaçının. Çünkü stres de kas seğirmesine neden olabilir.
Hocam, hıvlı biri kendi paketinden eliyle bana sigara verdi.
Anlamadım, yardımcı olabileceğim başka bir konu var mı?
Merhaba, ilişkiden 22 gün ve adetten 18 gün sonra yani ilişkiden 6 hafta sonra yapılan beta HCG kesin midir? İlişkide boşalma yok ama herhangi bir riske karşı yaptırdım, teşekkür ederim.
Kesin olarak ne hakkında bilgi almak istiyorsunuz?
Babam prostat kanserinden muzdarip. Şu anda Honvan kullanıyor. Bugün sabah aniden öksürdü ve sonra kusma krizi geçirdi. Kusmuğunda taze kan vardı. Sadece bu durumun prostat kanseri ile ilişkili olup olmadığını veya Honvan tabletin yan etkisi olup olmadığını bilmek istiyorum.
Merhaba. Prostat kanseri için kullanılan bir tür östrojen türüdür. Genellikle kan pıhtılaşmasına neden olur, kanama değil. Kanamanın nedenini belirlemek için bir gastroenterolog tarafından uygun şekilde değerlendirilmesi daha iyi olur. Üst mide kanamasının nedenleri arasında yemek borusu varisleri, karaciğer problemleri, mide ülseri vb. bulunabilir. Zaman zaman hayati tehlike oluşturabileceğinden mümkün olan en kısa sürede bir doktora danışın. Daha fazla şüpheniz varsa hemen bana yazın.
Kız arkadaşımın yüzünde çene ve dudak kısmında kaşıntı var, deride pullanma var görüntüsü. Krem sürüldüğünde yanma yapıyormuş, ne yapmam lazım? Kendisi doktora gidemiyor çünkü rahatsız kalkamıyor. Teşekkürler.
Egzema gibi tarif ediyorsunuz. Öncelikle sık sık nemlendirici sürün. Sabun ve kozmetik kullanmayın, düzelmezse doktora görünmesinde fayda var.
Merhaba doktor, aromalı nargile sağlığımız için zararlı mı değil mi? Lütfen tavsiyede bulunun.
Merhaba. Evet, sağlık için zararlıdır. Ancak, doğrudan sigara içmekten daha az zararlı olarak kabul edilir, ancak yine de sigara içmek kadar zararlı etkilere neden olabilir. Dolayısıyla sağlık açısından endişe duyuyorsanız, kaçınılmalıdır. Daha fazla bilgi için çevrimiçi bir iç hastalıkları uzmanına danışın.
24 yaşında bir erkeğim. Yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Son birkaç gündür, aniden kollarımın kasları birkaç saniye için titriyor ve bir süre sonra normale dönüyor. Ayrıca bazen kendimi iyi hissetmiyorum. Bunlar diyabet belirtileri mi yoksa başka sağlık sorunları mı?
Öncelikle sorularınız için teşekkür ederim ve bize güven duyduğunuz için. Birkaç saniye boyunca ani sarsıntılar yaşamak titreme olarak adlandırılabilir. Bu tür titremeler çoğu durumda normaldir ve kendiliğinden geçicidir. Herhangi ciddi bir sağlık sorununa işaret etmezler. Ancak bazen bu tür titremeler tekrarlayıcı hale gelirse veya zamanla şiddetlenirse, temel titremeler için gözden geçirilmelidir. Hipertiroidizm, alkol çekme belirtileri, multipl skleroz (MS), distoni ve uyku yetersizliği de bu tür titremelere ve sallanmalara neden olabilir. Kendinize iyi bakma ipuçlarını uygulayın: Uyku yoksunluğu bu tür belirtilere neden olabileceğinden günde yedi saat uyumaya dikkat edin. Kafein ve sigaradan kaçının. Astım ilaçları ve antidepresanlar da bu tür belirtilere neden olabilir. Eğer herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışın. Çok sıcak veya çok soğuk sıcaklık değişikliklerinden kaçının. Kan şekeri profilinizi kontrol ettirin. Kendinize iyi bakma ipuçları işe yaramazsa veya tekrarlayan episodlar görülürse, birincil sağlık hizmeti sağlayıcınızla (PCP) bir tıbbi kontrol yaptırın. Size düzenli egzersiz yapmayı, sağlıklı beslenmeyi ve yeterli uyku uyumayı içeren sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemenizi öneririm, çünkü bu sağlıklı bir gelecek yaşamı için gereklidir. Teşekkür ederim ve kendinize iyi bakın.
Hekime danışarak profesyonel bir şekilde tedaviye devam etmelisiniz.
Öncelikle sakin olun. İsterseniz ben sizi muayene edip yönlendireyim.
Diş etlerim sürekli ağrıyor, 2009 yılında doktora gittiğimde diş eti ameliyatı olmazsam dişlerin dökülür dedi doktor. En son 1 ay önce azı dişim gitti sağlam olduğu halde ve şu an diş etlerim yine ağrıyor. Acaba yapılacak bir şey var mıdır bundan sonra? Bulunduğum ilde periodontoloji uzmanı yok, baktıramıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Beyefendi. Öncelikle size geçmiş olsun dilerim. Anlattığınız şikayetlere göre size dişeti tedavisi yapmak gerekir. Size en kısa sürede bir periodontoloji uzmanına muayene olmanızı öneririm.
Merhaba doktor, ben henüz 16 yaşındayım. Adet öncesi veya sonrasında sık sık vajinal akıntı yaşıyorum. Akıntı bazen çok fazla olduğundan iç çamaşırım ıslanıyor. Bu benim gibi genç biri için normal mi doktor? Gelecekte doğurganlığımı etkiler mi? Bunun sebebi nedir? Açıklar mısınız lütfen? Teşekkürler.
Sorunuz için teşekkür ederim. Vajinadan akıntı, kadınlarda vajinadan salgılanan mukustur. Akıntı, üreme organındaki bir mekanizmadır ve vücudu kirlerden, bakterilerden vb. temizlemek için vardır, bu nedenle akıntının olması normal bir durumdur. Ancak akıntı, miktar, dokulama ve akıntı dışındaki diğer semptomlarda değişiklik gibi durumlarda, akıntı anormal bir durumun belirtisi olabilir.
Merhaba, üzgünüm duyduğum için. Çocuk sahibi olmak istediğiniz için bir sağlık uzmanına başvurmanız en iyisi olacaktır. Doğurganlık uzmanları ya da jinekologlar size yardımcı olabilir. Sağlık uzmanınıza başvurarak detaylı değerlendirme ve gerekli testler yapılabilir. Çocuk sahibi olmayla ilgili olan diğer faktörler hakkında daha fazla bilgi almak için uzman bir doktora danışmanızı öneririm. Umarım her şey yoluna girer.
Helots olarak adlandırılan primer infertilite, size yardımcı olabilecek önlemler şunlar olabilir: 1. Erkek için eşinizin SEMEN analizini yaptırın ve rapor normal çıkarsa ve her şey sınırlar içindeyse: 2. Kadın için uterus, serviks, tüpler, yumurtalıkların ultrasonunu yaptırın. Her şey normal sınırlarda ise, bir infertilite uzmanına danışın ve görüşünü alın. Bu tür bir hastayı klinikte primer infertilite ile ziyaret ettiğinde hastalarıma şunları tavsiye ediyorum: 5. günü menstrüasyon döngüsünde ya da amenore durumunda başlayarak günlük 50 mg klomen tableti 5 gün boyunca kullanın. Ovülasyon gerçekleşmiyorsa, önceki tedaviden en erken 30 gün sonra başlamak üzere 5 gün boyunca ikinci bir 100 mg doz kullanılabilir. Toplam 6 adet adet döngüsü sonrasında gebelik gerçekleşmezse daha fazla tedavi önerilmez. Daha sonra bir infertilite uzmanına danışın ve görüşünü alın.
Yaklaşık bir yıldır diş etlerim kanıyor ve genellikle dişlerimi fırçaladıktan sonra oluyor. Diş etlerimin şeklinde hafif bir değişiklik fark ediyorum. Ekstra ağız hijyeni önlemleri alıyorum. Diş etlerimin kanamasını durdurmak için yapabileceğim bir şey var mı? Ve kanama kalıcı olarak durursa, diş etlerim eski halini alır mı? Diş etlerimin çekilmesini istemediğim için bunu bilmek istiyorum.
Kanayan diş etlerinin en yaygın nedeni, ağız hijyeninin düzgün şekilde sağlanmaması nedeniyle diş ve diş etlerinde plak ve tartar birikimidir. Sadece evde diş fırçalama ve ağız gargarası yapmak yeterli olmayabilir çünkü bu biraz ileri bir aşama ve profesyonel yardımı (diş temizliği) gerektirir. Dişetleri, dişlerle bağlantı kaybı nedeniyle çekilebilir. Temizlendikten sonra uygun ağız hijyeni korunmalıdır. Bazı durumlarda, diş eti yeniden şekillendirme veya şekillendirme işlemi yapılır. Kısacası, bir diş hekimine görün. Tüm bu endişeleri hemen ele alabilecektir.
Merhaba hocam. Doğum kontrol hapına bu ay yan etki sebebiyle ara verdim ve 4 Nisan'da bir kanamam oldu. Bu kanamanın son günü şüpheli bir ilişki yaşadım (sürtünme ile) ve 20 saat sonra ertesi gün hapı aldım. Eski takvimime göre ayın 19'unda hasta olmam lazım. Şu an bel ve kasıklarımda ağrılar var, birkaç gündür devam eden sarı beyaz akıntılarım var. Dün beta hCG testin 0.2 ve progesteron 0.67 çıktı. Gebelik ihtimalim nedir? Ne zaman adet görmeliyim?
Merhaba, sonuçlara göre gebe değilsiniz. Ertesi gün hapı adet düzensizliği yapar, beklemeniz gerek.
Merhaba, 3 yıl boyunca ağır bir afyon bağımlısıydım ve psikologa gittim, bana bupin ve birkaç antidepresan ilaç önerdi, şimdi 3 yıldır bupine ve diğer antidepresan ilaçlara tamamen bağımlıyım ama ilaçları azaltamıyorum. Aslında şimdi tamamen ilaçlarıma bağımlıyım, önceki yıllarda afyona bağımlıydım, şimdi Süper Hızlandırılmış Nöron Düzenleme Terapisi'ni almak istiyorum, bunu XXXXX'te yapabilir miyim, maliyeti ne kadar olur? Lütfen beni yanıtla.
Sevgili Sünniler, Bize danıştığınız için teşekkürler. Endişelenecek bir şey yok, bu ilacı bırakmak çok zor değil. Bu ilaçlar, geçmişte aldığınız afyondan çok kötü değil. Ayrıca uzun süre almanıza gerek yok. Bu tür sorunu olan binlerce insan her gün dünyanın dört bir yanında iyileşiyor. Süper hızlı nöron düzenlemesine ihtiyaç yok. Hun Chat Doktorları var. Sadece iyi bir psikiyatriste danışın. İlaçlarla birlikte iyi bir danışmanlık da size faydalı olacaktır. Gerekiyorsa BAĞIMLILIK UZMANINA gidin. Endişelenmeyin, sadece zaman meselesi. İyi şanslar.
İyi günler; 13+5 günlük hamileyim, yaşım 32. Kahverengi akıntılarım olduğu için progestan kullanıyordum. Doktorun isteğiyle ilacı bıraktım. İlacı bıraktığım 3. günün gecesi kırmızı renkte kanamam oldu, ertesi gün kahverengi akıntı olarak devam etti. Doktorum ilaca devam etmemi söyledi ve ona ilave olarak coraspirin içmemi söyledi, günde 2 defa ama içeriğinde tavsiye edilmedikçe hamilelerde kullanılmaz yazıyor. Sizin de fikrinizi almak istedim, bu ilacın bebeğe zararı olur mu? Şu an hafif lekelenmeler var.
Zararı olmaz, faydası tartışmalı olarak alabilirsiniz.
Kızlık zarının bozulup bozulmadığını anlamanın kesin bir yolu yoktur. Ancak kızlık zarının herhangi bir nedenle kanamış olması, zarın zedelendiğine işaret edebilir. Kanamanın adet şeklinde devam etmesi durumunda bir uzmana danışmanızda fayda var. Korkularınızı paylaşarak sağlık hizmeti almanız önemlidir.
Hiçbir şey olmaz, endişelenme. Parmağın içeri girmedikçe sorun yok.
Merhaba, 15 yaşındayım. 4-5 senedir kulak çınlamam var, ara ara bu sıra da var yine, gece sessizlikte oluyor televizyonu kapatınca. Kolum, gözüm gibi bazı şeylerde devam ediyor ve başımda basınç hissi var, şakaklarımda ve genelinde sol üstte biraz daha fazla gibi. Yutkunma problemi çektim, psikolojik olarak hasta oluyorum sürekli ve doktora gittim ama hiçbirinden bir şey çıkmadı. Bu da onun gibi bir şey midir acaba? İkinci kez araştırmak istiyorum, teşekkürler.
İşitme testi çınlamanın nedenini çoğu kez ortaya koyar. Ama bunu yapmadan önce kulak kanalının ve kulak zarının durumunu görmek gerekir. Kulak çınlamasının pek çok nedeni var. Bunlardan çoğu basit nedenler, ama nadir fakat çok önemli hastalıklar da bu duruma yol açabiliyor. Bunları aşamalı olarak araştırmak gerekli. Randevu alıp geldiğinizde buna başlarız.
Merhabalar hocam. 27 yaşında, 8 aylık evliyim. Pelvik ultrason raporumda sağ over boyutları 19x18 mm ölçüldü, içerisinde birkaç adet milimetrik boyutta anekolik folikül kisti izlendi. Sol over boyutları 18x18 mm ölçüldü, içerisinde en büyüğü 24x24x30 mm boyutlarında dışa protrüze olan birkaç adet anekolik folikül kisti izlendi. Sizce bu kistler normal mi? Çocuk istiyoruz, gebeliğe engel teşkil eder mi? Saygılarımla.
Bu anlattığınız bulgularda kist var denmesi doğru bir yaklaşım değil.
Sayın Doktor, 73 yaşındaki kayınpederim yaklaşık bir buçuk aydır idrarını kontrol edemiyor ve çok fazla sorun yaşıyor. Gündüz veya gece idrarını tutamıyor ve çarşafı veya kıyafetleri değiştirmek istemiyor, şu anda dışkı ile de aynı durumda hatta idrarla ıslanmışken veya kıyafetinde dışkı varken yemek yiyebiliyor, lütfen bana rehberlik edin, hangi doktor onun için faydalı olur, nörolog mu yoksa psikiyatrist mi? Kayınpederim 73 yaşında ve 69 yaşındaki eşi ile birlikte GK Delhi'de yaşıyor. Lütfen bana onun sorunu nedir ve en kısa sürede nasıl tedavi edilebilir söyler misiniz? Ajay Agarwal
Sayın Agarwal, Buradaki açıklamadan, kayınpederinizin Dementia belirtileri (muhtemelen Alzheimer Hastalığı) ile birlikte BPSD (Dementia'nın Davranışsal ve Psikolojik Belirtileri) gösterebileceği görünüyor. Dementia, beyin için ilerleyici bir durumdur. Birkaç önemli beyin bölgesinin işlev kaybını içerir ve genel olarak beyin boyutunda bir azalma olur. Bir Nörolog ve bir Psikiyatrist ile danışmanız gerekebilir. Birlikte yaklaşım, ona Dementia belirtileriyle birlikte davranışsal sorunlarla yardımcı olacaktır. Klinik değerlendirme, sizin ve doktorların durumun ciddiyetini anlamanıza ve ek problemleri teşhis etmenize yardımcı olacaktır. Yukarıda belirtildiği gibi, Dementia ilerleyici bir durumdur. Bu, beynindeki sinir hücrelerine (merkezi sinir sistemi) verilen zararın devam edeceği anlamına gelir. Hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabilecek birkaç ilaç bulunsa da, ilerlemesinin devam etmesi beklenmektedir. Eşi de yaşlı olduğundan ve yalnız başına onunla ilgilenemeyebileceğinden, onun için bir bakıcı ayarlamanız gerekebilir. Dementia ve BPSD hastalarının bakıcılarının sık ​​sık tükenme belirtileri gösterdiği yaygın bir gözlemdir. Umarım bu biraz yardımcı olur. Ve bu süreçte size iyi şanslar dilerim. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa bize bildirin. Kendinize iyi bakın. Abhijeet Deshmukh, MD
Sanırım postnazal damla sorunum olabilir, bu da son derece garip ve rahatsız edici bir öksürüğe neden oluyor. Öksürüğüm çoğunlukla kendim tarafından zorlanıyor çünkü göğsümde sıkışmış balgam olduğunu hissediyorum, ama sonra onu öksürmeye çalıştığımda kornaya benzer bir ses duyuyorum ve kuru oluyor. Bazen burada oturuyorum ve öksürük kendiliğinden oluyor, yarıya kadar derin bir nefes almaya çalıştıktan sonra. Bu nedir?
Merhaba. Chat Doctor'da soru sorduğunuz için teşekkür ederim. Geçmişinize göz attım ve yaşınızı, burun belirtilerinizi, boğaz belirtilerinizi, varsa mide belirtilerinizi gibi daha fazla detay öğrenmek isterim. Şu anda size aşağıdaki önerileri yapmak istiyorum:1. Düzenli olarak tuzlu su ile gargara yapmanızı öneririm.2. Eğer burun alerjileri, burun tıkanıklığı gibi burun belirtileriniz varsa düzenli buhar inhalasyonu da yardımcı olabilir. Bu durumda tedavinize montelukast ve levosetirizin eklemeyi de düşünebilirim.3. Şiddetli yemeklerden kaçınmanızı ve 2 hafta boyunca pantoprazol gibi bir antiasit kullanmanızı öneririm, belirtileriniz gastroözofageal reflü hastalığından kaynaklanıyorsa yardımcı olabilir.4. Toz, duman ve hava kirliliğine mümkün olduğunca maruz kalmaktan kaçınmanızı öneririm. Yukarıdaki önerilerin size yardımcı olacağını umuyorum. Başka bir sorunuz olursa, lütfen Chat Doctor'da sormaktan çekinmeyin. En iyi sağlığa ve çok iyi bir iyileşmeye sahip olmanızı dilerim. Teşekkürler & Saygılar.
Doktor bey, 8 haftalık hamileyim. 6 haftalıkların yapılan boyalı inceleme ve kültürüm temizdi. Ancak 8 haftalıkların kanamam olunca doktor bunları yine istedi. Kültür temiz ama boyalı incelemede Trichomonas vaginalis görüldü yazıyor. Doktoruma ulaşamıyorum, hamileyken tedavisi mümkün mü, nasıl? Yardımınızı rica ederim.
Mümkündür ağızdan veya vajinal ilaçları vardır.
Babam 81 yaşında ve bronşitten hastaneye yattığında doktorlar aort damarının genişlediğini söylediler. Ancak yaşı ileri olduğu için ameliyatı onaylamadılar ve herhangi bir ilaç da vermediler. Aort damarının genişliği 5 mm imiş. Ses kısıklığı ve aşırı halsizlik var. Herhangi bir üzüntü de yırtılacağını söylediler. Bronşitin kalbe zararı ne derece etkilidir? Bu genişlemenin nedeni nedir? Acaba yapılabilecek herhangi bir şey var mı? İlginiz için teşekkür ederim.
Bu genişleme birinci yasa, yüksek tansiyona, genetik nedenlere bağlıdır. Damar koruyucu ilaçlar verilebilir. Gecmis olsun.
Merhaba Dr. Bhml./i, 3.5 yaşındaki kızımın burnunu 8 hafta içinde iki kez kırdı ve şimdi geceleyin hava tıkanıklığı sorunu yaşıyor! 3.5 yaşındaki bir çocuğun kırık burnunun iyileşmesi ne kadar sürer? Herhangi bir öneriniz var mı??? Teşekkürler. İki kez kulak burun boğaz uzmanına da gittik.
Chat Doctor'a hoş geldiniz, sorunuzu inceledim ve endişelerinizi anladım. Çoğu kırık burun doğal olarak 2-3 hafta içinde iyileşir ve genellikle evde yönetilebilir, özellikle cilt ve septum (burun delikleri arasındaki duvar) hala sağlam ise, şişme 1 hafta içinde inmelidir ve morluklar 2 hafta sonra kaybolmalıdır, eğer burunu şekil bozuk görünüyorsa kendiniz düzeltmeye çalışmayın, bunun yerine bir doktora danışılmalıdır. Eğer tavsiyem faydalı olduysa lütfen değerlendirme yapın. Size iyi bir sağlık dilerim, Chat Doctor.
Merhaba hocam, MR sonucumda diz eklem mesefesinde az miktarda sıvı artışı mevcuttur. Ön çapraz bağ-tibia yapışma bölgesinde 8mm sinovyal kist izlenmiştir. Tibia proksimal kesimde kaudal kesimde büyük ölçüde yağ sinyali barındırmış, proksimal kesimde kistik sahalar barındıran 38x23 mm kitlesel lezyon izlenmiştir. Medial menisküste arka boynuzda grade 1 dejenerasyon izlenmiştir. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, bilgi verir misiniz?
Bunlar MR raporu sonucu. Sizin şikayetiniz nedir? Hikayeniz, bu tahlili isteyen hekimin on tanısı ve başladığı ilk tedaviye vücudunuzun verdiği cevap nedir? Daha önce geçirdiğiniz hastalık veya ailevi durumunuz, yaptığınız iş/spor gibi önemli koşullar bilinmeli, muayene olmalısınız. Bilimsel bir sonuca varmak, veri toplamakla mümkün olur; aksi takdirde yapılan tahmin rastgele atma şeklinde olur. Bu, doktor-hasta verisi için chatbot eğitimi içindir.
Merhaba hocam, 3-4 haftalık gebeyim, beta hCG 50.85 çıktı ama progesteron 4.31 düşük, tehlikem varmış, sizce durum nedir?
Merhaba, ilerleyen günlerde tekrar değerlendirmek gerekir.
Merhaba, benim 7 aylık bebeğim var. 25 Kasım'da bir kere korunmadık, acaba hamile kalmış olabilir miyim? Adet görmüyorum, gebelik testini ne zaman yapmalıyım? İlk olarak idrar testi yapmayı düşünüyorum, acaba ne zaman yapmalıyım? Çarşamba idrar testi yaptım, negatif çıktı. Bilgi verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Kanda test yaptırın. Şüpheyle yaşamamak için de spiral taktırabilirsiniz.
Hocam merhaba, ben 1 ay önce sol el bileğimin üstüne düştüm. İlk gittiğim doktor, röntgen istedi ve yumuşak doku zedelenmesi tanısı koydu ve 3-4 güne geçer dedi ama hala ağrı geçmedi. Sonrasında ağrı geçmeyince başka bir doktora gittim, doktor MR ve röntgen istedi ve bileğimin iki yerinde kırık tanısı koydu. Bileğimi alçıya almadı ve yapabileceğimiz bir şey yok dedi. Ben askeri öğrenci olduğum için ilerde mesleğim açısından bir sıkıntısı olur mu acaba? Çünkü sol el bileğimin sol tarafındaki ulna kemiği şiş duruyor ve diğer bileğime göre ne yapmam gerekiyor?
Merhaba, kırığınızın tipine göre karar vermek gerekiyor bir tedavi gerekip gerekmediğine. Röntgen atabilirsiniz ama muayenenin yerine geçmediği için hastayı görmeden resmi bir tedavi önermemiz yasal olarak da sorun oluyor. Geçmiş olsun.
Sakallarımda noktasal boşluk oluyor, hafif düzeyde ara ara stres kaynaklı sanırım. Bazen çıkıyor bazen uzun süre kalıyor, öyle sol yanak sağ yanaktan daha seyrekti favorimde boşluklar var, kıl kökü gözüküyor, uzamamış şekilde. Arkadaşımın tavsiyesiyle 5 mg biotin, minoxidil yüzde 2 kullanımına başladım, bölgesel sürüyorum günde 1 kez. Zararı olur mu, sonrasında var olan sakal falan gider mi ya da kullanım dışı bölgelerde kıllanma olur mu, bu elmacık civarında?
Kullanabilirsin, faydası var ama sakın bir anda bırakma, o zaman daha fazla dökülebilir.
Yengim, 3 gün önce sağ arterine stent takıldı ve 51 yaşında. Bugün hastaneden taburcu olacak ancak bu olay, tatilinde Peru'da meydana geldiği için evine dönmesi gerekiyor, ki bu da 17 saatlik bir uçuş anlamına geliyor. En erken ne zaman uçması gerekiyor?
Merhaba, teorik olarak tüm tıkanıklıklar temizlendiyse ve kalbin pompalanması normalse, önerilen ilaçlarla ek risk olmadan uçabilir. Ancak dediğiniz gibi acil bir müdahale olduğunu varsayarsak, Peruda kalp krizi geçirdiğini tahmin ediyorum, bu gibi durumlarda tüm komplikasyonlar genellikle ilk 5-7 gün içinde daha yaygındır. Uzun bir uçuşa gideceği için ben kişisel olarak, daha güvenli olmak için kalkıştan önce 7 gün beklemesini isterim. Saygılarımla
Hocam iyi günler. 18 yaşındayım ve sol dizimde medial menüsküsüm çoğu kısmı temizlendi ve ağrılarım devam etmesi üzerine tekrar MR çektim. Sagital planda T1 ağırlıklı, aksiyal, sagital ve koronal planlarda T2 ağırlıklı kesitler alınmıştır. Kemik yapılar normal morfoloji ve sinyal intensitesinde izlenmektedir. Artiküler kartilaj doğaldır. Snovyal sıvı miktarı artmıştır. Medial menisküs posterior hornunda inferior artiküler yüzle ilişkili yırtık mevcuttur. Lateral menisküs normaldir. Anterior ve posterior krusiat ligamentler, lateral ve medial kollateral ligamentler ile patellar tendonun bütünlükleri korunmuş olup sinyal intensiteleri normaldir. Periartiküler kas ve diğer yumuşak dokular normaldir. Doktor ameliyat öneriyor, sizin görüşünüz nedir?
Öncelikle geçmiş olsun, dizinizdeki problemi muayene edilerek anlaşılması için görülmesi gerekli. Randevu alırsanız yardımcı olurum, kök hücre tedavisi için uygun adaysınız. Yardımcı olurum.
Gebe biri ilk aylarda her ay adet zamanı kanama görebilir dedi. Bu ne demek? Kanama adet kanaması gibi ilk günlerde yoğun mu olur, kanamadan kastı nedir farkı falan ben hiç bir şey anlamadım. Benim bildiğim gebe biri üstüne görme denilen şeyden başka kanama adet görmez. Doğrusu nedir?
Normalde gebe bir hanım adet görmez. Bazen beklenen adet olduğunda hamile de kalmışsa üstüne adet gördü denir. Üst üste birkaç defa hamileyken adet görmek çok nadir görülür.
Hocam merhaba ben nisan ayında 3 doz kuduz aşısı vuruldum. Köpek salya temasından kaynaklı elimde açık yara vardı. Temmuz ayında kedi elimi tırmaladı ve doktor 4 doz aşı yazdı, ben 3 doz aşıyı oldum ama neden 2 doz hatırlatma aşısı yapmadı o kafama takıldı. Bir de Biontech aşısı olmam gerek ve 4. doz kuduz aşısına denk geldiği için kuduz aşısı olmasam sıkıntı olur mu? Yavru kediydi saldırma amaçlı tırmalamadı, yara kanamadı sadece hafif bir çizikti.
Biontech aşınızı yaptırın.
Ben 23 gün önce bir kaza geçirdim, sağ ayak tarak kemiği kırıldı. İki hafta alçıda kaldı, sonra tekrar kontrol istedi ama hala ayağım zonklamı geçmedi. Ayakım bir yanıyor bir üşüyor, lütfen yardımcı olun korkuyorum.
Doktorunuza gidin, muayene etsin, rahatlarsınız, geçmiş olsun.
Ahmet hocam iyi akşamlar, size daha önce yazmıştım İstanbul'a gelmiyorsunuz acaba, hatırlarsınız belki bebek tedavisi sırasında yanlış doz reçete sonucu fazla kortizon almıştım, sonrasında görmem bozulmuştu. Hocam sizden sonra beyin cerrahı, giyim KBB gittim, her şeye bakıldı, normal çıkıyor. Kortizon zarar vermiş mi diye göze bakıldı, sadece kuruluk var, size sorum şu olacak hocam: görmem sisli gibi, net değil, aniden oluştu bu ilaçları alırken kortizon ve Protestan (progestan) almıştım sonra oldu. Kuruluk için sadece normal mikroskopla bakıldı. Gözüm normal pencereden bakınca normale dönüyor, bir de yakına bakıp uzağa bakınca görmem iyice bozuluyor, sabit bakınca daha iyi oluyor sanki sadece odaklıyor. Göz bozukluğu panik atakla sürükledi beni, şimdi de antidepresan iç diyorlar, acaba dedim, kornea için veya kuruluk için ayrı bir test oluyor mu bana yol gösterseniz ne olur ne yaptır sam bununla ilgili gerek var mı? İyi olmadığım için kalan bir tane embriyom var, alamıyorum ilaçlar, görmemi iyice bozarsa diye düzel se hemen gidip alacağım. Ne olur hocam, kurulukla veya kornea ile ilgili bir şey bakılıyor mu acaba şimdi, çok teşekkürler.
Öncelikle acil şifalar temenni ediyorum. Ben yurt dışında ikamet ediyor, ve yurt dışında, özel bir hastanede, uluslararası cerrahi ekibimle çalışıyorum. İstanbul'a çok sık aralıklarla gelmem söz konusu değildir. Zira anlattıklarından, kronik bir kuru göz olduğunu, buna muhtemel daha önce kullandığınız kortikosteroid içerikli ilaçlarına tetiklediğini tahmin ediyorum. Bu düşüncelerimle, konusunda başarılı bir meslektaşı, kuru göz testi, shimer testi, OCT vs. bakarak ve pupil dilatasyonu ile arka kamarayı izleyerek fikir vereceğini düşünüyorum. Ancak özellikle bizlerle iletişim sağlamak arzusundaysanız, e-posta adresine ulaşacağız. Saygılarımla.
Aktif kronik gastrit ve displazi ile aktif fazülseratif kolitis bulgularınız var. Her sabah çiğ patates suyu içmeniz öneriliyor, faydası olur mu? Ayrıca Antepsin kullanıyorsunuz.
Sakın böyle bir şey yapmayın, hiçbir faydası olmaz. Lütfen hastalığınızın doktorunu bulun ve söylediklerini yapın.
Merhaba hocam, geçen günlerde doktora muayene oldum, bir gözümde bariz bir küçülme ve yanma vardı, onu gösterdim ve kıl dibi iltihabı olmuş, ilaç yazdı. Acaba ilaçları iki gözüme de kullanmalı mıyım, bulaşıcı mıdır, beni bilgilendirir misiniz? Devamlı gitmek için fırsat bulamıyorum.
Durumunuzu bilmiyorum ancak iltihap varsa sadece o gözünüze kullanmak daha doğru, yine de bir vakit ayırıp kontrole gitmelisiniz, iyi günler.
Hocam merhaba, 5 yıl önce ets ameliyatı olmuştum, şimdi tekrar başladı. Ellerimde terlemeler var, hatta burnum bile terliyor. Tekrar ameliyat olma şansım var mı ve refleks terlemeyi arttırır mı?
Ameliyat epikrizi ile beraber bir görmek lazım. Türkiye'nin en sıcak yeri Adana, belki ani artan sıcaklarla ilgili geçici bir durum olabilir. Muayene etmeden bir fikir yürütmemek lazım. Ben İstanbul'dayım, gelebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Geçmiş olsun dileklerimle.
18 yaşındayım, 15 yaşından beri iç bacaklarımın arasında ve koltukaltlarımın altında büyük şişlikler oluşmaya başladı. Genellikle patlıyorlar ve jel tipinde kan ve irin geliyor, bu ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok?
Merhaba sevgili kullanıcı, Chat Doctor'ı tercih ettiğiniz için teşekkürler. Uyluk koltuğu arasında sıkışma....... Genellikle cildin sürtünmesinden kaynaklanan hafif morluklar oluşturabilir., Enfekte olacak ve mevcut pozisyonu üretecek... tamam., bunlara PYODERMA denir.... Bakteriyel enfeksiyondan dolayı... Staphylococcus.....tamam1) O bölgenin temizlenmesi (iyi hijyen) için Antibakteriyel sabun kullanarak... SAVLON2) Kapsül Amoksisilin ve Slavonik asit. Günde 2 kez 7 gün boyunca.,3) Tab. Asetilflenak ve parasetamol. Günde 2 kez 5 gün boyunca.,4) Yerel olarak uygulayın.... Mupirosin krem.....'T.bact-glaxo)., tamam iyi şanslar...hoşçakal.
Merhabalar, benim daha önce kepek sorunum vardı, tedavi oldum ve şimdi öyle bir sorunum yok, ama ben yine de kepeğe karşı şampuanlar kullanmaya devam etmeli miyim, saygılar, kolay gelsin.
Sorunuzu yoksa bir bir süre normal şampuan deneyin.
Dejeneratif disk hastalığım var ve L5 diskim yok olana kadar düzleşmiş, ayrıca gluten duyarlılığım, gastritim ve kabızlığa neden olan ilaçlarım var, bunlar arasında Miramax var ve 4 gün boyunca rektum ve bel altı bölgede şiddetli ağrı yaşadım. Pazartesi günü için bir MRI randevum var. Ağrı geçen Pazartesi günü azaldı ancak bu sabah geri döndü. Bugün dışkı yapmadım, bu ağrı her iki sorunla da ilişkili olabilir mi? Belim ve bağırsaklarım?
Merhaba. Sorunuza baktım ve endişenizi anlıyorum. Eğer dejeneratif disk hastalığı varsa, bu sırt ağrısına neden olur. Kabızlık problemi varsa, bu karın basıncında artışa neden olur ki bu da zaten kendi durumundan muzdarip olan sırtınıza yansır, sonuçta ağrının artmasına neden olur. Dolayısıyla, evet, bu iki durum birbirleriyle ilgilidir. Umuyorum ki bu yardımcı olur. Lütfen Merkezi Sağlık Hizmetleri'ni tekrar kullanmaktan çekinmeyin.
Merhaba. Yüzümde çok fazla sivilce mevcut. Birçok krem kullandım ve aknetrend kullandım fakat hala sonuç alamadım, haplar bende yan etki oluşturdu. Sivilcelerden kurtulmam için başka ne tür bir yol izleyebilirim?
Hormon testlerinizin mutlaka değerlendirilmesi lazımdır. Geçmiş olsun.
Merhaba hocam, ben hipotiroid hastasıyım. İki sefer ameliyat geçirdim, tekrar ultrason çektirdim. Sağ lobun lojonda 18x12 mm boyutlarında heterojen hafif ekojen içerisinde kistik dejenerasyon alanları bulunan nodüller lezyon mevcuttur. Ultrasonun sonucu bu şekilde çıktı, bunu cevaplarsanız çok memnun olurum hocam.
Nodülün değerlendirilmesi için bir endokrinoloji uzmanı ile görüşmelisiniz. Geçmiş olsun.
İyi akşamlar, doktor bey. Teşekkürler.
Yanıldım mı yoksa?
Merhaba Doktor, Ben XXXXXX, 28 yaşındayım. Son 18 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz ve başarılı olamadık. Sperm testi yaptırdım ve sonucunu anlamam için yardımınıza ihtiyacım var. Hacim: 3.0 ml, Renk: Gri Beyaz, PH: 8.0, Viskozite: Yüksek, Sıvılaşma Süresi: 70 dakika, Sperm Sayısı: 56.2 milyon/mm3, Aktif hareketli olanlar: %55, Yavaş hareketli olanlar: %25, Hareketsiz olanlar: %20, 10-12 adet iltihap hücresi, Epitel Hücreleri: Yok, RBC: 4-6 HPF, Morfoloji Normal 80% ve anormal 20%. Bu sonuçlara göre baba olmam normal mi? Bir öneriniz veya cevabınız var mı?
Merhaba Bay Ramesh. Elde ettiğiniz sonuçlar, idrar analiziyle karıştırmış olabileceğiniz bazı durumlar dışında normal olarak değerlendirilebilir. Sperm analiziniz normal değerler gösterdi. Bununla birlikte, idrar yolu enfeksiyonunuza işaret eden iltihap hücreleri ve kırmızı kan hücreleri bulunmaktadır, bu durum antibiyotikle kolayca tedavi edilebilir. Kısırlık endişenizle ilgili olarak, sperm düzeyleriniz normaldir ancak eğer eşinizle hala çocuk sahibi olamıyorsanız eşinizin de kısırlık açısından değerlendirilmesi ve ovülasyon çalışmalarının yapılması iyi olacaktır. Bu nedenle, bir jinekologa danışmanız daha iyi olacaktır. Teşekkürler, Saygılarımla, Chat Doktor.