question
stringlengths
7
7.77k
answer
stringlengths
1
10.2k
Yumurta erişte yediğimde midem çok kötü hissetmeye başlıyor ve kusmak istiyorum. Ağzım sulanıyor ve ürperiyorum. Ama yumurta yediğimde sorun olmuyor, bu yüzden yumurta olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca kızartma yediğimde de aynı sorunu yaşıyorum. Bunun nasıl düzeltebilirim bilmiyorum.
Merhaba, Chat Doctor'u kullandığınız için teşekkürler. Deneyimlediğiniz belirtiler, yemeğin içindeki bileşenlerden birine alerjiniz olabileceğini gösterebilir. Yumurtayı kullanırsanız hiç reaksiyon olmazsa, bu durumda erişte veya eklenen diğer malzeme olabilir. Kızartmalara aynı malzeme eklenirse, bunu belirleyebilirsiniz. Tanımlamak zor ise alerji testlerini düşünmelisiniz. Bu, kan testleri veya cilt pricks testi şeklinde olabilir. Umuyorum ki bu size yardımcı olur.
Sayın Beyefendi, Şu anda 31 yaşındayım. Saç kurutma makinesi kullanmaktan ve daha fazla kepek probleminden dolayı saçlarımın çoğunu kaybettim. Kel bölgelerde ve az saçlı bölgelerimde saç yenilenmesi mümkün mü? Mümkünse en iyisi evde tedavi mi yoksa bitkisel tedavi mi? Lütfen beni yönlendirin...
Merhaba, saç dökülmesi, belirli yaşam tarzı, ilaç ve dış uygulamalarla Ayurveda'da tedavi edilebilir. Saç dökülmesinin nedeninin, anemi gibi herhangi bir sistemik anormalliğe veya genetik nedenlere bağlı olup olmadığı belirlenmelidir. Stres, yetersiz beslenme, hijyenik olmayan saç bakımı, kirlilik, kimyasalların kullanımı saç dökülmesine neden olacaktır. Lütfen saç dökülmesinin nedenini yakındaki bir Ayurveda hekimi ile danışarak belirleyin ve ileri tedavi için. Sorunuza yanıt verdiğimi umarım. Teşekkür ederim.
Merhaba. Ben 27 yaşında bir bayanım, geçen yıl kulak çınlaması ve baş dönmesiyle doktora gittim ve Meniere hastası olduğumu öğrendim. Bir süre ilaç tedavisi gördüm, sinirlerim bozulduğu zaman başım dönüyor ve kulağımda uğultu oluyor, tekrar ilaç kullanmam gerekiyor mu? Bir de burun kemiğim acıyor, oğlum kafa attı 1 yıl önce, doktora gitmeye korkuyorum, ameliyat olurum diye. Bu ciddi olabilir mi? Cevabınızı bekliyorum, iyi günler.
Merhaba hanımefendi, stres ve ruh halinin durumu kişide baş dönmesini tetikleyebilen unsurlardır. Tabi bu baş dönmeleriniz anlık gelip geçiyorsa, sık tekrarlamıyorsa, sürekli değilse, hayat konforunuzu ve yaşantınızı etkilemiyorsa ilaca gerek yoktur. Ama süreklilik arz ederse ilaca başlamak gerekir. Burun kemiğine gelen darbeler genellikle 1 yıl içinde sorunsuz kaynar. Ağrı yapmaz, fakat kırılma olup solunum yollarının tıkanması ve sizin rahat uykunuzu alamamanıza bağlı gün içinde baş ağrıları yaratabilmektedir. Bu burun kemiği acısı tarzında belirti vermez. Korkmadan muayenenizi olun zemininde sinüzit gibi başka bir neden olabilir. Bu da burun civarında ağrı yapabilir. Zaten burnunuzda bir tıkanma yoksa, hava yolları açıksa ameliyat önerilmeyecektir. Geçmiş olsun dileklerimle.
4 gün önce sol kulağımın/şakak bölgesinin şişmiş bir yumruyla ve saç çizgime yakın kafamda misket büyüklüğünde bir yumruyla uyandım. Şu anda kızarıklık yok ama kulağımı ağrıtıyor, Pazartesi'ye kadar doktorumu göremem. Bu bir tür enfeksiyon mu?
Merhaba! İyi akşamlar. Ben Chat Doktoru, sorunuza cevap veriyorum. Kulağınızın yakınındaki ve şakak bölgesindeki şişliğin klinik bir değerlendirmesine ihtiyaç duyacağınızı belirtmek isterim. 4 gün öykü ve ağrıyan kulak belirtilerinden, bu enfeksiyon olabilir, bölgede yaygın olan viral parotit olabilir, eğer önlem alınmazsa bakteriyel bir enfeksiyon eklenmiş olabilir. Eğer ben doktorunuz olsaydım, klinik bir değerlendirmeden sonra size bir anti-enflamatuar ve bir proton pompası inhibitörü tavsiye ederdim. Viral parotitte genellikle bu tedavi ile iyileşir, ancak bakteriyel bir enfeksiyon varsa veya şiddet artarsa antibiyotik gerekebilir. Bu bilginin, sorununuzun daha ileri yönetimi için aile hekiminizle/tedavi eden doktorunuzla konuşmanıza yardımcı olacağını umuyorum. Herhangi bir şüpheniz varsa çekinmeden sorun. Sağlık sorunlarınızla ilgili şüphelerinizi gidermek için Chat Doctor'ı tercih ettiğiniz için teşekkürler. Erken iyileşmenizi diliyorum. Chat Doctor
2009 Kasım ayında akciğer kanseri teşhisi konulan 71 yaşında bir kadınım. Kemoterapi, radyoterapi, ameliyat izledi ve hala güçlü devam ediyorum. Bugün, sol böbreğimde 2.1 santimetrelik bir kitle olduğu söylendi ve bir üroloğa görünmem gerekecek. Yaklaşık 2 aydır ara ara ağrılarım oldu. Geçen Perşembe günü ultrason yapıldı ve Onkolojistimin bilgisayarlı tomografisi sol böbreğimde küçük bir kist olduğunu ancak büyümediğini gösterdi. Üroloğa randevu için bekliyorum. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerileriniz, fikirleriniz, yollarınız var mı? Zaten resveratrol, selenyum, curcumin, koenzim Q10, B kompleksi, kalsiyum sitrat (bu kullanmayı bırakmalı mıyım?) ve magnezyum alıyorum. Her türlü bilgiye ve yarın üroloğa giderken sormam gereken sorulara ilişkin önerilere açığım.
Merhaba, Ağrınız nerede, ağrının niteliği nedir? Ağrı nasıl hafifliyor veya kötüleşiyor? Ağrının farklı bölgelere yayılma belirtileri var mı? Her neyse, tek böbrek kisti birçok hastada yaygın bir bulgu olabilir, her zaman tedavi gerektirmez. Şu anda bağışıklık sistemini güçlendiren maddelerle ilgili birkaç farklı sonuçla devam eden çalışmalar var. Son zamanlarda curcumin üzerine tartışmalar var. Onu alabilirsin. Daha fazla ayrıntı için onkoloğunuza danışın.
Yatağın üstüne takıldım ve beton zemine çarptım. Sol bacağın tarafına düştüm. Korkunç bir acı. İki ay boyunca doktora gitmedim. Acının geçeceğini düşündüm. Dün röntgen çektirdim. Sonuçlar çıkmamış bir kırık fibula olduğunu ve hizalandığını gösteriyor. Acı, alt ayak bileğinde olmalıydı ama neden sol diz kapağının yanında???
Merhaba, sorgunuzu dikkatlice okudum ve endişenizi anlıyorum. Fibula ve tibia, diz ve ayak bileği eklemlerinde bir araya gelir. Dolayısıyla, fibula kırığında oluşan şişlik dizde de olabilir. Ağrıyı hafifletmek ve şişliği azaltmak için buz kullanılır. Ağrıyı hafifletmek için Ibuprofen gibi anti-inflamatuar ilaçlar kullanabilirsiniz. Daha fazla değerlendirme yapılması için ortopediste danışmanızı öneririm. Yanıtımın yardımcı olduğunu umarım. Eğer başka sorularınız varsa, benimle yine iletişime geçebilirsiniz. İyi günler! Chat Doctor.
Gamma GT değerim 63 u/l yükseldi. Bunu her gece 3 bardak kırmızı şarap içtiğim için olduğunu düşünüyorum. Birkaç yıldır bunu yapıyorum. Ancak son zamanlarda karın bölgem 5 aylık hamile gibi belirgin bir şekilde belirginleşti. Bu sadece alkol yüzünden mi, yoksa başka bir sorun olabilir mi? 57 yaşındayım ve yaklaşık 50 kilo olan normal küçük bir yapım var.
Merhaba ve Chat Doctor'a hoş geldiniz. GGT yüksekliği kesinlikle alkol tarafından oluşturulur. Sadece 3 bardak şarap bile seviyesini yükseltir. Karın çıkıntısı dediğiniz gibi, birçok bozukluk tarafından oluşturulabilir ve eğer varsa karaciğer hasarı ile ilişkili olabilir; buna ascites denir ve karın boşluğunuzda sıvı birikimi olduğunu gösterir. Eğer şişkinlik yaşıyorsanız ve sonra geçiyorsa, öncelikle beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeyi denemelisiniz, sigara içmeyi, alkolü ve fast food'u kaçının. Eğer karın bölgenizde kalıcı bir büyüme varsa, o zaman en kısa sürede ultrason yaptırmalısınız, herhangi bir kitle veya sıvı birikimi olup olmadığını doğrulamak için. Size iyi bir sağlık dilerim.
Merhaba, ben 30 yaşındayım ve kabızlık sorunum var. Normalde 4-5 günde bir tuvalete çıkıyorum, sanırsam bağırsaklarım az çalışıyor. Bunun için ne yapmam gerekir? Şimdilik herhangi bir doktora başvuruda bulunmadım. Magnezyum kalsin toz ilacı kullanıyorum, sizce bir sorun yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.
Şu yazıları okuyabilirseniz iyi olur. Saygılar.
Merhaba, ben 25 yaşındayım. Hastalığımın ne olduğunu bilmiyorum ve ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bazı zamanlar nefesim daralıyor, sanki nefes alamayacakmışım gibi oluyorum. Geceleri yüksek yastıkla yatıyorum, kalp çarpıntım oluyor ve ölecekmişim gibi hissediyorum. Elim ve ayağım titriyor. Doktora gittim ve hafif ritim bozukluğu çıktı. İşe girdikten sonra durumum daha azaldı. Acaba bende panik atak olabilir mi? Ne yapabilirim, yardımcı olabilir misiniz?
Buna panik atak denilir. Panik atak, herkeste görülen ve kolayca görülen bir rahatsızlık değildir. Ciddi bir rahatsızlıktır; ama yine de bir doktora görünmeniz iyi olabilir. İyi dileklerimle.
Merhaba Doktor, vücudumda bir tane küçük bir büyüme var, sanki küçük bir erik gibi, acı yok ama dokunduğumuzda sadece hissedilebiliyor, içki içiyorum, daha fazla tavuk yiyorum, aşırı miktarda hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Evliyim, bir kızım var, korkuyorum. Bu konuda bana yardım eder misiniz? Bir ev halkı doktoruna gösterdim ve bana sadece fazla kolestrol olduğunu söyledi. Geçen 2 aydır ilaç kullanıyorum ama herhangi bir sonuç göremiyorum...
Merhaba, sorunuza baktım. Endişenizi anlayabiliyorum. Yumuşak doku tümörü gibi lipom gibi bir durum olabilir. Bu, tamamen ağrısız bir tümördür. Tanıyı doğrulamak için lokasyondan ince iğne aspirasyon sitolojisi veya biyopsi yapılmalısınız. Tedavi gereksizdir. Eğer ağrı veya şişme varsa, tümörün çıkarılması için bir işlem düşünebilirsiniz. Doktorunuza danışın ve tedavinizi buna göre alın. Sorunuza cevap verdiğimi umuyorum, eğer şüpheniz varsa memnuniyetle cevaplarım. Chat Doctor'ı kullandığınız için teşekkürler. Çok iyi bir sağlığa sahip olmanızı dilerim.
Sağlık sorunum yok ama kışın çok fazla hapşuruyorum. Sabahları hapşuruyorum, öğleden sonralara kadar 3-4 kez hapşuruyorum, nadiren hasta olurum ve grip geçirmedim. Alerjim yok. Ayrıca hapşırmak dışında soğuk/grip belirtilerim de yok. Alerji testi yaptırdım, onlar bir şey yok dediler. California'da San Jose'de yaşıyorum.
Merhaba, Chat Doctor'ı kullandığınız için teşekkürler. Alerji zaten dışlanmış olduğundan, diğer olası nedenler sinüs sorunu veya vazomotor rinit olabilir. Kulak Burun Boğaz doktoruna muayene olun, Sinüsleri kontrol etmek için burun endoskopisi faydalıdır, sinüs sorunu dışlanınca diğer olası neden vazomotor rinit olabilir, bu da temelde burundaki kan damarlarının genişlemesinden kaynaklanan belirtilerdir. Salin burun spreyi, dekonjestanlar faydalıdır, Bu önlemlerle semptomlarınız kontrol altına alınamazsa, kortikosteroid burun spreyleri, antihistamin burun spreyleri faydalıdır. Var ise düzeltilecek herhangi bir eğri septum, tekrarın önlenmesine yardımcı olur. Semptomlarınızın neyin neden olduğunu belirleyebiliyorsanız, parfüm, ikinci el duman, toz vb. gibi bu tetikleyicilerden kaçınmak mümkün olabilir. Bu tetikleyicilerden kaçınmak semptomlarınızı ve rahatsızlığınızı azaltacaktır. Ayrıca burun dekonjestanlarını aşırı kullanmaktan kaçınmalısınız. Umarım bu size yardımcı olur. Saygılarımla
Hocam merhaba, Artvin'den plevra kalınlaşması olan hasta eşim, 2 çocuk annesi, 36 yaşında. 3 aydır tüp takılı, iltihap bitmiyor. İlk aldılar 3 yıl önce, şimdi az yine var diyorlar. İltihabı dışarı atarak o kalınlaşma biter mi?
Filmleri görmeden, muayene etmeden bir şey söylemek mümkün değil.
Mastürbasyon yaparken klitorisin olduğu yeri yapıyordum ve biraz aşağısına baktığımda açık renkte bir kan gördüm, 2-3 damla bir şeydi. Sizce kızlığım mı yırtıldı, lütfen soruyorum. Adet günüm de yaklaşıyor, birkaç güne kadar olacağım, ondan kaynaklı da olabilir mi?
Muayene olmanızı öneririm. İyi günler.
Merhaba! İlk IVF döngünüzü tamamladığınızı ve 2 hafta önce 3 embriyo transferinin yapıldığını belirttiniz. Adetiniz 7 gün gecikti ve dün gebelik kan testi yaptırdınız ancak sonuç negatif çıktı. Bir hafta daha beklemeniz ve başka bir kan testi yapmanız söylendi, ancak endişeniz hâlâ devam ediyor. Embriyo transferinden 6 gün sonra şiddetli karın ağrısı duyduğunuzu belirttiniz. Hâlâ hamile olup olmadığınızı öğrenmek istiyorsunuz. Teşekkürler
Merhaba, Hamilelik testi genellikle embriyo transferinden sonra 9-11 gün arasında pozitif çıkmalıdır. Normal implantasyon bazen hafif bir ağrıya neden olabilir ancak şiddetli değildir. Hamilelikle ilgili her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol etmek için kısırlık uzmanınıza başvurmanızı öneririm ve bir ultrason yaptırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca, embriyo transferi sonrasında yatak istirahati gereklidir ve hamilelik teyit edilene kadar cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Size iyi şanslar dilerim.
Hocam, 40 yaşında, 72 kiloyum, boyum 170. Gün içinde bazen baş dönmesi şikayeti ile doktora gittiğimde kalbim sağlıklıymış. KBB ve nöroloji testleri normal çıktı. Yaptırdığım kan tahlilinde Gamma glutamil transferaz 135, Fe 184, NE% 39.8, LY% 44.7, MO% 11.7, MPV 10.9, ACTH 52.5 normal değerlerin üstünde çıktı. Korkulacak bir durum söz konusu mudur? Teşekkür ederim.
Yakınmanız ile bağlantısız olarak belki indirekt bir ilişki olabilirse diye istenmiş olmalı, rastlantısal olarak GGT dediğimiz karaciğer testi yüksek çıkmış. Bir de lenfomonositoz var ki viral enfeksiyon gibi basit bir şey de olabilir. Tek başına bir anlam taşımaz ama en azından bir USG yapılarak karaciğer safra yolları gözden geçmeli. Belki önce bir iç hastalıkları uzmanı görse iyi olur. İyi günler.
29 yaşında kadın. 45 kiloyum, Ekim ayından bu yana 4.5 kilo verdim. Ekim ayında yapılan bir ultrasonda "muhtemelen 3.4 cm'lik bir kavernöz hemangiyomu temsil eden ekojenik odak" saptandı. (Aralık) Karşılaştırmalı bir BT taramasında ise "muhtemel odakta yağ infiltrasyonu" 4 cm olarak belirtildi. Ayrıca yüksek bilirubin değerim var. Diğer tüm karaciğer fonksiyon testleri normal. Endişeliyim ama doktorlar endişelenmiyor gibi görünüyor. Bunun dışında, Eylül ayı sonundan beri sindirim sorunları, kilo kaybı, baş ağrıları vb. çok hasta oldum. Kanser konusunda endişelenmeli miyim?
Merhaba, Kavernöz hematom kanserle ilişkili değildir. Riskleri, patlayıp kanamalarına neden olabilecekleri, ancak genellikle bu riskin yükselmediği 5 cm'den büyük olmadıkça. Yağlı karaciğer sızması, karaciğerinizde biraz yağ içeren küçük bir leke olduğu anlamına gelir. Yüksek bilirubin, başlı başına birçok şeyi ifade edebilir ve belirli sayıları olmadan, bu konuda daha detaylı bir cevap vermek zordur, ancak en yaygın neden safra kesesi problemleridir. Belirli sayıları verirseniz, o soruyu biraz daha detaylı bir şekilde yanıtlayabilirim. Kavernöz hematom veya yağ infiltrasyonuyla kanserle ilgili endişelenmeyin. Sorularınızı yanıtladım umarım. Başka sorularınız varsa benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Siklosporin, kortizona göre daha çok karaciğer ve böbreklere toksik etki verebilecek bir ilaç mı? Yani karaciğere ve böbreklere zararlı bir etkisi olabilir mi siklosporinin?
Evet, karaciğerden ziyade böbreğe toksik etkili bir ilaç. Ama unutmayın ki böbrek naklinde en çok kullanılan olmazsa olmaz bir ilaçtır. Kullanıma girdiği 80'li yıllardan bu yana böbrek naklinin başarısını %20 artırmıştır. O halde toksik etki neyin nesidir? Uzun vadeli kullanımda veya yüksek dozda kullanımında görülebilen kesilince veya dozu azaltılınca iyileşen bir etkidir. Eğer nefrotik sendrom veya romatolojik nedenle kullanılan dozlarda böyle bir etki beklenmez. Eğer herhangi bir ilacın prospektusunu okursanız hiçbir ilacı alamazsınız. Bu sizin düşüneceğiniz şey değildir. Bu kar/zarar analizini yapacak olan sizi takip eden değerli meslektaşımdır. Ona güvenin, merak etmeyin, o sizin iyiliğiniz için çalışıyor. Iyi günler.
27 yaşındayım, 2008 yılında evlendim ve son 6-7 aydır bir çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz ancak başarılı olamadık. Ben ve eşim ultrason ve eşimin semen analizi yaptırdık ve tüm raporlar normal çıktı. Çok fazla hamile kalmak istiyorum, ne yapmalıyım?
Merhaba, Chat Doctor'a hoş geldiniz. Dölleme konusundaki sorunuz doğrultusunda, döllemenin birçok şeyi içerdiğini belirtmek isterim. İlk olarak, Sperma analizi normal, ayrıca Ultrason da yaptınız ve o da normal. Şimdi yumurtlama durumunuzu kontrol etmeniz gerekiyor çünkü yumurta zaman zaman patlar ve olgunlaşıp olgunlaşmadığını kontrol etmelisiniz. Bu tür şeylere de dikkat etmek gerekiyor. 1. Yumurtlama yakınında cinsel ilişkiye girmeniz gerekiyor. 2. Cinsel ilişkiden sonra vajinadan sperma çıkmadığından emin olun. 3. İlişki sırasında iyi ilişkiler ve sevgi iyi sonuçlara yol açar. 4. Vajinal enfeksiyon veya herhangi bir sıcak ortam da döllemenin öncesinde spermleri öldürebilir. Ayrıca, neden ve çözüm için daha fazla detaya danışmanlık almanız gereken daha fazla mikro şey bulunmaktadır. Yakındaki infertilite uzmanıyla iletişime geçebilir veya çevrimiçi danışma için de iletişime geçebilirsiniz.
37 haftalık hamileyim (ilk gebeliğim), NST'de kasılmalarım 100'ü buluyor fakat ben hiç sancı veya ağrı hissetmiyorum, tabi durumdan memnunum ama neden hissetmiyorum anlamadım. Bu durum böyle devam eder mi? Yoksa doğum gerçekten başladığında hisseder miyim? Bu arada açılmam 1 cm, %50 silinme.
Doğum öncesi hazırlık döneminde olduğunuz anlaşılıyor. Doğumun esası beklemektir, bakınız. Bu arada 100 kasılmayı pek anlayamadım.
Bu böbrek sorunları mı? Sigarayı bıraktım şimdi boğazımda bir şeyler olduğunu hissediyorum ve kalın köpüklü tükürük var, bazen göğsümde ağrı oluyor ve sadece açık "suya benzer" bir madde çıkıyor, midemden boğazımda hava kabarcıklarını hissedebiliyorum ve duyabiliyorum.
Merhaba, ChatDoctor'ı kullandığınız için teşekkür ederim. Sigarayı bıraktığınız için tebrikler. Aniden sigarayı bırakmak da böyle belirtilere yol açar, solunum yollarının yüksek reaktivitesinden dolayı mukoid salgılar belirtilerinize benziyor gibi görünüyor, muhtemelen kronik obstrüktif akciğer hastalığınız var. Herhangi bir enfektif kaynağı dışlamak için balgam kültürü ve göğüs röntgeni yaptırabilirsiniz. Aksi takdirde sigarayı bıraktıktan sonra akciğerin nikotinin etkisinden normalize olması en az 6 ila 8 hafta sürer, kendinize iyi bakın.
Merhaba, ben Prema, son reglim 1 Şubat'taydı, 08 Mart'ta ChatDoctor testi yaptım, negatif çıktı, kan testiyle 0.10 çıktı, lütfen hamile olup olmadığımı teyit edin? Hala regl olmadım ve genellikle önceki aydan 2 ila 3 gün gecikmeli olurum, lütfen bana açıklayın.
Merhaba hanımefendi, Chat Doctor'a güveniniz için teşekkür ederim. Tüm testleriniz bize hamile olmadığınızı söylüyor ve adetlerinizin gecikme nedeni başka bir sebepten kaynaklanıyor. Bu gecikmenin en yaygın nedenleri şunlardır: - iş stresi veya ev stresi - yeni egzersiz programı - beslenme alışkanlıklarında değişiklik adetler için bir haç gün daha bekleyin ve eğer gelmezse jinekoloğunuzu ziyaret edin. Daha fazla sorunuz varsa beni Chat Doctor forumunda danışabilirsiniz ve yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. URL'im http://bit.ly/ChatDoctor.
Merhaba doktor, Göz şeklim diğerinden farklılaşmaya başladı ve sarkmaya başladı.
Merhaba, Chat Doctor forumuna hoş geldiniz. Fotoğraf eki (kimlik gizliliğini korumak için ek kaldırıldı) üzerinden sağ gözünüzde hafif ptosis olduğunu söyleyebilirim. Ptosis, teknik terimdir. Ptosis'in sebebine bağlı olarak düzeltilme yöntemleri bulunmaktadır. Sebebe ulaşmak için yüz yüze danışma ve muayene zorunludur. Oculoplasti cerrahisinde deneyime sahip bir göz doktorunu ziyaret etmenizi öneririm. Ayrıca aşağıdakilerden herhangi birine sahipseniz acil bir randevu almanızı öneririm: 1. Çift görme. 2. Yüzün veya vücudun bir tarafı (kol veya bacaklar) hissiz veya diğer tarafa göre daha az hareket ediyor. 3. Baş ağrısı, şiddetli kusma, kilo kaybı ve parlak ışıkları görmekte sorun yaşıyorsanız.
Merhaba doktor, birkaç şey bilmek istiyorum. 24 Aralık'ta sırt ağrısı için bir ortopedist tarafından verilen arcoxia, neurobion ve famoditine aldım ve şarap içtim. 26 Aralık'ta garip bir şey oldu ve o zamandan beri devam ediyor. Uykuda ani olarak nefes alamıyordum ve neredeyse bayılıyordum. Kalp hızım hızlandı, çarpıntılar oldu, sırt ağrısı yaşadım. EKG yaptırdım ve kalp atış hızım yüksekti. Ayrıca tiroid için kan testi yaptırdım ve negatif çıktı. 2D ekokardiogram yaptırdım, tıkanıklık yok. Ama şimdi birden kalp krizi/felç belirtileri yaşıyorum, sol göğüs hızlı bir şekilde saplanan bir ağrı, sol kola, bileğe ve boyna doğru seyahat ediyor. Sinirlerin her yere yayıldığını hissediyorum ve boğazımda şişlik var ve şu ana kadar nefes almada zorluk çekiyorum. Neden olabilir acaba?
Chat Doctor'daki sorunu için teşekkürler. Endişeni anlıyorum. İlk olarak, kalp hastalıklarından endişelenmenize gerek yok çünkü EKG ve 2d ekonormal. HERD (gastroözofageal reflü hastalığı) ile ilişkili belirtilerin olasılığı daha yüksektir. GERD alkoliklerde yaygındır ve ortopedi doktoru tarafından verilen ağrı kesicilerle kötüleşir. Bu yüzden boş mideye günde iki kez pantoprazol ve levosulperid kombinasyonu alın (famotidin yerine). Alkolü hemen bırakın. Sıcak ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Büyük öğünlerden kaçının, bunun yerine sık sık küçük öğünler tüketin. Yemekten sonra yürüyüşe çıkın. Endişelenmeyin, tüm bunlarla iyileşeceksiniz. Umuyorum ki sorunuza çözüm buldum. Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. İyi sağlıklar dilerim. Teşekkürler.
Mesane normal lokalizasyon ve volümdedir. Duvar kalınlığı olağandır. Uterus korpus posteriorda servikse de uzanımı bulunan yaklaşık 4 x 3 cm boyutlarında periferi yüksek sinyalli santrali daha düşük post-kontrast yoğun kontrast tutulumu gösteren dejenere myom ile uyumlu olabilecek lezyon izlendi. Endometrial kalınlık 8 mm ölçüldü. Subendometrial bölgede ve myometrium içerisinde milimetrik nodüler kist formasyonları izlendi. Her iki over normal boyutlarda ve düzgün konturludur. Ti ve T2 sinyalleri olağandır. Ovarial patolojik boyutta kistik lezyon gözlenmemektedir. İliak arter ve venler normal kalibrasyon ve trasededir. Pelvik LAP mevcut değildir. Tetkike dahil kemik yapıların T1 ve T2 sinyali normal görünümdedir. Kemik iliğinden kaynaklanan patolojik sinyal mevcut değildir. Alt lomber disklerin sinyalleri normal sınırlarda olup, disk herniasyonu saptanmamıştır.
4x3 cm boyutlarında miyom görülüyor. Belirti vermiyorsa bir şeye gerek yok. Menopoza girdikten sonra kendiliğinden küçülür. Adetlerde fazla kanama veya şiddetli ağrı varsa o zaman ameliyat düşünülebilir.
Merhaba, 17 yaşında bir kadınım. Göğsümde ve kaburgalarımın yanında ağrı var. Giyinirken meme uçlarımın morarmış olduğunu fark ettim ama sonra normale dönüyor. Bugün bunu rastgele yapıyor. Not: Cinsel olarak aktif değilim ama doğum kontrol hapı kullanıyorum. Hapı neredeyse bir yıldır kullanıyorum ve bu ilk kez başıma geliyor. Ne yapmalıyım?
Merhaba, Chat Doctor'a başvurduğunuz için teşekkürler.... meme ucu kararması gebelikten kaynaklanabilir. Ancak gebelik sorununuz olmadığına göre... İşte göğüs ağrınız ve kaburga ağrınız var... Kaburgalarınız dokunmaya hassas ise muhtemelen kostaşınız vardır Chat Doctor.... Bu basit bir kas-iskelet ağrısı... Onun için ağrı kesici alın... Kötü uyku pozisyonundan kaçının... Sıcak kompres uygulanabilir. Zorlayıcı işlerden kaçının... İbuprofen gibi bir anti-enflamatuar kullanabilirsiniz.
Merhaba, idrarımı yaptıktan hemen sonra vajinamdan tuvalete ortalama 2 cm çapında bir deri parçası düştüğünü gördüm. Adet döneminde düşen parçalarım daha küçük olurdu ancak ilk defa adet dönemim olmamasına rağmen sanki içi çıkarılmış boş bir deri parçası şeklinde et renginde kesinlikle içinde kan olmayan, kokusuz bir parça düştü. Herhangi bir ağrım yok. Bunun nedeni konusunda bilgi vermenizi rica ediyorum. Teşekkür ederim.
Merhaba, bu kadar bilgiyle tanı konulamaz. İdrar yollarını ve genital sistemi detaylı muayene etmek gerekir.
Ben 32 yaşındayım. Migrenim yaklaşık beş altı yıldır veya daha fazla bir süredir devam ediyor. Çocukluğumdan beri ışığa karşı duyarlıyım. Başlangıçta Migranil alıyordum. Yaklaşık iki yıl önce bir nöroloji uzmanıyla tanıştım ve gece Amitone ve acil durumda (baş ağrısı başladığında) Naxdom 500 önerdi. Bana önemli ölçüde rahatlama sağladı ancak o zamandan beri neredeyse her diğer gün Naxdom almam gerekti. Azaltmaya çalışıyorum ama başarılı olamadım. Ortalama olarak her üç günde bir (ortalama) Naxdom 500 almaya devam etmem gerekiyor, aksi takdirde günümü geçiremiyorum. Artık Amitone almıyorum çünkü sabahları ve çalışma saatlerinde aşırı derecede uyku yapmaya başlamıştı. Migrenim olduğunda: Başın sol tarafından genellikle başlayan ve yayılan zonklayıcı bir ağrı çekiyorum. Ağrı bulantı ve kusma hislerine dönüşüyor. Güneş ışığı, ses, belirgin herhangi bir koku, pamuk olmayan kıyafetlere karşı yüksek hoşgörüsüzlük. Bir şekilde küçük stresi bile yönetemiyorum, kesinlikle normal hissettirmiyor. Bu tür durumlarda yardımcı olan tek ilaç Naxdom, ancak ne kadar süre bu tür ağrı kesicilere bağlı kalabilirim? Aniden kilo aldım ve arada hipotiroidi geliştirdim. Bu ilaçlar suçlu olabilir mi? Ayrıca, Naxdom ve Amitone'un olası tüm yan etkilerini bilmek istiyorum, lütfen. Lütfen dikkate alın, hipotiroidim de var. Yakın zamanda düşük yaşadım ve yaklaşık üç dört ay içinde yakında hamilelik deneyeceğim. Ancak, en azından bir ay boyunca migren sorunlarından kurtulmak istiyorum. Hamile olduğumda doktorum kesinlikle gereklilik hissettirirse bazen Naxdom alabileceğimi söylemişti. Hamilelik sırasında sadece iki kez aldım. Bu kaçınılmaz bir durumda hamilelik sırasında Naxdom'un önerilen dozu nedir? Ayrıca, migren atağı olmasa bile yıllardır genel olarak çok ama çok bulantı ve yorgunluğa meyilliyim (sıcakken, stresli olduğumda, uzun çalışma saatleri veya hiçbir belirgin neden olmadan). Bu bulantı hissinden ve kusma eğilimlerinden kurtulmak için hangi güvenli ilaçları alabilirim ve yaptırmam gereken herhangi bir test var mı? Tüm bu faktörler yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor ve şimdiye kadar birçok çözüm denediğimden bu normal semptomlar olduğunu düşünmüyorum.
Belirtileriniz klasik olarak migreni düşündürüyor sadece. Şimdi, migren ilaçları ve yaşam tarzı değişiklikleri ile iyi kontrol altına alınabilir. Migren reçetesi için tercihim, Amitone (Amitriptilin) ve Flunarizin ile devam ediyor. Amitone'un yan etki profili genellikle sedasyon ve kilo alımını içerir. Aksi takdirde, güvenle alınabilir. Naxdom ağrı kesici bir ilaçtır ve sadece şiddetli baş ağrılarında alınmalıdır. Şimdi, hamile kalmak istiyorsunuz, bu nedenle gebelikte genellikle hastalarımıza baş ağrıları için Parasetamol almayı öneriyoruz. Birçok insan migrenlerinin gebelik döneminde çözüldüğünü görüyor. Ancak ilaç vermemiz gereken durumlarda, önerilen ilaç Propranolol'dür, bu da gebelikte oldukça güvenlidir. Bu yüzden tedaviye başlamak isterseniz, doktorunuzla konuşun ve sizi Propranolol ile başlatmasını tartışın. Bu ilaç, hamile kalsanız bile devam ettirilebilir.
Ben, 18 ay önce da vinci prostat çıkarma ameliyatı geçirmiş bir kanser hayatta kalanıyım. 18 aylık PSA test sonucum negatif çıktı. Sorunum, hala ameliyat sonrası sorunlardan depresyon yaşamam. Özellikle cinsel sorunlar. Aile hekimim bana iki aydır kullandığım Wellbutrin yazdı. Güneydoğu Michigan'da destek grupları veya forumlar konusunda tavsiye arıyorum.
Merhaba, Kanser ameliyatından sonra iyi olduğunu duyduğuma sevindim. Depresyon belirtilerini ayrıntılı olarak anlatabilir misin? Bildiğim ve deneyimlediğime göre, Wellbutrin (bupropion) çok iyi bir Konuşma Doktorudur. Ve başlı başına cinsel işlev bozukluğuna neden olmaz. Ancak semptom profilinin çoğunlukla anksiyete ve buna bağlı belirtilerden oluştuğunu, bu belirtilerin sorunun kaynağı olduğunu ve muhtemelen cinsel işlev bozukluğunu da içerdiğini varsayarsak; o zaman Wellbutrin'i anksiyete ve buna bağlı belirtiler için mükemmel çalışan, iyi uyku sağlayan ve cinsel işlev bozukluğu konusunda tarafsız olan daha spesifik bir antidepresan alternatife geçirmek, iyi bir seçenek olabilir. Bu nedenle, semptomların hafiflemesi için bu alternatifi doktorunuzla görüşün. İyi şanslar.
Merhaba, bizim 2.5 aylık bir kızımız var. İki haftalıktan itibaren kakasını yapmamaya başladı. Çocuk cerrahı, makatında darlık olduğunu söyleyerek 3 seferde eliyle açma işlemini uyguladı ve yeterli açıklığa geldiğini belirtti. 3 hafta geçmesine rağmen hala kakasını kendisi yapmıyor. Bizde 2 günde bir kansuk fitil veriyoruz. Bu süre zarfında en fazla 3 kere fitil vermeden kendisi yaptı. Doktor, kakasının renginin ve şeklinin normal olduğunu söyledi, beklememizi ve fitille yaptırmaya devam edebileceğimizi söyledi. Fakat biz fitile alışacağından korkuyoruz. Anne sütüne ek olarak günde en fazla 2 kere az miktarda mama veriyoruz. Bu konuda bize ne önerebilirsiniz? Teşekkürler.
Sema hanım, görüp muayene edip öyle değerlendirmek gerekli. Randevu alıp gelirseniz yardımcı olabilirim.
Hocam merhabalar. Ben şüpheli ilişkiden 84 gün sonra anti HIV testi yaptırdım, negatif sonuç aldım. Hocam birkaç belirti yaşıyorum. Daha test yaptırmama gerek var mıdır, yoksa 84. gün olduğum testim yeterli midir?
Sağlıklısınız. Bu konuyu kapatın.
Eşimin porfiri hastası olduğunu öğrendik, bu süreçte 1,5 ay çok sancılı süreç yaşadık. Ses kısıldı, hareketleri kısıtlandı, taşikardisi çıktı ve normosang tedavisi gördü. Sorum şu, ne zaman toparlanır, nasıl bir süreç geçireceğiz?
Porfiria, kırmızı kan hücrelerinde bulunan bir madde olan hemoglobinin yapısını oluşturan 'Hem' adlı maddenin sentez bozukluğundan dolayı ortaya çıkan, ataklar halinde gelen ve birçok organ sistemini ilgilendiren bir hastalıktır. Hem sentez sürecinde rol oynayan bazı enzimlerin eksikliği nedeniyle bu sentez sırasında ortaya çıkan ve porfirin olarak adlandırılan maddelerin vücutta birikmesi sonucunda hastalığın belirtileri oluşur. Hastalarda ani başlayan ve tekrarlayan karın ağrıları, ışığa duyarlılık ve nöropsikiatrik belirtilerden biri mutlaka bulunur. Sebebi anlaşılamayan karın ağrılarında porfiria akla gelmelidir. Aile öyküsünün bulunması ve karın ağrısının tekrarlayıcı karakterde olması tipiktir. Porfiri ataklarını tetikleyebilen faktörler; bazı ilaçların kullanımı, açlık, sigara ve alkol, enfeksiyonlar, vücutta fazla demir birikimi, enfeksiyonlar, emosyonel ve fiziksel stres, güneşte kalma. Tedavide en önemli unsur hastalığı tetikleyici faktörlerden uzak durmaktır. Ataklar sırasında çeşitli kan ürünlerinin (Hem arginat) verilmesi ve bu tedaviler sonrasında vücutta birikebilecek aşırı demiri azaltan ilaçların kullanılması şeklinde bir tedavi uygulanmaktadır.
Reflü bulaşıcı bir hastalık değildir.
Reflü bulaşıcı bir hastalık değildir. Sağlıcakla kalın.
Merhaba hocam. İki buçuk aylık bir erkek çocuğum var. Son iki gündür ara ara fıskırarak kusma var. Önceden kusuyordu fakat fışkırarak değil, bu durum beni endişelendirdi. Doğum kilosu 3.840 kg olan ve şu an kilosu 6.300 gr olan bebeğim, son hafta 180 gr almış. Kusma nedeniyle bu hafta kilo almamasından endişeleniyorum, sanki midesi bulanıyormuş gibi dili ağzına girip çıkıyor hep dışarıda. Gaz problemimiz de var. Ne yapabiliriz? Teşekkürler.
Ahmet bey, 2,5 aylık bir bebekte kusma genellikle süt kesigi şeklinde ağzının kenarından akitarak olabilir. Bu yaşla beraber düzelecek gastroozofageal reflüye bağlı olabilir. Ancak fışkırarak kusma olursa pek çok başka şey de olabilir. Bunlardan en korktugumuz; pilor stenozu adı verilen mide çıkışı tıkanıklığıdır. Size önerim mutlaka bir çocuk cerrahisi uzmanı tarafından görülmenizdir.
Merhaba Ayla Hanım. Ben şimdiye kadar 4 düşük yaptım. Beşinciye hamileyim, 5 haftalık ve düşük riskim var kan pıhtılaşmasından dolayı. Ne yapmalıyım, bana yardımcı olabilir misiniz? Gözetim altında olmam gerekiyormuş.
Kan pıhtılaşması sorunları 10. hafta ve üzeri düşüklere yol açar. Kromozom analizi ve pıhtılaşma testlerini de değerlendirerek tedaviler yapılmalı. Erken dönem düşüklerin başka genetik nedenleri de olabilir. Düzenli olarak yakın takip altında olmanız yararlı olur.
Erken otuzlu yaşlarındaki bir kadınım. Tüplerde tıkanıklık ve PCOS sorunu yaşadım. Ayurvedik tedavi aldım, bu tedavi sayesinde tüplerim açıldı ve adet döngüm hiçbir ilaç kullanmadan doğal olarak düzene girdi. Tedaviden sonra yaklaşık bir buçuk ay önce ilk kez gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı. Son adet tarihim ise iki buçuk ay önceydi. Gebelik testinden sonra HCG testi yaptırdım ve sonuçlar iyiydi, her geçen gün iki katına çıkıyordu. Altıncı haftada hafif bir kanamam oldu ve ne olduğunu merak ediyordum. Doktor tekrar HCG testi yapmamı önerdi. İlk test 35000 çıktı, üç gün sonra 81000 oldu. Doktor, bunun normal olduğunu ve bazen kanama olabileceğini söyledi. O zaman ultrason yapmadı ve bir sonraki kontrole iki hafta sonra gitmemi söyledi. İki hafta sonra gittiğimde ultrasonda gebeliğimin sekiz hafta dört gün olduğunu söylediler. Sadece bir kesesinin olduğunu, yolk kesesi ve fetal direğin olmadığını, sadece boş bir kese olduğunu söylediler. Boş keseyi aldırmamı istediler. İlk başta inanmadım çünkü böyle bir terim duymamıştım, ve bir sonraki hafta başka bir laboratuvara ikinci bir görüş için gittim; radyolog, yolk kesesini (1.2 cm) ve fetal direği veya CRL uzunluğunu yaklaşık 87 cm görebildiğini fakat kalp atışı olmadığını söyledi. Ultrason cihazını kullandı ve o sırada gebeliğim altı hafta altı gün olarak belirlendi. Belki de düşük olabilir dedi ve HCG testi ve ardından tekrar ultrason için takip etmem gerektiğini söyledi. Bugün HCG testi yaptırdım ve sonuç 57000 geldi. Gebeliğimi kaybettiğimi düşündüm fakat doktora gittiğimde durumun normal olduğunu ve dört gün sonra tekrar test yaptırmam gerektiğini söyledi. Geçen sefer HCG seviyem 81000 iken şimdi sadece 57000 çıktı, peki nasıl her şey normal olabilir dedim.
Sorunuz için teşekkür ederim. Geçmişinizi ve raporlarınızı inceledim ve endişelerinizi anlıyorum. Ultrasonunuz altı hafta altı gün hamilelik gösteriyor, bu da geç bir döllenme olabilir, yani altı haftalık hamile olabilirsiniz ve sekiz haftalık hamilelik değilsiniz demektir. Kan beta hCG seviyelerinizi izlettirin ve fetal canlılık için iki hafta sonra tekrar ultrason yaptırın. Fetal kalp aktivitesi varsa, hamilelik şansınız yok demektir. Hala kanama veya ağrınız var mı? Yoksa endişelenmeye gerek yok. Bazı durumlarda erken döllenme bu bulgulara neden olur. Hamileliği desteklemek için Folik asit ve Progesteron tablet almanızı öneririm. Lütfen bir uzmana danışın, onlarla konuşun ve onaylarıyla ilaç alın. Umuyorum ki bu size yardımcı olmuştur. Teşekkür ederim.
Merhaba hocam, 25 yaşındayım. 14 yaşından beri adet görüyorum, ilk 4 yıl adetlerim ağrılı olmuyordu ama daha sonra ağrılı olmaya başladı. Son 4 aydır adetime yaklaşık bir hafta kala gece yarısı karnın alt tarafında vajinal bölgeye yakın kısımda bıçak saplanmış gibi kısa süreli bir ağrı/sancı yaşıyorum, uykumdan uyandırıyor. Daha sonra adet dönemime kadar kasık bölgemde ağrı ve idrar yaparken hafif ağrı hissediyorum. Uzmana görünmeli miyim, bu normal bir durum mu yoksa kist veya miyom gibi bir sorun olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba, muayene olmanızı öneririm, muayene olmadan bir şey söylenemez.
18 haftalık hamileyim. Bazen boğazımda şiddetli bir yanma hissediyorum, neden olabilir?
Şikayetleriniz çok kötü ise ancak kulak burun boğaz uzmanına muayene olmanız durumunda yorum yapılabilir.
Hocam öncelikle iyi geceler. 1 yaşındaki kızım bu sabah uyandığında vücudunun birçok yerinde kızarıklıklar gördük ve saatler geçtikçe bu kızarıklıklar kırmızı kabarıklıklara dönüştü. Kızıma her sabah rafadan yumurta yediriyorum, alerji olmuş olabilir mi? Yarın doktora götüreceğim ama yine de size sormadan edemedim. Teşekkürler.
Merhaba, olabilir fakat görmeden yorum yapmak zor. Sevgiler.
Kızım 50 yaşında ve onun hem bi poler olduğuna hem de alkolik olduğuna inanıyorum. Arkadaşlarını ve çoğu aileyi yabancılaştırdı. Daima geçmişe bakıyor, ileriye bakamıyor. Sözlü veya metinlerde sapıtıyor. Kendi bakımını sağlayamıyor, temiz kalamıyor, daireyi temizleyemiyor vs. Ben yüzlerce mil uzakta yaşıyorum ama ona tedavi olması konusunda yardımcı olmak istiyorum. Bu bipolar bozukluk gibi mi geliyor? Üzgünüm e-postamı yanlışlıkla bıraktım YYYY@YYYY
Merhaba, Bence bunlar şizofreni belirtileri. Bipolar bozuklukta ise belirtiler, üzgün ruh hali, işte ilgi eksikliği, yönlendirilebilirlik, düşük özsaygı, düşük özgüven ve insanların iyi ruh hali, aşırı aktivite, azalmış uyku, artan harcama, sosyallik yaşadığı mani epizodlarıdır. Sorunuza yanıt vermiş olmayı umuyorum. Başka nasıl yardımcı olabileceğimi bana bildirin.
Merhabalar sayın hocam, minik Bade 34 hafta ve 2000 gram olarak doğdu ve şu anda 2400 gram. Ekosu: Kalp boşlukları normal genişlikte ve dengeli büyüklükte. İAS üzerinde PFO görülmüş, PFO'dan sol sağ şant belirlenmiş. IVS'de subaortik bölgede tabanı 5.55 olan VSD görüldü, VSD'den sol sağ şant mevcut. Aorta VSD üzerinde %50 overriding yapmakta. Çıkım yolları açık. Sol ventrikül fonksiyonları normal. Triküspit kapaktan akım hızı 2 m/s olan minimal yetmezlik görülmüş. Subrasternal çalışmada duktus koarktasyon görülmemiş. Dört pulmoner venin sol atriuma döndüğü görülmüş. Pulmoner arterde kapak düzeyinde 30 mmHg sistolik gradient alındı. 1 ay sonrası için kontrol verildi. VSD küçük mü, büyük mü? Deliğin kendiliğinden kapanma olasılığı var mı? Kapatma işleminde ameliyatsız yöntemler kullanılabilir mi? Akciğerine giden damar daralması tedavisini etkiler mi? Bilgilendirdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.
Merhabalar; öncelikle geçmiş olsun. Ekokardiyografide tarif edilen VSD bebeğinizin kilosuna göre geniş bir defekt. Aortanın %50 overriding yapması nedeniyle kendiliğinden kapanma olasılığı çok zayıf. Akciğere giden damar daralması tedavisini ve hastalığın seyrini etkiler. İki ihtimal olabilir: darlık hafif kalır, delikten geçen kan miktarı fazla olur ve dolayısıyla akciğer basıncı yüksek olacağından 4-6 ay arası ameliyatla deliğin kapatılması gerekir. İkinci olasılıkta darlık giderek artar (30 mmHg olan gradiyent 80-90'a çıkar) ve akciğere giden kan miktarı fazla olmadığı için ameliyatı 1 yaşına kadar geciktirilebilir. Her iki durumda da açık kalp ameliyatı olması gerekir. Düşük ihtimalle de olsa ekokardiyografi ile bakılarak ameliyatsız yönteme uygun olup olmadığı söylenebilir. Selamlar.
Merhaba, ben 22 yaşındayım. 15 yaşından bu yana aşırı derecede mastürbasyon yapıyorum. Haftada 3 kez çok fazla mastürbasyon yapıyorum. Bu süre zarfında özgüvenimi kaybediyorum, cinsel gücüm azalıyor ve mastürbasyon bağımlısı oluyorum. Onsuz yaşayamıyorum. Mastürbasyon bağımlılığının dışında hiçbir cinsel zevk yok, sadece bağımlılık var. Kaslarım zayıf, vücudumun her yeri küçülüyor, çok zayıfım, penisim de küçüldü. Beslenme düzenim sağlıklı değil. Lütfen bana mastürbasyonu nasıl bırakabileceğimi önerin.
Merhaba, ulaştığınız için teşekkürler ... Haftada üçten fazla olan aşırı mastürbasyon bazı sorunlara yol açar... özellikle konsantrasyon eksikliği, kasık rahatsızlığı, öğrenme sorunu, sosyal uyum problemi vb.... Zevk veren bir uygulamadır ancak aşırıya kaçılmamalıdır.... Yoga ve düzenli egzersiz faydalı olabilir ... Sağlıklı ve dengeli bir diyet yapın, daha fazla meyve tüketin.... Yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tüketin.... Meyveleri daha fazla tüketin.... Aşırı pornografi izlemeyin. Davranış terapisi için psikiyatriste danışmanız gerekiyorsa... Kendinize iyi bakın
Yaklaşık 6 yıl önce böbrek taşlarım vardı ve onları geçirirken siyatik sinirimi etkiledi. İlk önce kalçamı ve belimi etkiledi. Hala o bölgede ağrı var ama yaklaşık 2 yıl önce bütün bacağımı etkilemeye başladı. Bacaklarımın sinirlerinin çoğunlukla yanmakta olduğu hissediyorum ama genellikle bacağımın dış kısmında. Bu, ağrı nedeniyle oturmayı veya uyumayı zorlaştırıyor. Sürekli pozisyon değiştiriyorum, sürekli ağrıyı hafifletmek için. Eğer elimi bacağımın dışına doğru sürersem, yumrular gibi hissedebiliyorum. Çoğunlukla, 28 yıl önce ameliyat olduğum dizime yakın. Sürekli ağrıyı durdurmak için ne yapabileceğimi öğrenmek istiyorum.
Merhaba, Yazdığınız için teşekkürler. Hala böbrek taşınızın olup olmadığını bilmek ve ağrının bel altına doğru yayılıp yayılmadığını bilmek önemlidir. Ağrının böbrek taşlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını doğrulamak için karın ultrasonu yaptırmanız iyi olabilir. Bel ağrısının bacağa yayılması çoğu durumda böbrek taşları ile ilgisiz olsa da her iki ağrıyı ayırt etmek zor olabilir. Beli değerlendirmek için klinik muayene yaptırmak ve gerektiğinde bel omurgasının MRI taramasını yaptırmak önemlidir. Bu, bel bölgesinde disk anormalliklerini ve sinir köklerinin sıkışmasını ortaya çıkaracaktır. Bunlar mevcutsa, genellikle bu sorunu hafif doğal safsata tedavi eder. Sürekli ağrı, kısa süreli sinir ağrısı rahatlatıcı ilaç gerektirebilir ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Lütfen endişelenmeyin.
Peniste renk değişimi neden olur, ten renginden açık olabilir mi? Sedef hastalarının ten renginden nasıl farklılık gösterir, yardımcı olabilir misiniz?
Bir dermatoloji uzmanına muayene olmanızı öneririm.
Kratom adlı bitkisel bir ağrı kesici madde aldım. Satıcıların talimatlarına göre aldım. Şu anda karın ağrısı, bulantı, kusma, kabızlık, ishal, baş dönmesi, nefes darlığı yaşıyorum ve bilincimi kaybettim.
Sağlık endişenizle ilgili iletişim kurduğunuz için teşekkürler. Önerilen dozda Kratom, düşük dozlarda uyarıcı olarak ve yüksek dozlarda sedatif olarak etki eder ve opiat bağımlılığının tedavisinde kullanılır ve ABD'de kimse, önerilen miktardan 10-20 kat daha yüksek bir doz almazsa keratom kullanarak hayatını kaybetmemiştir. [ve talimatlara göre aldığınızdan dolayı olası hafif yan etkiler olabilir] ancak etkiler devam ederse acil servise başvurmalısınız. Keratom bağımlılık yapıcı olmamakla birlikte, yeterince uzun bir süre boyunca alışkanlık yapabilir, bu yüzden bu bitkiyi kullanımınızı kontrol etmeli ve olası yan etkileri en aza indirmek için bu risklere karşı kendinizi korumalısınız.
Merhaba, 30 yaşında bekar bir erkeğim. Mastürbasyonla ilgili bir sorunum var. Mastürbasyon yaptığımda hiç boşalma olmuyor, bazen rüyalanma yaşıyorum. Gerçekten geleceğim hakkında endişeliyim... Lütfen hangi doktora gitmeliğim konusunda bana bazı önerilerde bulunur musunuz? Bu sorun tedavi edilebilir mi...?
Endişelerinizi anlıyorum, detayları inceledim. Mastürbasyondan sonra boşalma olmaması sadece vücudunuzun cinsel olarak uyarılmadığı anlamına gelir. Mastürbasyon, vücudunuz cinsel olarak uyarıldığında sadece boşalmayla sonuçlanır. Aksi halde mastürbasyon acı vericidir. Aynı nedenle gece boşalması da olur. Kesinlikle seks, cinsel organlar ve ilgili kavramlar konusunda endişeli olduğunuzu düşünüyorum. Bilgileriniz yanlış. Cinsel danışmanlık için bir psikologa danışmanızı öneririm. Bu konuda daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen bu URL'yi kullanın: http://goo.gl/aYW2pR. Mümkün olan her detayı eklediğinizden emin olun. Umuyorum bu sorunuza cevap vermiştir. Daha fazla açıklama için buradayım. İyi şanslar. Kendinize iyi bakin.
Merhaba: Anüsümde birkaç sert madde var ve beyaz bir başlık oluşturdu, sıktım ve küçük bir sivilce gibi irin çıktı ve diğerini sıktım ve berrak sıvı çıktı. Şişlik nedeniyle hazırlık H koydum. Şimdi şiş değil ama iki sivilce var. Bu nedir ve eczaneden ne yapabilirim?
Merhaba, Anüste enfekte kist veya fistül olabilir. Size cerrahınıza veya proktologa danışmanızı tavsiye ederim. Şu anda, doktorunuzun tavsiyesi üzerine anti-enflamatuar bir madde kullanabilirsiniz ve geniş spektrumlu bir antibiyotik alabilirsiniz. Yerel olarak gazete baskısı gibi geniş spektrumlu bir antibiyotik preparatı uygulayabilirsiniz. Sorunuzu yanıtladığımı umuyorum. Size daha fazla yardımcı olabilir miyim, bana bildirin. Kendinize iyi bakın.
Merhaba, işte dizlerime sert bir şekilde takıldım ve kaval kemiğimi incittim, dizim iyileşti ama üzerinden bir aydan fazla zaman geçti ve kaval kemiğime hiçbir baskı yaparsam aşırı ağrı hissediyorum, yürürken herhangi bir ağrım yok, sorunun ne olabileceği konusunda yardımcı olabilecek var mı?
Merhaba, semptomlarınızla ilgili endişenizi takdir ediyorum. Semptomlarınızı inceledim ve bence dize dokununca şiddetli ağrı hissetmek, düzgün iyileşmemiş bir yaralanmanın işareti olabilir. Bu nedenle bir ortopedi doktoruna danışmanızı ve bu konuda muayene olmanızı ve tetkik yaptırmanızı öneririm. Umuyorum bu sorunuza cevap verir. Ek sorularınız veya takip sorularınız varsa lütfen bize yazmaktan çekinmeyin. Sorularınızı memnuniyetle yanıtlayacağım. İyi sağlıklar dilerim. Özel not: Herhangi bir reçeteli ilacın alınması için sadece kendi doktorunuzla danıştıktan sonra alınması gerekmektedir.
Bazen oldukça depresif hissediyorum ama neden böyle hissettiğimi bir türlü anlayamıyorum. Her zaman depresif değilim, çoğunlukla mutlu hissediyorum ama biraz endişeleniyorum, bu durumun biraz daha ciddi bir şey olabileceğini düşünüyorum ve kontrol ettirmem gerekebilir.. Kendimi biraz abartılı hissettiğimi düşünüyorum, eğer zamanınızı boşa harcadıysam özür dilerim!
Merhaba! Depresyonun yaygın nedeni strestir. Belki de işle ilgili stres nedeniyle bazı depresif belirtiler hissediyorsunuz. Bu durumda, ruh sağlığınızı değerlendirmek için bir psikiyatriste danışmanızı öneririz. Düşük dozda bir antidepresan deneyebilirsiniz. Bu, ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olacaktır. İlaç almak istemiyorsanız, bir rahatlama tekniği veya yaşam tarzı değişikliği yöntemi de deneyebilirsiniz. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler
34 haftalık hamileyim. Tüp bebek ile ilk denememde hamile kaldım. 36 haftalıkkken doğum olur mu? Doktorum bebeğin 2 kilo 780 gram olduğunu, risk almadan sezeryana girmemi önerdi. Bebeğin küveze girme ihtimali var mıdır? İdrarımda 160 mg protein çıktı ama tansiyonum sadece heyecanlanınca çıkıyor. Toplamda 6 kilo aldım, aşırı bir ödemim ve hiçbir şikayetim yok. 38. haftaya kadar beklemek istiyorum, sizce doğru mu yaparım? Aydınlatırsanız sevinirim.
Bence başka bir tıbbi gereklilik yoksa normal sancılarına kadar beklemek uygundur. Tıbbi gereklilik yoksa erken almak bebeye yapılan bir haksızlıktır.
Hocam merhaba, 30 yaşındayım. Aşırı yorgunluk, akşamları olduğu yerde uyuma şikayeti ve halsizlik şikayeti ile doktora gittim. Şeker 168, alt 96, ast 45, kolesterol 255, ldl kolesterol 190 çıktı. Tekrar yaptırdım, şeker 99'a düştü. Diğer bütün kan, idrar, kreatinin, BUN, potasyum, sodyum, kalsiyum, CRP, TSH, glukoz hepsi temiz çıktı. Sonuçta kolesterol ve karaciğer enzimleri ile ilgili tahmin yüksek. Ne yapmalıyım, sadece diyet ve spor yapmak yeterli midir? Bu arada tansiyon 15/10 gibi. Bankacı olduğum için stres ortamı mevcut, bu da sebep mi? Teşekkürler.
Hastalıklar bölümündeki karaciğer yağlanması ve karaciğer fonksiyon testleri konularını okuyun, yardımı olacaktır. Şikayetleriniz sizi belirgin ölçüde rahatsız ediyor ve yaşam kalitenizi olumsuz yönde etkiliyorsa doğru teşhis ve tedavi için randevu alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Merhaba doktor,İki ay boyunca uykusuzluk için Benzodiazepin Alprazolam aldım, toplamda 30 mg dozda, bu dönemde aptalca kolej partilerine katılıp haftada bir kere içki içtim (içki içtiğim günlerde hiç hap almadım). Hapı her gün almadım ve yaklaşık iki ay sonra tamamen bıraktım, o zaman fark etmediğim çekilme belirtileri başladı (aşırı kulak çınlaması, terleme, hızlı kalp atışı, artmış anksiyete). KBB doktoruna gittim ve 3 günde iki Deksametazon enjeksiyonu (sanırım 8 mg) verdi. Bu 3 gün boyunca kısa ve uzun vadeli hafıza kaybı, kelime bulmada zorluk, genel olarak öğrenme güçlüğü geliştirdim. Steroidlerin ve benzo çekilmesinin fiziksel belirtileri 2 hafta içinde geçti. Şu anda fiziksel olarak iyi hissediyorum, ancak bilişsel sorunlar devam ediyor ve hiç düzelmiyor. Bu kombinasyon böyle drastik yan etkilere sebep olabilir mi ve beyinde kimyasal veya yapısal bir soruna neden olabilir mi? Eskisi gibi olmaya nasıl geri dönebilirim? 24 yaşındayım.
Merhaba, Chat Doctor forumuna hoş geldiniz. Alprazolam kullanan kişiler alkol ile birleştirmemeli ve diğer ilaçlarla birleştirmemelidir, örneğin narkotik ağrı kesiciler gibi. Bunu yapmak eklenmiş etkilere neden olabilir.
Selamlar hocam, birçok sorunum var aslında hepsine çözüm arıyorum ve tedavi olmak istiyorum. 20 yaşındayım, 6 aydır psikolojik isteksizlik yaşıyorum. Yaklaşık 6 ay önce ilişki sonrası yumurtalığımda mantar oluştu, doktora gitmeye utandım ve travazol ile tedavi ettim, o günden beri penisimde hissizlik var nedenini bilmiyorum, belki de bu kremden kaynaklıdır. Yine aynı şekilde sol yumurtalığımda sertlik, kasığımda ağrı ve yumurtalığa giden damarlarda ağrı var, iltihaplandığından endişeleniyorum. Yardımcı olabilir misiniz bu konularda? En kısa zamanda tedavi olmayı ve kendimi iyi hissetmek istiyorum.
Merhaba, İzmir Manavkuyu'nda özel muayenehanem var, dilerseniz randevu alın görüşelim.
Merhaba, sürekli çektiğim boyun ağrısı ve göz ağrısı nedeniyle boyun emarı çektirdim. Servikal MR incelemesinde problemli olan sonuçlar şunlardır: Servikal lordoz düzleşmiştir. Korpus köşelerinde sivrileşmeler mevcuttur. Servikal disklerin sinyal intensitesi dejenerasyona sekonder T2 ağırlıklı kesitlerde azalmıştır. C2-3, C3-4, C5-6 bulging mevcut olup anterior subaraknoid mesafeyi daraltmaktadır. Spinal korda bası saptanmıştır. Bu sonuçlar boyun ağrısı ve göz ağrısı yaşamanıza neden olabilecek sorunları işaret etmektedir.
MR raporuna göre acil ameliyatlık bir durum yok. Öncelikle fizik tedavi görmenizde yarar var. Eğer rahatlamazsanız bana gelebilirsiniz.
Merhaba hocam, 23 yaşındayım. Birkaç hafta önce sol tarafımda sırtımda bir ağrı vardı ve o geçti. Son 3 gündür ise sağ tarafımda göğsümde nefes alırken batma oluyor ve bunun yüzünden 1 gece uykusuz kaldım. En son doktora gittiğimde ciğerlerim ve böbreklerim iyi olduğunu söyledi. Göğsümdeki ağrıya anlam veremiyorum ve canım acıyor, sanki içimi bıçaklıyorlar. Bunun sebebi nedir acaba? Çok teşekkür ederim. Saygılar.
Bu yaşta kalp problemi düşünmeyiz. Fakat atipik durumlar açısından yine de kardiolojik muayeneden geçmeniz uygun olur. Kalp probleminiz yoksa, kas romatizmasını düşünmek uygun olur. Kas romatizması ve kuru iğne konularındaki makale ve videoları izlemenizi öneririm.
Merhaba, adetlerim düzensiz. Düzenli olduğu zamanlar oldukça az, örneğin geçen ay 10 Haziran'da adet oldum. Adetlerim 4-5 gün sürüyor. Bugün ayın 20'si ama hala adet olmadım. Ancak adet belirtileri gösteriyorum (sivilceler, göğüs şişmesi). Genellikle en az 1 hafta geç adet oluyorum. Herhangi bir problem olabilir mi? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Gebelik olasılığını hiç aklınızdan çıkarmayın ve en küçük bir olasılıkta bile gebelik testi yaptırın. Adet gecikmeleriniz için de prolaktin hormonu bakılmasını öneririm.
Hocam merhaba, 5 ay önce korunmasız bir ilişkiye girdim ancak ilişkiden sonra 9 gün gecikmeli normal reglimi oldum. Daha sonra tatmin olmayıp kan testi yaptırdım ve sonuç 0.0 referans aralığı 0-10, yani negatif. Ancak 2. adetim gecikti sanıp tarlusal aldım ve tam o sırada korona oldum, yani iki ilacı kullanmam çakıştı. İlaçtan 1 hafta sonra regli oldum ancak az az ve aşırı pıhtılıydı. Koronadan dolayı normal olabileceğini düşündüm. Bu adetimden sonra gelen 2 adetimde düzenli 33 günde oldum. Şu anda 4. adetimi oldum, normal renginde ancak pıhtılı ve ilk gününde bir parça geldi. Ve sanki tuvalete oturunca adetim boşanıyor gibi hissediyorum ama pede çok da kan gelmiyor, yani günde 1 ped ancak doluyor. Bu normal midir? Yoksa hormonal bir sorun mu var?
Davranışlarınız normal değil. Ne demek "adetim gecikti sanıp"? Olacak iş mi? Ortada bir olay yok ama kurcalayıp duruyorsunuz.
Merhaba, eşim bir süredir üst göğsünde ağrı yaşıyor. Aralıklı olarak geliyor ama meme arasında ancak boyun bölgesinin altında bulunuyor. Bu duruma neyin sebep olabileceğini öğrenmek istiyorum. Endişeliyim ve uzman bir cevap almak istiyorum. Çok teşekkür ederim.
Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkür ederim. Endişenizi anlayabiliyorum. Merkezi göğüs ağrısı çoğunlukla asit reflüsünden kaynaklanır. Bu yüzden ona bu adımları izlemesini söylemek doğru olur. 1. Acı ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Abur cubur yemekten kaçının. 2. Büyük öğünlerden kaçının, bunun yerine sık sık küçük öğünler alın. 3. Boş mideye pantoprazol tableti alın, günde iki kez. 4. Stres ve gerginlikten kaçının, rahatlayın ve sakin olun. 5. Midenin reflüyü önlemek için yatakta başınızın altına 2-3 yastık koyun. Endişelenmeyin, tüm bunlarla iyi olacak. Umuyorum ki sorunuzu çözmüşümdür. Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Eşinize iyi sağlık dilerim. Teşekkürler.
İki yıllık evliyim, altı aydır tedavi görüyorum. Yumurtam geçen ay 9. günde 15 mm idi ama gebe kalamadım, bu ayda 8. günde 12 mm. Normal mi sizce? Normalse neden hamilelik olmuyor? İlk dört ay klomende kullandım, büyümüyordu, iki ay ara verdim, bu ay tekrar klomende kullandım, bu sefer 12 mm oldu. Geçen ay ilaçsız 9. günde 15 mm oldu ama doktorum yumurta takibine bir kere çağırıyor ve atlatma iğnesi de yapmıyor.
Bir kez yumurtaya bakarak yumurtlama takibi yapılmaz. Çatlatma iğnesi yapılması zorunlu değil.
İyi günler doktor bey. Benim 3,5 yaşında kız çocuğumun ayağında problem var. Erken doğumdan kaynaklanan sağ el ve bacakta hareket kısıtlılığı var, özellikle sağ ayağını kullanırken parmak ucunda yürüyor. Ege Üniversitesi'nde 2 yıldır tedavi görüyoruz. Sorunun nörolojik olduğunu söylediler. Ayak kaslarında çok sertlik var, sağ ayak hem çok güçsüz hem de kaslar çok sert. Uzmanlar çocuğa botoks yapılmasını söylediler. Sizce botoks yaptırmalı mıyım ve botoksun kalıcı bir zararı var mıdır? Teşekkür ederim.
Spastik cerebral palsy tedavisinde botoks, çocuğun yürüme kalitesini artırabilir.
İYİ AKŞAMLAR, BİR GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMANINA İHTİYACIM VAR. GÜNDE BİR KEZ ALDIĞIM SPIRIVA'YA EK OLARAK GÜNLÜK BREO ELLIPTA DOZUNA BAŞLAYACAĞIM. BREO'DAN BİR AZICIK KORKUYORUM - ÇÜNKÜ YENİ VE KLINİK ÇALIŞMALAR HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM. ANCAK, HAFİF KOAH'IMDAN UZUN ZAMANDIR DAHA AZ RAHATSIZIM VE NEFES ALMA SONUÇLARIM SON BİRKAÇ YILDA OLDUĞU KADAR İYİ DEĞİL. TEŞEKKÜR EDERİM JUDY BELFOR.
Chat Doctor'daki sorunuz için teşekkürler. Breo Elliott, bilateral ve flutikazon curate alıyor. Bilateral, daha yeni uzun etkili beta 2 agonistlerdir. Ve flutikazon, uzun etkili solunum yolu kortikosteroididir. Ve çok iyi bir şekilde araştırılmıştır Chat Doctor. Uzun etkili olduğundan günde iki kez verilir. Ve bunu kesinlikle spirea ile alabilirsiniz. Ayrıca göğüs fizyoterapisinin bulunduğu pulmoner rehabilitasyon merkezine kaydolun. Gelecekteki enfeksiyonları önlemek için pnömokok ve h.influenza aşısını yaptırın.
Hocam iyi günler. Yaklaşık 1-2 yıldır ön sol dişimde nedenini bilmediğim sebepten ötürü diş ortasında çok ince bir çatlak ve renk değişimi oldu. Muayene ve röntgen sonucunda dişin canlılığını yitirdiği söylendi. Bununla birlikte kanal tedavimin ilk aşaması yapıldı ve geçici dolgu yapıldı. Diş hekimim kanal tedavim sırasında ölü dişlerde kullanılan beyazlatıcı kullanacağını ve böylece kendi dişimi kaybetmeden kullanacağımı söyledi. Bu uygulama diğer dişlerimle renk uyumu ve çatlak olduğundan dolayı tekrar renk değişimi yapar mı? Ve lamine veneer uygulamasını önerir misiniz?
İyi günler; Hekiminizin söylediklerine katılıyorum. Ancak tekrar renk değişimi olmaz diye bir şey söylenemez. Sizin için estetik çok önemliyse lamine veneer kuron iyi bir çözüm olabilir. Geçmiş olsun.
Merhaba, Şubat ayında kapalı iki gün sonra açık bel ameliyatı oldum, ameliyattan bir ay sonra EMG ve MR çekildi, kaslarda güçsüzlük çıktı. Birkaç doktora gösterdim, biri halen fıtık olduğunu söyledi ama birkaçı henüz yeniden bulanık olduğu için yanıltıcı olabilir dediler. Şu an eskisi gibi değilim ama ameliyat öncesi gibi ayakta sızlama ve uyuşma var, acılarımı ayırt edemiyorum artık, sizin fikriniz nedir? Teşekkürler.
Filmleri görürsem, daha sağlıklı bilgi veririm.
İyi günler doktor bey, ilk başta sorumun cevabını verdiğiniz için teşekkür ederim. "Fibromusküler displazi" dediniz. Onu tam bilmiyorum fakat vücudumda yaygın olarak cafe-au-lait lekeleri var. Nörofibromatozis fakat olumsuz olarak desteklenmediği söylenmişti. Uzun zamandır sayımını da yaptırmadım, onun bir etkisi olabilir mi diye merak ettim. Tansiyonum 1995 yılında çıkmıştı fakat 12 yaşı
Nörofibratomla bir ilgisi olmasa gerek. Fibromusküler displazi, arterin damar duvarındaki kaslarda bir yapısal bozukluk. Damar sertliği nedeniyle olan darlıklar anjioplasti ile düzeltilebilir ama tekrarlayabilir. Bu hastalıkta kalıcı bir başarı elde edilebilir. FMD aslında anjiografi de tipik görünümüyle tanınabilir. Fakat yapılacak girişime karar verirken klinik durum, anjiografik görünüme bakmak gerek. Benim daha fazla yorum yapmam doğru değil. İyi günler.